• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    206
Herşeyin o kadar farkındayım ki eşim doktor olayını gelip geçici bir konuşma gibi düşünüyordu.dedik kendime zarar verme derecesine gelmekten korkuyorum.cekip gitmekten korkuyorum ve daha beter şeylerde duyuyoruz Allah muhafaza çok güzel gülüyor çapkın çapkın.ama annesi şuan iyi değil
Annesi sadece biraz süreçlerden yorgun 🧡 hepsi geçecek ve çok mutlu olacaksın. Minik bir desteğin kimseye zararı olmaz 🌸

Ben bırakıyorum canım en uzun 5 saat uyudu benimkide. Yani acıkan bebe uyanır. Ben uyanirsam nefesini kontrol ediyorum yatıyorum ☺️
Ya bu tüm annelerde var sanırım 🥰Annelik uyutmak için saatlerce uğraşıp uzun uyuyuncada endişelenmekmiş bende bebeğim uzun uyursa özlüyorum 🥲

Ya ben ilk kizim 1 yasina geldiginde depresyona girdim. Ofke krizleri vs. Terapiye basladim. Kuzum cok uslu sikintisiz bir bebekti ama ben cocuk yasta annemi kaybettigim icin anneligi kaldirmakta zorlanmisim terapistime gore. O zaman esime benim “bana ait” zamana ihtiyacim var. Anne degil, es degil, evlat degil sadece asiba oldugum zamana. Onunla anlastik cumartesi o evdeyken bir saat kizimi ona birakip disari cikacaktim. O sonra 1.5 saat oldu. Bir gun zor durumda kaldi altini degisti. Bir gun 3 saat oldu acikti ona yemek yedirdi vs. Hem onlarin iliskisi cok kuvvetlendi cunku baba bakim verdikce surece dahil oldu. Daha fazla anilari oldu vs. Sonra cumartesiler aksama kadar benim oldu. Yeniden ozgur oldum. Babasi da sadece bir gun ilgilendigi icin daha sabirli vs oldugundan kizim da ona cok duskunlesti ben o gunden sonra babaya birakma konusunda hic sorun yasamadim🤣🤣 simdi 11 yasinda hala bir sey olsun babamla yapicam der bazen bozuluyorum ama istedigimi yapabildigimi yeniden dogurana kadar hissettigim zamanlar oluyordu. Amma uzun anlattim ama babaya pasla kuzu🤣🤣🤣 bunda da babaya paslicam bir gun de biz olalim yaa. Sabrediyorum ek gidaya gecene kadar. Olmadi sut sagar birakirim biberon alirsa.
Çok çok haklısın. Hem toplum olarak hem de biz hata yapıyoruz. Babaya sorumluluk vermiyoruz. 2,5 yaşında zorunlu kreşe başlattım 2 yıl erkenden uyanıpkendim hazırlanıp onu hazırlayıp kreşe bırakıp işten dönüşte alarak geçti. Sonra iş şartları değişti eşim bırakması gerekti ben onlardan erken evden çıktım baktım geç kalmaya başladılar . Dedim ki erken çıkın biraz daha. Sen onunla sabah evden çıkmak ne kadar zor biliyor musun dedi. Dedim pardon?🤣🤣 ama sonrasında hem hayat gerekliliklerinden hem de benim akıllanmamdan bir çok şeyi ona devrettim. Hem aralarındaki ilişki çok güçlendi hem de ben rahat ettim. Valla özellikle ilk bebeği olan hanımlar siz siz olun her şeye babayı dahil edin biz her şeye koşamayız, bırakın yarım yamalak da olsa onlar da yapsınlar.
Biz az önce oğlumla oyun alanına gittik, çünkü onunla ilgilenemiyorum vicdan yükü çok zor bu 3. Başbaşa çıkışımız süt bıraktım bir şekilde sorun olmadı şükür. Bir de babada daha rahat duruyorlar her zamanki gibi ☺️

Annesi sadece biraz süreçlerden yorgun 🧡 hepsi geçecek ve çok mutlu olacaksın. Minik bir desteğin kimseye zararı olmaz 🌸
Evet gerçekten çok ama çok ihtiyacım var ve gidişatını iyi olmadığının farkındayım o yüzden önlem almak zorundayım psikoloji bozukken bile mantıklı düşünmektir anne olmak herhalde.ne garip değil mi?

