• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    183
Canım benimde inişli çıkışlı biraz 🥲
Bir doz daha artirdi doktor bu hafta. Ben hala diyet seklinde besleniyorum bide insülin vurunca kilo almiyorum, bu hafta bebiste kilo olarak sınırda çıktı. Biraz ona Canım sıkıldı.
Kac cikiyor açlık tokluk gun icinde ?
Benim sabahlari açlık yüksek cikiyor diye geceki ignemin dozu da artti. Gun icinde bi tek oglen az düşük diger dozlarim yüksek.
Yavas yavas da arttirmaya devam edicez dedi ama bakalim nolcak.
Bende diyeti acmak istiyorum ufak ufak açıyorum da. Bebisim beslensin diye.
Sen diyet besleniyor musun peki
Evet canım bende hala diyete devam ediyorum. Zaten doğum olana kadar devam edeceksin dedi dr. Benimde çok dengesiz çıkıyor. Açlığım normalse tokluk fırlıyor 😵‍💫 açlığım yüksekse tokluk düşük çıkıyor 🤷‍♀️ Mesela gece 3 ölçümüm 96 çıkıyor 9:30 da kahvaltıdan önce ölçüyorum 110 çıkıyor. Açlığım 105 üstünde olunca çıkan değere göre açlık insilüni yapıyorum. Kimi 6 kimi 8 doz. Açlıkta hiç 10 vurmadım şükür 🙏 actırapid diye bi açken vurulan insilün. Bende hiç kilo almadım diyete başladığımdan beri 🙈 benim en son 1 ay önce de 1600 gr dı bebeğim geçen haftada 1600 gr çıktı. Dr gelişimdeki aradaki farkı 1 haftaya kadar indirdik dedi. Sıvın yine fazla ama ilk zamanlarki gibi değil dedi. Pazartesi günü de kontrolüm var. İnşallah bebişim kilo almaya başlamıştır 🤲 bide ben diyet yapıyorum ama gözüm kalıyor bazen 🙈 yada doymuyorum 1-2 kaçamak yapıyorum hergün 🙈 ama birde ben hiç ekmek yemiyorum neredeyse 1 aydır 😱 o kaçamaklarıda hakediyorumdur heralde 🫣

Anlamadım 😐
Bacak arasına denk gelen çıtçıtlardan mı bahsediyorsun kuzum,iç zıbında öyle çıtçıt oluyor üstüne tulum mesela giydirsen onlar bacak arasına denk gelmiyor yani benim gördüğüm modeller hep öyle öyle olunca da üst üste çıt çıt olmuyor
sepide sepide yorumları okuyunca şimdi anladım
Öyle giydirilmiyor ki zaten çoğunlukla dediğm gibi zıbın üstüne tulum veya alt üst takımlardan giyilir. Uzun kollu zıbın giydirceğin zaman içine başka zıbın giydirmezsin mesela bahar ayı gibi üşüme durumu olursa üstüne yelek

sepide sepide yorumları okuyunca şimdi anladım
Öyle giydirilmiyor ki zaten çoğunlukla dediğm gibi zıbın üstüne tulum veya alt üst takımlardan giyilir. Uzun kollu zıbın giydirceğin zaman içine başka zıbın giydirmezsin mesela bahar ayı gibi üşüme durumu olursa üstüne yelek
Haaa anladım mami, uzun kollu çıt çıt giydirdiğinde içine kısa kollu zıbın, değilde dışına yelek mi diyorsun?

Hem böyle diyorlar hem de sizden bir kat daha fazla giydirin diyorlar. Valla ben 23 derece de pijama üstüne yorgansız yatamam üşürüm valla. Ne yapacağımızı şaşırdık
Bence birazda içgüdüsel gidicez bu konuda da. Bende üşürüm valla. Kışın yün yorganla yatarım mesela cokta severim. Üstelik evimizde aşırı sıcaktır.
Bebegimi nasil bir kat seyle yatirayim🤦🏻‍♀️😅

