2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Selam kızlar, 39+4 üm bugün doktora gittim herşey normal sancı yok cuma bakalım duruma göre cumartesi yatıralım gelmezse dedi yatırıp ne yapıyorlar ?
Büyük ihtimalle ya rahim ağzını tetikler ve açılmayı bekler ya da suni verir canım. Ben direkt suni ile doğum yaptım

Hem süt hem mama veren annelere bir sorum var. İlk gecemizde sütüm gelmediği ve asla susturamadığım için mama vermiştim ve birkaç gün böyle devam etti. Sonra emzirme sıklığını arttırdım ve mamayı azalttım baya. Ama özellikle gece uyuma saati gelince bi krize giriyor ve mamasız asla durmuyor ve uyumuyor 5 saat memede kalsa bile bırakınca kıyamet kopuyor. Gün içinde de bazen acaba mama mı istiyor karmaşası yaşıyorum. Bu dengeyi nasıl sağlıyorsunuz ?

Yaaaa çok ama çok sevindim yalnız 10.3 değer efsane şu an normal seyrinde ilerliyor düşüşe geçecektir o gör bak. Artık çakma doktor oldum valla hahah Ben de öyleyim kusturuyorum çocuğu ne yapacağımı şaşırıyorum kafayı yedirdi bize bu sarılık kocam bana sende de mi başladı sarılık diyor artık herkesi sarı görmeye başladık kafalar gitti.

Ben de öyleyim inan her şeyi halledebilirmişim gibi değil hallederim modundayım artık resmen 18 günde kendimin bambaşka versiyonuyla tanıştım. Ama sevdim de bu kişiyi İhtiyacımız kesinlikle varmış bu gücü görmeye. Maşallah diyelim.

Çok mu zor acaba normal sancıyı beklemeli miyim
Çok zor değil ama kolay da değil, bunu sen düşünmelisin bebek ve senin için en iyisi neyse ona karar ver doktorla bence. Son 1 saat evet zor gerçekten ama doğum bu tabii ki kolay olmayacak. Epidural alacakmışsın gördüm onun için korkma. Ben epiduralsiz suni sancı ile 13 saatte yaptım doğumumu.

Aç olabilir eğer uyumuyorsa. Bana bu söylenmişti yoğun bakımda gerçekten de tam anlamıyla doymazsa ağlıyor deli gibi. Öncelikle tam doyuyor mu bi bunu anlamaya çalış canım. Ben 2 saatte beslenme programı yaptım beyefendiye her beslenmede bir mememi veriyorum daha sonra da 60 cc mama hazırlıyorum ne kadar içerse o kadar içiriyorum. Minimum 30 içiyor maksimum 60 a kadar çıkabiliyor. Önce meme verip uyutmaya çalışmıyorum hep bu şekilde ilerliyorum.

Ben de bugün gittim 10 gün sonra hepatit b ikinci dozu yazıyo dedi de yapmıcaz dedi kağıda baktım ben de, sanki bir ara ikinci dozu var gibi duydum ben de, sadece usg ler var.
Evet benim kağıtta da aynı bir ikilemde kaldım Google'a baktım onda da birinci ay yazınca bir Şok geçirdim en son ebeye yazdım o da doğumda vuruluyor dedi

Ay bugün bende çok zorlandım hep memede uyumak istiyor abisi de ilgi bekliyor tek elli hissettim kendimi
Tek elli hissettim dediğin yere imzamı atarım bende artık tek elle yaşıyorum kimse yok ağlıyor durmuyor tuvalete bile birlikte gidiyoruz hajsjjs

Tek elli hissettim dediğin yere imzamı atarım bende artık tek elle yaşıyorum kimse yok ağlıyor durmuyor tuvalete bile birlikte gidiyoruz hajsjjs
Bugün tuvalete giderken anakucağını kapının önüne koydum da içerden deli gibi sesler çıkardım, inşallah komşular duymamıştır ayyy anneeeeğğmm falan diyip durdum jfjfjfj

Bugün tuvalete giderken anakucağını kapının önüne koydum da içerden deli gibi sesler çıkardım, inşallah komşular duymamıştır ayyy anneeeeğğmm falan diyip durdum jfjfjfj
Hahahhajsks parla içinden ne demiştir acaba ya keşke bilebilsek bunu hahahah

selam kızlar, gece uykusuzluğu baya zorluyor ama çok tatlı geçiyor.

Çok şükür mama destekli başladığımız süreci temel olarak memeye çevirdim. Çok şükür doyuyor diye de düşünüyorum çünkü aç olsa ağlar.

Bol bol komposto içiyorum ben şekersiz. Emziren anne çayı aldım ve birde tohum rezene aldım. Sabahları rezene demliyorum akşama kadar bir şekilde içiyorum. Bunların dışında bol su içiyorum özellikle emzirmeden sonra.

