Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    145
Yani şimdi aşırı bilgim yok ama insülin başlamak bana biraz aşırı geldi çünkü insülin kullanmak öyle basit bir şey değil sen de biliyorsundur ailenden dolayı, hele ki gebelikte bildiğim kadarıyla doktor sana diyet vermeli hiççç hiiçç bir çare kalmazsa ilaç verir. İnşallah diyetle atlatırsın dua edicem sana🙏🏻
Bende senin gibi düşünüyordum insülin aşırı uç nokta diye ama doktorum dedi ki şekeri hemen düşürecek tek sey insülin. O nedenle gebelikte direkt insülin baslaniyormus yüksek sekerde. Ay canim çok sagol inşallah diyetle düşürürüm de gerek kalmaz. Zaten doktor da soyledi onu diyetle halledebilirsen iyi olur diye. Ama 12.haftadan sonra ekstra dikkat edilecekmis şekere. Sizde de madem varmis ailede aklinda olsun 3.aydan sonra ekstra şeker yolluyormus vucut ve yukseliyormus. Dikkat edelim biz. Cok sagol canim tekrar 🙏💗

Allah gönlüne göre versin inşallah 🙏🏻 Bende çiv takvimi ramzi rus takvimi,kan yenilenme tarihi hepsine baktm meraktan hepsi kız diyor bende kız istiyorm ama erkek hissediyorum gibi 😂 benim daha en az 4 haftam var normal şekilde öğrenmek için 😂 bence de kız senin ki yaa, belli olunca etiketler misin merak ederim :)) senin kaç haftalık şuanda
12+2 bugün:) Rus takvimi ne, kan yenileme ne ben bilmiyorum onları:)) nasıl bakılıyormuş:) İnşallah seninki de kızdır🩷🩷🩷 bi doktordan dinlemiştim diyor ki vücudunda başka bir cinsiyet olursa farkı anlarsın, kız bebekse seninle aynı olacağı için etkileri çok olmaz ama erkekse başka bir cinsiyet ve sende olmayan hormonlar artacağı için etkiler fazla olur demişti bana çok mantıklı geldi, buna göre hamilelik belirtileri az olanlar kız:) senin nasıl belirtilerin?

12+2 bugün:) Rus takvimi ne, kan yenileme ne ben bilmiyorum onları:)) nasıl bakılıyormuş:) İnşallah seninki de kızdır🩷🩷🩷 bi doktordan dinlemiştim diyor ki vücudunda başka bir cinsiyet olursa farkı anlarsın, kız bebekse seninle aynı olacağı için etkileri çok olmaz ama erkekse başka bir cinsiyet ve sende olmayan hormonlar artacağı için etkiler fazla olur demişti bana çok mantıklı geldi, buna göre hamilelik belirtileri az olanlar kız:) senin nasıl belirtilerin?
Ayyy ne güzel söylemiş doktor 😂 benim akşamları mide yanmam dışında bir belirtim yok aslında. Hadi inşallah o zaman 🙏🏻 Ablamın çok bulanstısı olmuştu son haftalara kadar ne yediyse çıkarttı 10 kg verdi hamileliğinde ama kızdı bebek :) yine de doktorun dediğini doğru saymak istiyorum :)) google yaz rus takvimi ile cinsiyet hesaplama diye çıkıyor çin gibi aynı, kan yenileme de öyle internette var otomatik hesaplatabilrisn

Bende senin gibi düşünüyordum insülin aşırı uç nokta diye ama doktorum dedi ki şekeri hemen düşürecek tek sey insülin. O nedenle gebelikte direkt insülin baslaniyormus yüksek sekerde. Ay canim çok sagol inşallah diyetle düşürürüm de gerek kalmaz. Zaten doktor da soyledi onu diyetle halledebilirsen iyi olur diye. Ama 12.haftadan sonra ekstra dikkat edilecekmis şekere. Sizde de madem varmis ailede aklinda olsun 3.aydan sonra ekstra şeker yolluyormus vucut ve yukseliyormus. Dikkat edelim biz. Cok sagol canim tekrar 🙏💗
Valla istikrarlı bir diyet yaparsan 1 haftada düşer o şeker canını sıkma yiyecekleri sık😂 sonuçta 300 e çıkmış bir şekerin yok meyve yiyorsan onu da bırak hiç bişeycik olmaz inşallah endokrine gidince haber et bize de ben ilaç vereceğini pek sanmıyorum doktorun deyimiyle diyetle düşebilme ihtimali olan bir şeker için ilaç ihtiyacı söz konusu olmaz ama diyet hayati önem taşıyor tabi, benim de ilk başlarda canım aşırı meyve ve tatlı istiyordu ve yedim maalesef ama şuan bitti o isteğim çok şükür ben de riskin farkındayım o yüzden dikkat etmeye başladım.

