• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    182
Yaaa kız torun hasretii sizdeki de hee 🤣 Zaten o hisler, hurafeler komedi. Oyy ama cidden farketmez yaa yerim onları ben ilk bebitolarımız zaten 🥰 Bizde de hurafelerle, hisleriyle kesin erkek diyodu herkes, şoka uğradılar 🤣 ama pozitif yönde bir şok. Bense transfer oldum geldik eve dedim bu kız 🥹💕 gerçekten analık hisleri önemli
Bende cinsiyet belli olmadan rüyamda gördüm, emzirdiğimi, adını vs. çok etkilendim dedim bizim oğlumuz olacak 🤍🥹

Canım benim stabil olması çok iyi haber. Ciğer geliştiricinin zamanlaması önemli. Şöyle ki önerilen doz zaten en fazla 2 imiş, ve bu iğneler 1 hafta etkili oluyomuş. Yani sen hastaneye yatınca hemen iğne yapsalardı sonra 2.dozunu yapsalardı ve bebito inşallah 2 3 hafta daha gelmeseydi hiçbi etkisi olmuyomuş diye biliyorum.
Bebek gelmeden hemen önce yapmak daha mantıklı yani, oyle mi? Bana da erken doğum riski testi yaptılar. Risk yok dedi. Ondan ciger gelistirici yapmak istemiyorum dedi. Risk yok derken bu 2-3, hafta için konuşuyor sanırım. Hemen gelmeyecekse yapmalarına gerek yok o zaman canım.. Dün ölçümü değişmesini bekliyordum aynı çıkınca üzüldüm

Almanyadayim, geleli tam iki sene oldu. Eşim de yabancı, tam gurbet ellerdeyim. Ben de her şeyi yeni yeni deneyimliyorum
Hastane sistemini beğendim, ilgililer. Takip ediyorlar sık sık. Özel hastane gibi sayilir, sigorta karşılıyor. Ne yiyeceğimi soruyorlar her gün falan ama öğlen sıcak yemek geliyor. Sabah ve akşam aynı şey geliyor. ekmek ve peynir tarzında. O kısmı biraz ilginç. Bi de refakatçi kalamiyor

Normalde kadın doğumcu seçiyorsun o takip ediyor seni 4 haftalık aralıklarla.ordan farklı olarak gördüklerim burda 3 ultrason hakkın oluyor. Ayrıca istersen ücret ödüyorsun. İlk 3 ay hep vajinal muayene oldu ve bebeğe ordan baktık. 2, kere de detaylı ultrason için prenatal merkeze sevk verdi doktor orada detaylı incelendi. Renkli ve detaylı görüp fotolarını alabildim. Aşı yapılmadı, doktor sormadı da bana herhangi bir şey . Her seferinde idrar bakiliyor. Annelik pasaportuna tüm detaylar kaydediliyor onu hep yanımızda tasiyoruz.
Doğum için de istediğin hastaneyi, doğum evlerini ya da kendi evinde doğumdan birini tercih ediyorsun. Hastanede yapmayacaksan ebe oluyor, doktor olmuyor. Ben hastaneyi tercih edecegim
Aşkım en azından ilgili olmaları çok iyi, o zaman psikolojin bozulurdu sinirden

Maalesef öyle ☹️ geçen bir erkek arkadaşım da dedi ki sünnet düğünü ne zaman yapıyoruz yeğenime falan. Dedim kızım olunca regl partisi yapacaksan okey onu da yap. Bilmiyorum ya yapana saygım var ama benim aklım almıyor. Bunlar işte hep o göster amcana pipininin eseri
Ayyy bu konuda bende aşırı gereksiz buluyorum sünnet düğününü.
Ama benim kv hicbir konuda yapmadigi fikir beyanini bu konuda daha ben hamile bile degilken yapmıştı 😂
Allah sağlıklı nasip etsin bir erkek evladın olursa ona güzel bi sünnet düğünü yaparız her masrafi bizden falan diyerek😂
Beni sünnet annesi olarak göreceksiniz kankalar kesin😂😂 cok eglenecoğuk 😂 hepinizi beklerim kız gelin😂😂

Benim en son 24. Haftada 770 gr dı boyunu söylemedi sormayı da unuttum. 2 gün önce gittiğim doktor zaten devlette olduğu için ne kilo ne boy söylemedi ölçümleri yaptı normal dedi ama bebiş ters duruyor maalesef. 27+1 çıkması gerekirken 28+2 çıktı haftasını yakaladı sanırım 🥰

Bu haftalar böyle olabiliyor canım, ben de yarın gitmeyi planlıyorum 27+3 ke gitmiş olacağım bakalım ne kadar olmuştur, 900 civarı düşünüyorum inşallah olmuştur o kadar 🥹 seninki evet maşallah tosuncuk gibi 🥳

Benim kp oğlum doğunca has torunum geldi demişti çok üzücü kızlarının önünde dedi bunu birde 😑😑😑😑
Kanka kızlarıda alışık bunların, kv kızlarının önünde oğluma zaaaafim var diyor, onlarda gülüyor tepki vermiyorlar valla. Benim kp inanılmaz kız bebek seviyor pek erkekçi değil, kv sıyırmış o konuda her ne kadar iyi olursada

