• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    189
Siveno ile incia ile içerik olarak hemen hemen aynı, sadece incia da lavanta var diye hatırlıyorum bir kez incia aldım alerji yaptı kızıma, 3.5 yaşında hala siveno kullanıyorum ona. Çok zorlu lekeleri çıkarmıyor ama onun içinde 1 yaşından sonra e bebeğin leke çıkarıcısını kullanmaya başladım. Birde içerik olarak moms green markası da temiz. Islak mendil bilmiyorum hiç kullanmadım, dışarda da pamuk ve su kullandim hep. Çıkarken kavanoza ilik su ve pamuk atıyordum, ıslak mendil gibi kolay oluyordu, suyun soğuması da önemli değil çünkü zaten ıslak mendiller de ılık olmuyor, ilk başta suyu termosla götürüyordum 🙈
Çok teşekkür ederim cevap icin😍🌸
Herseyin en temiz iceriklisi olsun diye uğraşıyoruz hepimizin amacı ayni ama iste mesela alerji yapabiliyor demek ki. Tecrübeni paylastigin icin teşekkür ediyorum 😍
Bende evde pamuk ve su kullanacagim ama dışarı ciktigimizda vs lazim olacak mendil diye o yüzden yine de alacağım. Fikir verdigin de iyi olmus dışarı ile alakali canım 🙏

Günaydın kuzumm, ya bunu diyen insanlar nasıl eczacı olabiliyor çıldırıyorum hiç mi araştırmıyorlar 😖 bir kere inciada lavanta parfüm olarak değil doğal yağ şeklinde var kuzu. Hiçbir sentetik ya da kimyasal madde yok yani içinde. İkincisi bu östrojen olayını çıkaran olayı ben araştırmıştım 2007'de bir vaka çalışması yapılıyor. Bunlar da deterjan değil çay ağacı ve lavanta içeren cilt ürünleri yani doğrudan sürülen şeyler. Sadece 3 tane ergenlik yaşındaki çocukta östrojen artışı görülüyor. Bu kadar az olmasına rağmen araştırma devam ediyor ve hiçbir laboratuvar ve klinik incelemede bu olaya kanıt bulunamıyor. Yani lavantanın doğrudan böyle bir etkisi asla yok. Üçüncüsü biz bunu çamaşır deterjanında kullanıyoruz yani durulanan bir ürün. Zaten içeriğinde %0.1 civarı olan doğal bir yağ, durulandığında neredeyse hiç kalmıyor. Giysiler durulandıktan sonra bebeğin cildine doğrudan temas eden aktif madde miktarı ihmal edilebilir düzeydedir. Dolayısıyla bebeğin hormon dengesini etkileme olasılığı yok denecek kadar düşüktür.Bu sebeple lavanta ve östrojen arasında kanıtlanmış hiçbir bağ yoktur kuzum.
Yine de benim içime sinmiyor diyorsan sivenoya da bakabilirsin ama incia benim içime daha çok sindiği için ben onu tercih ettim. 🌸
Ahahha😂😂 cümlenin başındaki isyanına çok güldüm 😂
Ay ne bileyim herseyden nem kapiyoruz zaten bide böyle videolar görünce insanin kafasi karışıyor. Yoksa aksam siparis verecektim o videolari görünce bir gün daha bakayim bari dedim.
Sagol kuzum cevap icin💗

Kızlar bugun doktor kontrolum vardi, alt 12 gelei normale dönmüş şükür o anlik bişeydi herhalde 🥹
Hemoglobinim de 12ye yükselmiş, demir bakmadı ama o da yükseldi muhtemelen. zaten fark ediyordum hem halsizliğim hem saç dökülmem azalmıştı.
Bebitom 1,5 kg 39 cm olmuş biraz tosuncuk olacak gibi duruyor ama bakalım 😅

