Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    146
Benim mide bulantıları var canım. Kusmam yok çok şükür. Ama özellikle kahvaltıdan sonra ve geceleri midem karışıyor. Doktor kusmadığın sürece ilaç içme dedi o yüzden yazmadı. İşlerim birikti ama yatıp dinleniyorum bugünlerde halsizim halbuki pazartesi ne kadar enerjiktim yarım saat spor bile yapmıştım 🥲

Biraz öyle biraz böyle, aslında ben de ilacı tamamen bırakmak istiyorum ama cesaret edemiyorum, ya çok kötü olursam grçen hafta çok kötüydüm hatta ümidimi keybetmiştim iyi olamayacağım diyordum ama bugün tek ilaçla ayaktayım şükür 🥲 hiç belli olmuyor haklısın

aşkım ben çoğu doktorun konuşmalarını izlediğimde şeker yüklemesi bizim bildiğimiz kadar korkulu bir şey değilmiş sanırım, bir dilim kek yemek gibi bir şey diyorlar, zararda vermiyormuş, hatta dr.burak hazine gelmişsin 20 kg almışsın daha doğuma 4 ay kala, o daha büyük zarar falan diye komik video paylaşmıştı
Bende açıkçası cok zarari olacagini düşünmüyorum yaa. Yeri geliyor mesela sekerli icecekleri tüketiyoruz. Hamile oldugumdan beri özen gösteriyorum icmemeye calisiyorum ama canim cektiginde bi meyve suyu bazen 1 bardak cola iciyorum yani ne yalan söyleyeyim. Ki bu bebegimin ve benim sagligim söz konusu iken pekte riske atmam yapslim derse yaptiririm şeker yüklemesi.
Crp seviyem de 11 cikmis. Idrar yolunda mi birsey var ne anlamadım. Ay sabah sabah streslendim sonuclara bakinca.. 🙄🙄

Normalin üstünde çıkmış ama aşırı da yüksek değil canım. Takip gerekir
Haklisin kuzu cok yüksek degil ama 3 aylik seker de tam sınırda çıkmış. Yarin tokluk vereyim de duruma göre doktor bakalim ne diyecek seker yuklemesi yapalim deme ihtimali yüksek. Birkac degerim daha kirmizi cikmis. Crp 11 lerde cikmis. Ayy ayy.. en iyisi hic baktirmamak ya😄

kızlar benim crp 18 cıktı doktorum hamilelimte bu degerlerde çıkıyor gayet normal dedi
bende enfeksiyon mu var diye korkmuştum ama normalmiş

Kızlar bugün çok midem bulanıyor başım dönüyor sürekli uzanıyorum kalkamadım evde de yalnızım öneriniz var mı ne iyi gelir

Haklisin kuzu cok yüksek degil ama 3 aylik seker de tam sınırda çıkmış. Yarin tokluk vereyim de duruma göre doktor bakalim ne diyecek seker yuklemesi yapalim deme ihtimali yüksek. Birkac degerim daha kirmizi cikmis. Crp 11 lerde cikmis. Ayy ayy.. en iyisi hic baktirmamak ya😄
Crp enfeksiyonla mı ilgiliydi canım ?

Biraz öyle biraz böyle, aslında ben de ilacı tamamen bırakmak istiyorum ama cesaret edemiyorum, ya çok kötü olursam grçen hafta çok kötüydüm hatta ümidimi keybetmiştim iyi olamayacağım diyordum ama bugün tek ilaçla ayaktayım şükür 🥲 hiç belli olmuyor haklısın
Gebelikte kullanılan ilaçlar sonuçta sıkıntı olacağını düşünmüyorum bence gıdasız kalmaktan daha iyidir canım. Geçen hafta kusman var mıydı

Bu herkese yapılan bir şey mi canım? Yoksa açlık tokluk testine göremi yapılıyor
Genellikle 24. Hafta civarında yapılıyor canım. Açlık, tokluk, 3 aylık şeker bakılıyor ve özellikle ailede şeker hastalığı öyküsü varsa daha erken yapılıyor. Çoğu doktor öneriyor gebelik şekerinin erken tanısı için önemliymiş

Kızlar bugün çok midem bulanıyor başım dönüyor sürekli uzanıyorum kalkamadım evde de yalnızım öneriniz var mı ne iyi gelir
Doktorun mide bulantısı için ilaç vermiş miydi ? artan kan basıncı sebebiyle baş dönmesi ve çarpıntı normal sakin kalmaya çalış kendini korkutma yatıp dinlen güzelce. Mide bulantısı öyle ara ara gelip sonra geçiyor. Öğünlerini az az ama sık yap. Su içmeyi de ihmal etme o da mideni bulandırırsa yudum yudum iç

