• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    189
Kızlar hastanedeyim ağrılar için serum takıldı nst de sancı çıkmadı ama kasık ağrım devam ediyor ebe açılma da yok ama rahim ağzı yumuşamış dedi doktor şuan sadece takip gerekiyor tekrar olursa artarsa ilaca başlanır dedi bende nişan geldi diye korktum ama nişan değil dediler
Canım yeni gördüm daha cok geçmiş olsun. Açılma veya sanci olmamasi cok güzel haber. Sevindim senin adına okuyunca telaslandim 🌸
Bol istirahat etmen lazim o zaman desene. Biraz daha dikkat et artik riskli haftalara yaklasiyoruz.

Canım benim hep akıntım var, bıktım bazen sarı bazen yeşile dönüyor sürekli fitil kullanıyorum hep günlük ped kullanmak zorunda kalıyorum o kadar çok yani, ilk hamileliğimde de öyleydi, bir sorun görmedi doktorum, antibiyotik kullandım, monurol kullandım, vajinal fitil kullandım, geçiyor tekrarlıyor sonra maalesef ki
İyi günlef bende aynı durumu yasıyorum bir aydır nerdeyse ara ara çok artıyor kullanmadığım fitil kalmadı siz bir çözüm bulabildiniz mi ?

Kızlar yaa, çamaşır deterjanı olarak incia alacaktım bir video gördüm eczaci bir anne onermiyormuş icerikten dolayi. Lavanta yağı östrojen hormonunu costuruyormua falan..

Birde Kızlar ıslak mendil ne alacağım ben yaa. Yani kolay ulasilabilir temiz icerikli marka yok mu. Pureseed var bi listemde ama o da netten siparis dışında alamiyoruz daha kolay ulasilabilir markalar var mi öneren. Molfixin izotonikli olani mi öneriliyor sanki bi. Var mi başka marka temiz içerik. Helpp🙃🌸

Kızlar yaa, çamaşır deterjanı olarak incia alacaktım bir video gördüm eczaci bir anne onermiyormuş icerikten dolayi. Lavanta yağı östrojen hormonunu costuruyormua falan..

Birde Kızlar ıslak mendil ne alacağım ben yaa. Yani kolay ulasilabilir temiz icerikli marka yok mu. Pureseed var bi listemde ama o da netten siparis dışında alamiyoruz daha kolay ulasilabilir markalar var mi öneren. Molfixin izotonikli olani mi öneriliyor sanki bi. Var mi başka marka temiz içerik. Helpp🙃🌸
Siveno ile incia ile içerik olarak hemen hemen aynı, sadece incia da lavanta var diye hatırlıyorum bir kez incia aldım alerji yaptı kızıma, 3.5 yaşında hala siveno kullanıyorum ona. Çok zorlu lekeleri çıkarmıyor ama onun içinde 1 yaşından sonra e bebeğin leke çıkarıcısını kullanmaya başladım. Birde içerik olarak moms green markası da temiz. Islak mendil bilmiyorum hiç kullanmadım, dışarda da pamuk ve su kullandim hep. Çıkarken kavanoza ilik su ve pamuk atıyordum, ıslak mendil gibi kolay oluyordu, suyun soğuması da önemli değil çünkü zaten ıslak mendiller de ılık olmuyor, ilk başta suyu termosla götürüyordum 🙈

Bu arada grubu gizliden takip ediyorum 🙈 arada girip okuyabiliyorum, hepsini okuyamiyorum, işti , çocuktu derken, tek tek bakamıyorum ama kalbim sizinle, inşallah hepimiz zamanında güzel kolay sağlıklı doğumlarla kucağımıza alırız bebişlerimizi.. ankarada olanlar dikkat edin kendinize, salgın varmış, evde ben hariç herkes hasta, şuan size ateş nöbetinden yazıyorum

Kızlar hastanedeyim ağrılar için serum takıldı nst de sancı çıkmadı ama kasık ağrım devam ediyor ebe açılma da yok ama rahim ağzı yumuşamış dedi doktor şuan sadece takip gerekiyor tekrar olursa artarsa ilaca başlanır dedi bende nişan geldi diye korktum ama nişan değil dediler
Çok geçmiş olsun canım çok sevindim nişan olmamasına kasık ağrısı da normal bebiş büyüyor son aylarımız artık yalancı sancılarda olabiliyor

Life By Fakir Bitkisel Vegan Sıvı Bebek Çamaşır Deterjanı 1500ml, Hipoalerjenik, Renkli&beyaz, %100 Doğal Temizlik - Fiyatı, Yorumları
Canım ben bu deterjanı aldım