Kanka biraz bol sipariş verirsin eğer içine sinen ıslak mendil bulamazsan, azaldıkça söylersin 2 günde geliyor zaten
Bir yoluna bakacagiz artik kanka haklısın. Ama molfix in izotonikli olani da temizmis aklinda olsun seninde bazen lazım olursa disarda vs acil alinmasi gereken durumlarda alınabilir.
Video’yu bende izlemiştim bu arada 🫠🫠🫠
Bence biz instada ortak bir keşfet havuzunun icindeyiz 😂

Siveno deterjan aldım, kasım başında yıkayıp yerleştirmeyi düşünüyorum eşyaları. Bir de şampuan, bebek yağı, nemlendirici ve pişik kremini mustela aldım. Yalnız pudra almalı mıyım, hangi marka almalıyım tecrübeli anneler yönlendirsin 🥲🥲

Ahahha😂😂 cümlenin başındaki isyanına çok güldüm 😂
Ay ne bileyim herseyden nem kapiyoruz zaten bide böyle videolar görünce insanin kafasi karışıyor. Yoksa aksam siparis verecektim o videolari görünce bir gün daha bakayim bari dedim.
Sagol kuzum cevap icin💗

O eczacıya cevabım "sen beni çıldırtmak mı istiyorsun, lavanta yağının östrojen üzerinde kanıtlanmış bir etkisi yok" 🤣🤣🤣

Siveno deterjan aldım, kasım başında yıkayıp yerleştirmeyi düşünüyorum eşyaları. Bir de şampuan, bebek yağı, nemlendirici ve pişik kremini mustela aldım. Yalnız pudra almalı mıyım, hangi marka almalıyım tecrübeli anneler yönlendirsin 🥲🥲
Pudra hiç kullanmadım, kullanan da görmedim canım etrafımda. Hiç gerek yok.

Kontolüm iyiydi çok şükür 🥰 Rahim ağzı kapalı, bebito büyümüş 😍 Sadece ultrasonda hocamız ağrın var sanki biraz dedi, ben de ağrı eşik değerim çok yüksek bişey hissedemiyorum önemli mi dedim, yok dedi ama ağrın var şuan az da olsa dedi. Sonra kendimi dinleyince hakkaten bel kasık bölgesinde ağrı vardı. Eve geldim dinlendim birkaç saate geçti şükür. Korktum tabi öyle diyince. Karaciğer değerlerini de vermiştim gitmeden, kolestaza dair hiçbişey yok şuan dedi🙏😊 Şekerim de kontrol altındaymış diyetle.
Canım bebisten ve dikislerden güzel haberler almissin cok sevindim😍 ağrı dedigi sancı miydi nirnal ağrı mıydı acaba.
Artik agrilara öyle alismisiz ki hissetmiyor insan dimi 🥲

"yeterince iyi" 🤍🍀

Eklentiler

• 1000158001.webp
    1000158001.webp
    62 KB · Görüntüleme: 59
Canım bebisten ve dikislerden güzel haberler almissin cok sevindim😍 ağrı dedigi sancı miydi nirnal ağrı mıydı acaba.
Artik agrilara öyle alismisiz ki hissetmiyor insan dimi 🥲
Aynen canım, sancıydi bence ama bu haftalarda normal olan bişeydi sanırım. 2-3 kez sordum hocam gördüğünüz ağrı önemli değildi demi diye 🙈🤣 değil dedi. Ama vardı cidden ağrı gece geçti şükür. Senin de kontrolün çok güzel geçer bebiş güzel kilo almıştır inşallah kuzum 🥰 çıkınca yaz. Bu arada ben de Freyja93 Freyja93 gibi deterjan sinevo, bakım seti mustela, ilk aylar için de dışarısı için ıslak mendili waterwipes aldım biraz fiyatı yüksek. Bu dediklerimden stok yapmadım, neyin iyi gelip gelmeyeceği belli değil sonuçta değişiriz belki diye.