Seninkisi benimkisini geçecek neredeyse maaşallahhh♥️ sen öyle yazınca uzun boylu bir kız olacak diye geçti içimden🌸🌸 cinsiyet belli olunca etiketle beni heyecanlandım şuanda❤️ şuan iyim ya şükür ama arada yokluyor valla Allah kimseye vermesin dedirtecek cinsten bişey normalde ağrıyacağını hissettiğim anda 2 tane advil çakıyordum hafif atlatabiliyordum ama bu sefer ilaç da içemedim zaten 5 tane parol içsem de migrene işlemiyor şöyle söyleyeyim migrenin en pik noktası kusmaktır daha ötesi yok hamilelikten kusmadım migrenden kustum valla düşün😂 ben de mide yanması yok bulantım da olmadı hiç başından beri, asitli şeyleri bırakman lazım yiyecek içeçek her ne varsa hamur işi de yanma yapar onlara dikkat etmen lazım bir süre, hemen geçer inşallah🙏🏻
Çok geçmiş olsun canım benim ya doğal yollarla ağrıyı bastırmayi denemelisin biraz da vücut parolu istemiyor 😁

Valla istikrarlı bir diyet yaparsan 1 haftada düşer o şeker canını sıkma yiyecekleri sık😂 sonuçta 300 e çıkmış bir şekerin yok meyve yiyorsan onu da bırak hiç bişeycik olmaz inşallah endokrine gidince haber et bize de ben ilaç vereceğini pek sanmıyorum doktorun deyimiyle diyetle düşebilme ihtimali olan bir şeker için ilaç ihtiyacı söz konusu olmaz ama diyet hayati önem taşıyor tabi, benim de ilk başlarda canım aşırı meyve ve tatlı istiyordu ve yedim maalesef ama şuan bitti o isteğim çok şükür ben de riskin farkındayım o yüzden dikkat etmeye başladım.
Olmuyor ki öyle fazladan yediğin birkaç kaşık pilav bile şekeri fırlatıyor. Şu dönemde özellikle istediklerini yiyememek aşırı üzücü. Bıktım 2 haftadır ve yoruldum :(

Gebelikte risk biraz daha farkli oluyormus canim iste. Zaten doktor bana mesela hamile olmasan bu şekeri rahatlikla diyetle kontrol edersin dedi. Hatta aclik sekerime diyet yeterli demisti direkt. Ama gebelikte bebege gidiyormuş ozellikle 3.aydan sonra yedigimiz hersey, haliyle şeker de. Vucutta bir anda seker salınımı yapiyormus. Ve kan şekeri firliyormus.. ay insallah diyetle olur kurtulurum. Gercekten canimin istedigi seyleri yiyemiyor olmak cok zor su anda. Ekmek bile dikkatle yiyorum..

Çok geçmiş olsun canım benim ya doğal yollarla ağrıyı bastırmayi denemelisin biraz da vücut parolu istemiyor 😁
Teşekkür ederim canım ama migreni en güçlü ilaç bile zor bastırıyor doğal yolla biraz zor maalesef zaten içsemde etki etmeyeceğini bildiğim için içmedim parol:) o yüzden gelirse tekrar çekeceğiz yapacak bişey yok umarım gelmez😢

Onemli degil diyorlar bu ağrılara ama insan huzursuz oluyor iste.
Evet bi de kabızlık başladı ondan da tedirgin oluyorum. Suyu az içtim bu ara heralde. Yemek de yiyemiyorum doğru düzgün ancak peynir ekmek makarna peynir falan hep kuru şeylerle besleniyorum midem hiç almıyor hele kendi yaptığım yemeği hiç yiyemiyorum. Bi de aşırı halsizlik başladı umarım besinsiz kaldığım için değildir. En azından sabahları avokado ceviz falan yiyebiliyorum az da olsa. Ama çok çok bitik haldeyim birkaç gündür

