• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    203
Valla canım şuan sadece genel olarak haşlama yiyorum sebze yada et tarzında, yada baharatlayıp fırında tercih ediyorum.öyle söyleyeyim🤣 o bile bazen yüksek çıkarıyor. 🤷‍♀️
Şu gebelik şekeri zaten baş belası ne kadar dikkat etsen de yakanı bırakmıyor bazen ☹️ neyseki az kaldı bi hayırlısıyla doğum yapalım da acısını çıkartıcam 😂

Anladım kuzum benim evet tüp bebek tedavisi gördüm. İznin de 6 hafta veya 3 hafta üzerinden veriliyor derken anlamadım orasını

Benimki 38 de yapacağını söyledi kuzum
Yanlış sayı yazmışım kuşum 32de çıkarsan 8 37de çıkarsan 3 haftan kalmış oluyor ya o açıdan söyledim. İznin 40 haftada doğum yapacağın hesaplanarak veriliyor ya orda sisteme girdiği bilgi (eğer doktorun son adet tarihini değiştirmediyse) her zaman sat oluyor. Ölçümlerle ilgilenmiyor sgk

Yanlış sayı yazmışım kuşum 32de çıkarsan 8 37de çıkarsan 3 haftan kalmış oluyor ya o açıdan söyledim. İznin 40 haftada doğum yapacağın hesaplanarak veriliyor ya orda sisteme girdiği bilgi (eğer doktorun son adet tarihini değiştirmediyse) her zaman sat oluyor. Ölçümlerle ilgilenmiyor sgk
Kızz şu kısmı anlamadm 🙈 diyelim 37 de izne çıktım ama 38 de doğum yaptım yine de 40 üzerindrn hesaplanıp 3 haftalık mı yatıyor yoksa 1 haftalık mı 😇

Bebeğin kıyafetini vermen yeterli canım doğumdan sonra odana götürüyorlar hemen orda giyiniyorsun kendin içinde yelek koyabilirsin doğumdan sonra üşüme ihtimaline karşı serum taktıkları içinde daha rahat olur☺️
Kuzum dogumhaneden odaya giderken önlükle değillerdi bizim hastanede, şimdi öğrendim depend, lohusa sütyeni ya da atleti ve gecelik istiyorlarmış 🌸
Kuzu benim bebeğim doğunca nasip olursa götürceğim doktor videolar çekiyor, hem videosundan gördüm hem de mesajdan yorumunu sormuştum gerek yok demişti. Sonra çevremde güvendiğim büyüklerime de sordum emerse biberonu vs çok az kullanıyorsun kullandığını da iki dakika kaynar suya atar çıkarırsın demişlerdi. O yüzden almadım ben. Videoyu bırakıyorum aşağıya belki izlemek istersin diye

Çok teşekkür ederim arkadaşım ben de almamaya karar verdim şimdilik 🤍
Refakatcı yardımı cnm☺️ rica ederim ne demek
Kuzum ben yanlış anlattım sanırım, dogumhaneden odaya önlükle çıkılmıyor bizim hastanede direkt gecelik giydirip çıkarıyorlar ondan 😇

Kuzum dogumhaneden odaya giderken önlükle değillerdi bizim hastanede, şimdi öğrendim depend, lohusa sütyeni ya da atleti ve gecelik istiyorlarmış 🌸

Kuzum ben yanlış anlattım sanırım, dogumhaneden odaya önlükle çıkılmıyor bizim hastanede direkt gecelik giydirip çıkarıyorlar ondan 😇
Ben sezeryanlı olduğum için ben bu şekilde oldum sezeryana girerken önlük giyiyorsun sonrasında bir süre yogunbakımda kaldıktan sonra normal odaya geçişte refakatçi seni giyinmene yardımcı oluyor

Özel hastane olduğu için öyle yapılıyordur ben devlette yapmıştım onlar doğumhane de hasta bezi veriyor önlükle odana götürüyorlar kıyafetleri odanda giyiyorsun☺️

Canım bizim doktorumuz 37. Haftada dedi çatı muayenesi için sirinm sirinm ben gerekli mi diye sordum. Bazı senaryolardan bahsetti, sezeryan olması yüksek ihtimal olan gebelerin durumlarını öngörebilmiş hep.
Komşumla konuşmuştum, o hiç olmamış çatı muayenesi falan onun doktoru gereksiz görüyormuş. Herkes nasıl doğurduysa yıllar boyu sen de öyle doğurursun demiş😲 onun en küçük çocuğu 13 yaşında ama

