2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
İşte ben farkettim daha kaç günde düşün kalanlara o yüzden tutabildiğiniz kadar içinizde tutun diyorum 😂 biz eşimle destek de almadık yani hastaneden çıktığmızdan beri ikimiziz 😂 huni almaya az kaldı :rapci:
Bak sana tecrübenle ilgili neler sorcam.
***Bu çocuk gece çok uyanıyor ve çok ağlıyor ve 1 saatte bile olsa ağladığında mama veriyorum maşallah yiyor neden 🥱 gündüz uyanmıyor gece çok uyanıyor
*** Gazı çıkmıyor her beslenmesinde. Bugün 2 kakalı bez aldım. Sırtını sıvazlayıp pat pat yapıyorız karnını sıvazlıyoruz gaz yok normal mi
Ay ben asiba asiba dedi diye hatırlıyorum gaz çıkartırken hep 2.bi gaz vardır aklınızda olsun demişti, hatta arada gaz alın demişti

Benim de plasenta yaşlanması olmuş en geç 9 ağustos dedi sonra anestezi ekibine bakalım hangi gün iyiyse onu seçelim dedi öyle oldu 7 ağustos doğsun artık diyordum ama şimdide kalsamıydı biraz daha diyorum yaklaştıkça psikolojim bozuluyor 😂
Plasenta yaslanmasinin sizde nasil etkisi oldu? Bebeğin kilosu mu yoksa diger olcumleri de mi geriden geliyor?

Bende besleyen damarda kuculme dendi sadece.kg. vaktinde ama olcumlerinde 2hafta sinirinda simetrik kucukluk cikti birden. Normalde 1 hafta onden giden bebekte.
Yarin dr.a gideceğim tekrar bakalim ne diyecek..

Kızlar selam doğum yapan arkadaşları tebrik ediyorum yetişemiyorum mesajlarınızı okuyamadım🥰
Buraya girmeye vaktim kalmıyor bulduğum her fırsatta dinlenmeyi ve uyumayı seçiyorum ☺️
Kızımla hayata alışmaya çalışıyoruz bol bol emişip uyuyoruz 🥰 çok güzel çok Allahım hepimizin evladını bağışlasın 🥰🥹
Eki Görüntüle 3625646
Evet canım 5 günlük olduk bile🥰
Ay maşallah maşallah 🩵🤲🏻 bende şu an emzirme sonrası bir bakayım dedim ve yatışa geçiyorum bizim oğlan uyanmadan 🤣 hayatlarımız artık bu döngüde. Allah evlatlarımıza sağlık versin, vatana millete hayırlı olsunlar 🥰 doğum yapan herkesi kutluyorum bende.

Kızlar sancı nasıl bişi ya tarifi var mı? Ben 10 senedir doğum kontrol hapı kullandığım için hiç regli ağrısı bile çekmedim nasıl bişi bilmiyorum. Ağrı eşiğimde yüksektir ama akşamdan beri kasıklarıma bi anda giren ağrı oluypr. Sanki kabız olunca karın ağrır ya o şekilde 🙈 belime vs vurmuyor.

İşte ben farkettim daha kaç günde düşün kalanlara o yüzden tutabildiğiniz kadar içinizde tutun diyorum 😂 biz eşimle destek de almadık yani hastaneden çıktığmızdan beri ikimiziz 😂 huni almaya az kaldı :rapci:
***Bu çocuk gece çok uyanıyor ve çok ağlıyor ve 1 saatte bile olsa ağladığında mama veriyorum maşallah yiyor neden 🥱 gündüz uyanmıyor gece çok uyanıyor
*** Gazı çıkmıyor her beslenmesinde. Bugün 2 kakalı bez aldım. Sırtını sıvazlayıp pat pat yapıyorız karnını sıvazlıyoruz gaz yok normal mi
Ya Allah var hiç başıma gelmedi benim bebelerin uyku ritimleri 3 4 aya kadar iyi idi sonradan bozuluyordu.. ama şuan biyolojik uyku saati böyle olabilir gece gündüz kavramları zamanla oturur anne karnında nasıldı gunduz gecesi mesela 😀
Aslında yeni doganlarda ben gaz sıkıntısı çok olmaz diye biliyorum sadece emzirince o gaz bagirsaklara inmeden çıkartmaya calisin
.. çünkü hastahane deneyimine rağmen bence gaz problemi iyi kötü oluyor memeyi doğru tutmayı öğrenene kadar hava yutuyorlar ama Dr a hayır diyemiyorsun(ben bı çocuğu acile goturdum yenidoganlarda gaz sancısı olmaz şuan için kolikde diyemeyiz deyip gondermislerdi elimiz kolumuz bağlı totomuza baka baka eve donmustuk masajlar yaparak pispislayarak gezerek sakinlestirmeye calismistik🙄 1aydan sonra örnek verecek olursam kolik bebekse kolik bebek tanısı koyuyorlar..) bir yandan şöyle düşündürdü gündüz uyuyor gece ağlıyor diyorsun ağlarken acı çekerek bacaklarını falan çekerek sancılı gibi mi ağlıyor.. yani her bebek farklı su yüzden demek çok zor ama gaz çıkarırken oksarayak değil biraz aşağıdan yukariya dediğin gibi patpat ses gelsin olmazsa imkan buldukça patpat yapın gece boyu yada bu masajı uygulayın ama göbek bağına ve yağla temasına dikkat edin zarar gormesin

