Günaydın kuzumm, ya bunu diyen insanlar nasıl eczacı olabiliyor çıldırıyorum hiç mi araştırmıyorlar

bir kere inciada lavanta parfüm olarak değil doğal yağ şeklinde var kuzu. Hiçbir sentetik ya da kimyasal madde yok yani içinde. İkincisi bu östrojen olayını çıkaran olayı ben araştırmıştım 2007'de bir vaka çalışması yapılıyor. Bunlar da deterjan değil çay ağacı ve lavanta içeren cilt ürünleri yani doğrudan sürülen şeyler. Sadece 3 tane ergenlik yaşındaki çocukta östrojen artışı görülüyor. Bu kadar az olmasına rağmen araştırma devam ediyor ve hiçbir laboratuvar ve klinik incelemede bu olaya kanıt bulunamıyor. Yani lavantanın doğrudan böyle bir etkisi asla yok. Üçüncüsü biz bunu çamaşır deterjanında kullanıyoruz yani durulanan bir ürün. Zaten içeriğinde %0.1 civarı olan doğal bir yağ, durulandığında neredeyse hiç kalmıyor. Giysiler durulandıktan sonra bebeğin cildine doğrudan temas eden aktif madde miktarı ihmal edilebilir düzeydedir. Dolayısıyla bebeğin hormon dengesini etkileme olasılığı yok denecek kadar düşüktür.Bu sebeple lavanta ve östrojen arasında kanıtlanmış hiçbir bağ yoktur kuzum.
Yine de benim içime sinmiyor diyorsan sivenoya da bakabilirsin ama incia benim içime daha çok sindiği için ben onu tercih ettim.