Aşkım benim pipilim 19. gününe girdi. Doğum yaptığım andan itibaren bebeğimle kendim ilgileniyorum. Eşim çalışıyor, annem ve kayınvalideme de ben iyiyim ve kendim ilgilenmek istiyorum dedim. Eşim sabah 8 de işe gidiyor akşam 7-8 gibi geliyor. Geldikten sonra da yemek yedik, duş aldı, bilgisayarda kalan işlerini halletti vs derken çok ilgilenemiyor yine ben ilgileniyorum. Gündüz de gün içinde temizlik, çamaşır, köpeğim, pipilinin her 2 saatte uyanma faslı vs derken uyuyamıyorum. Gece uyuyabilirsem uyuyorum birkaç saatte olsa yetiyor bünyem alıştı.Kızlar ben artık çok zorlanıyorum ya. Tek başıma idare ediyorum diyen arkadaşlar bebekleriniz kaç günlük? Biz 13. gündeyiz. Annem ve eşim çok yardımcı oluyor, babam da evi mutfağı falan hallediyor. Vakit buldukça uyuyorum. Ona rağmen çok tükenmiş hissediyorum. Başım kola al gibi ağrıyor, sırtım iki büklüm tutulmuş gibi emzirmekten, burnum tıkalı ve ağrıyor, dil etlerim kaşınıyor (sanırım bu ikisi alerji kaynaklı) ne kadar uyursam uyuyayım dinlenemiyorum. Bir anda acıkıyorum bir şey yemeye fırsat bulamıyorum elim ayağım titriyor sürekli. Uyurken titreyerek uyanıyorum çoğu zaman. Ama en kötüsü de mental olarak iyiye gitmiyorum kesinlikle. Tek başıma olsam hayatta yapamazdım.
Sarılık için birkaç ay daha devam edecek dedi doktor. Devamlı takip yapıcaz. Her emzirme sonrası 30 ml süt ver diyor ama o kadar çıkaramıyorum. Ya sağıyorum bebeğe boş meme kalıyor, ya emziriyorum sağmaya süt kalmıyor. Bebek emiyor mu bir türlü emin olamıyorum. Doktor sütün yeterli falan diyor ama değil işte. 2 gündür sadece 1 kere kaka yaptı. Memede asla emmiyor. Geldiği gibi uyuyor. Besleyemiyorum. Süt kaşığı ile besledşkçe memede hiç emmez oldu büyük ihtimalle sütüm az olduğu için çok zor geliyor emmek, kolaya kaçıyor. Onu engellemek için şırınga ile emzirirken vermeye başladım. Ama sürekli sağım yapmak emzirmek falan çok zorluyor beni zaten meme uçlarım hep yara oldu. Artık böyle olmayacağını anladım golden goat mama vericem her emzirme sonrasında. Benim psikolojimin bozulması 2 gün mama vermekten daha kötü olacak bebiş için. Artık ağlamasına ya da emmek isteyip kucağıma gelince hiç emmemesine dayanamıyorum. Çok strese giriyorum. O ağladıkça beni sıcak basıyor sıkıntı giriyor yüreğime. Bebeğim kucağımda öylece durmayı çok seviyordum. Şimdi emzirip hemen eşime ya da anneme veriyorum. Bu da beni suçluluk duygusuna götürüyor. Allahım Lohusa depresyonu falan istemiyorum ya. Ama bu süt olayı yetersizlik hissi falan beni pes etmeye itiyor gibi. Sürekli ağlamak istiyorum, hiç ağlamıyorum. Umarım yakında bir yerde patlamam. Bebeğime haksızlık etmek istemiyorum. Neden böyle oldum ya
Her ikisini de denedim promalt asla içemedimUykusuz her gece bu soguk kahvedekadınlar kulübü yine ayakta kızlar benim bebiş gece yatmıyor bence gazı var baya çıkardı gazı ama hala var bu ara malt içeceği çok içtim süt artsın diye o mu yaptı e bebeğin promaltı var kullanan var mı günde kaç içmem gerekiyor acaba
Ay niye içemedin ben gazoz niyetine içiyorum tadı pekmezli su gibi günde iki üç tane içiyorum obez olcam kesinHer ikisini de denedim promalt asla içemedimgaz olabilir, memede uyumak istiyor olabilir
Kusasım geldi ikisini de denerken asla beğenemediiiimAy niye içemedin ben gazoz niyetine içiyorum tadı pekmezli su gibi günde iki üç tane içiyorum obez olcam kesin
Az önce zorla uyandırdım bebeyi üzüldüm sonra da uyandırdığıma ama mecbur acımak yok2-3 saatte bir emzirme muhabbeti beni dehşet yoruyor ya benimki zaten acıkınca cayır cayır ağlıyor, çocuk acıkmadan zorla ağzına memeyi sokuyormuşum gibi geliyor öyle tatlı uyuyor kii uyandırmak da çok zor oluyor
Fazla olunca bi endişelendim cnmDün hiç gelmedi . Bugün de akşama doğru kahverengi gibi geldi. Bence gelmesi daha iyi canım. Tabi aşırı olmamak şartıyla .