Evet hiç yatmadim bile geldim bavul yerlestirdim 3 gün sonra ev süpürdüm sildim. Kardeşlerim var ama çoluk çocuk var onlarda da evim küçük 2 gün geldiler oda yine ben kalktim ister istemez.evet şuan referans olarak 11 yaşındaki oglumu aliyorum kendime ama süreç çin gözümde buyuyor. Oğlumda kolikti bunda da gaz var emzirmek işkence gaz sancıları cikartmasi vs.hepsi benim için eziyet gibi.farkindayim normal olmadığının biraz önce eşim ilk defa bana ters ters baktı.suan en çok ona ihtiyacım var kendi işimiz sayilir erken gel diyorum 3 diyor 5 de geliyor ve gün geçtikçe gelmeleri uzadı.yalniz kalınca dahada kötü hissediyorum.cok dua ediyorum ezanlar okunuyor şimdi rabbim kimseye yaşatmasın.gecicek belki ama çok yaraladı çok sarstı.bebegim o kadar güzel ki 11 yıl sonra tekrar ilk oğlumu dogurmusum gibi birebir kopya ama ilki gibi sevebilecekmiyim sevememe ihtimali bile beni korkutuyor.hatta şimdiden diş cikartirken ki ağrıları sancıları düşünüp strese giriyorum 2 yaş sendromunda ben napicam diyorum.velhasil çokta normal değilim. Birgün inşallah iyi oldum çok mutluyum çocuklarımla diyebilirim
Amin insallah ileriki gunleri dusunup icini karartma belki dusundugun kadar zor gecmeyecek. İsin icine girdiginde bir sekilde geciyor gunler. Amma zor amma kolay ama her turlu geciyor. Benim kiz da 11 sene sonra sanki aynisini dogurmusum. Ama onlar buyudu. Bizden yavasca ayrisacaklari yasa geldiler vicdan azabi cekecek bir sey yok ayrismalarina imkan tanimis da oluyoruz bu sekilde. Bebegin Daha cok kucuk henuz boyle dusunmen normal. Arada bir gulucuk atiyorlar ama bizimle etkilesime girmiyorlar. Benim buyuk kizimda migren var 6 yasindan beri ataklari geldiginde surekli istifra ediyor. İki gundur ataktayiz, kucugu agladi ona baktim buyugu kustu ona gittim aralarinda mekik dokudum. Esim 5-6 gibi geliyor bebeyi ona verdim yemek bulasik vs en son utulere kostum. Utuleri yaparken baktim
Herkes uyuyor. Ya dedim bebe uyudugunda is yap uyandiginda bebeyi al. Boyle bir icim burkuldu ama gececek yani ilk cocuklarimizda da oldu gecmedi mi? Gecti ruya gibi hatirliyorux. zordu diyoruz ama duyguyu hatirlamiyoruz bu da oyle olacak merak etme. Sen bunaldiginda yaz bana ben dinlerim seni❤️

Gulelim lutfen😅🥲(canimin sıkkınligindan bieaz da zaten) ..
Plasentami icerde unutmuslar..gunlerdir ugrasiyoruz..bebem sunnet oldu.. tejrar ameliyat olacagim..bi ağlarsam tutamaycaklar beni..en azından oğlumun muruvvetini göreyim 😅😅
Nasil ya? Plasenta nasil iceride unutulur?

Herşeyin o kadar farkındayım ki eşim doktor olayını gelip geçici bir konuşma gibi düşünüyordu.dedik kendime zarar verme derecesine gelmekten korkuyorum.cekip gitmekten korkuyorum ve daha beter şeylerde duyuyoruz Allah muhafaza çok güzel gülüyor çapkın çapkın.ama annesi şuan iyi değil
Ne kadar içgörünüz var maşallah. Tüm bunları düşünüyor olmanız bile bebeğinizi çok önemsitor olduğunuzu gösterir. Bazen içinde bulunduğumuz darlıktan tek başına sıyrılamıyoruz maalesef. İnşallah en kısa zamanda bu süreçler geçip her şey güzelleşir sizin için

Kızlar ocean mummy kullanan var mı ya? Omega 3 ve Multi vitamin kullanmaya başlamayı düşünüyorum, dengeli beslendiğimi düşünmüyorum gaz yapmayan şeyleri ben yemiyorum, benim yediklerim gaz yapıyor 🤣 kendimi her seferinde tost basarken ya da pide sipariş ederken yakalıyorum depolarım kaşar peynir ve kıyma dolu sadece. Bide doğum yaptığım hastanedeki çocuk dr buzdolabından domates salatalık yeme demişti o zaman anlamamıştım hala anlamadım ama yemeye de korkuyorum bunun gaz yapıcı etkisi falan mı var biliyo musunuz
Ben kullanıyorum mummy. Buzdolabından domates salatalık da yiyorum. Off sütlü tatlı da çıktı hayatımdan. Hamileyken aşermedim bu kadar, kaldı bir domates keyfim o da mı yok yani