Ya eşim ablasından öğrenmiş: emzirme sırasında su içmemeliymişiz. Bişi oluyormuş. Valla öyle bir dilim damağım kuruyor ki ama eşimin bıdı bıdısının korkusundan içemiyorum.
Böyle birşey duydunuz mu?

Birde göğüs ucu yarası varsa hemen gidip gümüş kapak alın! Bu bir tavsiye değil zorunluluktur. Sabahtan göğsümün ucuna kan oturmuştu resmen. Göğsümü azıcık sıkıp sütü sürdüm sonrada Gümüş kapağı taktım iki saat sonra neredesyse geçmişti.

Bir de ben göğüs ucu çıkarıcı aparat kullanıyorum. Çünkü bir meme ucum çok düz. Herkes diyor ki olsun sen ver bebeğe. Ama bebiş almıyor ki düz memeyi. Çekmek istemiyor.
Bir fikri olan var mı?

Bir de bizim evde olaylar biraz karıştı. Annemler diyorki çocuk üşütecek üstüne yelek giydir. Eşim diyor ki bebekler için 24-26 oda ısısı ideal giydirmeyin. Annem babam giydiriyor. Eşim gelip çıkarıyor.

Annemler diyorki şöyle bir su yıkayalım bebeği rahatlasın eşim diyor ki göbek bağı düşsün ondan sonra. Bir hafta zulüm gibi geçti. göbek bağı hala düşmedi bebek hala yıkanmadı.

Bu arada sezeryandan sonra kuyruk sokumu hala çok ağrıyor ve belim de uyuşuk liflenirken farkettim. Sizce bu ne zaman geçer. hafiften dikişlerim kaşınmaya başladı. Sanıyorum iyileşiyoruz.

Bir de efsane terliyorum. Böyle grip olmuşum gibi. Bir de sırtıma fena bir ağrı sağlanıyor bazen iki kürek kemiğimin arasına ne yaparsam yapayım geçmiyor. Sıcak su torbası denedim geçen gün çok iyi geldi.

Lohusalıkta üşütmeyim diye bizimkiler beni bir tık zorluyorlar. Kat kat giy diyorlar ama yapamıyorum ki fenalık geliyor ayol.

Bende cumartesi günü doğum yaptım sezeryan olarak biraz zor geçti sonrası karnım kaldığı için dikiş yerimin üstüne geldi doktorda ora nemli kalmasın dedi korse ile karnını yukarı doğru toparla dedi ama asla yapamıyorum ve çok canım acıyor karnımı yukarı kaldırınca böyle olursada geç iyileşirsin enfeksiyon kaparsın dedi ne yapıcam bilemedim

Evet öyle istiyorum ama çok mu zor olur acaba
Suni sancı olabilir canım, büyük ihtimalle perşembeye kadar doğuramazsam bana da en geç bir haftaya gün verecek, çünkü odadan çıkarken inşallah bu hafta doğurursun olmazsa sonrasına bakarız dedi. Kongreye gidecekmiş bir de doğurtup giderim bırakmam dedi, acaba zor mu ben de merak ediyorum, bazıları kendi sancından daha fazla diyor bazıları aynı diyor

Ksknnkymtt @Merveturann canlarım nasılsıniz neredesiniz
Valla doğurduk çok iyiydi herşey gaz sancıları başladı baya kolik bir bebek akşam 6 dedik mi başlıyoruz morarana kadar ağlamalar sakinleşmiyo gece yarısına kadar gaz damladı verdiler doktorlar normal gelişyır bağırsakları bazı bebekler böyle diyor siz napıyorsunuz biz 25 günlük olduk 21 de başladı bu şekilde

Çok mu zor acaba normal sancıyı beklemeli miyim

Ben de bugün kontrole gittim alttan muayene oldum. Perşembe tekrar gel dedi. Pztsi 40. Haftam doluyo. Bebek normal gelmezse yatış yaparız dedi önce suni deneyecek duruma göre sezeryan. Ama hiç istemiyorm 41 i en azından bekleyelim istiyorum. Biraz şekerm yüksek diye hoca beklemek istemiyorum dedi. İnşallah bebeğim kendisi normal gelir. Keyifsizim biraz. Kanala yönelmiş çatı da gayet uyumlu dedi. Dua edin normal kendi sancısı ile gelsin minik kuş

Eşinin söyledikleri doğru ama Ay ben çok su içiyordum emzirirken. Çok mu kötü bir şeyler oluyor acaba

İnşallah Allah gönlümüze göre versin canım Ben de beklemek istiyorum eğer gelmezse ama doktorumdan başkasında da doğum yapmak istemiyorum, kongreye gidecekmiş eğer bebeğim kendiliğinden gelmezse benim de sonum böyle olacağa benziyor, inşallah kendiliğinden gelirler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…