- 16 Ağustos 2024
- 3.476
- 6.870
- 78
Kuzum işte benim kız da böyle yapıyordu. Anlamıyordum neden böyle yaptığını. Meğer süt tazyikli geliyormuş. O yüzden ağzından çıkarıp çıkarıp memeyi, kafasını sürekli geri doğru atıp ağlıyor. Kendi kendine memeyi ağzından çıkarıp kafasını sallayarak tekrar ağzına almaya çalışıyor. Sütün akışıyla ilgili bir şey olabilir ihmal etmeSağ olun kızlar , kesinlikle başlamam lazım takviyelere
Kızlar bi de , oğlum 22. Gününde , bugün diğer günlerden farklı davranmaya başladı, normalde uykuya gündüz de düşkündü , bugün çok fazla ayakta kaldı, emerken kendini geriye doğru atıyor ağzından göğsümü çıkarıyor ama hemen sonra geri almaya çalışıyor bırakmak istemiyor, sürekli memede durmak istiyor. Huysuzlanıyor gibi geldi. 20. Günlerde normal mi bunlar ?
Bunu ben de denemek istiyorum ama cesaret edemedim bi türlü ya, bi sonraki uykusunda deneyeyim artık o zamanYuz ustu surekli kontrol altinda uyutuyorum ve gaz cikarmasi artti kizlar.
20 lerden sonra tren raydan çıktı bizimSağ olun kızlar , kesinlikle başlamam lazım takviyelere
Kızlar bi de , oğlum 22. Gününde , bugün diğer günlerden farklı davranmaya başladı, normalde uykuya gündüz de düşkündü , bugün çok fazla ayakta kaldı, emerken kendini geriye doğru atıyor ağzından göğsümü çıkarıyor ama hemen sonra geri almaya çalışıyor bırakmak istemiyor, sürekli memede durmak istiyor. Huysuzlanıyor gibi geldi. 20. Günlerde normal mi bunlar ?
Ben mama vermiyorum kestik 1.5 aydır, o yüzden bazen çok uyuyor bazen az bilemiyorumEvet mama canım
Ben artık hep yüzüstü yatırıyorum sırtüstü 10 dk dan fazla uyuyamıyorBunu ben de denemek istiyorum ama cesaret edemedim bi türlü ya, bi sonraki uykusunda deneyeyim artık o zaman
Ay uyuyosa şahane. Annem diyor sende hep yüzüstü uyurdun gazını kendi kendine çıkarırdın. Bu bebe yüzüstü koyunca hemen tummy time yapıyoruz sanıyor.Yuz ustu surekli kontrol altinda uyutuyorum ve gaz cikarmasi artti kizlar.
Zeytincim 4.cü hafta büyüme atağı 5.ci hafta gelişim atağı var. Aramıza hoş geldin. Ölmedik ama yaşamıyoruz daSağ olun kızlar , kesinlikle başlamam lazım takviyelere
1 Ay oldu, o kalkanlar her seyim oldu..2 damla zaten topladigi ama akıyor deliklerden? Sizinkiler de öyle mi? Hep ayakta durmak lazim.Meme koruyucu kalkan gibi bişey görmüştüm sütyen içine takılıyor. Bu eller serbest sağım makinalarının süt birken kısmına benziyor gün içinde takıyorsun sütyenle bastırınca serbest sağım oluyor biraz boşalıyor kendi kendine meme. O rahatlatır sizi heralde Philips indi.
Benimki hep oyleSağ olun kızlar , kesinlikle başlamam lazım takviyelere
Kucakta iyice sizinca koyuyom.Ay uyuyosa şahane. Annem diyor sende hep yüzüstü uyurdun gazını kendi kendine çıkarırdın. Bu bebe yüzüstü koyunca hemen tummy time yapıyoruz sanıyor.bugün doktor kontrolü vardı yüzüstü koyup kontrol edicekti asla rahat durmadı. Bütün hünerlerini gösterdi evladım
Korkma canm yapar benimkide 4. Gün yapmıstı sadece anne sütü aldıgı halde yapmadıKizlar kizim hem.mama hem anne sutu aliyo 4 gundur kaka yapmadi. Korkmaya basladim
Tahin ye canım, hem süt yapar hem de en çok kalsiyum tahinde. Bademde de çok kalsiyum var.Kızlar laktoz intoleransı garantiledi bebe. Dün sabah makarna salatası akşamda yoğurt yemiştim. Bugün 4 kere sçtı hepside mukuslu. Elveda kalsiyum kaynağım....
