- 22 Şubat 2021
- 132
- 81
- 48
- Konu Sahibi annabelica
- #6.221
Başka folik asit yok ise isterseniz doktorunuza sorana kadar çeyrek içinŞu saat oldu hala mıde bulantım yok. Normalde çok kötü olurdum bu saatlerde. Yatarken atmayı planlıyorum. Teşekkürler![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Başka folik asit yok ise isterseniz doktorunuza sorana kadar çeyrek içinŞu saat oldu hala mıde bulantım yok. Normalde çok kötü olurdum bu saatlerde. Yatarken atmayı planlıyorum. Teşekkürler![]()
O kadar dogru ki bravo ben saglık ocagı yazdı bilinçsiz kullanıyordum hemde 5 mg yazmıştı bu belirtilerin hepsi vardı bırakınca hepsi geçti şimdi kullandığım vitaminde var diye kullanmıyorumBir arkadasimiz daha yazdi bunu sanki canim. Belki de dozu yüksek geliyor sana da. Hatta chatgptye sordum şöyle diyor,
Evet, folik asitin fazla alınması bazı kişilerde mide bulantısı yapabilir. Özellikle günlük ihtiyacın çok üzerinde (genellikle 1 mg’dan fazla) uzun süreli alınması durumunda şu yan etkiler görülebilir:
- Mide bulantısı
- Karın ağrısı
- Şişkinlik
- Uyku bozuklukları
- Sinirlilik
- Ağızda kötü tat
Günlük önerilen folik asit miktarı yetişkinler için genellikle 400 mikrogramdır (hamilelikte daha fazla olabilir). Doktor önerisi dışında yüksek dozda takviye alınması önerilmez. Bulantı hissediyorsan ve folik asit takviyesi alıyorsan, bunu doktoruna danışmanda fayda var.
Ben miğdem bulandığı için bayadır almıyorum folik asit hapımı bişey olmaz demi zorla başlayımmı bilmiyorumBen de folik asitin fazlası vücuttan atılıyor diye biliyorum. Hatta ileri haftalarda demir ilacı kullanacağız. Onun da içeriğinde folik asit var. Doktoruma sormuştum iki kat folik asit almış oluyorum böyle diye. Hiç sakıncası yok demişti. Bence doktorun verdiyse devam et
Ben yarım rahımlıyım ve ıstmoselim var canım. Oğlum tüp bebek. Aralık ayında da bır düştüğüm var. Şimdi kendiliğinden bır mucıze oldu. Düşük rıskıne karsı sanırımBaşka folik asit yok ise isterseniz doktorunuza sorana kadar çeyrek içinçünkü belki bi sebepten vermiştir ama size açıklamamıştır
Banada doktor multivitamin verdi. Folik asitini içme bu yeterli dedi içinde 400 mcg varmış.Ben de folik asitin fazlası vücuttan atılıyor diye biliyorum. Hatta ileri haftalarda demir ilacı kullanacağız. Onun da içeriğinde folik asit var. Doktoruma sormuştum iki kat folik asit almış oluyorum böyle diye. Hiç sakıncası yok demişti. Bence doktorun verdiyse devam et
Multivitamin falan kullanıyormusun.Ben miğdem bulandığı için bayadır almıyorum folik asit hapımı bişey olmaz demi zorla başlayımmı bilmiyorum![]()
Selam canım benim 7. Haftada basladı 10. Haftada bitti suan 11+ 3 üm cok nadır 3 günde 1 yokluyor o da agır koku olursaKızlar selam, mide bulantınız kaçıncı haftadan itibaren başladı acaba
6.hafta gibi başladı benim.. ne zaman bitecek bilmiyorumKızlar selam, mide bulantınız kaçıncı haftadan itibaren başladı acaba
Bulantı için doktora söylerseniz b6 vitamini içeren bir ilaç veriyor. Benim de çok bulantım vardı o ilaca başlayınca biraz rahatladım. Folik asiti hiç bırakmadım. Bence almaya devam edin. Doktor da mühim diyor..Ben miğdem bulandığı için bayadır almıyorum folik asit hapımı bişey olmaz demi zorla başlayımmı bilmiyorum![]()
Yaa gercekten mii. Belkide burda baska kullanip bulanti yasayan arkadaslarda da folbiol sebep olmustur. Gercekten ücretsiz diye koca 5mg lik ilaci da vermek ne kadar dogru tartışılır. Bilmeyince alınıyor haliyle.O kadar dogru ki bravo ben saglık ocagı yazdı bilinçsiz kullanıyordum hemde 5 mg yazmıştı bu belirtilerin hepsi vardı bırakınca hepsi geçti şimdi kullandığım vitaminde var diye kullanmıyorum
Canim bas donmesi yer kayiyor gibi olmasi bende de oluyor. Ama senin saydiklarin tansiyon düşmesi galiba. Benimki hamilelik belirtisi olan bas dönmesi sanki seninki tansiyon düşmesi gibi.Kızlar birde ben dısarıdayken gozlerım kararıyor mıdem bulanıyor bayılcakmısım gibi oluyorum soguk ter falan. Tansıyonnmu düşüyor? Var mı yasayan
Evet tansiyonum düşüyor gibi oluyor sanırım su az ictigim zaman oluyor bir sure takıp edecegımCanim bas donmesi yer kayiyor gibi olmasi bende de oluyor. Ama senin saydiklarin tansiyon düşmesi galiba. Benimki hamilelik belirtisi olan bas dönmesi sanki seninki tansiyon düşmesi gibi.
Tansiyon aletin varsa bi takip et gunde 4 5 kere ölçüp yaz. Oyle rahatsiz oldugunda evde denk geldiginde de ölç hemen. Doktoruna söylersin.
Canım benim 5+4 te başladı 7. Haftadan beri de pik haldeKızlar selam, mide bulantınız kaçıncı haftadan itibaren başladı acaba
Aynısını yaşıyorum yaşan kalitem düştü, anlık gözüm kararıyo tansiyonum düşüyo hissediyorum mideme vuruyo. Su bile içemiyorum folik asit içemiyorumKızlar birde ben dısarıdayken gozlerım kararıyor mıdem bulanıyor bayılcakmısım gibi oluyorum soguk ter falan. Tansıyonnmu düşüyor? Var mı yasayan
Su hamilelikte baya önemli yaa.. gerçekten az icince her türlü sıkıntıyı yasatiyor insana... pipetle falan icmeyi dene canim.Evet tansiyonum düşüyor gibi oluyor sanırım su az ictigim zaman oluyor bir sure takıp edecegım![]()
Evet eğer saydıklarınız varsa bu sebeple vermiş olabilir siz ihmal etmeyin mutlaka sorun şakaya gelmez belki de çok içmeniz lazımdır bizim bahsettiklerimiz normal durumlar için geçerli en doğru bilgiyi doktorunuz verir bulantı yapıyorsa da en kötü gece yatarken alıp hemen uyursunuz allah yardımcımız olsun çok zor süreçlerBen yarım rahımlıyım ve ıstmoselim var canım. Oğlum tüp bebek. Aralık ayında da bır düştüğüm var. Şimdi kendiliğinden bır mucıze oldu. Düşük rıskıne karsı sanırımama yıne de soracağım. Belki farklı bir tane verir