Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    145
Merhaba kızlar benim kafama bu fetal dna ile alakalı bir şey takılıyor ya .şimdi bu fetal dna trizomi -down vs bir çok genetik hata kaynaklı hastalıklara bakılıyor değil mi ? Peki bu hastalıklar zaten çok fazla organ anomalilerini içeren hastalıklar oluyor .Bu durum zaten 12.haftada bebeğin detaylı organ gelişimi incelenmesi sonucu şüphelenilecek ve teşhis konulması için genetik teste gidilmesi önerilebilecek bir durumken ultrasonda herşeyi normal gelişim gösteren bir bebeğe yapılması neden öneriliyor ya da neden yapılıyor bunu merak ediyorum açıkçası ?
Genetik hastalıklı bebek normal bir bebekle aynı görünebiliyor ultrasonda. Down sendromu, cinsiyet kromozomlarindaki bozukluklar ultrasonda her zaman belli olmuyor. 12. Hafta muayenesinde normal görünen bir bebekte bazen 20. Haftalardaki detaylı ultrasonda anomali çıkabiliyor. Veya bebek doğana kadar tamamen normal görünebiliyor. Doktorunun önerdiği doğrultuda ilerlemeni tavsiye ederim o sebeple

Benim haftaya var 12 haftalık oluyoruz haftaya 1 ay sonra kontrol çok uzun ya :/
Sorma ya gerçekten zor oluyor beklemek. Bebeğin hareketlerini hissettikten sonra zor geliyordu bana doktora gitmek. Ama ilk haftalar bebeğin varligini hissedemedigim için sürekli gitmek isterdim 😀

Genetik hastalıklı bebek normal bir bebekle aynı görünebiliyor ultrasonda. Down sendromu, cinsiyet kromozomlarindaki bozukluklar ultrasonda her zaman belli olmuyor. 12. Hafta muayenesinde normal görünen bir bebekte bazen 20. Haftalardaki detaylı ultrasonda anomali çıkabiliyor. Veya bebek doğana kadar tamamen normal görünebiliyor. Doktorunun önerdiği doğrultuda ilerlemeni tavsiye ederim o sebeple
Benim zaten geçmişte 2 kez anomalili bebek kaybım oldu .Bunu acı bir şekilde tecrübe ettiğim için bulgular erken haftalarda iyi bir perinatolog muayenesi ile teşhis edilebiliyor .Bizde ki durum zaten fetal dna da çıkmazdı çünkü tek gen hastalığı teşhisi kondu ne yazık ki .Bilgi için teşekkür ederim merak etmiştim neden herkes yaptırıyor diye .Biraz da daha kesin sonuç gözüyle bakıldığı için tercih ediliyor sanırım 2-3-4 lü tarama yaptırmaktansa çünkü onlar tamamen belli bir yüzde olasılığı veriyor .

Canım bende tip 2 zaten var gebelikten önce ilaç kullanıyordum gebelikten sonra insuline geçtim insülin daha çabuk etki veriyor bugün 11+5 günlük çıktı bebek çok yedirdi bana çok aserdim onda bile en fazla 128 çıkıyordu yemezsem 90 felan tokluk. Aclikta 80 90 degisiyor
Anladim canim. Cok zor gerçekten sekerle mucadele.. hele gebelikte sürekli acıkıyor insan ekstra zorluyordur. Ben bile seker yuksek diye öğrendiğimden beri canim neler cekse de frenliyorum kendimi. Gercekten zor.. canim guzelmis degerlerin ama bunlar insülin kullanmaya basladiktan sonraki degerlerin mi ?
Vurduğum doz da fazla mecburen çünkü çok yedirdi bana kerata
Ay bende igneden hep korkan insanım.. ne diyelim gerekiyorsa kullancam. Bebege zarari yokmus hatta gebelikte insülin ignesi en dogru kararmis.
Grovo diye bı firmaymis g-nift diye bir testmis adı yüzde 99 doğruluk oranı dedi nete baktım bse bulamadım ama doktor haftaya ikili yapalım gel dedi ben de fetal dna istiyorum dedi çok iyi düşünmüşsün o zaman başka hicbi teste gerek kalmaz dedi buna yönlendirdi
İnşallah saglikli guzel sonuclar gelsin kuzum. Firmayi duymamistim. Benim dr 13.haftada detayli yapacak o hafta bize soyler heralde fetal isteyip istemediğini.

Evet canim dahil oluyor. Bakilan kan testleri ve hamilelik boyunca yapilacak çoğu tetkik dahil oluyor. 2li tarama testleri falan da dahil oluyor.
Ekstra cok tetkik kalmiyor geriye zaten. Hepsini karsiliyor. Doğum da dahil.
Normal dogum olan paket 115 bin, sezeryan dogum olan 125 bin. Ben simdilik normal dogum olarak ilerliyorum ama oldu da sezeryana döndü dogum o zaman dogumdan sonra aradaki farkı ödüyoruz.
Uff her hastanede mi bu civarda canım arastirmissinizdir baya cokmus

