• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    189
Geçenlerde de dışarda kadın çocuğuna çakılsuuuu diye seslendi eşimle birbirimize bakıp gülmeye başladık 😂😂 neyse bişey demek istemiyorum 🫣
Kuzum o espri olsun diyedir ya yoksa bizi mi gördün parkta 🤣🤣 Bizim ilk kızın adı Göksu. Biz de ona tombikliği için boğumsu diyoruz uykusu gelince mahmuresu, psikopat diye chuckysu, kafasına örtüler atıp oyun oynarken caspersu, saçını şemsiye gibi toplayınca da çakıla benziyor diye çakılsu 🤣🤣🤣 milyon tane böyle suyla biten şey vardır aramızda esprisini yaptığımız 🙈

Kızlaaar benimde garip bi sorum var ama sormam gerek😂 Iki cocuklu analara soruyorum🤣
ilk göz ağrım diye bi laf varya hani ilkine daha düşkün olanlar ikinciyede öyle oluyoruz demi?🤣
Aynı seviliyor diyorlar ben de merak ediyorum aynı şeyi hissedecek miyim diye. Ama doğunca geliyormuş aynı hisler 😍 ilkini ilk göz ağrım diye severim ikinciyi de evimin en küçüğü en değerlisi diye 😍😍

Kuzum o espri olsun diyedir ya yoksa bizi mi gördün parkta 🤣🤣 Bizim ilk kızın adı Göksu. Biz de ona tombikliği için boğumsu diyoruz uykusu gelince mahmuresu, psikopat diye chuckysu, kafasına örtüler atıp oyun oynarken caspersu, saçını şemsiye gibi toplayınca da çakıla benziyor diye çakılsu 🤣🤣🤣 milyon tane böyle suyla biten şey vardır aramızda esprisini yaptığımız 🙈
Alemsiniz kız😆

Kuzum devlette dahiliyeye yönlendirdi mi doktorun. Sanki kendi takip ediyordu seninki dimi. Benimki direkt dahiliyeye o da endokrine gönderdi. Endokrin 2 haftada bir çağırıyor. O da ölçüme gerek yok sonucun çok kötü değil demişti. 2 haftada bir kendi açlık tokluk bakıyordu. Ama ben yine de cihaz aldım. Kendim ölçünce baktım ki gerçekten şekerim çok da çıkmıyor. Simit yiyince bile tokluğum 89 çıktı. Hamburger patates yedim bir gün test etmek için. Onda bile 154 çıktı. Yüksek ama çok da fena değil. Bebeğimin de suyu az çıktı aksi gibi. Yani diyeti ben biraz kıstım açıkçası. Boşa aç kalıyorum bebeğim de küçük kalıyor gibi bir his oluştu bende. Senin şeker yüklemesi sonucun da benden iyi gelmişti aslında. Kafam o kadar karıştı ki şu an. İnsülin denecek kadar yüksek bir sonucun yoktu senin. Çok şaşırdım. Özelde sevgiye mi gittin önceki doktoruna. Ay bu diyet işinin dengesini tutturmak çok zor 😕
O kadar haklısın ki bu arada duygularıma tercüman olmussun kuzum.
Diyet işinin dengesi inanılmaz zor.. yesen her canının istedigini olmuyor bebise zarar şekere zarar. Yemesen bebis zayıf kalıyor.
Yani bu dengeyi kurabilmek aşırı zor geliyor bana da 😐 hala bazen kacamaklar yapsam ne olur ki ile amann yeme be babylove bosver cocugunu düşün ikilemleri arasında gidip geliyorum insüline ragmen..

Gittim gittim canım o kadar yoğun ve yorucu iki gün geçirdim ki anca yazabiliyorum 1.5 hafta öndeymiş 33+2 gözüküyor, kilosu 2058 gr olmuş suyu fazlaymış şekerden dolayı şehirdeki doktorum hiç böyle bişey dememişti özeldeki doktor fazla diyince suya şaşırdım hormon testi istedi ilaç yazdı 35.hafta ya kadar kullan diye tansiyon içinse tansiyondan kaynaklı bi sorun olmadığını söyledi sorun hamilelik şekeri anlayacağın bide plesentada v şekilinde bi geçiş görmüş haftam ileride olduğu için neyden kaynaklı olduğunu bulamadı şekerden kaynaklı böyle kilo almaya devam ederse bebek strese girer erken doğum olur dedi şehirdeki doktorun neden inüsiline başlamadığını sorguladı daha bissürü şey dedide dinlerken üzüntüden pek dikkat edemedim yani tüm moralim bozuldu diyetisyene yönlendirdi 2 hafta önce 1550 civarıydı 1 hafta once 1770 cıvarıydı şimdide 2058 olmuş resmen doktor haftana göre karnın bile çok büyük duruyor dedi iyice ayarım kaçırdı resmen strese girdim yediğime içtiğime 2 katı dikkat ediyorum bugün hiç bi baş dönmem bile olmadı birazda yürüyüş yaptım onunda etkisi olabilir bakalım haftaya çarşamba kendi doktoruma gidicem anlatıcam dediklerini nasıl bi yol izlenicek bende bilmiyorum 🥲 brnde durumlar bu şekilde
Canım ya 😐 ne ilacı başladılar kuzu sana ? Sıkma canını bak tansiyon ile alakalı bir sıkıntı çıkmamış. Buna şükür. Şeker de en son ihtimal insülin ile dengeleniyor bir sekilde. Merak etme. Bende bastan beri cok sorunlar yaşadım şekerden biliyorsun ya..
Yediklerine dikkat edip bol su ic sen,beyaz ekmek falan hic yeme. Meyve yemeyi falan da kes bir süre.