Olmuyor ki öyle fazladan yediğin birkaç kaşık pilav bile şekeri fırlatıyor. Şu dönemde özellikle istediklerini yiyememek aşırı üzücü. Bıktım 2 haftadır ve yoruldum :(
Çok haklısın herhangi bir konuda kısıtlanmak çok kötü hele ki hamilelikte farkındayım🙁 böyle şeylerle uğraşır mısın bilmem ama ben mesela ekşi mayalı ekmek yapmaya başladım, doğal buğdayla, dolapta 12 saat fermente ediyorsun zararı azalıyor, işte pilav yerine de karabuğday aldım ondan yapıyorum yapacak bir şeyimiz yok inşallah hızlıca geçer bu zaman senin için🙏🏻

Arkadaslar merhaba.. Kafamı karıştıran bir sorun var cevpalarsaniz cok sevinirim..🙏39yasindayim ve ilk gebeliğim..Bugun kalp atışını doktor duydu ben ve esim duyamadik fakat ultrasyonda gördük cok şükür..Doktor son regl tarihime gore bebegin gelisiminin 4 5 gun gerid eoldugunu soyeldi ve bana kan sulandirci igne ile aspirin verdi..Kafam cok karıştı.. çünkü kimi doktor 15 gune kadar bile normal diyor..Bu durumu daha once yasayan var mi 🙏

Arkadaslar merhaba.. Kafamı karıştıran bir sorun var cevpalarsaniz cok sevinirim..🙏39yasindayim ve ilk gebeliğim..Bugun kalp atışını doktor duydu ben ve esim duyamadik fakat ultrasyonda gördük cok şükür..Doktor son regl tarihime gore bebegin gelisiminin 4 5 gun gerid eoldugunu soyeldi ve bana kan sulandirci igne ile aspirin verdi..Kafam cok karıştı.. çünkü kimi doktor 15 gune kadar bile normal diyor..Bu durumu daha once yasayan var mi 🙏
6+1 im ama Sat a gore 6+5 olmaliymisim 😔

Evet bi de kabızlık başladı ondan da tedirgin oluyorum. Suyu az içtim bu ara heralde. Yemek de yiyemiyorum doğru düzgün ancak peynir ekmek makarna peynir falan hep kuru şeylerle besleniyorum midem hiç almıyor hele kendi yaptığım yemeği hiç yiyemiyorum. Bi de aşırı halsizlik başladı umarım besinsiz kaldığım için değildir. En azından sabahları avokado ceviz falan yiyebiliyorum az da olsa. Ama çok çok bitik haldeyim birkaç gündür
Corba dene canim. Icine ekmek dogra ye tok tutar hem biraz.
Ac kalinca da cok kötü oluyor çünkü. Vucut su an hep fazla fazla calisiyor. Icimizde yeni bir hayat van buluyor. Kolay degil.

Gebelikte risk biraz daha farkli oluyormus canim iste. Zaten doktor bana mesela hamile olmasan bu şekeri rahatlikla diyetle kontrol edersin dedi. Hatta aclik sekerime diyet yeterli demisti direkt. Ama gebelikte bebege gidiyormuş ozellikle 3.aydan sonra yedigimiz hersey, haliyle şeker de. Vucutta bir anda seker salınımı yapiyormus. Ve kan şekeri firliyormus.. ay insallah diyetle olur kurtulurum. Gercekten canimin istedigi seyleri yiyemiyor olmak cok zor su anda. Ekmek bile dikkatle yiyorum..
evet gebelik şekeri aşırı riskli bir şey, sebebi de şu, mesela 160 şeker sana çok etki ekmiyor ama o direk bebeğe gittiği için bebeğe etki ediyor çünkü bebeğin henüz şekeri atacak organları gelişmediği için onda organ hasarlarına sebep olabiliyor Allah korusun tabi bu dediğim çok yüksek şekerde oluyor o yüzden ekmeği dikkatle yemek yerine yememeyi tercih edersen daha güzel olur😂 bana kızma ne anlarsın felan da deme valla ben de hamilelikten önce 1,5 paket sigara içiyordum ama bıraktım, keşke sigara içebilsemde deli gibi diyet yapsam😂

Kızlar benim de 5 gündür inanılmaz baş ağrım var bölge bölge her gün değişiyor gözkapklarıma kadar ağrı oldu çeken var mı bu şekilde başağrısı

Back
X