• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    206
İnşallah tek duam normale donmek bu süreci normal bir anne olarak geçirmek.yemek yapamıyorum oğlum geliyor okuldan vicdan azabı çekiyorum.kendimi zaten saymiyorum bakım beslenme çok zayıf ne kadar erken başlarsam o kadar çabuk düzlüğe çıkarım.rabbim büyük dualara sığınıyorum aklıma fikrine mukayyet ol diyorum ve Allah'ın ilim verdiği şeylerden de yararlanmak zorundayım tek başıma cikamiyorum
Hepsi geçecek inşallah en kısa zamanda, yazmak iyi geliyorsa istediğin kadar yaz buraya özelden de yazabilirsin. Annelik çok güzel ama çok çok da zor. Vicdan muhasebemiz ve zorluklar ömür boyu bitmeyecek ama onlarla da güzellikleri görmeyi öğreneceğiz

Kizlar babaci oluyor zaten ama babalik bagi diye bir sey yok Onunla ilgilendikce gelisen bir sey. Mumkun oldugunca bakim versin karsilikli gucleniyor baglari. Dunyayi yikar gibi aglarsa babasi yaninda yanliz degil ki. Sen nasil cozum buluyorsun baba da bulur koca adam endiselenme

Ben hamilelikte kullandigimi kullaniyorum imom kullaniyrodum onun emzirme donemi icin olani da var bitince onu alicam cunku ben de senin gibi besleniyorum🤣

Ben ilk kizimda bir donem cok zorlandim. Bizde fazla verici anne, elalem gibi arada seven baba figuru yaygin. Ama ben o kadar fedakar hissetmiyordum. Kendimi sucluyordum surekli bende sorun mu var diyordum. Etrafta ilk evlenen ilk anne olan benim kuzenler arkadaslar hep bekar kimse anlamaz kimseye diyemiyorum. Hep boyle bir vicdan azabi falan. Cok zor ciktim isin icinden. Ama sorun bende degil turk annelerine yuklenen annelik vasfinda. Saglikli da degil o kadar vericilik. Kendimizi tuketmeye gerek yok babalar da girsin isin icine hepimiz saglikli kalalim😅 ben biraz fazla dahil ettim galiba her seyi babasiyla yapmak istiyor.
Fazla devredince bir bebe daha yapayım dedin herhalde 🤣 inanıyorum sen bunu da devredersin. Açıkçası şu an ben de öyle gibiyim. Oğlumu seviyorum sadece desem yeridir, özellikle ödev konusu kesinlikle babanın işi olmalı, zaten ben ödevlerde aşırı sinirleniyorum😅 beynin mi yok oğlum falan diyesim geliyor içimde patlıyor🙈

Hadi biraz enercciiii toplayalım kızlar 💐😂

Eklentiler

• 1000011225.webp
    1000011225.webp
    58 KB · Görüntüleme: 18
selamlar, ben eylül annelerinden geliyorum. Tecrübeli anneler yardımınıza ihtiyacım var. Bebeğim 12 günlük maalesef doğum kilosuna ulaşmadı. Sizlerin bebekleri ne durumdaydı? Bir de her emzirmede kaç dakika emziriyorsunuz? Kaç saatte bir emziriyorsunuz? Bebek kendi mi uyanıyor siz mi uyandırıyorsunuz?

Evet 2-7 yaş kendini tanıma felan mı neymiş yani orasını keşfediyor çocuk eğer kesilirse psikolojik etki edebiliyormuş. Yahu bizim zamanızda yapıyorlardı hep 😆 çocuklar etkilenmiyordu. Şimdi noldu bunlara
Ay aman şimdikiler nane molla ufacık şeyden travma yaşıyolar. Bizim cocukken yaşadıklarımızı yaşasalar bilmiyorum nolcaklar 🤣🤣

selamlar, ben eylül annelerinden geliyorum. Tecrübeli anneler yardımınıza ihtiyacım var. Bebeğim 12 günlük maalesef doğum kilosuna ulaşmadı. Sizlerin bebekleri ne durumdaydı? Bir de her emzirmede kaç dakika emziriyorsunuz? Kaç saatte bir emziriyorsunuz? Bebek kendi mi uyanıyor siz mi uyandırıyorsunuz?
Canım artık hepimiz o saatleri salmış durumdayız ama doğum kilosuna ulaşana kadar 2 saatte bir emzir bence. Dakika olarak bir şey diyemem ama bebiş emerken uyuyorsa aktif emsin diye çenesinin altını, dudaklarının kenarlarını minik minik elle ki emmeye devam etsin. Senin zamanlarındayken ben uyandırıyordum, şimdi geçen süreye göre emziriyorum dün 4.5 saat uyumuşuz hemen emzirdim. Ama bakıyorum 2.5 saat falan olmuş uyuyorsa daha bekliyorum duruma göre. Sağlıkla büyüt bebişini

