Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
Bugun kontrole gitmistik de baska seyler konustuk demir i hatirlatmayi unutmusum eve gelince aklima geldi de o zaman mesaj atarim bende. Hangisini baslatti canım? Çok sagol canim

Kızlar karnımın sol tarafı çok ağrıyor ayağa kalkamıyorum kalkmaya çalıştım her adımda daha çok ağrıyor ne oluyor anlamadım

Kızlar karnımın sol tarafı çok ağrıyor ayağa kalkamıyorum kalkmaya çalıştım her adımda daha çok ağrıyor ne oluyor anlamadım
Geçmiş olsun canım tam olarak neresi ve ne şekilde ağrı giriyor ? Evinde klima var mı ? Ben de dün klimanın karşısında kaldım iş yaparken sonra sol tarafta boşluğuma doğru gaz sıkışması gibi sancılanmalar oldu. Karnımı sarıp iyice ısıttım sonra geçti.

Gyno ferro sanol canım. Magnezyumu sormuştum bir de kramp yoksa gerek yok demişti.
Demir ilacını ne kadar süredir kullanıyorsun canım kabızlık gibi bir yan etki yaptı mı ? Bana 12. Haftada demir başlattı ama en fazla 6-7 tane içebildim çok fazla kabızlık yaptığı için bıraktım.

sağol canım bende balkonda oturdum biraz serin oyüzden mi oldu acaba aynı anlattığın şekil ağrıdı ama biyandan bebeğimin kıbırdadınıda hissettim
Hala bebiş büyüdükçe rahim büyümeye çalıştığından olabilir belki
ne olduğunu anlamadım ama baya şiddetliydi
Gaz ağrısı olabilir canım geçmiş olsun kimyonlu su iç istersen
tamam canım sağol

Sol tarafta ağrı iyiymiş bebek büyüdüğü içinmiş bugün bende de baya sancı oldu ama dinlendirdm kendimi geçti canım

Canım 4 gündür kullanıyorum ama kontrolümde doktorumun demir başlatacağını bildiğimden yaklaşık 10 gündür kabızlık karşıtı besleniyorum. Her gün bir bardak kefir ve 2 kayısıyı blenderdan geçirip ikindi ara öğününde tüketiyorum. Karbonhidrati azalttım biraz. Meyve tercihim erik, armut falan oluyor ve en az 4 gün akşam yemekleri yanında salata tüketmeye çalışıyorum. Kahvaltıda da roka falan yiyorum. Kabızlık beni çok rahatsız ediyor. Aldığım bu önlemlerle şu ana kadar çok zorlanmadım. Doktorum doğumdan sonra da devam edeceksin dedi hatta.

Ay bir de doktorunun bıraktığından haberi var mı? Alternatif başka bir şey verir belki. Bu dönemde bebekler annelerin demir depolarını boşaltıyormuş.

Ben beslenmeye bu şekilde dikkat etmedim belki ondan kabızlık yapmıştır ilk başta yapmayacak sandım ama sonradan başladı inşallah sana yapmaz. Şimdi araştırıyorum yan etkisi az olan demir ilaçlarını. Önümüzdeki çarşamba kontrolüm var doktora da danışacağım. Zaten içtiğim multivitaminin içinde de demir var belki ikisi fazla geldi

Ben beslenmeye bu şekilde dikkat etmedim belki ondan kabızlık yapmıştır ilk başta yapmayacak sandım ama sonradan başladı inşallah sana yapmaz. Şimdi araştırıyorum yan etkisi az olan demir ilaçlarını. Önümüzdeki çarşamba kontrolüm var doktora da danışacağım. Zaten içtiğim multivitaminin içinde de demir var belki ikisi fazla geldi
Ay bir de doktorunun bıraktığından haberi var mı? Alternatif başka bir şey verir belki. Bu dönemde bebekler annelerin demir depolarını boşaltıyormuş.
Hayır canım henüz haberi yok ama multivitaminin içinde demir var zaten ve 12. Hafta çoğu doktor ayrıca demir vermiyor genelde 16dan sonra başlıyorlarmış o yüzden sıkıntı olmaz diye düşündüm. Ve kan tahlili yapılmadan vermişti.

Canım ben de Elenatal 2 kullanıyorum ama multivitamin içindeki yeterli olmuyor heralde. İnşallah bende yapmaz. Bu arada migrosda Kefirzadem marka kefir var. Çok öneriliyor. Probiyotik açısından çok iyiymiş. Ondan içiyorum ben.

Aa evet canım sen daha yeni 16.haftadaymışsın o yüzden sıkıntı olmaz ama mutlaka doktoruna danış ve alternatif arayın. Bebek senden çeker demiri sen eksik kalırsın yoksa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…