Eklentiler

• 1000025480.webp
    1000025480.webp
    37,8 KB · Görüntüleme: 41
Plasenta yaslanmasinin sizde nasil etkisi oldu? Bebeğin kilosu mu yoksa diger olcumleri de mi geriden geliyor?

Bende besleyen damarda kuculme dendi sadece.kg. vaktinde ama olcumlerinde 2hafta sinirinda simetrik kucukluk cikti birden. Normalde 1 hafta onden giden bebekte.
Yarin dr.a gideceğim tekrar bakalim ne diyecek..
Benim 37. Haftada oldu o yüzden gerilik olmadı o zamana kadar çok şükür haftası ile uyumlu geldi 38. Haftada da doğumum olacak Zaten o yüzden şimdilik çok bir etkisi olmadı

Ay maşallah maşallah 🩵🤲🏻 bende şu an emzirme sonrası bir bakayım dedim ve yatışa geçiyorum bizim oğlan uyanmadan 🤣 hayatlarımız artık bu döngüde. Allah evlatlarımıza sağlık versin, vatana millete hayırlı olsunlar 🥰 doğum yapan herkesi kutluyorum bende.
O saatte bende yeni yatmıştım döngü bu oldu gerçekten ama cok güzel🥰

Kızlar sancı nasıl bişi ya tarifi var mı? Ben 10 senedir doğum kontrol hapı kullandığım için hiç regli ağrısı bile çekmedim nasıl bişi bilmiyorum. Ağrı eşiğimde yüksektir ama akşamdan beri kasıklarıma bi anda giren ağrı oluypr. Sanki kabız olunca karın ağrır ya o şekilde 🙈 belime vs vurmuyor.
Jokercim napyon doğuruyorsan olmaz ona göre 7si dedik 🤭😂

Jokercim napyon doğuruyorsan olmaz ona göre 7si dedik 🤭😂
Yok bugün de gol değil 😂 sabaha geçti sancım 3 güncük daha dayansın🤓

Ay annem tutturdu bebek çıkar çıkmaz peşlerinden gidicem, bebek karışır diyip durmaya. Sanki fırından ekmek çıkcak 😂 çok hakim değilim doğumdan sonra olan bitene ama bence kimseyi almazlar kontrolleri yapılırken. Neyse saldım napıyolarsa yapsınlar 😂

Kuzu bebislerde soyle bir sey var emdiklerinde psikolojik rahatlama da aldiklari icin atiyorum bir yeri de agrisa emiyorlar (mama da emme refleksi verdiginden ayni etki) o anlik rahatlama hissediyorlar. Atiyorum gazi varsa emiyor biraz rahatliyor sonra kisa sure sonra tekrar basa sariyor. Her beslenmede gaz cikar normalde yani benimkinde ilk gece gazdan uyutmamisti beni. Gaz birikiyordur ondan zor cikiyor olabilir. Masaj gibi seyler deneyebilirsiniz. En iyisi koridorda yururken pispislamak hafif tok ses suyacak sekilde yapin cok nazik yapmayin cikmaz o zaman. Bir de gazi ya hep yukari ya hep asagi sekilde yapin degilse bir asagi bir yukari gidiyor cikmiyor. Gunduz uyuyor dedigin icin baska bir sey dusunmedim bir cogunu biliyorsundur
Ama yine de bildiklerimi paylasmak istedim

Yeni doğum yapmış anneler sizinde göğüslerinizde sızlama ile beraber süt akması oluyor mu ? Ay nedeni nedir ki aniden sızlıyor bakıyorum süt akiyor beraberinde 🤔
Birini emzirirken öbüründen akabiliyor. Göğüs kalkanı koyuyorum sağacaksam veya emzireceksem. O sütleri topluyor.
Günlük olarak da balmumu göğüs ucu koruyucu aldım kıyafet yapışıp acıtmıyor.

