- 22 Mart 2023
- 4.578
- 2.915
- 63
- 31
Her doktor farklı bir şey söylüyor bana da doktor dedi ki gerçi acildeki bi dr du bu. 20 dk sağ 20 dk sol totalde 40 dk yı geçmesin. Olur dedim içimden çocuk bu. Çene kasının kuvvetini nerden bileceksin kimi çocuk bir memeyi 10 dk da boşaltır kimi 5 dk da boşaltır.Yok canım sağım yapmıyorum. toplamda 20 dk’dan fazla emmesin tek seferde dedi, yani tek meme de 20 olabilir, ya da iki meme 10ar dk olabilir, toplamı 20 yi geçmesinmiş. Ben de tam anlamıyorum uzun süre memede kalınca süt gelmeye devam ediyor mu yoksa boş boş mu emiyor. Ama sütün miktarıyla ilgili sorun olsa kilo almazlardı, seninki de almış demek ki sorun o değil. Sütün içeriği mi acaba. Ay bilmiyorum ki
gaz var mı sizde peki? Öyle gazı da olan bir çocuk değil pek, ara ara sancı yapıyor ama tolere ediyor onu da.
Şahsen ben yutkunma sesini dinliyorum o ses geçtikten sonra arada bi memeyi çekip bakıyorum memenin kenarlarında süt var mı varsa eğer devam ediyorum bi 10 15 dk daha. Ama süt yoksa biraz keyfi takılıp ayrılıyoruz memeden.
Yani bu makine değil ki memeden sütü boşalttı mı cocuk hemen. Gelmez kalkar bi su süt müt bişeyler içersin o sırada vücut tekrar süt üretimine geçer.
Sütün miktarı kadar doyuruculuğu önemli yağlıysa doyurur. Ama sindirimi mama kadar uzun sürmez. Çabuk acıkır ve uyuyorsa uyanır ya da sakin duruyorsa ağlamaya huysuzlaşmaya başlar.
Çabuk acıkırdan kastım da mama içen çocuk 4 5 saat uyuyorsa süt içen bunun yarısı kadar uyur. Ama uyur yada uyanıklık saatindeyse sakin kalır.
Çok değişkenli bir şey bu durum iyi takip gerekir bir de her çocuk kendine hastır en iyi annesi bilir. Mesela benimki uyandı anne sütü aldı doydu yarım saat 40 dk kendi kendine bakınır etrafı inceler uykusu geldiyse tekrar emmek ister bakarım hemen süt gelmiyorsa mamaya desteklerim. Ama mamadan sonra uykuya dalamadıysa tekrar aranır emmek için bir de benim sesime alışmış eşim diyo gözleri gidiyordu senin sesini duydu ağzını emiyo gibi yapmaya başladı. Böyle yani aslında toktu bidaha emdi süt geldi veya gelmedi bayıldı uyudu.