• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    183
Renk model tamamen bu şekilde yapılıyor kuzum montessori, yere sıfır ve sonradan kapısı çıkabilir 🌸
Benim de örgüler hoşuma gidiyor ama kullanan bir arkadaşım boşluk kalan yerlerden çocuklarının çok kafalarını vurduklarını söyledi o yüzden tereddüt ettim
Onu düşünmedim hiç canım kafasını falan vurursa Allah korusun düşünmek lazım

Anne yanı beşikte manuel mi otomatik mi almalıyım sizce ?? Tecrübeli anneler yardımcı olur musunuz ?? Birisi otomatik diğeri manuel arada 600 tl fark var . Bilemedim otomatik sallama yeni önemli mi ?

Anne yanı beşikte manuel mi otomatik mi almalıyım sizce ?? Tecrübeli anneler yardımcı olur musunuz ?? Birisi otomatik diğeri manuel arada 600 tl fark var . Bilemedim otomatik sallama yeni önemli mi ?
Bu biraz bebeğin sevip sevmemesi ile alakalı canım. Bazı bebekler sallanmayı sevmiyor. Benimkinde işe yaramadı mesela. Zaten ilk üç ay 4. Trimester olarak geçtiği için anne karnındaki ritmik hareketleri taklit etmek lazımmış sallarken. Yani sağa sola değil de kucakta yukarı aşağı şeklinde. Karnımızda öyle titreşiyorlar çünkü 😀 ama bazen insan bir umut uyumayınca her şeyi denemek istiyor, otomatik sallamayı denemek isteyebilirsin. 600 tl çok fark değil denenebilir

Bu biraz bebeğin sevip sevmemesi ile alakalı canım. Bazı bebekler sallanmayı sevmiyor. Benimkinde işe yaramadı mesela. Zaten ilk üç ay 4. Trimester olarak geçtiği için anne karnındaki ritmik hareketleri taklit etmek lazımmış sallarken. Yani sağa sola değil de kucakta yukarı aşağı şeklinde. Karnımızda öyle titreşiyorlar çünkü 😀
Otomatik olanda yukarı aşağı sallanma modu da var 😂

Ben manuelciyim 🤍 parası önemli değil sürekli otomatik sallanmayı uygun bulmuyorum şahsen 🌸

Daha mı sağlıklı buluyorsun canım ??
Ben ilk kez aldığım için bilemedim hangisini alayım
Canım valla benim de ilk gebeliğim ve tecrübem yok sadece araştırıyorum ve manuel diyorum. Çünkü manuel ana kucağında sallama hareketi daha doğal ve düzensizdir bu, vestibüler sistem (denge duyusu) için faydalıdır. Otomatik ana kucakları hep aynı ritimde salladığı için bebek için güvenli olabilir ama tekdüzelik yüzünden duyusal çeşitlilik biraz daha sınırlı kalabilir. Yine manuelde ebeveyn iletişimi ve etkileşimi daha fazla olacağı için dil ve sosyal gelişimi için de daha kıymetli buluyorum 🤍 evet belki otomatik bize 5-10 dk nefes aldırır ama ben manueli daha sağlıklı buluyorum

Kızlar yine bir soru 🙈🙈 alışveriş fikrine ve alışverişe yeni başlayan bu arkadaşınızı mazur görün. Evde, hatta imkanımız olan heryerde pamukla sıcak suyla silicez popişlerini, pekii dışarda o imkanı bulamadığımız yerlerde silmek için içeriği en temiz ıslak mendil hangisi?
Pureseed aldım canım ben
Arkadaşlar ya bir iki kere uyku tulumu konuşuldu ama benim kafamdaki sorunun tam cevabı yoktu sanki, ya da ben kaçırdım. Yenidoğan toglu uyku tulumu bulan oldu mu ? Benim yatak odam şu an 18 C, kışın kombiyi köklesem bile gece 22-23 C olacağına inanmıyorum evin. Yenidoğan tulumlar gördüklerim hep togsuz, ince penye gibi olanlar. Toglu denk gelen olduysa paylaşır mısınız 🙏
Bana yurtdışından kuzenim getirdi Tr de var mı bilemiyorum Love to dream markası

Bebek_hemsiresi var instagramda o hiç önermiyor onu da o yüzden başka bir fikir daha almak istiyorum bende almadan önce 🤔 ay sonuna kadar almazsam gebe okuluna da gidebilirsem orada sorayım 😅
Bıhtım ya bıhtım her kafadan bir ses çıkmasına 😂 neyse ben analiqiue içgüdülerimle devam edeceğim böyle arada kalınca 🙈

Kızlar yine bir soru 🙈🙈 alışveriş fikrine ve alışverişe yeni başlayan bu arkadaşınızı mazur görün. Evde, hatta imkanımız olan heryerde pamukla sıcak suyla silicez popişlerini, pekii dışarda o imkanı bulamadığımız yerlerde silmek için içeriği en temiz ıslak mendil hangisi?
ben hala da Prima yenidoğan ıslak mendili kullanıyorum dışarıda, memnunum. Ama bebek temizleme pamuğunu steril suyla islatip uygun kaplarda yanında taşıyanlar da vardı canım.

Back
X