2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Aşkım benim pipilim 19. gününe girdi. Doğum yaptığım andan itibaren bebeğimle kendim ilgileniyorum. Eşim çalışıyor, annem ve kayınvalideme de ben iyiyim ve kendim ilgilenmek istiyorum dedim. Eşim sabah 8 de işe gidiyor akşam 7-8 gibi geliyor. Geldikten sonra da yemek yedik, duş aldı, bilgisayarda kalan işlerini halletti vs derken çok ilgilenemiyor yine ben ilgileniyorum. Gündüz de gün içinde temizlik, çamaşır, köpeğim, pipilinin her 2 saatte uyanma faslı vs derken uyuyamıyorum. Gece uyuyabilirsem uyuyorum birkaç saatte olsa yetiyor bünyem alıştı.

Sana verebileceğim en önemli tavsiye yapamam, yapamayacağım, olmuyor, bakamam, halledemem gibi olumsuz kelimeleri lütfen hayatından uzaklaştır. Bunun yerine yaparım, yapabilirim, yapacağım dersen emin ol yapacaksın. Bizler kadın olarak güçlü canlılarız ve artık anneyiz. Bizim annelerimiz de hep güçlüydü, bizler de çocuklarımız için güçlü olacağız.

Sarılık belası bu süreci x10 daha kötü hale getirmiş olabilir çok iyi anlıyorum seni en iyi de ben anlarım o kadar ciddi bir sarılıkla uğraştıktan sonra. Golden goat mama demişsin ben de pazar gününden bu yana onu kullanıyorum çok iyi bir mama. Her 2 saatte bir uyan önce emzir, ten tene temas yapın konuş bebeğinle daha sonra biberonla 60 cc mama yap 2 ölçek minimum 30-40 cc içirmeye çalış. Böyle böyle göreceksin toparlandığını sen de otomatik olarak daha iyi hissedeceksin kendini.

Her ikisini de denedim promalt asla içemedim gaz olabilir, memede uyumak istiyor olabilir

2-3 saatte bir emzirme muhabbeti beni dehşet yoruyor ya benimki zaten acıkınca cayır cayır ağlıyor, çocuk acıkmadan zorla ağzına memeyi sokuyormuşum gibi geliyor öyle tatlı uyuyor kii uyandırmak da çok zor oluyor

Bugün kulağım ağrıyor diye sağlık ocağına gittim sanırım üşüttüm kemiklerim ağrıyor boğazım da kaşınıyor doktor sadece parol ve kulak damlası verdi bebek çok küçük başka ilaç veremem dedi aklınızda bulunsun hanımlar paroldan başka bir şey içmeyin

Az önce zorla uyandırdım bebeyi üzüldüm sonra da uyandırdığıma ama mecbur acımak yok

Kızlar benim dün kanama çoğaldı pırtılı ve çok gelmeye başladı sanki reglın 2/3 günü gibi yoğun ..normal mi aceba ??

Sana hayran olmamak mümkün değil zaten. 2-3 seferdir emzirme üstüne sadece mama verdim, göğüslerim dolmuş ne güzel. Emsin istiyorum ama sadece 2 saniyede uykuya dalıyor. Ne yaparsak yapalım nasıl uyandırırsak uyandıralım. Memeye geldiği an uyuyor. 60 demişsin ama mümkün değil. 30 ml yapıyorum onun da ancak 12-15 ml'sini içiyor. Mümkün değil daha fazla besleyemiyorum. Ondan sonra ne kaka var ne kilo almak var işte, beslenmemiş oluyor. Sarıldıktan dolayı uyuşukluğu var, tam bir kısı döngü. Açlıktan ağlıyor ağlıyor emmeye gelince uyuyor. Ne yapsam nasıl beslesem bilemiyorum. Bunların hepsi de stres yapıyor işte bende.

