Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    160
Yok canim ölçmüyordum ama bu hafta baslayacagim ölçmeye. Zaten daha 10 gün önce aclik sekerim 97 idi. Bu hafta diyeti az bozunca açlık 123 olmus demek ki. Yine ayni sekilde beslenmeye devam etmem gerekiyor demek ki. Bana kaçamak yapmak yok
Yok bende suc ama kac aydir dikkat et doktorun sekerini kontrol edecegim dedigi hafta coş

Canım evde ölçüm yapmak çok daha iyi oluyor. Anlık farkında oluyorsun şekerinin ve ona göre dikkat ediyorsun. Doktor inşallah şeker yüklemesi istemez. İstersen sana özelden diyetisyenin attığı listeyi de gönderebilirim.

Kanka şeker, tansiyon bunlar hiç hakim olduğum konular değil attığın değerler çok mu kötü

Canım benim cok sevinirim gönderebilirsen
Benimde diyet listem var ona da uyuyorum aslinda sadece bu hafta bir kaçamak oldu. O da benim hatam ne bilim bu hafta gecseydi öyle yapsaydim kacamak. Tutupta şeker kontrolü yapilacak hafta yemek niye yani

Ama daha 10 gün önce 97 idi açlık mesela. Bilmiyorum bizim hastanenin laboratuvari biraz yüksek ölçüyor bence diyorum eşime eşim gülüyor ama öyle geliyo bana
Senin kac cikmisti canim bide seker yüklemesinde

Kanka şeker, tansiyon bunlar hiç hakim olduğum konular değil attığın değerler çok mu kötü
Normalde açlık 74-100 arası olmalı iken benim 123
Tokluk 70-140 olmalı iken benim 178 kanka.
Biraz yüksek yani. Ama ben asm de takip yaptigimda daha normal degerler çıkıyordu. Bu hafta bogazimi tutamadım.

Kanka şeker yükleme testinden önce diyet mi yapayım bende tatlı falan kesilmeli örn dondurma tarzı

Normalde açlık 74-100 arası olmalı iken benim 123
Tokluk 70-140 olmalı iken benim 178 kanka.
Biraz yüksek yani. Ama ben asm de takip yaptigimda daha normal degerler çıkıyordu. Bu hafta bogazimi tutamadım.
Aşkım peki kaç olduğunda insulin başlatıyorlar ki

Kanka şeker yükleme testinden önce diyet mi yapayım bende tatlı falan kesilmeli örn dondurma tarzı
Kuzu bence 1 hafta önce falan aşırı tatli tüketimini kesmelisin bence. Mesela özellikle hızlı yukselten gıdaları. Dondurma,meyve,serbetli sütlü tatlilar vs.. sağlıklı beslenmeye yonelmek lazim ama hamilelik boyu aslinda bu lazim aşırı da kesme ama. Senin doğalını da gormesi gerekiyor doktorunun. Ben aksi gibi normalde temiz beslenirken bu hafta 3 4 gündür kirli beslendim kendime ondan kızıyorum
Aşkım peki kaç olduğunda insulin başlatıyorlar ki
Kuzum daha once tokluk 149 mu ne çıkmıştı insülin demisti ya

Ooo aşkım senin baya yüksek çıkmış o zaman dediğin gibi yine dikkat edip tekrar vericem dersen ne der acaba

Kızlar şekerim normaldi son kan tahlilimde, kilom da doktor için normal fakat bebiş hızlı kilo aldığı için perinatolog vajinal doğum istiyorsan karbonhidratı azalt dedi. Bende bu ay sağlıklı beslendim normalde 6.5 kilo almıştım toplamda bu son ay 300 gram almışım sadece. Yani bunu tüm sürecimize yaymamız lazım aslında

Ooo aşkım senin baya yüksek çıkmış o zaman dediğin gibi yine dikkat edip tekrar vericem dersen ne der acaba
Ay sorma yaa. Diyorum ya hep dikkat ederim yani aylardır. Ama olacak ya iştah açıklığı beni kendimi tutamamaya itti demek ki. Ama kaldigim yerden devam edicem yaa diyetime. Doktorum müsade edecektir diye düşünüyorum kuzum. Halledecegimize inanıyorum. Eger düşmezse de doktor ne diyorsa o. İnsülinse de kullanırım napayim