Oyy cok fazla surmus cnmArada pihtili gelmesi normal canım doktor bana bacağından sızacak kadar fazla olmadığı sürece kanama normal demişti kişiden kişiye göre de değişiyormuş ne kadar sürdüğü benim arkadaşımin ki 3 ay sürmüş
Sana hayran olmamak mümkün değil zaten. 2-3 seferdir emzirme üstüne sadece mama verdim, göğüslerim dolmuş ne güzel. Emsin istiyorum ama sadece 2 saniyede uykuya dalıyor. Ne yaparsak yapalım nasıl uyandırırsak uyandıralım. Memeye geldiği an uyuyor. 60 demişsin ama mümkün değil. 30 ml yapıyorum onun da ancak 12-15 ml'sini içiyor. Mümkün değil daha fazla besleyemiyorum. Ondan sonra ne kaka var ne kilo almak var işte, beslenmemiş oluyor. Sarıldıktan dolayı uyuşukluğu var, tam bir kısı döngü. Açlıktan ağlıyor ağlıyor emmeye gelince uyuyor. Ne yapsam nasıl beslesem bilemiyorum. Bunların hepsi de stres yapıyor işte bende.Aşkım benim pipilim 19. gününe girdi. Doğum yaptığım andan itibaren bebeğimle kendim ilgileniyorum. Eşim çalışıyor, annem ve kayınvalideme de ben iyiyim ve kendim ilgilenmek istiyorum dedim. Eşim sabah 8 de işe gidiyor akşam 7-8 gibi geliyor. Geldikten sonra da yemek yedik, duş aldı, bilgisayarda kalan işlerini halletti vs derken çok ilgilenemiyor yine ben ilgileniyorum. Gündüz de gün içinde temizlik, çamaşır, köpeğim, pipilinin her 2 saatte uyanma faslı vs derken uyuyamıyorum. Gece uyuyabilirsem uyuyorum birkaç saatte olsa yetiyor bünyem alıştı.
Sana verebileceğim en önemli tavsiye yapamam, yapamayacağım, olmuyor, bakamam, halledemem gibi olumsuz kelimeleri lütfen hayatından uzaklaştır. Bunun yerine yaparım, yapabilirim, yapacağım dersen emin ol yapacaksın. Bizler kadın olarak güçlü canlılarız ve artık anneyiz. Bizim annelerimiz de hep güçlüydü, bizler de çocuklarımız için güçlü olacağız.
Sarılık belası bu süreci x10 daha kötü hale getirmiş olabilir çok iyi anlıyorum seni en iyi de ben anlarım o kadar ciddi bir sarılıkla uğraştıktan sonra. Golden goat mama demişsin ben de pazar gününden bu yana onu kullanıyorum çok iyi bir mama. Her 2 saatte bir uyan önce emzir, ten tene temas yapın konuş bebeğinle daha sonra biberonla 60 cc mama yap 2 ölçek minimum 30-40 cc içirmeye çalış. Böyle böyle göreceksin toparlandığını sen de otomatik olarak daha iyi hissedeceksin kendini.