Yok bugün de gol değil 😂 sabaha geçti sancım 3 güncük daha dayansın🤓

Ay annem tutturdu bebek çıkar çıkmaz peşlerinden gidicem, bebek karışır diyip durmaya. Sanki fırından ekmek çıkcak 😂 çok hakim değilim doğumdan sonra olan bitene ama bence kimseyi almazlar kontrolleri yapılırken. Neyse saldım napıyolarsa yapsınlar 😂
Ahhsshhshs napsın kadın haklı 😂😂 ufak ufak sancılar yokluyor ya hızlanıvericek diye de beklemiyor değilim ben ya 😂😂😂😂

Benim 37. Haftada oldu o yüzden gerilik olmadı o zamana kadar çok şükür haftası ile uyumlu geldi 38. Haftada da doğumum olacak Zaten o yüzden şimdilik çok bir etkisi olmadı
Iyi masaAllah o zaman👍 saglikla& kolaylikla gelsin bebisiniz🐣
Dr.kontrolunu bekliyoruz bakalim ama aldi bi korku son ultrasonda arter beslemiyor deyince. 36+0 henuz. Hareketleri daha az ve gucsuz bugunlerde. Ara ara kipirdamalarini hissediyorum sadece.

Kızlar bugün 37+2yiz, kontrolümüz vardı. Bebiş 3 kiloyu geçmiş, gayet sağlıklı ama tık yok. Gelesi yok yani 😂😂beklenen tarih 23 ağustostu zaten ama bende ne sancı ne kasılma hiçbir şey yok. Yüksek ihtimalle beklenen tarihten birkaç gün önce sezaryen planlanacak. O kadar heyecanlıyım ki, 2 hafta sonra hayatım komple değişecek ve korkuyorum 🥹🥹🥹

Kızlar bugün 37+2yiz, kontrolümüz vardı. Bebiş 3 kiloyu geçmiş, gayet sağlıklı ama tık yok. Gelesi yok yani 😂😂beklenen tarih 23 ağustostu zaten ama bende ne sancı ne kasılma hiçbir şey yok. Yüksek ihtimalle beklenen tarihten birkaç gün önce sezaryen planlanacak. O kadar heyecanlıyım ki, 2 hafta sonra hayatım komple değişecek ve korkuyorum 🥹🥹🥹

Hiç korkmayın. Ben doğum sabahı bile hazır değilim diyordum kendi kendime. Görünce hepsi geçiyor. Biraz da sezaryenden sonra ağrınız acınız hafifleyip gözünüz açılınca uyurken bile özleyeceksiniz. Hala o uyurken sorguluyorum bu benim mi diyorum ben bununla ne yapcam diyorum sonra bi uyanıyor pamuk gibi genleşe genleşe her şeyi unutuyorum. Öpmeye doyamıyorum. Son haftalarınızın tadını çıkarın doğduğunda da her şeye değecek güzel günler sizi bekliyor insallah. Allah işinizi kolaylaştırsın

Hiç korkmayın. Ben doğum sabahı bile hazır değilim diyordum kendi kendime. Görünce hepsi geçiyor. Biraz da sezaryenden sonra ağrınız acınız hafifleyip gözünüz açılınca uyurken bile özleyeceksiniz. Hala o uyurken sorguluyorum bu benim mi diyorum ben bununla ne yapcam diyorum sonra bi uyanıyor pamuk gibi genleşe genleşe her şeyi unutuyorum. Öpmeye doyamıyorum. Son haftalarınızın tadını çıkarın doğduğunda da her şeye değecek güzel günler sizi bekliyor insallah. Allah işinizi kolaylaştırsın
çok teşekkür ederim🩷 dünyaya bir insan getirmek sorumluluğu bazen o kadar gözümü korkutuyor ki 🥹 inşallah su gibi geçer. Spinal korkutuyor beni biraz açıkçası, herkes kolay oluyor diyor ama düşüncesi uykudan uyandırıyor resmen 🤭

Back
X