Kızlar bugun doktor kontrolum vardi, alt 12 gelei normale dönmüş şükür o anlik bişeydi herhalde 🥹
Hemoglobinim de 12ye yükselmiş, demir bakmadı ama o da yükseldi muhtemelen. zaten fark ediyordum hem halsizliğim hem saç dökülmem azalmıştı.
Oy maşallah maşallah tosuncuk tam😍 ama artik kilo almalari yavaslayacakmis galiba.
Degerlerinin de normale dönmesi sevindirici olmus canım. Hep pozitif güzel haberler alalim hepimiz 🙏
Bizde esyalarini tamamlayalim da bende belki kasıma kalmadan yikama ütüleme islerini hallederiz diyorum.
Pudra pek lazım olmaz canım bence. Ben almayı düşünmüyorum.

Aynen canım, sancıydi bence ama bu haftalarda normal olan bişeydi sanırım. 2-3 kez sordum hocam gördüğünüz ağrı önemli değildi demi diye 🙈🤣 değil dedi. Ama vardı cidden ağrı gece geçti şükür. Senin de kontrolün çok güzel geçer bebiş güzel kilo almıştır inşallah kuzum 🥰 çıkınca yaz. Bu arada ben de Freyja93 Freyja93 gibi deterjan sinevo, bakım seti mustela, ilk aylar için de dışarısı için ıslak mendili waterwipes aldım biraz fiyatı yüksek. Bu dediklerimden stok yapmadım, neyin iyi gelip gelmeyeceği belli değil sonuçta değişiriz belki diye.
Önemli olsa zaten nst ye falan yönlendirirdi canım öyle göndermezdi bence 😍 aman o kadari olur artik. Benimde oluyor mesela oyle ağrılarım. Uzun surmedikce ve dinlendikce gectiginde sorun olmamasi bizim icin Önemli malum.
Bende siveno ve incia arasinda kaldim da bakalim birini alcaz artik bugun siparisle. Sampuan da ecowell alcam galiba 🥲 sampuanini yedigim... 🥲
Ayrica teşekkür ederim kuzu aminn bebisim kilosunu almıştır da güzelce büyümüştür diye dua ediyorum günlerdir 🙏🙏 daha muayene saatimize cok var evde de zaman gecmek bilmiyor kontrol günü 🙃

Canım bebeklere pudra önerilmiyor bende hiç kullanmadım

Maşallah çok sevindim canım 😍😍 benimde en son 28 haftada gittiğimde 1317 gram, 37 cm’di şu an kaç oldu acaba 🥹🥹
Kanka sen nasıl yükselttin peki ekstra bir şey yaptınmı, bu pervoş acıbademin gelirlerini benden sağlıyor herhalde 🤣🤣
Birde kızlar bebem ilk demiri aldığımdan beri maşallah aşırı hareketli ve enerjik, siz bana soruyorsunuz değişim var mı diye, demir bence direk bebeye gitti 😂😂 ben aynıyım çünkü

Kontolüm iyiydi çok şükür 🥰 Rahim ağzı kapalı, bebito büyümüş 😍 Sadece ultrasonda hocamız ağrın var sanki biraz dedi, ben de ağrı eşik değerim çok yüksek bişey hissedemiyorum önemli mi dedim, yok dedi ama ağrın var şuan az da olsa dedi. Sonra kendimi dinleyince hakkaten bel kasık bölgesinde ağrı vardı. Eve geldim dinlendim birkaç saate geçti şükür. Korktum tabi öyle diyince. Karaciğer değerlerini de vermiştim gitmeden, kolestaza dair hiçbişey yok şuan dedi🙏😊 Şekerim de kontrol altındaymış diyetle.
Aşko hiç anlatmıyorsun ha kontrolünü 😍😍 maşallah her şeyin yolunda olmasına çok sevindim 🧿🧿
Usg ile sancın olduğunu nasıl anladı acaba 🤔

Back
X