Günaydın kuzumm, ya bunu diyen insanlar nasıl eczacı olabiliyor çıldırıyorum hiç mi araştırmıyorlar 😖 bir kere inciada lavanta parfüm olarak değil doğal yağ şeklinde var kuzu. Hiçbir sentetik ya da kimyasal madde yok yani içinde. İkincisi bu östrojen olayını çıkaran olayı ben araştırmıştım 2007'de bir vaka çalışması yapılıyor. Bunlar da deterjan değil çay ağacı ve lavanta içeren cilt ürünleri yani doğrudan sürülen şeyler. Sadece 3 tane ergenlik yaşındaki çocukta östrojen artışı görülüyor. Bu kadar az olmasına rağmen araştırma devam ediyor ve hiçbir laboratuvar ve klinik incelemede bu olaya kanıt bulunamıyor. Yani lavantanın doğrudan böyle bir etkisi asla yok. Üçüncüsü biz bunu çamaşır deterjanında kullanıyoruz yani durulanan bir ürün. Zaten içeriğinde %0.1 civarı olan doğal bir yağ, durulandığında neredeyse hiç kalmıyor. Giysiler durulandıktan sonra bebeğin cildine doğrudan temas eden aktif madde miktarı ihmal edilebilir düzeydedir. Dolayısıyla bebeğin hormon dengesini etkileme olasılığı yok denecek kadar düşüktür.Bu sebeple lavanta ve östrojen arasında kanıtlanmış hiçbir bağ yoktur kuzum.
Yine de benim içime sinmiyor diyorsan sivenoya da bakabilirsin ama incia benim içime daha çok sindiği için ben onu tercih ettim. 🌸

İyi günlef bende aynı durumu yasıyorum bir aydır nerdeyse ara ara çok artıyor kullanmadığım fitil kalmadı siz bir çözüm bulabildiniz mi ?

Antibiyotik ve fitil kullanmıştım canım, akıntı rengi önemli muhakkak doktoruna danış yönlendirme yapacaktır

Canım açılma ve sancı olmamasına çok sevindim, bol bol istirahat et, kendine dikkat et ki 🙏🌷

Aynısını yaşadım devlet acilinde doktor 1 cm açıklık var dışta yumuşamış yatış dedi kendi doktorum daha önce kürtaj olduğu için açıklık veya yumuşama normal riski yok evden takip dedi rapor yazdı ilaçlarımla dinleniyorum şuan gidebildiği yere kadar artık yaygın bir durummuş stres yapmayıp dinlenerek süreyi uzatıcaz birlikte 🙏

Günaydın kuzumm, ya bunu diyen insanlar nasıl eczacı olabiliyor çıldırıyorum hiç mi araştırmıyorlar 😖 bir kere inciada lavanta parfüm olarak değil doğal yağ şeklinde var kuzu. Hiçbir sentetik ya da kimyasal madde yok yani içinde. İkincisi bu östrojen olayını çıkaran olayı ben araştırmıştım 2007'de bir vaka çalışması yapılıyor. Bunlar da deterjan değil çay ağacı ve lavanta içeren cilt ürünleri yani doğrudan sürülen şeyler. Sadece 3 tane ergenlik yaşındaki çocukta östrojen artışı görülüyor. Bu kadar az olmasına rağmen araştırma devam ediyor ve hiçbir laboratuvar ve klinik incelemede bu olaya kanıt bulunamıyor. Yani lavantanın doğrudan böyle bir etkisi asla yok. Üçüncüsü biz bunu çamaşır deterjanında kullanıyoruz yani durulanan bir ürün. Zaten içeriğinde %0.1 civarı olan doğal bir yağ, durulandığında neredeyse hiç kalmıyor. Giysiler durulandıktan sonra bebeğin cildine doğrudan temas eden aktif madde miktarı ihmal edilebilir düzeydedir. Dolayısıyla bebeğin hormon dengesini etkileme olasılığı yok denecek kadar düşüktür.Bu sebeple lavanta ve östrojen arasında kanıtlanmış hiçbir bağ yoktur kuzum.
Yine de benim içime sinmiyor diyorsan sivenoya da bakabilirsin ama incia benim içime daha çok sindiği için ben onu tercih ettim. 🌸
Parti kur oy verelim 🤣

Kanka biraz bol sipariş verirsin eğer içine sinen ıslak mendil bulamazsan, azaldıkça söylersin 2 günde geliyor zaten

Video’yu bende izlemiştim bu arada 🫠🫠🫠

Canım benim önceden aldığım Siveno vardı onu kullanacağım, ıslak mendil de; Pureseed aldım ama Molfix izotonik olanlardan da almıştım çok, kullandık onların bir kısmını hatta, güzeldiler iyi diye almıştım, ya çok da pimpirikli davranmak istemiyorum, çok sakınan göze çöp batar misali olmasın diye, içine sineni al gitsin bence 🤗 Çok alma sonradan alırsın

Back
X