• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    183
Bende de başladı canım kaşınma. Hatta tedirgin oldum. Sağlık ocağında kan verdim. Alt ve ast için. Yanlarda çatlaklar da başladı zaten 🥲
Ben de verdim aynen canım çok şükür normal çıktı ☺️🙏 Ay demi ya göbekte bişey yok yanlarda çatlamalar oldu benimde. Belin az aşagısı yan taraflarım🥲

Ben de öyle biliyodum canım. Benim Aralıkta yanacak bisürü yıllık iznim var, 3 aydır heyet raporluyum. 32 de çalışabilir alıyomuşum yıllık izinleri kullanıyomuşum diye dalga geçiyodum kendimle 🤣🤣🤣 şakaydı tabi 32 de ayrılacağım direkt. Neyse ozaman demiştim acaba nasıl oluyo 32 den sonra çalışabilir alıp rapor/yıllık izin almak. Fiili çalışmak zorunlu diye görmüştüm.
Üzdü bu bilgi beni 🤣 şu an hemen takvim çıkartıp hesap yapmıştım oysa ki 🙈

Eklentiler

• 1000154727.webp
    1000154727.webp
    84,1 KB · Görüntüleme: 41
Ay şimdi bir de 24 hafta izin lafı atıldı ortaya ona bile bir ümit gözüyle bakıyoruz. Gerçekten çok üzücü 🥲
Bu yıl aile yılı diye herkes 1 sene olayını bekledi ben de dahil (ki yıllardır bu söylenti olarak kaldı) beklentiler karşılanmayınca da bari 24 yapalım dediler. İnş olur buna da razıyım 🤣

Ben doktorların yorumlarını anlayamıyorum cidden. 28 de genelde 1300 civarı çıktı çoğu kişi, 29da 1500 nasıl fazla oluyo 🙄 su fazlalığını bilemem de tabi canım
Bizi korkutuyorlar bence doğumu kendi yaptiracak olan doktorlar daha kolay olsun banada zor olmasin diye belkide 😂

Kızlar bebitoftan aldığım hastane çıkışıni. Kumaşı gerçekten güzel geldi beklediğimden 😍 zıbında bir 03 birde 0-6 almıştım bide kısa kollusunu aynı şekilde alırım sanırım

Eklentiler

• 1000000280.webp
    1000000280.webp
    47,3 KB · Görüntüleme: 42
  • 1000000278.webp
    1000000278.webp
    56,6 KB · Görüntüleme: 41
Kizlar konuyla alakasız olarak başka bir sorum olacak geçen hafta turşu yaptım şimdi açtım aşırı ekşi olmuş bozuldu mu ya da eksiligi nasıl duzeltebilirimn

Kızlar ben de birkaç gündür fenalardayım maalesef. İştahım o kadar kapandı ki hiç birşey yemek istemiyorum. Bebeklerim büyüdü heralde göğsümün hemen altında sertliğini hissediyorum. Zaten doktorum tam da orada kızımın kafasının olduğunu söylemişti. Sürekli hıçkırık tutuyor bebeklerimi bir de. İştahım yok, halim yok, nefes almakta artık güçlük çekiyorum. Cumartesi yardımcı abla geldi, evi dip köşe temizledi. Artık bebeklerin odasını hazır etmeliyim galiba. Yoksa her geçen gün performansım düşüyor. Salı günü de benim randevum var. Bizim kontroller 2haftaya düştü zaten. İnşallah güzel haberler alırız 🌸
Kuzu biz bir bebeyle zorlanıyoruz senin böyle hissetmen çok normal gerçekten. Eğer mobilyaları geldiyse yavaş yavaş kendini zorlamadan yapabilirsin odasını da, hastane çantasıyla ilgili bir liste var mıdır acaba hastanenin verdiği? Bazı hastaneler veriyor bildiğim kadarıyla.
Ay bunları ben de merak ediyorum ya çok bilgim yok spinal, epidural vs. Olası sezaryene karşı da bilmek istiyorum
Kuzu ben vajinal doğum için de epidurali merak ediyorum yani bazı doktorlar karşıymış bazı doktorlar anneyi rahatlattığı için çok sıcak bakıyorlar.
İzin mevzusunda da ben zaten şuan işin niteliği sebebiyle çalışamadığım için mecburen 32. Haftada doğum iznine ayırıyor şirket. Doğum sonrasında da 8 hafta izin oluyor ve sonrasında ücretsiz izin alacağım mecburen. Şu 24 hafta mevzusunu bende dört gözle bekliyorum o bile az ama hiç yoktan iyidir 😬 eğer biz doğum iznine ayrılmadan onaylanırsa bizi de kapsıyormuş