Aslında süt sağıp onu verince daha çok içiyor gibi ama onu da memeden alsın istiyorum. Yoksa emmeden gittikçe uzaklaşıyor. Hiç emmez oldu memeyi. İyice unutacakAşkım benim pipilim 19. gününe girdi. Doğum yaptığım andan itibaren bebeğimle kendim ilgileniyorum. Eşim çalışıyor, annem ve kayınvalideme de ben iyiyim ve kendim ilgilenmek istiyorum dedim. Eşim sabah 8 de işe gidiyor akşam 7-8 gibi geliyor. Geldikten sonra da yemek yedik, duş aldı, bilgisayarda kalan işlerini halletti vs derken çok ilgilenemiyor yine ben ilgileniyorum. Gündüz de gün içinde temizlik, çamaşır, köpeğim, pipilinin her 2 saatte uyanma faslı vs derken uyuyamıyorum. Gece uyuyabilirsem uyuyorum birkaç saatte olsa yetiyor bünyem alıştı.
Sana verebileceğim en önemli tavsiye yapamam, yapamayacağım, olmuyor, bakamam, halledemem gibi olumsuz kelimeleri lütfen hayatından uzaklaştır. Bunun yerine yaparım, yapabilirim, yapacağım dersen emin ol yapacaksın. Bizler kadın olarak güçlü canlılarız ve artık anneyiz. Bizim annelerimiz de hep güçlüydü, bizler de çocuklarımız için güçlü olacağız.
Sarılık belası bu süreci x10 daha kötü hale getirmiş olabilir çok iyi anlıyorum seni en iyi de ben anlarım o kadar ciddi bir sarılıkla uğraştıktan sonra. Golden goat mama demişsin ben de pazar gününden bu yana onu kullanıyorum çok iyi bir mama. Her 2 saatte bir uyan önce emzir, ten tene temas yapın konuş bebeğinle daha sonra biberonla 60 cc mama yap 2 ölçek minimum 30-40 cc içirmeye çalış. Böyle böyle göreceksin toparlandığını sen de otomatik olarak daha iyi hissedeceksin kendini.
Benim de iyi hafifledi dediğim bir anda, sanırım 10. Gün sonrasıydı çok yoğun oldu. Pıhtısı da bi değişikti çok yoğun ve mukuslu.Kızlar benim dün kanama çoğaldı pırtılı ve çok gelmeye başladı sanki reglın 2/3 günü gibi yoğun ..normal mi aceba ??
Uykudayken memeyi ağzına sokup çenesini oksayarak vermeyi dene her uyuduğunda çeneyi uyar ben öyle yaptım ve bol bol emzirme videosu baktım ilk başta yanlış tutuyormusum ben mesela videodan öğrendimSana hayran olmamak mümkün değil zaten. 2-3 seferdir emzirme üstüne sadece mama verdim, göğüslerim dolmuş ne güzel. Emsin istiyorum ama sadece 2 saniyede uykuya dalıyor. Ne yaparsak yapalım nasıl uyandırırsak uyandıralım. Memeye geldiği an uyuyor. 60 demişsin ama mümkün değil. 30 ml yapıyorum onun da ancak 12-15 ml'sini içiyor. Mümkün değil daha fazla besleyemiyorum. Ondan sonra ne kaka var ne kilo almak var işte, beslenmemiş oluyor. Sarıldıktan dolayı uyuşukluğu var, tam bir kısı döngü. Açlıktan ağlıyor ağlıyor emmeye gelince uyuyor. Ne yapsam nasıl beslesem bilemiyorum. Bunların hepsi de stres yapıyor işte bende.
Kızlar ben artık çok zorlanıyorum ya. Tek başıma idare ediyorum diyen arkadaşlar bebekleriniz kaç günlük? Biz 13. gündeyiz. Annem ve eşim çok yardımcı oluyor, babam da evi mutfağı falan hallediyor. Vakit buldukça uyuyorum. Ona rağmen çok tükenmiş hissediyorum. Başım kola al gibi ağrıyor, sırtım iki büklüm tutulmuş gibi emzirmekten, burnum tıkalı ve ağrıyor, dil etlerim kaşınıyor (sanırım bu ikisi alerji kaynaklı) ne kadar uyursam uyuyayım dinlenemiyorum. Bir anda acıkıyorum bir şey yemeye fırsat bulamıyorum elim ayağım titriyor sürekli. Uyurken titreyerek uyanıyorum çoğu zaman. Ama en kötüsü de mental olarak iyiye gitmiyorum kesinlikle. Tek başıma olsam hayatta yapamazdım.
