• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    193
Kızlar, vallahi önceki yazilanlari hic okuyamadım, kacirdigim birsey varsa affola yeniden dönüp okuyacak kadar enerjim yok kusura bakmayın..

3 Gündür yüksek tansiyonla uğraşıyorum bilenler vardir. Bugunde yine yüksek çıkınca doktoruma yazdım. O da ilac baslayalim dedi. Bide kan ve idrar tahlili istedi alt ast degerlerine baktirmami istedi. Sizlere sorum bu tansiyon ilacını kullanan var mı aranızda?
Adalat 30 mg kullanmya baslayacagim yarin sabah itibariyle.
Canim ben doğumdan sonra kullanmıştım 10 gün kadar kullandım günde 3 kere alıyordum yine hep 14 9 du tansiyonum. Tansiyon çok sinir bozucu ya Allah yardımcın olsun, kaç haftalık oldun sen ?

aylemakk aylemakk sanki sen kullanmistin canım bu adalattan ?
Aa evet şimdi gördüm mesajını bende nst de sancı çıkınca adalat 30 mg verdiler, sancılar azalınca nidalat 10 mg içmeye devam ettim 2 gün boyunca da nidalat kullandım
Bunlar normalde kalp tansiyon ilacı siye geçiyormuş zaten. Yan etki olarak biraz baş ağrısı yapıyor ama haberin olsun başka bir sıkıntı yaşamadım. Şifa olsun inşallah ilaç

Merhaba canım 🌸
İyiyim çok şükür. Misafirlerim vardı bakamadım buralara o yüzden. Bugün gittiler geri döndüm 🤗 Son 100 sayfayı okuyamadım heralde bir şeyler kaçırmamışımdır iniallah
Yatılı misafir mi aldın 🙈 maşallah sen rapor almıştın değil mi canım izinlisin yani artık?
Son 100 sayfada bi miktar kaos var boşver 🤣🤦‍♀️

Yatılı misafir mi aldın 🙈 maşallah sen rapor almıştın değil mi canım izinlisin yani artık?
Son 100 sayfada bi miktar kaos var boşver 🤣🤦‍♀️
Evet canım bu sene okula başlamadım hiç karışıklık olmasın diye. 1ay rapor aldım sonra da iznim başladı zaten.
Ah ahh evet yatılı misafir. Ben mi aldım onlar mı geldi orası tartışılır. Oraları hiç açma kendimi doldurmak istemiyorum 😬 Eşimi üzmek istemedim.
Kaos falan deyince merak ettim ama bak şimdi. Ben başlayayım okumaya en iyisi 😅

Evet canım bu sene okula başlamadım hiç karışıklık olmasın diye. 1ay rapor aldım sonra da iznim başladı zaten.
Ah ahh evet yatılı misafir. Ben mi aldım onlar mı geldi orası tartışılır. Oraları hiç açma kendimi doldurmak istemiyorum 😬 Eşimi üzmek istemedim.
Kaos falan deyince merak ettim ama bak şimdi. Ben başlayayım okumaya en iyisi 😅
Ay kıyamam ne diyeyim Allah insanlara empati duygusunu bolca versinde kimse kimseye yük olmasın 🤦‍♀️

Canim ben doğumdan sonra kullanmıştım 10 gün kadar kullandım günde 3 kere alıyordum yine hep 14 9 du tansiyonum. Tansiyon çok sinir bozucu ya Allah yardımcın olsun, kaç haftalık oldun sen ?
Hamilelikte kullanmakta sakınca yoktur galiba baya kullanan varmis galiba. Biraz rahatladım.
Tansiyon çok sinir bozucu gerçekten. Kontrol etmesi zor kontrol altinda tutmasi zor..
Amin canım benim cok sagol aminn..
Canim 31+ yım iste. Biraz daha ilerleyelim oğlumla diye bekliyorum 🙏

Aa evet şimdi gördüm mesajını bende nst de sancı çıkınca adalat 30 mg verdiler, sancılar azalınca nidalat 10 mg içmeye devam ettim 2 gün boyunca da nidalat kullandım
Bunlar normalde kalp tansiyon ilacı siye geçiyormuş zaten. Yan etki olarak biraz baş ağrısı yapıyor ama haberin olsun başka bir sıkıntı yaşamadım. Şifa olsun inşallah ilaç
Ne kadar kullandin canim toplamda. Ben galiba artik doguma kadar kullanırım gibi geliyor.
Ben tansiyin sebebiyle icecegim zaten. Ay agri magri yapmaz umarim ki.