Amin insallah ileriki gunleri dusunup icini karartma belki dusundugun kadar zor gecmeyecek. İsin icine girdiginde bir sekilde geciyor gunler. Amma zor amma kolay ama her turlu geciyor. Benim kiz da 11 sene sonra sanki aynisini dogurmusum. Ama onlar buyudu. Bizden yavasca ayrisacaklari yasa geldiler vicdan azabi cekecek bir sey yok ayrismalarina imkan tanimis da oluyoruz bu sekilde. Bebegin Daha cok kucuk henuz boyle dusunmen normal. Arada bir gulucuk atiyorlar ama bizimle etkilesime girmiyorlar. Benim buyuk kizimda migren var 6 yasindan beri ataklari geldiginde surekli istifra ediyor. İki gundur ataktayiz, kucugu agladi ona baktim buyugu kustu ona gittim aralarinda mekik dokudum. Esim 5-6 gibi geliyor bebeyi ona verdim yemek bulasik vs en son utulere kostum. Utuleri yaparken baktim
Herkes uyuyor. Ya dedim bebe uyudugunda is yap uyandiginda bebeyi al. Boyle bir icim burkuldu ama gececek yani ilk cocuklarimizda da oldu gecmedi mi? Gecti ruya gibi hatirliyorux. zordu diyoruz ama duyguyu hatirlamiyoruz bu da oyle olacak merak etme. Sen bunaldiginda yaz bana ben dinlerim seni❤️
Ne güzel dedin duyguyu hatirlamiyoruz.canim benim çok sağol Ilgın alakan için rabbim sana herşeyin kolaylığını versin su gibi aksın bütün işlerin.yas faktörü çok önemliymiş 40 yasindayim başlarda enerji tavan tabi yaparım ederim bakarım modundayim.dogum süreci zaten berbattı suni sancı ile başlattı doktor çok çektim.sok sezeryan diye ısrar edince amaliyat masasında narkoz verilecekken bı anda normal doğurdum.sonra siyatik sinir sıkışması oldu bacaklarım ağrılar içinde kaldı evet günler geçiyor ama benim ağrılarım ve yorgunlugum geçmiyor her gece yarın daha iyi olacak diyorum ama günü kapatırken bitmiş umutsuz bir kadın olarak yatıyorum.civil cıvıl olmayı özledim biliyor musunuz gülmeyi özledim bazen makyaj yapıyorum o bile yakışmıyor sanki oturmuyor yüzüme kusuyor hersey.mutsuzluga hicbirsey yakışmıyor.cok ben olan birşey okudum bugün hayatım el arabası gibi ittirmezsen gitmeyecek gibi.

Gulelim lutfen😅🥲(canimin sıkkınligindan bieaz da zaten) ..
Plasentami icerde unutmuslar..gunlerdir ugrasiyoruz..bebem sunnet oldu.. tejrar ameliyat olacagim..bi ağlarsam tutamaycaklar beni..en azından oğlumun muruvvetini göreyim 😅😅
Neyyy plesantayı içinde mi unutmuşlar 🙄😮

Ne kadar içgörünüz var maşallah. Tüm bunları düşünüyor olmanız bile bebeğinizi çok önemsitor olduğunuzu gösterir. Bazen içinde bulunduğumuz darlıktan tek başına sıyrılamıyoruz maalesef. İnşallah en kısa zamanda bu süreçler geçip her şey güzelleşir sizin için
İnşallah tek duam normale donmek bu süreci normal bir anne olarak geçirmek.yemek yapamıyorum oğlum geliyor okuldan vicdan azabı çekiyorum.kendimi zaten saymiyorum bakım beslenme çok zayıf ne kadar erken başlarsam o kadar çabuk düzlüğe çıkarım.rabbim büyük dualara sığınıyorum aklıma fikrine mukayyet ol diyorum ve Allah'ın ilim verdiği şeylerden de yararlanmak zorundayım tek başıma cikamiyorum

Ben kullanıyorum mummy. Buzdolabından domates salatalık da yiyorum. Off sütlü tatlı da çıktı hayatımdan. Hamileyken aşermedim bu kadar, kaldı bir domates keyfim o da mı yok yani
Ya bilmiyorum ilk pakete dahil olan dr kocaman bi liste verdi elime. Domates salatalık kuru baklagiller yeme yazıyodu. He güven vermedi o kadın sonra bıraktım onu o ayrıda. E süt ürünleri çıktı dediğin gibi. Et met ben sevmiyorum. Salata olarak domates salatalık yiyordum bi o geldi aklıma bu konuda bilgisi olan var mı diye. Biraz daha liste daralırsa açlıktan ölcem çünkü 🤣🤣🤣🤣tost, tahin helvası ve bozayla yaşıyorum şuan 🤣

