Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    145
Kızlar dün doktor idrar yolu enfeksiyonun var dedi azıcık eczacı bu ilacı verdi bende içmeden önce reçetesini okudum ve hamileler kullanmasın yazıyordu bende şüphelendim aranızda bu ilacı kullanan var mı kullanmalı mıyım yoksa yanlış ilaç mı verildi
Canim chatgbt ye sordum böyle diyor ama sen bilirsin kullanip kullanmama konusunu

İnfex 200 mg (genellikle Ofloxacin içeren bir antibiyotik) hamilelikte kullanımıyla ilgili dikkatli olunması gereken bir ilaçtır.

⚠️ Hamilelikte İnfex Kullanımı:​

• Etken madde: Ofloxacin (bir florokinolon grubu antibiyotik)
  • Gebelik kategorisi: Genellikle FDA Gebelik Kategorisi C olarak sınıflandırılır.
Bu şu anlama gelir:
Hayvan çalışmalarında fetüs üzerinde olumsuz etkiler görülmüştür, ancak insanlarda yeterli ve kontrollü çalışma yoktur. Yine de, potansiyel faydalar ilacın potansiyel risklerinden daha ağır basarsa doktor gözetiminde kullanılabilir.

Riskler:​

• Florokinolonların (ofloxacin dahil) fetüsün kıkırdak ve eklem gelişimini olumsuz etkileyebileceğine dair bazı hayvan çalışmaları vardır.
  • Bu nedenle, genellikle hamilelikte (özellikle ilk trimesterde) kullanımı önerilmez ve ancak mecbur kalındığında doktor kararıyla kullanılır.

Ne Yapmalısınız?​

• Hamileyseniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız, bu ilacı kullanmadan önce mutlaka doktorunuza veya kadın doğum uzmanınıza danışın.
  • İlaç başka bir nedenle verildiyse (örneğin idrar yolu enfeksiyonu), gebelikte daha güvenli alternatif antibiyotikler tercih edilebilir (örneğin amoksisilin, sefalosporinler vb.).

İlacın tam güvenliği sizin tıbbi geçmişinize, gebelik haftanıza ve enfeksiyonun ciddiyetine bağlı olarak değişir. Net bir karar ancak doktor tarafından verilebilir.

Canım sagol sordugun için 💗 dün daha yogun yaşadım bel agrisi ozellikle, kasık agrisi da eslik etti gece uzerimi sıkıca örtüp uyudum bu sicakta gecsin diye. Ama hala devam ediyor. Gecer insallah 🙏

Yaa öyle mi kuzumm bende bir iki araştırdım bulamadim forumda birseyler. Bizim gruptan kimse de yazmayinca dedim galiba kimse yaşamıyor. Chatgpt ye sordugumda vucut regli unutmuyor agri sanci olabiliyor gibi birseyler demisti.
Demek ki bazi insanlarda olabiliyor. Bir an once gecsin de...

Ben mesajı kaçırmışım, ben de oluyor, kaşıklarım ağrıyor regl olacakmışım gibi ama geçiyor şükür sonra canım, korkma bana hep ağrı oluyor kasıklarımda özellikle, kist var ben de o da çok ağrı yapıyor

Kızlar çok acil bişey soracağım bilenler yorum yapsın lütfen
Az önce çok kustum sonra akıntı geldiğini hissettim baktım pijamam su gibi sanki altına işemiş gibi olmuşum. Şimdi bu ne anlamadım ben su gelmiş olması riskli bişey mi yaşayan var mı lütfen yorum yazın
Bu gece gece aynısını yaşadım . Kusarken işedim resmen 😣 ilk defa oldu böyle ama oluyomuş

Ben mesajı kaçırmışım, ben de oluyor, kaşıklarım ağrıyor regl olacakmışım gibi ama geçiyor şükür sonra canım, korkma bana hep ağrı oluyor kasıklarımda özellikle, kist var ben de o da çok ağrı yapıyor
Yaa oluyor mu canim sende de. Bir bana oluyor sandim bende kimseden ses çıkmayınca.
İnsan hemen tedirgin oluyor elde degil ki ne yapalim.
Bende de her ay oldu heralde simdiye kadar.

Yaa oluyor mu canim sende de. Bir bana oluyor sandim bende kimseden ses çıkmayınca.
İnsan hemen tedirgin oluyor elde degil ki ne yapalim.
Bende de her ay oldu heralde simdiye kadar.

Ben kaçırıyorum ya burada bazı mesajları canım, akşamları erkenden uyuyorum gündüz de çalışıyorum görmemişim ben 🥲 Oluyor canım evet ama doktorum normal dedi sordum olacak dedi ama senin işte kanama olunca korkuyorsun haklısın

Ben kaçırıyorum ya burada bazı mesajları canım, akşamları erkenden uyuyorum gündüz de çalışıyorum görmemişim ben 🥲 Oluyor canım evet ama doktorum normal dedi sordum olacak dedi ama senin işte kanama olunca korkuyorsun haklısın
Çalışan hamiş olmak cok zor gercekten Allah kolaylik versin kuzum..
En azindan doktorun normal demis olmasi da iyi birsey canim. Benim henuz doktora sorma firsatim olmadı bunun icin de rahatsiz etmek istemedim doktoru.
Aynen canim zaten beni en cok strese sokan o oluyor. Kanamalar lekelenmeler ve bu agrilar olunca insan cok rahatsiz oluyor. Insallah hepsi gecsin gitsin. Saglikla kucagimiza alalim bebislerimizle gezip eglenelim. Seneye bu zamanlar aksam serinligine dogru bebis arabalarina koyup gezmelere yürüyüşlere gidicez insallahhh 🥲🥲🙏🙏💗💗🧿🧿🧿

Çalışan hamiş olmak cok zor gercekten Allah kolaylik versin kuzum..
En azindan doktorun normal demis olmasi da iyi birsey canim. Benim henuz doktora sorma firsatim olmadı bunun icin de rahatsiz etmek istemedim doktoru.
Aynen canim zaten beni en cok strese sokan o oluyor. Kanamalar lekelenmeler ve bu agrilar olunca insan cok rahatsiz oluyor. Insallah hepsi gecsin gitsin. Saglikla kucagimiza alalim bebislerimizle gezip eglenelim. Seneye bu zamanlar aksam serinligine dogru bebis arabalarina koyup gezmelere yürüyüşlere gidicez insallahhh 🥲🥲🙏🙏💗💗🧿🧿🧿

Ya canım benim Allah hepimize kolaylık versin🙏🌺 Hayali bile çok güzel kiiii 🥰 Sıcacık oluyorum evde bebek arabası var aniden poşetlerini sökesim geliyor, sonra saçmalama diyorum 🥹 hep hayal kuruyorum, Allah’ım nasip eylesin inşallahhh hepsini yaşamaya 🦋😍🌺🙏

Kuzularım canlarım, sürekli bir sarımsı akıntım oluyor Ağrı kaşıntı leke hiçbir şey yok, enfeksiyon olup olmadığını nerden bilicem günlük ped kullanıyorum sürekli o temiz ama afedersiniz silince uzayan akıntı oluyor ne oluyor yumurtluyor muyum ben😂😂😂😂

Back
X