Benim zaten geçmişte 2 kez anomalili bebek kaybım oldu .Bunu acı bir şekilde tecrübe ettiğim için bulgular erken haftalarda iyi bir perinatolog muayenesi ile teşhis edilebiliyor .Bizde ki durum zaten fetal dna da çıkmazdı çünkü tek gen hastalığı teşhisi kondu ne yazık ki .Bilgi için teşekkür ederim merak etmiştim neden herkes yaptırıyor diye .Biraz da daha kesin sonuç gözüyle bakıldığı için tercih ediliyor sanırım 2-3-4 lü tarama yaptırmaktansa çünkü onlar tamamen belli bir yüzde olasılığı veriyor .
Başın sağolsun canım. Kayıpların kaçıncı haftadaydi. Daha önce yazdıysan hatırlayamadim özür dilerim. İki kaybın olduktan sonra mı genetik test yaptırdınız. Tek gen hastalığını bilmiyorum. Dediğin gibi ultrasonda bulgu veren bir hastalıksa bu şekilde yapman mantıklı. Ama dediğim gibi down sendromu belli olmuyor her zaman. Senin farklı bir durumun varmış

zor evet canım senin randevun nezaman? detaylı ikili tarama felan yapçakmısın?🩷
Canım ben haftaya kendi doktoruma gitmeyi düşünüyorum. 1-2 hafta sonraya da üniversitede ikili tarama için gideyim diyorum. Kendi doktorum ikili tarama yaparım demişti ama üniversitede perinatolojiye gidersem detaylı USG de olmuş olur. Şimdilik planım bu şekilde ☺️

Kızlar ben artık folik asit bırakıp OmePaVM diye bir multivitamin başlıyorum var mı bu ilacı duyan bazı gruplarda bazı vitaminler bulantı felan yapıyormuş bu duzgundur insallah 😄
babylovee babylovee 450 Euro ya eurofins firması Ankara’da doktorum önerdi başka yer sormadım buraya gittim direkt

Canım ben haftaya kendi doktoruma gitmeyi düşünüyorum. 1-2 hafta sonraya da üniversitede ikili tarama için gideyim diyorum. Kendi doktorum ikili tarama yaparım demişti ama üniversitede perinatolojiye gidersem detaylı USG de olmuş olur. Şimdilik planım bu şekilde ☺️
güzel düşünmüssün canım hem azda kalmış hepimize😍 haftaya burada bolca ultrason resimleri görürüz inşallah☺️🩷

Selam kızlar hala kusmalarım devam ediyor artık kusmaktan Boğazlarım tahriş oldu yanıyor yutkunamıyorum. Raporum bitti yarın işbaşı :(
Son 1 haftadır hergün ağlıyorum yaşadıklarımdan dolayı. Öyle çok zorlanıyorum ki sanırım pişman oldum hamile kaldığım için 😭

Selam kızlar hala kusmalarım devam ediyor artık kusmaktan Boğazlarım tahriş oldu yanıyor yutkunamıyorum. Raporum bitti yarın işbaşı :(
Son 1 haftadır hergün ağlıyorum yaşadıklarımdan dolayı. Öyle çok zorlanıyorum ki sanırım pişman oldum hamile kaldığım için 😭
Deme öyle canım geçecek hepsi az kaldı birazcık daha sabır bir sürü örnekleri var böyle olan 🥲 alabilirsen yine rapor al bu hafta zaten 4 gün kaldı

Kızlar merhaba benim sat 7 Nisan 8 tüp bebek 1 kaybım var şimdi doğal olarak hamile kaldım 14 de ultrason keseyi ve yolk gördük fakat 2 gündür tüm belirtilerim azaldı ve bende mide bulantısı kusmada yok çarşamba randevum kalp atışı için gidecektik çok tedirginim

Başın sağolsun canım. Kayıpların kaçıncı haftadaydi. Daha önce yazdıysan hatırlayamadim özür dilerim. İki kaybın olduktan sonra mı genetik test yaptırdınız. Tek gen hastalığını bilmiyorum. Dediğin gibi ultrasonda bulgu veren bir hastalıksa bu şekilde yapman mantıklı. Ama dediğim gibi down sendromu belli olmuyor her zaman. Senin farklı bir durumun varmış
Sağ ol canım .11-12. Haftalarda bulgulardan teşhis edildi 23.haftaya kadar gelebildiler 2 si de .sonra doğum yaptım ilkini sezeryan 2.sini normal doğum yaptım .

Sağ ol canım .11-12. Haftalarda bulgulardan teşhis edildi 23.haftaya kadar gelebildiler 2 si de .sonra doğum yaptım ilkini sezeryan 2.sini normal doğum yaptım .
İlk gebeliğimde 46 kromozoma bakıldı temiz geldi .sonra testi ilerlettik array denilen daha detaylı genetik test yapıldı temiz geldi .eşimle akraba olmadığımız için tesadüf gözüyle bakıldı ve tek gen hastalıklarını tarayan Wes -tüm ekzom yapılmadı .fakat 2.kez tekrar edince tesadüf olmadığı anlaşıldı .

Uff her hastanede mi bu civarda canım arastirmissinizdir baya cokmus
Canim hastaneye göre degisiyor aslinda. 70 ,80, 90 bine de var. Baska hastanelerde.. Ama asagi yukari yakin rakamlar. Gercekten de fazla rakamlar haklısın ama... önemli olan bebeklerimize saglikla kavuşmak

Kızlar ben artık folik asit bırakıp OmePaVM diye bir multivitamin başlıyorum var mı bu ilacı duyan bazı gruplarda bazı vitaminler bulantı felan yapıyormuş bu duzgundur insallah 😄
babylovee babylovee 450 Euro ya eurofins firması Ankara’da doktorum önerdi başka yer sormadım buraya gittim direkt
Dedigin multivitamini duymadim ben canim, bende elenatal 2 kullaniyorum. Bazilarinin etken maddeleri bazi kisilere dokunuyor galiba ondan oluyordur. Insallah seninki sana yarar 😍
Hadi hayirli sonuclar gelsin kuzum. Bende eurofins ve panorama firmasini biliyorum zaten. Iyi yapmissin saglikli olsun bebislerimiz inşallah 🙏

Back
X