Merhaba, anneliğe hazırlananlar başlığına bakayım dedim bu konuşmaya denk geldim. Bu sebeple yazıyorum. Benim kızım 5 yaşında, ilk etapta park yatak aldım ve odasını da beşik takımlı yaptım. Her çocuk bir karakterle doğuyor, benim kızım park yatakta ve beşiğinde (ikisini de denedik) toplam 6 ay yatmadı, asla kabul etmedi, büyümeye başlayınca park yatağın fileleri parmaklarına değiyordu ve tırmalamaya başlıyordu, biz 1 yaşında Montessori yatak yaptırdık 120x200
döne döne yatıyor, anne babanın arasında yatmaya alışmaması açısından da faydalı oldu, yanına uzanacak kadar geniş böylece güzelce kitabımızı okuyup, hayaller kurup uyuyabiliyor. Montessori yatağı tercih etmemin en önemli sebebi de düşme tehlikesi olmamasıydı. Yatağı ahşap uzantılarından perdeler, süsler, ışıklar vs dilediği gibi süslüyor ve bu onun çok hoşuna gidiyor. Dediğim gibi her çocuğun karakteri farklı, 3 yaşına kadar park yatakta çocuğu uyuyan arkadaşım da vardı. Benim kızım dönerek ve genişçe uyumak konusundaki karakterini bebekken gösterdi ve iki beşiği de ikinci elden satmak durumunda kaldım. Belki fikir olur, böyle olacağını bilseydim, geniş bir tane uygun fiyatlı beşik/park yatak alıp çocuğu gözlemler ona göre de karar verirdim. Sağlıkla dünyaya gelsinler inşallah