Ben hamilelik/emzirme vitamini, omega 3, magnezyum ve kolin kullanıyorum.Kızlar takviye vitamin olarak ne kullanıyorsunuz
Bizimki doğum kilosundan itibaren 500gr, kaybettiği kilodan itibaren sayarsak 750gr almış. Gittiğim iki doktor da iyi dedi. Her doktorun fikri farklı sanırım. Bakalım nasıl ilerleyecek kilosu.Kizlar birinci ay kontrolünde bebegim 700 gr almis doktor az dedi :/ bana yeterli gelmisti sizce normal degil mi anlamadım
Biz ya cok tazyikli geliyor benimki sorun etmiyor ama bogazina cok kaciyor surekli nefessiz kaliyor bazen oksurmesi kesilse de 2-3 sn kaliyor sonra ciglik cigliga agliyor. Nefessiz kalinca beyne bir sorun olacak diye aklim cikiyor. Her seferinde de anlamiyorum tazyikli mi cunku ust kismi yumusak alt kisim sertlesiyor benim goguslerde. Ben elektrikli pompa ile cozdum sagma isini elle ya da manuelle gogus ucum aciyorKızlar tazyikli sütten müzdarip olan var mıkızım ememiyor resmen. Memeyi emmeye başlayınca boğulur gibi oluyor, hava yutuyor. Sonrası da gaz sancısı. Doktor damla verdi gaz sancısı için. Fakat bu meme konusunu çözemiyoruz. Danışmanlık aldık bir kez ama pek bir işe yaramadı. Çünkü emzirme öncesi elle biraz sağ dediler ama çok acıyor yapamıyorum. Başka ne yapabilirim nasıl çözdünüz bu konuda deneyimi olanlar? Öncesinde makinayla sağınca biraz rahatlıyor meme aslında ama bu sefer de hiperlaktasyon oluyor yani ortasını bulamadık. Farklı bir yöntem var mı acaba nasıl kurtuluruz bundan?
Sab simplex duzenli kullaninca bizde cok ise yaradi ya. Gazi bitirmiyor da parcalara boluyormus daha kolay cikariyormus hakikaten oyle olduBize bugün doktorumuz sab simplex ile forbiome verdi bakalım bir haftaya etkisini görürsünüz dedi düzenli kullanımda…
Yaaa ay ben de kalsiyum ve magnezyum sorucam kemiklerim sizliyorCanım selam. Doğum sonrası dördüncü gün kadın doğum kontrolüme gittiğimde doktorum hamilelikte kullandığım magnezyuma devam etmemi önerdi. Ben de devam ediyorum ve kesinlikle iyi geliyor. Enerji de veriyor hem. Ben ayrıca omega 3 de alıyorum.
Benim laktoz intoleransim var bende cok gaz yapar. Bulantidan basimi kaldiramam sut ictigimde. Peynir vs yiyordum ama cocugu etkiler diye hepsini laktozsuz aldimKızlar laktoz intoleransı garantiledi bebe. Dün sabah makarna salatası akşamda yoğurt yemiştim. Bugün 4 kere sçtı hepside mukuslu. Elveda kalsiyum kaynağım....
Ama coraplarin guzelligiiiiii. Bizi influce etmez misinİlk defa bugün dr a giderken çorabını giydirdim ve düşmedi
off bizi hep böyle böyle kandırıyorlar
Ay sagolasin cenem bi dursa daha gidecek gibiydi ama cok tatli istiyorum yaaa. Senin de hic bir sey kalmamis masallahMaşallah ne güzel vermişsin 4 kilo kaldı benim de ama 6 kilo vermek istiyorum, almak isteyen olursa
Kuzu ben siringa ve eldivenle veriyordum. Yavastan biberon denicem. Bir elime eldiven gecirip serce parmagimi emdirerek sutu siringayla minik minik dokuyorum dusundugunden hizli iciyorlar hem emme refleksini de devam ettirip meme reddine sebep olmuyormus yogun bakimda soylemislerdi m. Benimkinin de kilo alma sikintisi yok. Baktim uyurken dili de damaginda, dilini disari da cikariyor. Sadece o ses var. Konusmasini etkileyecek boyutta degilse ellettirmicem. Gorumcemde varmis 30 yasinda kestirmis demek konusmayi etkilemedi. Belki etkilemezse ellememSütü neyle veriyorsun çay kaşığıyla aşırı zorluyor ama biberon da denemekten de çekiniyorum
Bu arada bugün dr a sordum biraz dudak bağı var ama emmeye engel değil dedi bşr şey yapmamıza gerek yok dedi, o sesi yapabilirmiş. Sürekli olmuyor deyince be kilo alımını iyi bulunca bir şey önermedi
Ya bu aylarda sanki sadece siyah beyaz mi goruyorlardi yoksa sadece o mu ilgilerini cekiyordu oyle bir sey vardi. Buyuk kizima kartlar almistim hep siyah beyazdiYa bizim de bir tane kırlent sarı siyah beyaz. Geçen otururken yanıma koltuğa yatırdım baktım baya uzun uzun kırlenti inceledi
Bizimki 600-1000 arasi almasini bekleriz demisti o zaman normal seninki de gunde 20-30 gr alsa yeterliymisKizlar birinci ay kontrolünde bebegim 700 gr almis doktor az dedi :/ bana yeterli gelmisti sizce normal degil mi anlamadım
Tam olarak o gunlerde basliyor atak gaz vs gibi sorunlar. Her sey normal merak etmeSağ olun kızlar , kesinlikle başlamam lazım takviyelere
Kaç günlüktü bebeğin? 30 güne kadar 3, 40 güne kadar 4, 50 güne kadar 5, 60 güne kadar 6 saat gece uykusu uyuyabilir diye duymuştum.Kizlar bebisler kac saat uyandirmadan uyumalilar? Hani oldu ya uyudu diyelim ellemeden kac saat durabilirler doktoruyla bunu konusmus olan var mi? Simdiye kadar 3-4 saat diyorlardi ama ne bilem uyuyosa uyandirmak da istemem olursa boyle bir sey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?