Ya bende kız cocuğu emzirdiğimi görmüştüm😍😍
Tek tutan hurafe rüya demek hahaha
Hala o rüya aklıma geldikçe gözlerim dolar ya öyle akıllı, sakin bir bebekti ki 2 gündür açmış bebek, nasıl yaşar böyle ağlamıyor bile diyorum hastaneye mi götürsem diyorum. Sonra neyse bir emzireyim diyorum sütüm nasıl akıyor o da cuk cuk çekiyor böyle göğsüm sızladı resmen uyanınca o kadar etkilendim 🥹🤍 ve en büyük hayalim o an şimdi

Ayyy bu konuda bende aşırı gereksiz buluyorum sünnet düğününü.
Ama benim kv hicbir konuda yapmadigi fikir beyanini bu konuda daha ben hamile bile degilken yapmıştı 😂
Allah sağlıklı nasip etsin bir erkek evladın olursa ona güzel bi sünnet düğünü yaparız her masrafi bizden falan diyerek😂
Beni sünnet annesi olarak göreceksiniz kankalar kesin😂😂 cok eglenecoğuk 😂 hepinizi beklerim kız gelin😂😂
Kiiiz o parayı sana versinler çocuğa yatırım yap 😂😂 benim fikirlerimi bildikleri için hiçbir şekilde yorum bile yapamıyorlar, şerrimden korkuyorlar 🙈

Bebek gelmeden hemen önce yapmak daha mantıklı yani, oyle mi? Bana da erken doğum riski testi yaptılar. Risk yok dedi. Ondan ciger gelistirici yapmak istemiyorum dedi. Risk yok derken bu 2-3, hafta için konuşuyor sanırım. Hemen gelmeyecekse yapmalarına gerek yok o zaman canım.. Dün ölçümü değişmesini bekliyordum aynı çıkınca üzüldüm
Ölçüm değişmez bence öyle bikaç günde, ki değişmese aynı kalsa da önemli değil bu haftalarda. Önemli olan dinlenerek açılmayı önlemek. Evet ciğer geliştirici ile ilgili doktorlardan aldığım bilgi o benim. ( Daha önce yaşadığımız tecrübeler malesef tüm bu detayları öğretiyor bize 🥹) Allah korusun bu sefer de erken doğum olursa önlemleri, aşamaları ne diye sormuş yenidoğan uzmanına kadın doğumcuya. Onların verdiği bilgileri iletiyorum sana 🥰

Benim kp oğlum doğunca has torunum geldi demişti çok üzücü kızlarının önünde dedi bunu birde 😑😑😑😑
Ayy 🙁 ya bazen cok düşüncesiz oluyorlar gercekten...

Neyse sende söyle bi yerden 2 metre yükselseydin😂 altın isterim errrrkek dogurdum deseydin

Kiiiz o parayı sana versinler çocuğa yatırım yap 😂😂 benim fikirlerimi bildikleri için hiçbir şekilde yorum bile yapamıyorlar, şerrimden korkuyorlar 🙈
Ya bazı ailelerde bazı gelenekler sürer ya,benim eşimin tarafinda da bu sünnet düğünü işi sürüyor.
Çok garip 😂
Benim tarafimda yok mesela. Binde bir çıkar. Ama onlarda çok var. Bide mesela herkes toplanip gelir o düğüne. Bizimkilerde yapilsa kimse gitmiyor bile dogru düzgün ama onlar full kadro cok ilginc😂
Normal dugunleri flnda oyle hep cok kalabalik oluyor.
Bizim düğünümüzde cok kalabalikti mesela 💃

Ölçüm değişmez bence öyle bikaç günde, ki değişmese aynı kalsa da önemli değil bu haftalarda. Önemli olan dinlenerek açılmayı önlemek. Evet ciğer geliştirici ile ilgili doktorlardan aldığım bilgi o benim. ( Daha önce yaşadığımız tecrübeler malesef tüm bu detayları öğretiyor bize 🥹) Allah korusun bu sefer de erken doğum olursa önlemleri, aşamaları ne diye sormuş yenidoğan uzmanına kadın doğumcuya. Onların verdiği bilgileri iletiyorum sana 🥰
İnsan başına gelmedikçe bilmiyor, deneyimledikce öğreniyor. Burda ne güzel farklı şeyler deneyimleyenlerden ogrenebiliyoruz onlardan bilgi alabiliyoruz. Doktorları anlamadığımda size sorcam 🤗sag olun hepiniz

Bende geçen herkesin yanında dedim mekanlarda organizasyonlu mevlut beklemeyin, camide okutabilirsiniz istediğiniz kadar insan çağırıp dedim

Eltim 1 ay önce doğum yaptı, ilk çocukları, kv nin de ilk torunu ve cinsiyeti bize söylerken kız ama olsunnn demesii 😡 bizim kızı duyunca ne tepki verdi acaba 🤣 korkudan bana da eşime de bişey diyemez de arkadan kesin demiştir bişey.

Back
X