- 1 Aralık 2022
- 2.443
- 3.781
- 63
- Konu Sahibi annabelica
-
- #16.121
Demir ilacını ne kadar süredir kullanıyorsun canım kabızlık gibi bir yan etki yaptı mı ? Bana 12. Haftada demir başlattı ama en fazla 6-7 tane içebildim çok fazla kabızlık yaptığı için bıraktım.
Evet canım gittiğimde mutlaka konuşacağım. Multivitamindeki demir yeterli olmaz dediğin gibi zaten az bir miktar var. İnşallah kabızlık yapmayını bulabilirim çünkü çok zorluyor. Zaten şişkinlik ve hazımsızlık var üstüne kabızlık eklenirse perişan ederAa evet canım sen daha yeni 16.haftadaymışsın o yüzden sıkıntı olmaz ama mutlaka doktoruna danış ve alternatif arayın. Bebek senden çeker demiri sen eksik kalırsın yoksa.
Benim aklıma takılan da kan tahlili yapılmadan vermiş olmasıydı ve 12. Haftamda verdi canım. Ayrıca günde 2 tane yazmış neyseki ben 1 tane içtim ama onunla bile mahvoldum çok kötü kabız yaptı. Devletin karşıladığı demir hapları hep böyle yan etki yapıyor diyorlar çevremden o şekilde duydum. Senin fertamir şase özel reçete mi ? Pazartesi kan ve idrar tahlili yaptırıp çarşamba da kadın doğum doktoruma gideceğim bakalım o zaman belli olur. Senin değerlerin epey yüksek çıkmış canım. Ama yine de vermiş demek ki bebişler büyüdükçe demir depolarını hızla azaltıyorlar. Kullanmak içine sinmediyse belli aralıklarla tahlil yaptırıp değerlerini kontrol ettir bence eğer düşerse hemen yakalarsın.Canım banada verdi demir ilacı henüz kullanmıyorum, kararsız kaldım, demirim üst sınır 179 ken 178 çıkmıştı düşük değil, Ferit’in değerim çok iyi, demir bağlama kapasiteside iyi çıkmış söyledim ama yinede verdi, daha önce bu tarz ilaçlar içtiğim için karaciğerim yoruldu diye korkuyorum( bu bana özel ama canım, kesinlikle herkes için geçerli değil), eğer kullanamıyorsan değiştirir doktorun, fertamir diye şase şeklinde olan bar o kabızlık yapmıyor bana onu vermiş doktorum daha önce gyno ferro kullanmıştım çok kabız olmuştum, kan değerlerin düşükse içmeni tavsiye ederim canım, muhakkak konuş doktorunla canım
Benim aklıma takılan da kan tahlili yapılmadan vermiş olmasıydı ve 12. Haftamda verdi canım. Ayrıca günde 2 tane yazmış neyseki ben 1 tane içtim ama onunla bile mahvoldum çok kötü kabız yaptı. Devletin karşıladığı demir hapları hep böyle yan etki yapıyor diyorlar çevremden o şekilde duydum. Senin fertamir şase özel reçete mi ? Pazartesi kan ve idrar tahlili yaptırıp çarşamba da kadın doğum doktoruma gideceğim bakalım o zaman belli olur. Senin değerlerin epey yüksek çıkmış canım. Ama yine de vermiş demek ki bebişler büyüdükçe demir depolarını hızla azaltıyorlar. Kullanmak içine sinmediyse belli aralıklarla tahlil yaptırıp değerlerini kontrol ettir bence eğer düşerse hemen yakalarsın.
