Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    160
Kuzum ben dümdüz yere yakın montessori yatak, sifonyer ve gardrop bu şekillerde olacak ama bunun L hali gibi bütün duracak bir şey olacak, bir de bu oyun rafı. Bu arada verdiğim fiyatlarda oyun rafı kısmı yok
Yaa renkleri çok tatlı bu arada

mesajlar baya birikmis okuyamadm
bana seker yukleme yapilmadi daha ama ben yas pasta gozleme seker cikolata pilav herseyi yedim bugun sonra 1 bucuk saat somra kendim sekerimi ölctum 113 cikti

Benimde öyle oldu gibi olmuştu geçen hafta bebek aslında kendine rutin oluşturuyor şimdiye kadar bi rutini yoktu çok tereddüt ediyorsan biraz soğuk su içip telefonuna alarm kur 2 saatlik soluna uzan her hareketini not et en küçük kıpırtıyı dahil yarım saat 45dakika içinde 8-10 defa hareket ediyor. Bide ben doktoruma sormuştum belli bi saati var mı kaç hareket saymam lazım diye gün içinde günü çok yoğun geçirirsen bizim hareketimiz ona salıncak gibi geliyomuş o yüzden çok uyuyabilirmiş gün içerisinde az da olsa hareket hissediyorsan çok sorun yapma hiç hissetmezsen gel demişti. Her bebek farklı olduğu için sende kendine dinlenme zamanı ayırıp bi bak bakalım

Hareket ediyor canım lakin çok az, geçen hafta mesela sürekli ediyordu, bugün 4-5 kez böyle sert hissettim, hiç etmedi değil de, tabi etmese hemen doktora giderim ama çok azaldı bu aralar ama ben çok hareketliyim, misafirim de vardı yatılı ondan oldu sanırım çok yoruldum

Sen yorgun olduğun içindir canım arada hareket ediyorsa için rahat olsun yine ama baktın çok stres yapıyorsun rahat olamıyorsan doktora gidersin. Kendinde dinlenmek için mutlaka zaman ayırmaya çalış.

Aşkım idrar neden verdin? Rutin kontrol mü yoksa şekerle alakalı bir şeymi? Geçende sordum kimse cevaplamadı bunu
Canım benım dr benden de ıstedı seker gunu. Muhtemelen enfeksıyona falan bakılıyor bende anlamadım o gun ama sonucuma temız dedı

Bende çok canım çektiği için yağlama yapmıştım bugün ama çok feci susattı o kadar çok su içtim ki midem patlıcak nasıl rahatlarım diye düşünüyorum
Bende de aşırı susuzluk yaptı ama ne yesem oluyor zaten o kadar çok su içiyorum ki sadece uyanınca belki 1 lt içiyorumdur

Kanka iyi ki japon çıktı yoksa günaha girerdik gece gece şekerin eşiğinde
Yaaa niye yosunlu çorbalarımıza bulaşık suyu gibi dediiinnn bizim buralardada yosun çorbası içiliyor hatta doğum yapınca ilk yosun çorbası veriliyor içinde bol demir b vitamini iyot falan varmış vücudu temizliyormuş sırf bu yüzden bebek doğduğu gün anne yosun çorbası içiyor diye buralarda gelenektir doğumgünü olana yosun çorbası yapılır

Bende de aşırı susuzluk yaptı ama ne yesem oluyor zaten o kadar çok su içiyorum ki sadece uyanınca belki 1 lt içiyorumdur
Ay ama duramıyorum buz gibi suları içtim bende gün içinde çok içmeye çalışıyorumda yağlama yaktı baya normalden çok daha fazla içtim o yüzden şuan hazımsızlık çekiyorum bide uzun çoktandır böyle yağlı bişey yemeyince ondan oldu heralde

Ama iyi geldi bee ne zamandır yapmamıştım

Ara öğünlerini arttırsan daha lifli tok tutacak şeyler yesen? Ben 2 öğün besleniyorum ekmek 2haftada 1 belki yiyorum ve hergün öyle zeytin peynir vs de yemiyorum. Mesela ceviz yedin ya 1-2 saat sonra badem fındık vs yanına kuru meyve yada süt tarzı bişeyler yesen? Bide hepimizin bünyesi bir değil kilo almaman bebeğin beslenmediği anlamına gelmiyor aslında o bi şekilde senin yediğinle beslenir yani.

Canım sagol tavsiyelerin icin. Dedigin gibi ara ogunlerde meyve kuruyemis ve kefir yada süt vs öyle seyler yiyorum.
Iste gebelik diyabeti gercegi bu benim yasadigim.
Hormonlarin farkli çalışması ve biraz da yatkınlık olması malesef isleri zorlaştırıyor.
Vucuduma giren şekeri plasenta cekiyor, vucudun sekersiz kaliyor sonra da vucudum beni ayakta tutmak icin seker salgiliyor. Bu defa da hem benim yedigim hem vucudun salgiladigi birlesince seker yükseliyor.
Bu herkeste böyle ama bazi vucutlar bu durumu tolere edebiliyor bazıları edemiyor benimki gibi iste. O zamanda seker yükseliyor. Genetik faktörler hormonlar hepsi etki sebebi iste.
Birazdan aksam tokluguma bakcam bakalim kac cikacak.
Sinan cetinin programi vardi film gibi diye herkes kapıya bakardi ya,ölçüm sonrasi da hepimiz benim seker cihazina bakiyoruz bakalim kac cikacak diye

Canım bebis arkasını dönünce hareketler azaliyor gibi geliyor.
Takip et bagirsaklarinda hareketlilik var mi mesela.
Benim gecen hafta gittigimde arkasi dönüktü bu hafta da yine arkası dönüktü dün yani, mesela simdi bagirsaklarima vuruyor bide mesaneme. 10dkda bir wc gidiyorum azcik yapip geliyorum ama nasil sıkışmış gibi gidiyorum görsen koscam nerdeyse.
Takip et mesela çiş sayin arttiysa,bagirsaklarinda birden gaz hissi olusuyorsa,anüse veya vajinaya dogru vuruyorsa arkasi dönüktür.
Benim oglum su an hem vajinaya dogru vuruyor hem mesaneye hem bagirsaklara..

Canım benim diyabet olunca zor oluyordur ben hem kilo almaya meyilliyim hemde eskiden insülin direncim vardı o yüzden şeker yüklemesinde de yüksek çıkar diye korkuyodum o yüzden bu noktada seni anlıyorum aslında doktorun beslenme konusunda bişeyler önerdi mi peki yada bi diyetisyene yönlendirdi mi? Aslında daha glisemik indeksi düşük şeylerde yiyebilirsin bulunduğun yerde bulabiliyorsan tatlı patates tatlı olmasına rağmen aslında şekeri falan dengeliyor lifli ve uzun süre tok tutuyor. Yada su oranı fazla olan kabak vs biraz yoğurtla tüketsen? Tabi doktorun yönlendirdiyse onun talimatlarına uyman daha iyi olur. Sen yinede çok kafana takma kilo alıp almamanı bebeğin annenin kilosuyla çok alakası olmuyor o bizim vücudumuzdan bi şekilde çekiyor ihtiyacı olanı

Ben 2 gün gidiyorum kuzum daha fazlasına fırsatım olmaz maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…