Hamilelikte kullanmakta sakınca yoktur galiba baya kullanan varmis galiba. Biraz rahatladım.
Tansiyon çok sinir bozucu gerçekten. Kontrol etmesi zor kontrol altinda tutmasi zor..
Gebeler için sakınca yoktur diye düşünüyorum, ben hastaneye yatınca ebe bir arkadaşımla konuşmuştum. sancıyla hastaneye yatan gebelere genelde adalat/nidalat veriyorlarmış zaten devlette

Evet hamur işi tuzsuz şeylerden uzak durman gerek ama ben doktoruma sormuştum gebelikteki tansiyon yemekle mi alakalı o da hayır vücut kendi yapıyor demişti. laçlar düşürürse eğer doktorlar bekler zaten sen stres yapmamaya çalış hatta mümkün olduğunca ışıktan sesten bile uzak dur. Ben doğum sonrası odamda yatarken hemşireler gelip ışığı falan kapatıyordu telefondan uzak dur diyordu bunlar bile etkiliyormuş Rabbim yardımcın olsun canım benim

Gebeler için sakınca yoktur diye düşünüyorum, ben hastaneye yatınca ebe bir arkadaşımla konuşmuştum. sancıyla hastaneye yatan gebelere genelde adalat/nidalat veriyorlarmış zaten devlette
Öyle mii. Sagol canim bu bilgiler de iyi geldi. Sen kontrolden sonra mi biraktin ilaci yoksa dr sana su kadar kullan birak mi dedi

Evet hamur işi tuzsuz şeylerden uzak durman gerek ama ben doktoruma sormuştum gebelikteki tansiyon yemekle mi alakalı o da hayır vücut kendi yapıyor demişti. laçlar düşürürse eğer doktorlar bekler zaten sen stres yapmamaya çalış hatta mümkün olduğunca ışıktan sesten bile uzak dur. Ben doğum sonrası odamda yatarken hemşireler gelip ışığı falan kapatıyordu telefondan uzak dur diyordu bunlar bile etkiliyormuş Rabbim yardımcın olsun canım benim
Canım zaten hamurisi vs yemiyorum şekerden dolayi. Uzun zamandir da sıfır tuz besleniyorum. Yine de etkilemesin diye.
Ya evet kesinlikle vucut yapiyor gebelik sekerini de gebelik tansiyonunu da. Bende malesef artik tansiyon da çıktı 🙁
Ya dogru aslinda. Ne kadar az uyaran o kadar sakin bir beden sakin bir kafa.. telefondan hele tamamen uzaklasmam lazim bu cok dogru iste.
Amin canım benim.. cok sagol Allahım yardımcım olsun🙏

Diş ağrıları çekiyorum ya canım o yüzden yazmıştım 🤣
Ay benimde var malesef tatli yemekten agriyor sol tarafim insallah çürük yoktur cok ağrıniz olurda karanfil ısırın yada az bisey karanfil yagi pamuga damlatip agriyan yere koyun tuzlu su ile gargara felan yapin baska biseye izin yok gebelikte 🙈🫣

Kontrolden sonra doktor bırakabilirsin dedi öyle bıraktım, sen için rahat bir şekilde iç stres çok etkiliyor zaten tansiyonu
Dogru canım haklısın. Tansiyon=stres
İlacımı icince cok daha iyi olcam zaten. Hatta belkide cok bile düşürür ay kizlar 11 6 lara düştü yazarim buralara 🥰
Senin sancı yüzünden kullandigin icin erken kesmistir sanci cikmayinca.

Back
X