Sarılık için birkaç ay daha devam edecek dedi doktor. Devamlı takip yapıcaz. Her emzirme sonrası 30 ml süt ver diyor ama o kadar çıkaramıyorum. Ya sağıyorum bebeğe boş meme kalıyor, ya emziriyorum sağmaya süt kalmıyor. Bebek emiyor mu bir türlü emin olamıyorum. Doktor sütün yeterli falan diyor ama değil işte. 2 gündür sadece 1 kere kaka yaptı. Memede asla emmiyor. Geldiği gibi uyuyor. Besleyemiyorum. Süt kaşığı ile besledşkçe memede hiç emmez oldu büyük ihtimalle sütüm az olduğu için çok zor geliyor emmek, kolaya kaçıyor. Onu engellemek için şırınga ile emzirirken vermeye başladım. Ama sürekli sağım yapmak emzirmek falan çok zorluyor beni zaten meme uçlarım hep yara oldu. Artık böyle olmayacağını anladım golden goat mama vericem her emzirme sonrasında. Benim psikolojimin bozulması 2 gün mama vermekten daha kötü olacak bebiş için. Artık ağlamasına ya da emmek isteyip kucağıma gelince hiç emmemesine dayanamıyorum. Çok strese giriyorum. O ağladıkça beni sıcak basıyor sıkıntı giriyor yüreğime. Bebeğim kucağımda öylece durmayı çok seviyordum. Şimdi emzirip hemen eşime ya da anneme veriyorum. Bu da beni suçluluk duygusuna götürüyor. Allahım Lohusa depresyonu falan istemiyorum ya. Ama bu süt olayı yetersizlik hissi falan beni pes etmeye itiyor gibi. Sürekli ağlamak istiyorum, hiç ağlamıyorum. Umarım yakında bir yerde patlamam. Bebeğime haksızlık etmek istemiyorum. Neden böyle oldum ya
Kızlar benim dün kanama çoğaldı pırtılı ve çok gelmeye başladı sanki reglın 2/3 günü gibi yoğun ..normal mi aceba ??
Kızlar ben öğretmenim. Eşimin işi sebebiyle geçiçi görevle ailelerimizin yanına geldik. Yaz boyunca antalyadaydık. Kayınvalidemde kaldık. Şimdi eşimin görevi bitti ve istanbula geri döndü. Ben kayınvalidemde kalmaya devam ediyorum. Çok şükür çok büyük sıkıntı yaşamadık. Ama ben çok sıkıldım. Evimi düzenimi özledim. Hiç bir zamnda birisinden bir iş isteyen bir insan olmadım her işimi kendim yaparım. Burada sürekli her gün alt katımızda yaşayan kuzenlerinin ikizleri geliyor 2 yaşında. Çocukta bizim bebek arabasına takmış oynamaya çalışıyor. Kayınvalidem kaldıralım falan dedi. Sinir oldum. Daha öncede eşyalara söylenir gibi yaptı. Kanıma dokunuyor. Kendi torununu fazlalık gibi görüyormuş sığdıramıyormuş gibi geliyor. Burada doğum istanbula göre yarı fiyatı ve ailelerimizün yanında olalım diye burada doğurmaya karar verdim ama çok pişmanım. Bebek arabası olayından beri ağlıyorum yatakta. Keşke bende dönseydim diye eşimle. Şimdiden sonra da çok geç kaldım. 38+5 im artık. Daha önceden de tecrübem var az çok bebek konusunda kendim her şeyi hallederdüm diye bu kararı verdiğüm için çok üzülüyorum. Lütfen beni ikna edin aileyle daha rahat olur diye
Akla gelebilecek her yöntemi deniyorum uyandırmak için. Emzirme danışmanlığı falan da aldım tutuşla ilgili problem de yok. Haftaya gelin demişlerdi ama yarın doktora yazıcam hiç beslenemiyor diye. Bugün o kadar az mama ve süt içti ki. Sarıldıktan dolayı uyuşuyor sanırım. Kaka da yok 2 gündür doğal olarak. Geceler boyu ayaktayız gece gündüz emdirmeye ve mama vermeye çalışıyoruz ama yok olmuyor.Uykudayken memeyi ağzına sokup çenesini oksayarak vermeyi dene her uyuduğunda çeneyi uyar ben öyle yaptım ve bol bol emzirme videosu baktım ilk başta yanlış tutuyormusum ben mesela videodan öğrendim