Günaydın kızlar güne yumuşacık başlama videosu atıyorum size😍

Ayyy su an biri beni şu yataktan kucaklayip bu bebise yapilan banyoyu yaptirsa getirip giydirip geri yatırsa ne kadar da güzel olurdu😂 kıskandım 😂
Ammma aşırı tatlı yaaa şu kalan aylar hızla gecse de bebislerimizi sağlıkla kucağımıza alsakkk🙏💗

Ayyy su an biri beni şu yataktan kucaklayip bu bebise yapilan banyoyu yaptirsa getirip giydirip geri yatırsa ne kadar da güzel olurdu😂 kıskandım 😂
Ammma aşırı tatlı yaaa şu kalan aylar hızla gecse de bebislerimizi sağlıkla kucağımıza alsakkk🙏
Dimi ya ne güzel olurdu 🙈 İzlerken eski zamanlarıma gittim o kadar keyifli o kadar tatlı bir süreç ki yorucu kısmını örtüp geçiyor🥰

Dimi ya ne güzel olurdu 🙈 İzlerken eski zamanlarıma gittim o kadar keyifli o kadar tatlı bir süreç ki yorucu kısmını örtüp geçiyor🥰
Zaten o kadar zorluk insanın gözüne bir sekilde üstesinden gelinebilir geliyorsa, iste bu minik anlardan beslenme sayesinde bencede..
O masumluklari o pamuk gibi elleri ayakları minik yanakları 🤤 küçük kulaklarıı🥲
Oyy yerim yaaa. Aralık gelsin yeter bu kadar ekim 😁

Zaten o kadar zorluk insanın gözüne bir sekilde üstesinden gelinebilir geliyorsa, iste bu minik anlardan beslenme sayesinde bencede..
O masumluklari o pamuk gibi elleri ayakları minik yanakları 🤤 küçük kulaklarıı🥲
Oyy yerim yaaa. Aralık gelsin yeter bu kadar ekim 😁
Ağustos 1 yıl gibi eylül 1 gün gibi geçti bakalım Ekim nasıl olacak🤣

İnan dün dedim ki doktor evladın için bok yemen lazım dese 1 saniye düşünmem şu durumda, nasıl bile bile yapıyorlar 🥹

Ben de öyleyim bak kayınvalidemler içiyor eşime dedim hayatta vermem çocuğumu bıraksınlar. Geçen gün kayınvalidem kayınbabama diyor az kaldı bırakmamız lazım diye

Canım 1 gün boyunca hiç hareket hissetmemiş doktora gidiyor doktor bariz şekilde hareketlerde azalma görmüş bu arada güzel de beslenmiyor. Bebek kilo olarak minimumdan da 250 gram eksikmiş. Artık 6 öğün beslenme ve tek dal sigara bile içmemelisin şu an riskli durumdasın demiş 🥹 ama gerçekten çok içiyor gün içinde denk geldiğimizde bile 2 saatin içinde ben 4 tane ictigine şahit oldum

Aynı şeyi düşünmemiz 🙈
Benim eltimde hamileliklerin de çok sigara tüketirdi 3 çocuğu var hepside zayıf doğdu 3 kiloyu bulmuyordu

Kızlaaar benimde garip bi sorum var ama sormam gerek😂 Iki cocuklu analara soruyorum🤣
ilk göz ağrım diye bi laf varya hani ilkine daha düşkün olanlar ikinciyede öyle oluyoruz demi?🤣
Onu bense hamilelik düşünürken hissediyordum başka çocuk herhalde bu kadr güçlü bi sevgi olmaz falan ama kalp atışını duyana kadarmış 🤣 yani sevgi azaldı yada paylaşıyorum gibi değil ekstra sevgi açıldı :)))

Hastane ve ev arasında geçiyor tamamen🫠 5 aydır haftada bir olan kontrolüm artık ikiye çıkartıldı. Perinetoloji bölümündeyim zaten, tek yumurta ikizi ve tek plesentaya bagli olduklari icin hep riskli gebelik dediler benim icin. Sona yaklastik elhamdülillah ama bu sefer erken dogum riskinden surekli tetikdeyim🥲
Yalancı sancilarim başladığı için, hareket yasagim da geldi. Çoğunlukla burada yazanları okuyorum ama moralim düşük olunca yazmaya takâtim olmuyor. Ama sizleri okumak beni mutlu ediyor 😍

Galiba bu gidişle ilk doğumu ben yapacak gibi görünüyorum 🫣 Kasımı görmek mucize dedi geçen Doktorum benim için oysa doğum zamanı Aralık sonu
Hayırlısı olsun canım bebeğn inşallah en doğru en hayırlı zamanda gelir 💜💜

Tek çocuğa alışınca ikinci çocuğa alışmak biraz zaman alıyor biraz vicdan yapıyordum ilk çocuğuma haksızlık mı yaptım diye ama zamanla geçiyor sürece alışıyorsun ikisini aynı şekilde seviyoruz birşey aldığımda ikisine de alıyorum ihtiyacı olmasa bile ayrım yaptığımızı düşünmesinler diye

Tek çocuğa alışınca ikinci çocuğa alışmak biraz zaman alıyor biraz vicdan yapıyordum ilk çocuğuma haksızlık mı yaptım diye ama zamanla geçiyor sürece alışıyorsun ikisini aynı şekilde seviyoruz birşey aldığımda ikisine de alıyorum ihtiyacı olmasa bile ayrım yaptığımızı düşünmesinler diye
2.olduğunda 1.kaç yaşındaydı canım araları yakınsa öyle hissetmen normal sanırım

Back
X