Doğum kilosuna ulaşmadıysa eğer uyuyorsa 2 saatte 1, uyanıksa her istediğinde ver sık sık bebek gık dese ver. Şey gibi oldum instada dolaşan emzirmatik videosu gibi ama yapcak bişi yok. En son hangi memeyi bıraktıysan başlarken onunla başla. Çünkü memedeki sütüm tamamını çekemdiyse dipte kalan süt yağlı olur cocuğa kiloyu o aldırır. O yüzden kaç Dk emzirdiğine takılma. Misal sağ göğüs verdin sıkıldı durmadı ötekini verdin ya da uyudu vs tekrar emzirmeye başladığında sağdan başla. İlk sütler biraz su ihtiyacını karşılar yağsızdır. O kilo aldırmaz. Önemli olan sondaki süt. Buna rağmen kilo artmıyorsa ( günde en az 5 Çinli bez atmıyorsan) mama ile desteklemeni önericem. Sağlıcakla büyüsün inşallah 🌸

Ay aman şimdikiler nane molla ufacık şeyden travma yaşıyolar. Bizim cocukken yaşadıklarımızı yaşasalar bilmiyorum nolcaklar 🤣🤣
Ha yani al burdan yak benim kardeşim yok ondan şapamıyorum ama shshshsh misafirliğe gittiğimizde nerde oturuyosam ordan kalkardım giderken sıkıyorsa kalk yerinden 🤣🤣 şimdikiler maşallah baktın mı noldu diyo hemen

Ayyyy buraya 999 sayfa sığdırmışız canım analar 🌸 içim elvermedi 1000. Sayfayı atayım dedim jdjdjdjjdj ruh hastalığıma takılmayın lohusa depresyonuna giremeden kırkımız çıktı içimde ukte kaldı jsjdjsjj 🤪🤪
Yarın bebiş kontrolü olan varsa güzel kontroller diliyorum ❤️ bizim yarın kontrolümüz var meme mama gidiyoruz bakalım ne diyecek dr

Folik asit çocukları işte nolacaktı😆😆
Hay s.... onların folatına asitine doğru annem diyp ben sana hamileyken hiçbişi kullanmadım diyemedim yüzüne ondan bazen gerizekalılığım tutuyor jdjdjjdjdjd hiç travma psikolojik sorun olmadık ağladık zırladık geçti gitti

Ha yani al burdan yak benim kardeşim yok ondan şapamıyorum ama shshshsh misafirliğe gittiğimizde nerde oturuyosam ordan kalkardım giderken sıkıyorsa kalk yerinden 🤣🤣 şimdikiler maşallah baktın mı noldu diyo hemen
Kız baksana ben şimdiden korkuyorum el kadar bebeden 😂😂😂 ilerde dil papuç gibi olur bunların 😂😂

Ayyyy buraya 999 sayfa sığdırmışız canım analar 🌸 içim elvermedi 1000. Sayfayı atayım dedim jdjdjdjjdj ruh hastalığıma takılmayın lohusa depresyonuna giremeden kırkımız çıktı içimde ukte kaldı jsjdjsjj 🤪🤪
Yarın bebiş kontrolü olan varsa güzel kontroller diliyorum ❤️ bizim yarın kontrolümüz var meme mama gidiyoruz bakalım ne diyecek dr
bende bi sağlık ocağına gitmek istiyorum bakayım tartılmaya. Üşenmezsem götüreceğim 😃 ay burası çok güzel bir grup keşke başka platformda olsaydı 😆 buluşma ayarlasak şöyle herkes aynı şehirde olsa 😆😆

Hay s.... onların folatına asitine doğru annem diyp ben sana hamileyken hiçbişi kullanmadım diyemedim yüzüne ondan bazen gerizekalılığım tutuyor jdjdjjdjdjd hiç travma psikolojik sorun olmadık ağladık zırladık geçti gitti
Ahaha evet 🤣 ağlardık biterdi. Ne yapabilirdik ki… teknoloji ilerledi bazı şeyler kötüleşti

Back
X