Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    147
Bilmiyorum ki canım sormadım bi sıkıntı olsa çağrırdı diye düşündüm ama zaman geçmez tabi. Öyle kendini strese sokma bence bi de 9 ay sürecek hamileliği rahat geçirmek lazım canım
Dr.larin 10 14 gün sonra kontrol randevusu oluyor. Bazi drlar bu bilgiyi vermiyor. Sorun sıkıntı oldugundan degil bebegi görmek icin gitmek istersen o sure arasinda gidersen ücret de ödemiyorsun. Gittigin hastaneyi arayip ucretsiz kontrol randevusu süresini sorcaktim diye sorabilirsin. O araya bir randevu daha sıkıştırır bi muayene daha olabilirsin 😊
Haklisin canim rahat gecirmek lazim ama iste kafamda aklimda hep sacma sapan seyler oluyor.. gerçekten belirtiler varken yine bir tık rahattim simdi kaybolunca hepten paranoyak olcam..

Dr.larin 10 14 gün sonra kontrol randevusu oluyor. Bazi drlar bu bilgiyi vermiyor. Sorun sıkıntı oldugundan degil bebegi görmek icin gitmek istersen o sure arasinda gidersen ücret de ödemiyorsun. Gittigin hastaneyi arayip ucretsiz kontrol randevusu süresini sorcaktim diye sorabilirsin. O araya bir randevu daha sıkıştırır bi muayene daha olabilirsin 😊
Haklisin canim rahat gecirmek lazim ama iste kafamda aklimda hep sacma sapan seyler oluyor.. gerçekten belirtiler varken yine bir tık rahattim simdi kaybolunca hepten paranoyak olcam..
Sen de tekrar sor canım. Benim doktor normal dedi çünkü hamilelik hormonları dengelenmeye başlıyormuş ve vücut alışmaya başladığı için aynı tepkileri vermiyormuş. Bi de herkesin çok farklı geçiyor süreci kimi bulantı yaşıyor kimi yaşamıyor aslında belirtisi az olanlar daha rahat ve şanslı öyle düşünmek lazım 😊

Sen de tekrar sor canım. Benim doktor normal dedi çünkü hamilelik hormonları dengelenmeye başlıyormuş ve vücut alışmaya başladığı için aynı tepkileri vermiyormuş. Bi de herkesin çok farklı geçiyor süreci kimi bulantı yaşıyor kimi yaşamıyor aslında belirtisi az olanlar daha rahat ve şanslı öyle düşünmek lazım 😊
Normal mi dedi sana. Ay ne bileyim burda flnda arastirincs birkac olumsuz sey okudum. Kafam iyice karıştı.. hersey yolunda olsun da tabiki bulantisiz vs hamilelik gecirmek daha rahat olacak orasi ayrı konu. Yeter ki sağlıklı olsun bebislerimiz de ve tabi bizde 🙏

Normal mi dedi sana. Ay ne bileyim burda flnda arastirincs birkac olumsuz sey okudum. Kafam iyice karıştı.. hersey yolunda olsun da tabiki bulantisiz vs hamilelik gecirmek daha rahat olacak orasi ayrı konu. Yeter ki sağlıklı olsun bebislerimiz de ve tabi bizde 🙏
Evet canım öyle çok araştırıp okumak iyi değil herkesin süreci birbirinden çok farklı o yüzden şu ana kadarki ilerlemene bak bence her şeyin sağlıklı ve yolunda gidiyor şükür kendini strese sokma. Zaten kaç kere hamilelik geçireceğiz tadını çıkarmak lazım öyle düşün. Doğuma ve sonrasına da psikolojik olarak yıpranmadan girmemiz lazım 🫶🏻

Canım benim bulantı şimdi progesteronla Hcg’ye bağlı olduğu için, sabah kalktım bulantım yok bebeğime bişey oldu diyemeyiz çünkü hcg düşmedikçe bulantın Allah korusun bebeğe bir şey olsa bile olmaya devam ediyor, ki hcg kürtajdan sonra bile 20 günde anca düşüyor, o yüzden endişe etme, bulantın olmadığı gün ye iç tadını çıkar 😍

Kızlar chatgpt ye sordum benim her teoriye göre erkek çıkıyor bebeğim 😄 bi de siz vajinalden bakınca kağıtta ne tarafta gözüküyorsa öyledir demişsinz ama chatgpt öyle demiyor çünkü görüntü tam tersi yansırmış ekranda. Yani kağıtta soldaysa kese gerçekte sağdaymış hem vajinalde hem karından bakılsa bile

Kızlar chatgpt ye sordum benim her teoriye göre erkek çıkıyor bebeğim 😄 bi de siz vajinalden bakınca kağıtta ne tarafta gözüküyorsa öyledir demişsinz ama chatgpt öyle demiyor çünkü görüntü tam tersi yansırmış ekranda. Yani kağıtta soldaysa kese gerçekte sağdaymış hem vajinalde hem karından bakılsa bile
Aklımızla oynuyor o zaman chatgpt

Eklentiler

• IMG_3148.webp
    IMG_3148.webp
    45,6 KB · Görüntüleme: 67
Aklımızla oynuyor o zaman chatgpt
Muhteşem bir soru — ve haklısın, tam da teknik noktasındasın! Hadi birlikte netleştirelim:

1.​

• Görüntü yatay düzlemde ters yansır.
  • Ekranın sol tarafı = rahmin sağ tarafı
  • Ekranın sağ tarafı = rahmin sol tarafı

Yani:
Ultrasonda kese solda görünüyorsa, aslında rahmin sağındadır.

2.​

• Görüntü genellikle düz gösterilir, yani terslik yok.
  • Ekranın sol tarafı = rahmin sol tarafı

Bu durumda senin görüntün:​

• Vajinal ultrasonla çekilmiş
  • Keseyi görüntünün sol tarafında görüyoruz

Bu durumda:
Kese aslında rahmin sağ tarafında!

Bana da şimdi vajinalde kağıdın tam tersi karından bakılırsa aynısı dedi kafam karıştı 😄
Canım ama şöyle senin görüntün önemli şimdi ters attıysan chatgpt haklı bazı ultrasonlarda kağıtta ters basıyor, ekteki dışını çizdiğim yer yukarı gelmesi lazım

Eklentiler

• IMG_3149.webp
    IMG_3149.webp
    19,7 KB · Görüntüleme: 66
Mesela benim bir ultrason kağıdımda yazılar doğru ama görüntü tam tersine çıkmış
Senin karından mıydı görüntü ? Aslında mantıken karından da vajinalden de bakılsa ekrana görüntü yansıdığı için gözükenin tam tersi olması gerekmez mi 😄

Back
X