Söylemesi çok kolaymış ya. Hep diyordum ki ben 30a kadar her şeyimi halletmiş olurum ama öyle olmuyormuş 🤦🏻‍♀️ Araya hastalık da girdi kaldı ama bu hafta artık hızlanıyorum inşallah 💪🏻
Bazen Evdeki hesap çarşıya uymuyor maalesef 😮‍💨30+3 haftalığım kıyafetleri yıkamaya başladım ben 32 de herşeyi halletmiş olurum inşallah 🥹😄

Başta sepide sepide ve diğer kalın battaniye arayışında olanlar 😅 Arkadaşım english home dan kalın çocuk battaniyesi almış tesadüfen hediye minikoma. Çok beğendim dokusunu ve kalınlığını kışlık. Kaç tane isteyip iade etmiştim orta kalınlık, ince diye. Tam istediğim kalınlığı buldum şükür 😊 Tesadüfen yine soft pembe 😅😅
1000144344.webp
1000144343.webp

Kızlar göğüslerim ve göbüşüm kaşınmaya başladı. Lierac ve bioderma nın 2in1 oil kullanıyorum. Siz de kaşıntı başladı mı? Ne kullanıyosunuz?

Canım ben 4. aydan beri; bade natural’ in Hindistan cevizi yağı ve shea yağını, lierac, bio oil, incia ve mamaaura nın çatlak kremini kullanıyorum, eşim her akşam yatmadan birini alıp geliyor, yağlanma zamanı pehlivan diyor 🤣

Söylemesi çok kolaymış ya. Hep diyordum ki ben 30a kadar her şeyimi halletmiş olurum ama öyle olmuyormuş 🤦🏻‍♀️ Araya hastalık da girdi kaldı ama bu hafta artık hızlanıyorum inşallah 💪🏻

İnşallah canım, ben de korkuyorum, erken doğum öyküm de olduğu için, yavaştan hazırlanmaya başladım ve ben sizlerden epey gerideyim, artık sırt kaslarım çok ağrıyor maalesef ki ayakta uzun süre kalamıyorum, hafta sonu odadan başladık işte, valizi de 1-2 haftaya hazır edeceğim durup telaş olamam sonradan

sirinm sirinm canım ben de kamuda çalışıyorum ama sormadım, sanki ben de senin bildiğin gibi biliyorum, 32 de çalışır raporu almıştım sonra rapor geçiyordu diye hatırlıyorum ama ben bu seneden yıllık izin bıraktım 2 buçuk hafta kadar öncelikle onu kullanacağım sonradan izne çıkmayı düşünüyorum, 32 de çalışır raporu alacağım, 33-34 gibi yıllık izin almayı planlıyorum

Ben de öyle biliyodum canım. Benim Aralıkta yanacak bisürü yıllık iznim var, 3 aydır heyet raporluyum. 32 de çalışabilir alıyomuşum yıllık izinleri kullanıyomuşum diye dalga geçiyodum kendimle 🤣🤣🤣 şakaydı tabi 32 de ayrılacağım direkt. Neyse ozaman demiştim acaba nasıl oluyo 32 den sonra çalışabilir alıp rapor/yıllık izin almak. Fiili çalışmak zorunlu diye görmüştüm.

Şimdi durun kızlar kafam karıştı, 32 de çalışabilir raporu alıp, yıllık izin kullanamıyor muyuz ben kaçırdım konuşmaları, çok saçma ki ama istediğim zaman yıllık iznimi kullanırm

Back
X