Yani bilemiyorum yine doktorların farklı görüşte olduğu bir konu herhalde

Kızz şu kısmı anlamadm 🙈 diyelim 37 de izne çıktım ama 38 de doğum yaptım yine de 40 üzerindrn hesaplanıp 3 haftalık mı yatıyor yoksa 1 haftalık mı 😇
37de çıktın 38de doğurdun kalan 2 hafta doğum sonrası iznine eklenir kuşum ama para yatırma muhabbetinde nasıl oluyor o kısmı bilmiyorum çünkü benim de ilk ama toplam alacağın tutar ne zaman çıkarsan çık aynı olacak 😂 kendi işyerimiz olduğu için muhasebeciden aldığım bilgi bu

Bebeğim ne demek rica ederim tabi ki korkman çok normal bilinmedik bişey insanın 10. Çocuğu bile olsa her biri farklıdır bi korku hisseder. Ben de korkuyorum bi yandan da hemen kavuşma isteği duyuyorum çok garip duygular bunlar. İnsanın bu süreçte dinlenmek uyku vs tabi ihtiyacı ama en büyük ihtiyacı kendisini anlayan birilerinin olduğunu görmek hissetmek 💕
Kesinlikle öyle bir an önce kavuşmak istiyoruz ama zamanında da olsun istiyoruz bu da böyle bir döngü işte❤️ hamilenin halinden hamile anlıyor gerçekten bazen diğer insanlar abartma gibi tepkilerde bulunabiliyor ama o dönemde insanın kaygı seviyesi çok yüksek oluyor

Kesinlikle öyle bir an önce kavuşmak istiyoruz ama zamanında da olsun istiyoruz bu da böyle bir döngü işte❤️ hamilenin halinden hamile anlıyor gerçekten bazen diğer insanlar abartma gibi tepkilerde bulunabiliyor ama o dönemde insanın kaygı seviyesi çok yüksek oluyor
Sanki her gün doğuruyorum kime ne ayol abartırım hakkım 😂😂 insan da anlayış olmadıktan sonra boş kuşum

Kızlar sezaryen doğumda sonda takılıyor mu acaba? Takılıyorsa da ne zaman çıkarılıyor bilen var mı? 🙄
Kuzu tecrübeli annelerimiz zaten cevap verir ama daha yeni arkadaşım doğum yaptı sezeryan oldu ordan biliyorum anestezi öncesi takıyorlar çünkü hem kanala girdiğinden emin olmak için hem de anestezide bi terslik olup genele dönerse mümkün olduğu kadar az süre bayıltmak istedikleri için. Çıkartılırken de anestezi etkisinin geçmesini bekliyolar bi süre hissin geri gelmesini göz önünde bulunduruyolar arkadaşımın 5-6 saat sonra çıkartılmıştı 1 saat sonra falan da yürütmeye gelmişlerdi. Tabi dediğim gibi bu sadece gözlem asıl yaşayan bilir ben yardımcı olabilmesi adına gözlemimi paylaştım

37de çıktın 38de doğurdun kalan 2 hafta doğum sonrası iznine eklenir kuşum ama para yatırma muhabbetinde nasıl oluyor o kısmı bilmiyorum çünkü benim de ilk ama toplam alacağın tutar ne zaman çıkarsan çık aynı olacak 😂 kendi işyerimiz olduğu için muhasebeciden aldığım bilgi bu
He evet kalan izin aktarılıyor doğru ben doğum parasını diyorsunuz sandım 😂 doğumdan sonra izinler su gibi gidecek zaten bakalım 😂 açıklama için saol canım 🤗🙏

Kuzu tecrübeli annelerimiz zaten cevap verir ama daha yeni arkadaşım doğum yaptı sezeryan oldu ordan biliyorum anestezi öncesi takıyorlar çünkü hem kanala girdiğinden emin olmak için hem de anestezide bi terslik olup genele dönerse mümkün olduğu kadar az süre bayıltmak istedikleri için. Çıkartılırken de anestezi etkisinin geçmesini bekliyolar bi süre hissin geri gelmesini göz önünde bulunduruyolar arkadaşımın 5-6 saat sonra çıkartılmıştı 1 saat sonra falan da yürütmeye gelmişlerdi. Tabi dediğim gibi bu sadece gözlem asıl yaşayan bilir ben yardımcı olabilmesi adına gözlemimi paylaştım
Teşekkür ederim kuzu 🌸
Daha önce hiç böyle bi deneyimim olmadı ve beni tedirgin ediyor açıkçası bu konu 😬

Back
X