2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    203
Kuzum işte benim kız da böyle yapıyordu. Anlamıyordum neden böyle yaptığını. Meğer süt tazyikli geliyormuş. O yüzden ağzından çıkarıp çıkarıp memeyi, kafasını sürekli geri doğru atıp ağlıyor. Kendi kendine memeyi ağzından çıkarıp kafasını sallayarak tekrar ağzına almaya çalışıyor. Sütün akışıyla ilgili bir şey olabilir ihmal etme

20 lerden sonra tren raydan çıktı bizim

Yuz ustu surekli kontrol altinda uyutuyorum ve gaz cikarmasi artti kizlar.
Ay uyuyosa şahane. Annem diyor sende hep yüzüstü uyurdun gazını kendi kendine çıkarırdın. Bu bebe yüzüstü koyunca hemen tummy time yapıyoruz sanıyor. bugün doktor kontrolü vardı yüzüstü koyup kontrol edicekti asla rahat durmadı. Bütün hünerlerini gösterdi evladım

Zeytincim 4.cü hafta büyüme atağı 5.ci hafta gelişim atağı var. Aramıza hoş geldin. Ölmedik ama yaşamıyoruz da
Bizimki 1 gün sakinse 1 gün kuduruk gibi saatlerce uyumazdı.

1 Ay oldu, o kalkanlar her seyim oldu..2 damla zaten topladigi ama akıyor deliklerden? Sizinkiler de öyle mi? Hep ayakta durmak lazim.

Philisp orijinal degil yazmislar yorumlara, mamajoo almistim.ama disari cikilmaz onlarla :/ belli oluyor sivri sivri.
Disarda acimasin diye kapli sutyen altina gumus kapak ve pedde buldum careyi
Benimki hep oyle
Biberon veriyor musunuz?
Meme reddinden yapiyorlar genellikle. Bir de gazi oldugu zamanlar cok kivraniyor.bi tutuyor cekiyor,bi ittirip bırakıyor.

Kucakta iyice sizinca koyuyom.

Kızlar laktoz intoleransı garantiledi bebe. Dün sabah makarna salatası akşamda yoğurt yemiştim. Bugün 4 kere sçtı hepside mukuslu. Elveda kalsiyum kaynağım....
Tahin ye canım, hem süt yapar hem de en çok kalsiyum tahinde. Bademde de çok kalsiyum var.
Kızlar takviye vitamin olarak ne kullanıyorsunuz
Ben hamilelik/emzirme vitamini, omega 3, magnezyum ve kolin kullanıyorum.
Kizlar birinci ay kontrolünde bebegim 700 gr almis doktor az dedi :/ bana yeterli gelmisti sizce normal degil mi anlamadım
Bizimki doğum kilosundan itibaren 500gr, kaybettiği kilodan itibaren sayarsak 750gr almış. Gittiğim iki doktor da iyi dedi. Her doktorun fikri farklı sanırım. Bakalım nasıl ilerleyecek kilosu.

Kilo takibi için genelde şu tablo kullanılıyor. Hep aynı eğride ilerlemesi bekleniyor.

Biz ya cok tazyikli geliyor benimki sorun etmiyor ama bogazina cok kaciyor surekli nefessiz kaliyor bazen oksurmesi kesilse de 2-3 sn kaliyor sonra ciglik cigliga agliyor. Nefessiz kalinca beyne bir sorun olacak diye aklim cikiyor. Her seferinde de anlamiyorum tazyikli mi cunku ust kismi yumusak alt kisim sertlesiyor benim goguslerde. Ben elektrikli pompa ile cozdum sagma isini elle ya da manuelle gogus ucum aciyor
Bize bugün doktorumuz sab simplex ile forbiome verdi bakalım bir haftaya etkisini görürsünüz dedi düzenli kullanımda…
Sab simplex duzenli kullaninca bizde cok ise yaradi ya. Gazi bitirmiyor da parcalara boluyormus daha kolay cikariyormus hakikaten oyle oldu
Yaaa ay ben de kalsiyum ve magnezyum sorucam kemiklerim sizliyor
Kızlar laktoz intoleransı garantiledi bebe. Dün sabah makarna salatası akşamda yoğurt yemiştim. Bugün 4 kere sçtı hepside mukuslu. Elveda kalsiyum kaynağım....
Benim laktoz intoleransim var bende cok gaz yapar. Bulantidan basimi kaldiramam sut ictigimde. Peynir vs yiyordum ama cocugu etkiler diye hepsini laktozsuz aldim
İlk defa bugün dr a giderken çorabını giydirdim ve düşmedi
off bizi hep böyle böyle kandırıyorlar
Ama coraplarin guzelligiiiiii. Bizi influce etmez misin linkle bizi lutfen
Maşallah ne güzel vermişsin 4 kilo kaldı benim de ama 6 kilo vermek istiyorum, almak isteyen olursa
Ay sagolasin cenem bi dursa daha gidecek gibiydi ama cok tatli istiyorum yaaa. Senin de hic bir sey kalmamis masallah
Kuzu ben siringa ve eldivenle veriyordum. Yavastan biberon denicem. Bir elime eldiven gecirip serce parmagimi emdirerek sutu siringayla minik minik dokuyorum dusundugunden hizli iciyorlar hem emme refleksini de devam ettirip meme reddine sebep olmuyormus yogun bakimda soylemislerdi m. Benimkinin de kilo alma sikintisi yok. Baktim uyurken dili de damaginda, dilini disari da cikariyor. Sadece o ses var. Konusmasini etkileyecek boyutta degilse ellettirmicem. Gorumcemde varmis 30 yasinda kestirmis demek konusmayi etkilemedi. Belki etkilemezse ellemem
Ya bizim de bir tane kırlent sarı siyah beyaz. Geçen otururken yanıma koltuğa yatırdım baktım baya uzun uzun kırlenti inceledi
Ya bu aylarda sanki sadece siyah beyaz mi goruyorlardi yoksa sadece o mu ilgilerini cekiyordu oyle bir sey vardi. Buyuk kizima kartlar almistim hep siyah beyazdi
Kizlar birinci ay kontrolünde bebegim 700 gr almis doktor az dedi :/ bana yeterli gelmisti sizce normal degil mi anlamadım
Bizimki 600-1000 arasi almasini bekleriz demisti o zaman normal seninki de gunde 20-30 gr alsa yeterliymis
Tam olarak o gunlerde basliyor atak gaz vs gibi sorunlar. Her sey normal merak etme

Kizlar bebisler kac saat uyandirmadan uyumalilar? Hani oldu ya uyudu diyelim ellemeden kac saat durabilirler doktoruyla bunu konusmus olan var mi? Simdiye kadar 3-4 saat diyorlardi ama ne bilem uyuyosa uyandirmak da istemem olursa boyle bir sey

Kizlar bebisler kac saat uyandirmadan uyumalilar? Hani oldu ya uyudu diyelim ellemeden kac saat durabilirler doktoruyla bunu konusmus olan var mi? Simdiye kadar 3-4 saat diyorlardi ama ne bilem uyuyosa uyandirmak da istemem olursa boyle bir sey
Kaç günlüktü bebeğin? 30 güne kadar 3, 40 güne kadar 4, 50 güne kadar 5, 60 güne kadar 6 saat gece uykusu uyuyabilir diye duymuştum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…