Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149

Canım banada verdi demir ilacı henüz kullanmıyorum, kararsız kaldım, demirim üst sınır 179 ken 178 çıkmıştı düşük değil, Ferit’in değerim çok iyi, demir bağlama kapasiteside iyi çıkmış söyledim ama yinede verdi, daha önce bu tarz ilaçlar içtiğim için karaciğerim yoruldu diye korkuyorum( bu bana özel ama canım, kesinlikle herkes için geçerli değil), eğer kullanamıyorsan değiştirir doktorun, fertamir diye şase şeklinde olan bar o kabızlık yapmıyor bana onu vermiş doktorum daha önce gyno ferro kullanmıştım çok kabız olmuştum, kan değerlerin düşükse içmeni tavsiye ederim canım, muhakkak konuş doktorunla canım

Aa evet canım sen daha yeni 16.haftadaymışsın o yüzden sıkıntı olmaz ama mutlaka doktoruna danış ve alternatif arayın. Bebek senden çeker demiri sen eksik kalırsın yoksa.
Evet canım gittiğimde mutlaka konuşacağım. Multivitamindeki demir yeterli olmaz dediğin gibi zaten az bir miktar var. İnşallah kabızlık yapmayını bulabilirim çünkü çok zorluyor. Zaten şişkinlik ve hazımsızlık var üstüne kabızlık eklenirse perişan eder

Benim aklıma takılan da kan tahlili yapılmadan vermiş olmasıydı ve 12. Haftamda verdi canım. Ayrıca günde 2 tane yazmış neyseki ben 1 tane içtim ama onunla bile mahvoldum çok kötü kabız yaptı. Devletin karşıladığı demir hapları hep böyle yan etki yapıyor diyorlar çevremden o şekilde duydum. Senin fertamir şase özel reçete mi ? Pazartesi kan ve idrar tahlili yaptırıp çarşamba da kadın doğum doktoruma gideceğim bakalım o zaman belli olur. Senin değerlerin epey yüksek çıkmış canım. Ama yine de vermiş demek ki bebişler büyüdükçe demir depolarını hızla azaltıyorlar. Kullanmak içine sinmediyse belli aralıklarla tahlil yaptırıp değerlerini kontrol ettir bence eğer düşerse hemen yakalarsın.

Tabi canım ben kendi sürecimi kendim takip edeceğim, mecburen, özel değil bence ya eczaneden aldım devlet karşılıyor diye düşünüyorum ama muhakkak sor canım, danış lütfen doktoruna.

Dediğin gibi belirli aralıklarla kan veriyorum, maalesef ki karaciğerimi çok yoruyor, doktoruma dedim hatta hocam siz biliyorsunuz multivitamin kullanmak istemiyorum dedim ama bu decavit değil, özel olanı yazıyorum, decavit yorabilir dedi yine de kullanmak istemedim işte, korkuyorum ne yapabilirim, kan verip takip etmek istiyorum.

Sen muhakkak konuş canım, kullan tabi benim böyle endişem olmasa ben kullanırdım nitekim ilk gebeliğimde kullandım zaten

Kızlar İstanbul Avrupa yakasında oturanlar detaylı ultrason için hangi doktorlardan randevu aldınız ve ücretleri nasıldı acaba?

Normal doğum yapan varmış nihayet bende normal dogurdum dedim grupta varmıdır acaba daha sorayım benimde epudurel oldu ağrısız doğumdu
Yaaa o nasıl bir deneyimdi peki? Benim ilki normaldi epiduralsiz bunda biraz korku başladı epidural mi yaptırsam dedim ama birkaç olumsuz yorum okudum sancı hissedilmediğinden ıkınmak zor oluyor vs vs. Tecrübeni paylaşırsan sevinirim canım

Canım ağrı eşği değişiyor ilk çocuğumla sancı hissederken ikinci çocuğumda hiç hissetmedim sancıları kesinlikle hisetmedim zaten kendi kendine doğdu gerekte yoktu pişmanım ama sonrası kabus gibiydi çok zor bir süreçten geçtim ilacın yan etkilerinden ben şahsen tavsiye etmiyorum

Doğrudur ben de ıkınmayı engelliyor diye duydum ondan bi tesirginim. Neyse ilkini epiduralsiz hallettim ikinci daha kolay olur diye düşünüyorum Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin

Doğrudur ben de ıkınmayı engelliyor diye duydum ondan bi tesirginim. Neyse ilkini epiduralsiz hallettim ikinci daha kolay olur diye düşünüyorum Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin
Kesinlikle kolay olur benim ikinci epudural dan 1 saat sonra dogdu çok pişman oldum Yani bu bende böyle herkeste aynı olck diye bişey yok tabiki yinede senin tercihin kuzum

Kızlar İstanbul Avrupa yakasında oturanlar detaylı ultrason için hangi doktorlardan randevu aldınız ve ücretleri nasıldı acaba?

Canım ben henüz aramadım ama arayınca yazarım inşallah buraya hem hastanede hem de dışarıda bir perinatologa yaptıracağım inşallah

Benim hem kabızlık yaptı hem de tansiyonumu çok düşürdü Ferro o yüzden doktor toz halde farklı bir demir verdi 1 aydır onu kullanıyorum o çok iyi

Benim hem kabızlık yaptı hem de tansiyonumu çok düşürdü Ferro o yüzden doktor toz halde farklı bir demir verdi 1 aydır onu kullanıyorum o çok iyi
Bu arada adı sidefer canım, kolalı jelibon gibi. 1 aydır ne kabızlık yaptı ne de tansiyonumu oynattı. Devlet karşılamıyor bunu maalesef

Canım ben henüz aramadım ama arayınca yazarım inşallah buraya hem hastanede hem de dışarıda bir perinatologa yaptıracağım inşallah
Canım günaydın ben de bugün 3. Gün bulantı ilacını içmiyorum ama midem hep bir tuhaf hafif bulantı gibi sabah ve bazen ara kusmalar oluyor hafif şiddette .dayansam mı içsem mi bilemedim .senin nasıl gidiyor tamamen bitti mi bulantılar ilacı bıraktıktan sonra

doğru söylüyorsun dikkatli kilo alsam fazla da almam herhalde umarım mantıklıymış evin içinde bahane uydurmaya gerek yok aslında yapsam oda yeterli oluyor demeki sıfır hareketden daha iyi artık hedef bebek doğduktan sonra kilo vermek

Kızlar karnımın sol tarafı çok ağrıyor ayağa kalkamıyorum kalkmaya çalıştım her adımda daha çok ağrıyor ne oluyor anlamadım
Geçmiş olsun canım bende 3 gün aynı şekilde yaşadım şimdi geçti çok şükür .hatta bazen eğilince bile batma giriyor hapşırıp öksürünce de oluyor bazen

Kızlar gunaydın haftalar sonra bende yıne bır mıde bulantısı. Eğilsem cıkacak yanı oyle dusunun. Artık 19 hafta olduk normal mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…