Ben de öyle düşünüyorum zaten. Yeter ki beslensin, mama veya süt hiç önemi yok. Çok teşekkür ederimCanım eminim ki herkes benzer şeyleri hissetmiştir o yüzden kendini suçlama çok insani ve normal duygular, kendi bedenimiz tam toparlanamadı hala o yüzden hep yorgun hissediyoruz bence. 4 gün boyunca ben kendim ilgilenecektim ama ilk günden hasta oldum ve sabah sütüm aşırı azalmıştı, doktora sütü sorduğumda direk yorgunluktandır ve stres yapma dedi. Bebek bakmak hiç kolay değil zaten bi döngü gibi emzir gazını çıkar uyut altını değiştir derken yemek yemeye bile zor vakit bulur insan, yorgun hissetmek çok normal, kendini asla suçlama biz iyi hissedip iyi olacağız ki bebeklerimiz de iyi olsun. Dünyaya bi insan getirdin kendine zaman ver, adapte olmak için zamana ihtiyacımız var zamanla bebeklerin de rutini oturacaktır. Biz en başından beri mama destekli gidiyoruz sütüm yetmediği için mama vermemizi söyledi doktorlar, mama çok önemli canım beslenememesindense mama içsin sadece mamayla büyüyen çocuklar var, ben mamayı biraz azaltmıştım dünkü kontrolde kilo alımı az çıktı doktor kilo takibi yapalım mamayı azaltma dedi bu sefer de azalttığım için kötü hissettim. Sütünün artması için bol sıvı ve uyku çok önemli, sen emzir boş bile olsa meme uyarılır. Meme uçları için de ben lansinoh krem kullanıyorum çok memnunum canım.
Bi süre sonra her şey normale binecek ve çok daha güzel şeyler konuşacağımıza inanıyorum
Akla gelebilecek her yöntemi deniyorum uyandırmak için. Emzirme danışmanlığı falan da aldım tutuşla ilgili problem de yok. Haftaya gelin demişlerdi ama yarın doktora yazıcam hiç beslenemiyor diye. Bugün o kadar az mama ve süt içti ki. Sarıldıktan dolayı uyuşuyor sanırım. Kaka da yok 2 gündür doğal olarak. Geceler boyu ayaktayız gece gündüz emdirmeye ve mama vermeye çalışıyoruz ama yok olmuyor.
Ben de öyle düşünüyorum zaten. Yeter ki beslensin, mama veya süt hiç önemi yok. Çok teşekkür ederim
Eğer tutuş ile sorun yoksa uyuyorsa memede topuğunu sıkın ve uyandırın biz öyle yaptık ve memedeyken soyduk hep çok sıcak olunca da mayısıp kalıyorlar üşüse bile hep soyduk çok üzülüyordum ama sarılık geçsin diye her yolu denedim inşallah geçer sarılığıAkla gelebilecek her yöntemi deniyorum uyandırmak için. Emzirme danışmanlığı falan da aldım tutuşla ilgili problem de yok. Haftaya gelin demişlerdi ama yarın doktora yazıcam hiç beslenemiyor diye. Bugün o kadar az mama ve süt içti ki. Sarıldıktan dolayı uyuşuyor sanırım. Kaka da yok 2 gündür doğal olarak. Geceler boyu ayaktayız gece gündüz emdirmeye ve mama vermeye çalışıyoruz ama yok olmuyor.
Ben de öyle düşünüyorum zaten. Yeter ki beslensin, mama veya süt hiç önemi yok. Çok teşekkür ederim
Çok geçmiş olsun canım kurtuldun hersey yolunda gitmişKızlar bu sabah ameliyat oldum riskliydi baya ama çok şükür rahmim alınmadan kurtuldum. Ameliyat sırasında baya kan kaybetmemişim kan takviye etmişler. Uyanınca da 2 defa şoka girmişim. Ama sonuç olarak elhamdulillah iyiyim. Allah bu konuda da önce sınadı sonra güzellik nasip etti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?