Evet gerçekten çok ama çok ihtiyacım var ve gidişatını iyi olmadığının farkındayım o yüzden önlem almak zorundayım psikoloji bozukken bile mantıklı düşünmektir anne olmak herhalde.ne garip değil mi?
Bunun farkında olman bile çok büyük bi annelik göstergesi. Evladına daha nasıl faydam olur diye düşünüyorsun. Her şeyi geç en değerli kendinsiiiinn. Nasıl iyi olacaksan onu yap. Psikolojik destek mi lazım yardım al, evde bunalıyor musun postala babaya hava al çık gez, kuaföre falan git 🧡🧡

Ya hayalimi anlatıyorsun bende babasına düşkün olsun çok istiyorum. Ben babama çok düşkünüm o da babacı olsun 🤣 ama şuan bırakıp markete gitsem sanki dünyayı yıkarcasına ağlayacak ve ben yetişemeyecekmişim gibi bir his 🥲🥲
Kizlar babaci oluyor zaten ama babalik bagi diye bir sey yok Onunla ilgilendikce gelisen bir sey. Mumkun oldugunca bakim versin karsilikli gucleniyor baglari. Dunyayi yikar gibi aglarsa babasi yaninda yanliz degil ki. Sen nasil cozum buluyorsun baba da bulur koca adam endiselenme
Kızlar ocean mummy kullanan var mı ya? Omega 3 ve Multi vitamin kullanmaya başlamayı düşünüyorum, dengeli beslendiğimi düşünmüyorum gaz yapmayan şeyleri ben yemiyorum, benim yediklerim gaz yapıyor 🤣 kendimi her seferinde tost basarken ya da pide sipariş ederken yakalıyorum depolarım kaşar peynir ve kıyma dolu sadece. Bide doğum yaptığım hastanedeki çocuk dr buzdolabından domates salatalık yeme demişti o zaman anlamamıştım hala anlamadım ama yemeye de korkuyorum bunun gaz yapıcı etkisi falan mı var biliyo musunuz
Ben hamilelikte kullandigimi kullaniyorum imom kullaniyrodum onun emzirme donemi icin olani da var bitince onu alicam cunku ben de senin gibi besleniyorum🤣
Çok çok haklısın. Hem toplum olarak hem de biz hata yapıyoruz. Babaya sorumluluk vermiyoruz. 2,5 yaşında zorunlu kreşe başlattım 2 yıl erkenden uyanıpkendim hazırlanıp onu hazırlayıp kreşe bırakıp işten dönüşte alarak geçti. Sonra iş şartları değişti eşim bırakması gerekti ben onlardan erken evden çıktım baktım geç kalmaya başladılar . Dedim ki erken çıkın biraz daha. Sen onunla sabah evden çıkmak ne kadar zor biliyor musun dedi. Dedim pardon?🤣🤣 ama sonrasında hem hayat gerekliliklerinden hem de benim akıllanmamdan bir çok şeyi ona devrettim. Hem aralarındaki ilişki çok güçlendi hem de ben rahat ettim. Valla özellikle ilk bebeği olan hanımlar siz siz olun her şeye babayı dahil edin biz her şeye koşamayız, bırakın yarım yamalak da olsa onlar da yapsınlar.
Biz az önce oğlumla oyun alanına gittik, çünkü onunla ilgilenemiyorum vicdan yükü çok zor bu 3. Başbaşa çıkışımız süt bıraktım bir şekilde sorun olmadı şükür. Bir de babada daha rahat duruyorlar her zamanki gibi ☺️
Ben ilk kizimda bir donem cok zorlandim. Bizde fazla verici anne, elalem gibi arada seven baba figuru yaygin. Ama ben o kadar fedakar hissetmiyordum. Kendimi sucluyordum surekli bende sorun mu var diyordum. Etrafta ilk evlenen ilk anne olan benim kuzenler arkadaslar hep bekar kimse anlamaz kimseye diyemiyorum. Hep boyle bir vicdan azabi falan. Cok zor ciktim isin icinden. Ama sorun bende degil turk annelerine yuklenen annelik vasfinda. Saglikli da degil o kadar vericilik. Kendimizi tuketmeye gerek yok babalar da girsin isin icine hepimiz saglikli kalalim😅 ben biraz fazla dahil ettim galiba her seyi babasiyla yapmak istiyor.

