• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    183
36 ya kadar çalışıp sonra heyet alsak nasıl olur acaba heyet verirler mi son ay canım var mı bilgin 🤔 ben 4 ayı sonrasına saklamak istiyorum ya 😭😭 niye 1 yıl olmadı kii 😭 bir de doğum sonrası izni için kuruma bildirmek yetiyor mu dilekçe vs gerekir mi acaba 🙈
Canım 37+0'da zaten zorunlu izne çıkıyoruz ya o yüzden 1 hafta için neden heyet alasın ki

Yeni gittim demiştin kuzum unutmuşum haklısın 🤗 bence de artık daha kısa sürelerde olmalı ama maleseff 😬 gittiğimde soracağım bir kaç soru var mesela doğumda epidural hakkında ne düşünüyor ve epizyosuz olma ihtimali ne? Çünkü bazı doktorlar rutin epizyo yapıyor ya da doğum uzun sürmesin diye epidurale karşı çıkıyorlar. Doktorun bakış açısını öğrenmek istiyorum çok geç olmadan 😅
Ay bunları ben de merak ediyorum ya çok bilgim yok spinal, epidural vs. Olası sezaryene karşı da bilmek istiyorum

Kızlar ben de birkaç gündür fenalardayım maalesef. İştahım o kadar kapandı ki hiç birşey yemek istemiyorum. Bebeklerim büyüdü heralde göğsümün hemen altında sertliğini hissediyorum. Zaten doktorum tam da orada kızımın kafasının olduğunu söylemişti. Sürekli hıçkırık tutuyor bebeklerimi bir de. İştahım yok, halim yok, nefes almakta artık güçlük çekiyorum. Cumartesi yardımcı abla geldi, evi dip köşe temizledi. Artık bebeklerin odasını hazır etmeliyim galiba. Yoksa her geçen gün performansım düşüyor. Salı günü de benim randevum var. Bizim kontroller 2haftaya düştü zaten. İnşallah güzel haberler alırız 🌸
Oyy canım inan aynı hislerdeyiz. Ortada henüz oda yok, orası hala ütü ve çamaşır odası 🤣 geceleri düzgün uyuyamıyorum, ağırlaştım eskisi kadar aktif olamıyorum.

Ayy evet chatgpt ye sordum şimdi alınabilir ama izni de başlatacağı için sonrasına eklenmez dedi en fazla 36. Haftaya kadar çalışabiliyormuşuz sonrasında doğum izni başlıyor böyle bir ekonomide bir de küçücük bir bebekten erken ayrılmak zorunda olmak çok zorlayacak imkanı olan bebeğiyle uzun yıllar vakit geçirsin en sağlıklısı 🥲 🙏
Çok haklısın kuzum. 37+0'da biz her türlü ayrılmak zorundayız, o günden itibaren 16 hafta sayacağız ve maalesef hiçbir resmi tatil bunun üstüne eklenmiyor. Yani mesela ben şu an 31. haftadayım 21 Kasım'da zorunlu izne ayrılacağım 37+0 olduğum için. Geri dönüş 13 Mart görünüyor. Nasıl bırakayım bebeğimi o kadar küçük, mecbur rapor falan alacağım

Canım ben şimdi tekrar insan kaynaklarımızla görüştüm. Siz de görüşün mutlaka boşuna yanmasın izinleriniz. Belki uygulamanız farklıdır tabi.
Chatgpt de senin dediğin gibi diyor canım. Çok saçma ya yani zaten 32'de izin hakkı doğuyor niye rapor alayım ki o zaman 🤣 mecbur 37'ye devam o zaman biz

Eklentiler

• 1000154712.webp
    1000154712.webp
    36,1 KB · Görüntüleme: 11
Tabi canım, dr normal dedi, sıkma sakın dedi, sıvı geldikçe memenin ucuna sür o kadar, beni tabi o zamanlar yara ve ağrı çekmiştim onun içinde antibiyotik krem yazmıştı
İlk başta şaşırıp biraz sıktım bu ne diye ama sonra ellemedim. Şimdi ara ara sızlıyor yara yok inşallah da olmaz 🥹

Chatgpt de senin dediğin gibi diyor canım. Çok saçma ya yani zaten 32'de izin hakkı doğuyor niye rapor alayım ki o zaman 🤣 mecbur 37'ye devam o zaman biz
Ben de öyle biliyodum canım. Benim Aralıkta yanacak bisürü yıllık iznim var, 3 aydır heyet raporluyum. 32 de çalışabilir alıyomuşum yıllık izinleri kullanıyomuşum diye dalga geçiyodum kendimle 🤣🤣🤣 şakaydı tabi 32 de ayrılacağım direkt. Neyse ozaman demiştim acaba nasıl oluyo 32 den sonra çalışabilir alıp rapor/yıllık izin almak. Fiili çalışmak zorunlu diye görmüştüm.

Canım biz tek bebekle zorlanıyoruz artık senin iki bebiş çok normal bunları yasaman bencede hazırlığını şimdiden başla çünkü haftalar ilerledikçe daha bı zorlanacaksın
Söylemesi çok kolaymış ya. Hep diyordum ki ben 30a kadar her şeyimi halletmiş olurum ama öyle olmuyormuş 🤦🏻‍♀️ Araya hastalık da girdi kaldı ama bu hafta artık hızlanıyorum inşallah 💪🏻

Ayy evet chatgpt ye sordum şimdi alınabilir ama izni de başlatacağı için sonrasına eklenmez dedi en fazla 36. Haftaya kadar çalışabiliyormuşuz sonrasında doğum izni başlıyor böyle bir ekonomide bir de küçücük bir bebekten erken ayrılmak zorunda olmak çok zorlayacak imkanı olan bebeğiyle uzun yıllar vakit geçirsin en sağlıklısı 🥲 🙏
Ay şimdi bir de 24 hafta izin lafı atıldı ortaya ona bile bir ümit gözüyle bakıyoruz. Gerçekten çok üzücü 🥲

Kızlar göğüslerim ve göbüşüm kaşınmaya başladı. Lierac ve bioderma nın 2in1 oil kullanıyorum. Siz de kaşıntı başladı mı? Ne kullanıyosunuz?

Kızlar selam doktordan çıktım sancı vurmasının normal olduğunu bebeğin baskı yaptığını söyledi rahim ağzı uzunluğu suyu vs normalmiş özeldeki doktor 35.haftada alırım demişti saçma sapan konuşmasın o 35de almak ne demek dedi kilosu fazla ama zaten çok fazla almaz tahminen 3800-4000 kg arası doğum olur dedi bir daha öbür doktora gitmeyi düşünmüyorum 🫠

Oyy canım inan aynı hislerdeyiz. Ortada henüz oda yok, orası hala ütü ve çamaşır odası 🤣 geceleri düzgün uyuyamıyorum, ağırlaştım eskisi kadar aktif olamıyorum.
Kuzum sen bir de okula gidiyorsun 🥲
Gerçekten performansımız gitgide düşüyor. Bşr anda önce halletmek lazım

Kızlar göğüslerim ve göbüşüm kaşınmaya başladı. Lierac ve bioderma nın 2in1 oil kullanıyorum. Siz de kaşıntı başladı mı? Ne kullanıyosunuz?
Bende de başladı canım kaşınma. Hatta tedirgin oldum. Sağlık ocağında kan verdim. Alt ve ast için. Yanlarda çatlaklar da başladı zaten 🥲

Back
X