Evet canım bende hala diyete devam ediyorum. Zaten doğum olana kadar devam edeceksin dedi dr. Benimde çok dengesiz çıkıyor. Açlığım normalse tokluk fırlıyor 😵‍💫 açlığım yüksekse tokluk düşük çıkıyor 🤷‍♀️ Mesela gece 3 ölçümüm 96 çıkıyor 9:30 da kahvaltıdan önce ölçüyorum 110 çıkıyor. Açlığım 105 üstünde olunca çıkan değere göre açlık insilüni yapıyorum. Kimi 6 kimi 8 doz. Açlıkta hiç 10 vurmadım şükür 🙏 actırapid diye bi açken vurulan insilün. Bende hiç kilo almadım diyete başladığımdan beri 🙈 benim en son 1 ay önce de 1600 gr dı bebeğim geçen haftada 1600 gr çıktı. Dr gelişimdeki aradaki farkı 1 haftaya kadar indirdik dedi. Sıvın yine fazla ama ilk zamanlarki gibi değil dedi. Pazartesi günü de kontrolüm var. İnşallah bebişim kilo almaya başlamıştır 🤲 bide ben diyet yapıyorum ama gözüm kalıyor bazen 🙈 yada doymuyorum 1-2 kaçamak yapıyorum hergün 🙈 ama birde ben hiç ekmek yemiyorum neredeyse 1 aydır 😱 o kaçamaklarıda hakediyorumdur heralde 🫣
Canım iste benim yaşadığım durumda bu bence. Bende insülin vuruyorum ve diyet yapıyorum, bebegim kilo aşırı almıyor. Ben napayım. Bak seninde durum ayni ve hic kilo almakis bebis 1 ayda.
Canim senin adina sevindim ama kilonu korumussun aradaki o ileri hafta olayini kapatmışsın.
Ay tabi hakediyoruz. Bende bugün kacamak yaptim valla napim. Hep diyet hep diyet.. bebegim icin yapiyorum o benim icin harika bri duygu ama sadece bebegimde kilo almadi bu hafta o zmn diyeti yapmak gelmiyo icimden iste..

Canım iste gebelik sekeri bu. Gece iyi sabah yüksek cikmasi ondan. Benimde öyle. Gece yatmadan ölçüyorum iyi çıkıyor sabah ölçüyorum aç karnina daha yüksek çıkıyor. Allahtan insülin gibi bir nimet var elimizde su an gercekten. Insan geriliyor kullanmak istemiyor ama yok yok bundan baska çözüm de yok.

Hanımlar alt karın hatta bikini bölgesine yakın kısım sol tarafımda yarım saattir hafif bi sancı gibi tarif edemiyorum çok şiddetli değil ama rahatsız eden bişi olıyor ama hep ayni bölgede. bu yalancı kasılma dediğimiz şey mi 🤔

Hanımlar alt karın hatta bikini bölgesine yakın kısım sol tarafımda yarım saattir hafif bi sancı gibi tarif edemiyorum çok şiddetli değil ama rahatsız eden bişi olıyor ama hep ayni bölgede. bu yalancı kasılma dediğimiz şey mi 🤔
Sanmıyorum canım, kasılma daha çok karnın geneline yayılıyor. 10 -15 saniye civarında sertlik devam ediyor, sonra gevşiyor. Karnın tam olarak basket topu gibi oluyor sertlik olarak. Yani benim bildiğim ve yaşadığım bu şekilde haftalardır. Seninki gaz ya da enfeksiyon ağrısı olabilir mi acaba ?

Sanmıyorum canım, kasılma daha çok karnın geneline yayılıyor. 10 -15 saniye civarında sertlik devam ediyor, sonra gevşiyor. Karnın tam olarak basket topu gibi oluyor sertlik olarak. Yani benim bildiğim ve yaşadığım bu şekilde haftalardır. Seninki gaz ya da enfeksiyon ağrısı olabilir mi acaba ?
bilmiyorum ki enfeksiyon için başka bi belirtim yok yanma ağrı falan, gaz sancısıdır belki hastaneye gitmeli miyim onu da bilemedim

bilmiyorum ki enfeksiyon için başka bi belirtim yok yanma ağrı falan, gaz sancısıdır belki hastaneye gitmeli miyim onu da bilemedim
Benim de yeni yeni ağrılarım çıktı, büyüdükçe değişiyor elbette ağrılar da. Takip ediyorum, yavaş yavaş ne olduğunu anlamaya tanımaya çalışıyorum.ne zaman oram buram ağrıyor diye doktora sorsam bir şey olmaz dedi, acile gitsem boş çıktı. Hareketleri iyiyse ve başka rahatsızlığın yoksa endişe etme diyeceğim ama hastaneye gitme demem de doğru olmaz tabi. Ağrının şiddetine ve hislerine göre hareket et canım. Bir şey çıkacağını sanmıyorum inş hemencecik geçer de gecen rahat geçer 🙏