Ne güzel dedin duyguyu hatirlamiyoruz.canim benim çok sağol Ilgın alakan için rabbim sana herşeyin kolaylığını versin su gibi aksın bütün işlerin.yas faktörü çok önemliymiş 40 yasindayim başlarda enerji tavan tabi yaparım ederim bakarım modundayim.dogum süreci zaten berbattı suni sancı ile başlattı doktor çok çektim.sok sezeryan diye ısrar edince amaliyat masasında narkoz verilecekken bı anda normal doğurdum.sonra siyatik sinir sıkışması oldu bacaklarım ağrılar içinde kaldı evet günler geçiyor ama benim ağrılarım ve yorgunlugum geçmiyor her gece yarın daha iyi olacak diyorum ama günü kapatırken bitmiş umutsuz bir kadın olarak yatıyorum.civil cıvıl olmayı özledim biliyor musunuz gülmeyi özledim bazen makyaj yapıyorum o bile yakışmıyor sanki oturmuyor yüzüme kusuyor hersey.mutsuzluga hicbirsey yakışmıyor.cok ben olan birşey okudum bugün hayatım el arabası gibi ittirmezsen gitmeyecek gibi.
Amin hepimize
İnsallah. Sen de sagol. Ben de 36 yasindayim. Fiziksel olarak cok zorlaniyorum. 3 patlamis fitik sinire basi yapiyor bir bacagimda sinir sikismasi var aniden kramp vs giriyor. Uzun sure topalladim simdi daha iyi ama tam da degil cabuk yorulup agriyor. Kucagimda cok uzun sure oldugunda asabim bozuluyor ufacik bebeye terslenesim geliyor. Sen de Dogumda bile cok zorluk yasamissin fiziksel olarak da zorlaniyorsun. Ruhunun etkilenmesi cok normal kendine sefkat goster. Yuklenme. Yemek yapamadigin icin vicdan azabi cekme. Fitiktan wc ye bile gidemeyecek kadar tutuluyorum her sene. Bir ay suruyor bu sene patladi 2.5 ay benzetmek gibi olmasin ama felcli gibi yattim. Her gun disaridan soyledik yemegi. Yapacak bir sey yok. Vicdan azabi ceksem hic bir faydasi yok cunku yapabilecek olsam yapardim zaten. Sen de yapabilecek olsan yaparsin zaten. Sadece fiziksel olarak dusunme ruhsal olarak da yeterli hissetmesi lazim insanin enerjisini toplayip bazi seyleri yapabilmesi icin. Kendini mutsuz etmekten baska hic bir ise yaramayacak. Zor zamanlarda buyuk cocuguna istedigin konforu verememek seni İyilesme surecindeki bir insan yapar sadece.anneliginin degerini etkilemez ki vicdan azabi cekesin. Kendine yuklenme su an molaya ihtiyaci olan bir insansin ve kendine bunu ver. Ruhsal olarak da mola ihtiyaci olabilir insanin🌸 yani ruhuna yuk olacak seyleri normallestir fiziksel olarak mola veremeyiz ama bunu yaparak ruhumuzu bari dinlendiririz

Kizlar babaci oluyor zaten ama babalik bagi diye bir sey yok Onunla ilgilendikce gelisen bir sey. Mumkun oldugunca bakim versin karsilikli gucleniyor baglari. Dunyayi yikar gibi aglarsa babasi yaninda yanliz degil ki. Sen nasil cozum buluyorsun baba da bulur koca adam endiselenme

Ben hamilelikte kullandigimi kullaniyorum imom kullaniyrodum onun emzirme donemi icin olani da var bitince onu alicam cunku ben de senin gibi besleniyorum🤣

Ben ilk kizimda bir donem cok zorlandim. Bizde fazla verici anne, elalem gibi arada seven baba figuru yaygin. Ama ben o kadar fedakar hissetmiyordum. Kendimi sucluyordum surekli bende sorun mu var diyordum. Etrafta ilk evlenen ilk anne olan benim kuzenler arkadaslar hep bekar kimse anlamaz kimseye diyemiyorum. Hep boyle bir vicdan azabi falan. Cok zor ciktim isin icinden. Ama sorun bende degil turk annelerine yuklenen annelik vasfinda. Saglikli da degil o kadar vericilik. Kendimizi tuketmeye gerek yok babalar da girsin isin icine hepimiz saglikli kalalim😅 ben biraz fazla dahil ettim galiba her seyi babasiyla yapmak istiyor.
ay ne güzel söyledin kız ağzın bal yesinnn. Babaları dahil etmeyi öğrenmemiz lazım 🌸🌸

Ay sizden öğrenecek çok şeyimiz var 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

Back
X