- 16 Eylül 2024
- 5.465
- 4.812
- 88
- Konu Sahibi annabelica
- #9.561
Canim chatgbt ye sordum böyle diyor ama sen bilirsin kullanip kullanmama konusunuKızlar dün doktor idrar yolu enfeksiyonun var dedi azıcık eczacı bu ilacı verdi bende içmeden önce reçetesini okudum ve hamileler kullanmasın yazıyordu bende şüphelendim aranızda bu ilacı kullanan var mı kullanmalı mıyım yoksa yanlış ilaç mı verildi
İnfex 200 mg (genellikle Ofloxacin içeren bir antibiyotik) hamilelikte kullanımıyla ilgili dikkatli olunması gereken bir ilaçtır.
Hamilelikte İnfex Kullanımı:
- Etken madde: Ofloxacin (bir florokinolon grubu antibiyotik)
- Gebelik kategorisi: Genellikle FDA Gebelik Kategorisi C olarak sınıflandırılır.
Hayvan çalışmalarında fetüs üzerinde olumsuz etkiler görülmüştür, ancak insanlarda yeterli ve kontrollü çalışma yoktur. Yine de, potansiyel faydalar ilacın potansiyel risklerinden daha ağır basarsa doktor gözetiminde kullanılabilir.
Riskler:
- Florokinolonların (ofloxacin dahil) fetüsün kıkırdak ve eklem gelişimini olumsuz etkileyebileceğine dair bazı hayvan çalışmaları vardır.
- Bu nedenle, genellikle hamilelikte (özellikle ilk trimesterde) kullanımı önerilmez ve ancak mecbur kalındığında doktor kararıyla kullanılır.
Ne Yapmalısınız?
- Hamileyseniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız, bu ilacı kullanmadan önce mutlaka doktorunuza veya kadın doğum uzmanınıza danışın.
- İlaç başka bir nedenle verildiyse (örneğin idrar yolu enfeksiyonu), gebelikte daha güvenli alternatif antibiyotikler tercih edilebilir (örneğin amoksisilin, sefalosporinler vb.).
İlacın tam güvenliği sizin tıbbi geçmişinize, gebelik haftanıza ve enfeksiyonun ciddiyetine bağlı olarak değişir. Net bir karar ancak doktor tarafından verilebilir.