Belki önceki enfeksiyonundan dolayı öyle çıkmıştır
Bilmiyorum ki canim yaa antibiyotik de kullandim önceki icin. Gecmedi mi acaba. Yada bu baska mi.. dahiliyeye gitmeyeyim ilk defa saglik ocaginda halledeyim dedim islerimi ama olmayacak galiba.. ne vardi test sonuclarimda hic kirmizi bisey cikmasaydi 😕 neyse buna şükür tabiki🙏

Bilmiyorum ki canim yaa antibiyotik de kullandim önceki icin. Gecmedi mi acaba. Yada bu baska mi.. dahiliyeye gitmeyeyim ilk defa saglik ocaginda halledeyim dedim islerimi ama olmayacak galiba.. ne vardi test sonuclarimda hic kirmizi bisey cikmasaydi 😕 neyse buna şükür tabiki🙏
İllaki bir şeyler çıkıyor canım dur bakalım belki o kadar yüksek değildir. Önce aile hekimine göster bence o zaten gitmen gerekiyorsa yönlendirir

Hastanenin referans değeri 20den başlıyor benim de o aralıkta çıktığı için hiçbiri önemsemedi galiba ama alt sınıra yakın benim de aklıma takıldı dünden beri kullansam mı kullanmasam mı karar veremedim
Genelde ikinci trimesterda başlanıyor D vitaminine. Referans değerleri içinde çıktıysa belki zamanında başlayacaktır. Sen tedirginliğini doktoruna belirt istersen yine de canım

Anladim canim sende tedbiren kullaniyorsun anladigim. Ihtiyac yoksa kanama riskini de artirdigi icin kullanmayi da cok onermiyorlar zaten.
Sizin ileri haftaymis canim dogru 😊 bizi mesela bu hafta sonu da cagirdi 3 hafta kontrol yapmis olacak ilk Ertugrul hoca ile duyduk biz kalbini bebegimizin. Demek bizi ondan daha sık çağırdı. Zaten kendisi de dedi kalbinin gelisimini görmek istiyorum o nedenle diye.
Hocanin o hali cok iyi bide bence insani rahatlatiyor ve gelelim dediginde mesela hic rahatsiz olmuyor sen kendini iyi hissedeceksen gel diyor hep ılımlı bir doktor ve hep kendinden emin ya bu da güven veriyor bana 🙏
Evet canım kendinden emin olması bana da güven veriyor. Davranış ve tutumlarında hiç abartı ya da samimiyetsizlik de hissetmedim ben. İlk haftalarda bize de sık kontrol etmek istediğini söyledi ama biz biraz büyümüştük tabi ilk gittiğimizde o yüzden 12.hafta taramasından görüşmek istedi direkt.

Genelde ikinci trimesterda başlanıyor D vitaminine. Referans değerleri içinde çıktıysa belki zamanında başlayacaktır. Sen tedirginliğini doktoruna belirt istersen yine de canım
Geçen gittiğim doktorum 10 haziranda çağırdı özeldeydi. Ama ben 29 mayısa devletten bir doktora da randevu aldım denemek için ona sorarım. En başından tek doktorla takip etmek daha iyi deniyor ama ben bir türlü karar veremedim ne yapacağıma. Açıkçası özelde gittiğim doktor iyiydi aslında ilgilendi de ama kararsızım hala

Gebelikte kullanılan ilaçlar sonuçta sıkıntı olacağını düşünmüyorum bence gıdasız kalmaktan daha iyidir canım. Geçen hafta kusman var mıydı

Ben de öylr düşünüyorum canım, kusma değilde sürekli yutkunup öğürüyorum😢 ağlamaktan bir hsl olmuştum şükür azaldı, şimdi endişelenen arkadaşları anlıyorum böylr belirltiler azalınca insan gerçekten korkuyor acaba sorun mu var diyorsun neden belirtilerim gitti

Doktorun mide bulantısı için ilaç vermiş miydi ? artan kan basıncı sebebiyle baş dönmesi ve çarpıntı normal sakin kalmaya çalış kendini korkutma yatıp dinlen güzelce. Mide bulantısı öyle ara ara gelip sonra geçiyor. Öğünlerini az az ama sık yap. Su içmeyi de ihmal etme o da mideni bulandırırsa yudum yudum iç
Bugün çok yoğun canım bulantım daha önce bu kadar değildi 6. Haftaya girdim acaba ondan mı anlamadım

Back
X