Yaaa o nasıl bir deneyimdi peki? Benim ilki normaldi epiduralsiz bunda biraz korku başladı epidural mi yaptırsam dedim ama birkaç olumsuz yorum okudum sancı hissedilmediğinden ıkınmak zor oluyor vs vs. Tecrübeni paylaşırsan sevinirim canımNormal doğum yapan varmış nihayet bende normal dogurdum dedim grupta varmıdır acaba daha sorayım benimde epudurel oldu ağrısız doğumdu
Canım ağrı eşği değişiyor ilk çocuğumla sancı hissederken ikinci çocuğumda hiç hissetmedim sancıları kesinlikle hisetmedim zaten kendi kendine doğdu gerekte yoktu pişmanım ama sonrası kabus gibiydi çok zor bir süreçten geçtim ilacın yan etkilerinden ben şahsen tavsiye etmiyorumYaaa o nasıl bir deneyimdi peki? Benim ilki normaldi epiduralsiz bunda biraz korku başladı epidural mi yaptırsam dedim ama birkaç olumsuz yorum okudum sancı hissedilmediğinden ıkınmak zor oluyor vs vs. Tecrübeni paylaşırsan sevinirim canım
Doğrudur ben de ıkınmayı engelliyor diye duydum ondan bi tesirginim. Neyse ilkini epiduralsiz hallettim ikinci daha kolay olur diye düşünüyorumCanım ağrı eşği değişiyor ilk çocuğumla sancı hissederken ikinci çocuğumda hiç hissetmedim sancıları kesinlikle hisetmedim zaten kendi kendine doğdu gerekte yoktu pişmanım ama sonrası kabus gibiydi çok zor bir süreçten geçtim ilacın yan etkilerinden ben şahsen tavsiye etmiyorum
Kesinlikle kolay olur benim ikinci epudural dan 1 saat sonra dogdu çok pişman oldumDoğrudur ben de ıkınmayı engelliyor diye duydum ondan bi tesirginim. Neyse ilkini epiduralsiz hallettim ikinci daha kolay olur diye düşünüyorumAllah hepimize kolay doğumlar nasip etsin
Olabilirbirde kızlar benim oğlum 38.haftalıkken gelmişti yane kızımda öyle gelirse mesela ozaman benim 18 haftammı kalmış oluyor bi an heycan yaptım
Kızlar İstanbul Avrupa yakasında oturanlar detaylı ultrason için hangi doktorlardan randevu aldınız ve ücretleri nasıldı acaba?
Çok sevindimmmYaaa kuzuuuummAllahıma binlerce şükür ki bu haberleri alabildik nerdeyse 1 aydir neler çekiyoruz bir bilsen canımsın canım ogluşumun güzel teyzeleriiiii
Kızlar ben uyuyamıyorum ya uykum yok gitti resmen gece gece oturuyorum
Benim hem kabızlık yaptı hem de tansiyonumu çok düşürdü Ferro o yüzden doktor toz halde farklı bir demir verdi 1 aydır onu kullanıyorum o çok iyiDemir ilacını ne kadar süredir kullanıyorsun canım kabızlık gibi bir yan etki yaptı mı ? Bana 12. Haftada demir başlattı ama en fazla 6-7 tane içebildim çok fazla kabızlık yaptığı için bıraktım.
Bu arada adı sidefer canım, kolalı jelibon gibi. 1 aydır ne kabızlık yaptı ne de tansiyonumu oynattı. Devlet karşılamıyor bunu maalesefBenim hem kabızlık yaptı hem de tansiyonumu çok düşürdü Ferro o yüzden doktor toz halde farklı bir demir verdi 1 aydır onu kullanıyorum o çok iyi
Canım günaydın ben de bugün 3. Gün bulantı ilacını içmiyorum ama midem hep bir tuhaf hafif bulantı gibi sabah ve bazen ara kusmalar oluyor hafif şiddette .dayansam mı içsem mi bilemedim .senin nasıl gidiyor tamamen bitti mi bulantılar ilacı bıraktıktan sonraCanım ben henüz aramadım ama arayınca yazarım inşallah buraya hem hastanede hem de dışarıda bir perinatologa yaptıracağım inşallah
doğru söylüyorsun dikkatli kilo alsam fazla da almam herhalde umarımCanım işin açığı bende de hareket hic yok. Bide benim bastan beri yatmam gereken bir hamileligim oldu o yüzden bende iyice kilo alacagima inanmistim yani ama gece aç uyumak onemli bence. Gece aç uyudugunda kalori yakılıyor. Ama bence simdiden sonra cok fazla almamaya calis vermek icin dogru haftalar degil. Benim doktorum 20.haftadan sorna bebegin gelisimi etkilenir artik kilo verme demisti bu nedenle.
Ya sorma bende evlendikten sonra aldim bolca kilobence evliligin şanından bu dogumdan sonra spor egzersiz diyet derken veririz inşallah. Bebislerin peşinde dolasirken veririz en olmadi az hareketlenince bebeklerimiz.
Olsun canim vajinal degil sezeryan olur dogum,dogumdur
Birde benim doktorum aksam yemeginden sonra evin icinde normal 20 dk kadar dolas demisti disari cikmasan bile. O dahi yetiyormus.
Geçmiş olsun canım bende 3 gün aynı şekilde yaşadım şimdi geçti çok şükür .hatta bazen eğilince bile batma giriyor hapşırıp öksürünce de oluyor bazenKızlar karnımın sol tarafı çok ağrıyor ayağa kalkamıyorum kalkmaya çalıştım her adımda daha çok ağrıyor ne oluyor anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?