Bence direkt insülin başlamaz kuzu ya bir süre verip kontrol eder, diyetisyene yönlendirir max

Canım ben zaten tam bugday dışında ekmek yemiyorum hamileligimin basindan beri nerdeyse.
Karbonhidrat olarak bi iste tam buday ekmegi ve bulgur yiyorum. Pirinc vs bile yemiyorum.
Ama bu hafta sonu ve bugun dahil 4 gündür pogacalar pizzalar havada uctu.
Bende kilo almıyorum. Doktorum hatta sordu yemiyor musun neden kilo almıyorsun diye. Ama artik almaman daha iyi olur az kilo ile devam edersek daha güzel olur dedi. Dikislerden dolayi dedi sanırım.

Bence direkt insülin başlamaz kuzu ya bir süre verip kontrol eder, diyetisyene yönlendirir max
Zaten diyetisyene gittim kuzum. Normalde de diyet besleniyorum hep. Ama iste bu hafta boşladim. Hata ettim.
Bakalim bi 1 hafta 10 gün zaman isteyecegim doktorum onaylarsa toparlarım.

Canım bizim hastanenin laboratuvarları yüksek ölçüyor kısmını ben de düşünmedim değil açıkçası
Benim normalde şeker ölçümlerşm hep sınırların içindeydi. Hatta şehir hastanesinde 3aylık şekere bakılmıştı benim 5 çıkmıştı ama 50gr şeker yüklemesi 1.saatte 149 çıkmıştı. Sonra 100 gr yaptırmadan önce açlık 83, 1 saat 207 (max 180 olmalıymış), 2.saat 164 (max 155 olmalıymış), 3.saat 112 (max 140 olmalıymış) çıkmıştı. İu an evdeki ölçümlerim tatlı ve hamurişi falan çok tüketmediğim içşn normal. Annem diyor ki sağlam adama bile onu içirseler yüksek çıkar tabi sende bir şey yok
Ama doktor gebeliğin 24.haftasından itibaren bir hormonun yükseldiğini ve o yüzden gebelik şekeri diye bir şey olduğunu söylemişti. O hormon bozuyor mu ne şeker yönetimini işte.
Bakalım doktor sana ne diyecek

Kuzum o zaman doktoruna söyle gayet iyi yediklerin, birkaç güne özel bu durum haftaya tekrarlayalım gerekirse de

Zaten diyetisyene gittim kuzum. Normalde de diyet besleniyorum hep. Ama iste bu hafta boşladim. Hata ettim.
Bakalim bi 1 hafta 10 gün zaman isteyecegim doktorum onaylarsa toparlarım.
Ay pardon kuzum ben kaçırdım sanırım orayı hiçbir şey olmaz bence madem birkaç güne özel bir şeydi hiç sıkıntı etme

Yok canım kesme bence o zaman da yanlış test sonucu çıkabilir. Normal rutin hayatına devam et ama rutin hayatında zaten çok tatlı ve hamurişi de olmasın
Katılıyorum, çünkü Allah korusun bir sıkıntı varsa önlem alınır en azından o yüzden hamur işi, tatlı da yiyelim ama makul porsiyonlarda ve çok sık değil

Ya bak sende düşünmüşsün bunu. Ama bilmiyorum da 10 gün önce ile bugun arasinda bu kadar fark
Ama ben kötü beslendim 4 5 gündür etkisi var yaa..
Bende bu hafta takibe baslayacagim evde. Bakalim nasil çıkacak.
Seker yuklemesi yapalim demese bari ya
Annene katılıyorum ayrica. Benim seker su an bu halimle yüksek cikmisken onu icirseler ne olur düşünemedim hatta eve geldigimizde dedim ayni seyi...
Eve mt canim o hormonu bzie de söylemişti zaten. Bende ondan dikkat ediyordum hep.
Hersey yoluna girecek yaa güveniyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…