Benim de yeni yeni ağrılarım çıktı, büyüdükçe değişiyor elbette ağrılar da. Takip ediyorum, yavaş yavaş ne olduğunu anlamaya tanımaya çalışıyorum.ne zaman oram buram ağrıyor diye doktora sorsam bir şey olmaz dedi, acile gitsem boş çıktı. Hareketleri iyiyse ve başka rahatsızlığın yoksa endişe etme diyeceğim ama hastaneye gitme demem de doğru olmaz tabi. Ağrının şiddetine ve hislerine göre hareket et canım. Bir şey çıkacağını sanmıyorum inş hemencecik geçer de gecen rahat geçer 🙏
Çok şiddetli değildi ama ilk kez karşılaşınca bi tuhaf oldum bebişte aşırı hareketli olunca kararsız kaldım gitsem mi gitmesem mi diye ama epey hafifledi sanırım geçti gibi 🫠 çok teşekkür ederim 💕

Ayy kızlar kendinize dikkat edin kalabalığa girmeyin aşırı salgın var bende yakalandım maalesef hemde covid 😔 bugün doktor serum taktırdı ama bana mısın demedi. O kadar çok başım ağrıdı ki ateşlendim eklem ağrıları burun tıkanıklığı ve içebildiğimiz tek ilaç parol mahvoldum ya o yüzden kendinizi koruyun kimseyi öpmeyin. Bu arada ben de 30 haftalık oldum bebeğim baş aşağı dönmüş 1650 gram olmuş yüzünü göstermedi yine. Ama nabzım yüksek çıkıyor o yüzden kardiyolojiye yönlendirdi doktor oraya gideceğim doğumda sıkıntı olmasın diye genelde 130'larda hep. Az kaldı sabır sabır sabır

Zıbınsız bebek olmaz bence gbt kaç çocuk büyütmüş peh🤣
Benim oğlum Şubat'ta doğdu evimiz sıcak ama ben kısa kollu zıbın üstüne uzun kollu zıbın altına iki pijama giydiriyordum üstüne de genelde yelek giydiriyordum. Bana bebekler.hep üşüyormuş gibi geliyor 😀😀 ve hiç eldiven kullanmadım şapka da genelde banyo yaptırdıktan sonra taktık onun haricinde takmadım yazın en güzeli ya bir tane kısa tulum oh mis

Ayy kızlar kendinize dikkat edin kalabalığa girmeyin aşırı salgın var bende yakalandım maalesef hemde covid 😔 bugün doktor serum taktırdı ama bana mısın demedi. O kadar çok başım ağrıdı ki ateşlendim eklem ağrıları burun tıkanıklığı ve içebildiğimiz tek ilaç parol mahvoldum ya o yüzden kendinizi koruyun kimseyi öpmeyin. Bu arada ben de 30 haftalık oldum bebeğim baş aşağı dönmüş 1650 gram olmuş yüzünü göstermedi yine. Ama nabzım yüksek çıkıyor o yüzden kardiyolojiye yönlendirdi doktor oraya gideceğim doğumda sıkıntı olmasın diye genelde 130'larda hep. Az kaldı sabır sabır sabır
benim eşimde şuan aynı bahs ettiğin şeyleri yaşıyor çok hasta bana gecmesin diye uzak durmaya çalışıyor senin yazdıklarını okuyunca dedim heryerde salgın var harbiden çünki burdada herkez aynı şekil hasta, covid yeniden mi başlıyor🤔 kendinize dikkat edin harbiden kızlar🙁❤️

Back
X