Aslında süt sağıp onu verince daha çok içiyor gibi ama onu da memeden alsın istiyorum. Yoksa emmeden gittikçe uzaklaşıyor. Hiç emmez oldu memeyi. İyice unutacak

Kızlar benim dün kanama çoğaldı pırtılı ve çok gelmeye başladı sanki reglın 2/3 günü gibi yoğun ..normal mi aceba ??
Benim de iyi hafifledi dediğim bir anda, sanırım 10. Gün sonrasıydı çok yoğun oldu. Pıhtısı da bi değişikti çok yoğun ve mukuslu.

Uykudayken memeyi ağzına sokup çenesini oksayarak vermeyi dene her uyuduğunda çeneyi uyar ben öyle yaptım ve bol bol emzirme videosu baktım ilk başta yanlış tutuyormusum ben mesela videodan öğrendim

Canım eminim ki herkes benzer şeyleri hissetmiştir o yüzden kendini suçlama çok insani ve normal duygular, kendi bedenimiz tam toparlanamadı hala o yüzden hep yorgun hissediyoruz bence. 4 gün boyunca ben kendim ilgilenecektim ama ilk günden hasta oldum ve sabah sütüm aşırı azalmıştı, doktora sütü sorduğumda direk yorgunluktandır ve stres yapma dedi. Bebek bakmak hiç kolay değil zaten bi döngü gibi emzir gazını çıkar uyut altını değiştir derken yemek yemeye bile zor vakit bulur insan, yorgun hissetmek çok normal, kendini asla suçlama biz iyi hissedip iyi olacağız ki bebeklerimiz de iyi olsun. Dünyaya bi insan getirdin kendine zaman ver, adapte olmak için zamana ihtiyacımız var zamanla bebeklerin de rutini oturacaktır. Biz en başından beri mama destekli gidiyoruz sütüm yetmediği için mama vermemizi söyledi doktorlar, mama çok önemli canım beslenememesindense mama içsin sadece mamayla büyüyen çocuklar var, ben mamayı biraz azaltmıştım dünkü kontrolde kilo alımı az çıktı doktor kilo takibi yapalım mamayı azaltma dedi bu sefer de azalttığım için kötü hissettim. Sütünün artması için bol sıvı ve uyku çok önemli, sen emzir boş bile olsa meme uyarılır. Meme uçları için de ben lansinoh krem kullanıyorum çok memnunum canım.
Bi süre sonra her şey normale binecek ve çok daha güzel şeyler konuşacağımıza inanıyorum

Benim de ilk hafta azalmıştı ama sonra yine arttı ve 1 haftadır ilk gün gibi kanamam var, doktorum 40 çıkana kadar kanama olabilir dedi, pıhtı konusunu doktoruna sor bence yine de canım

Doğuma çok az kalmış canım her şeyi boşverip bebeğini kucağına alacağına odaklan aileyle ilk zamanlar kesinlikle daha rahat olur, normal mi sezaryen mi bilmiyorum ama bizim de toparlanmak için desteğe ihtiyacımız oluyor özellikle sezaryende yatakta bile desteksiz doğrulamadım ben, eşin hem sana hem bebeğe bakarken zorlanırdı. Normal olacaksa da sütü artıran en güzel şeylerden biri uyku canım sen orda kaldığın süreçte bol bol dinlenirsin sütün artar, eşin de çok yorulmamış olur döndüğünüzde dinlenmiş olarak daha güzel ilgilenirseniz bebeğinizle. Kayınvaliden bebek arabasını çocuklar zarar vermesin diye kaldırmış olabilir mi benim aklıma ilk bu geldi

Uykudayken memeyi ağzına sokup çenesini oksayarak vermeyi dene her uyuduğunda çeneyi uyar ben öyle yaptım ve bol bol emzirme videosu baktım ilk başta yanlış tutuyormusum ben mesela videodan öğrendim
Akla gelebilecek her yöntemi deniyorum uyandırmak için. Emzirme danışmanlığı falan da aldım tutuşla ilgili problem de yok. Haftaya gelin demişlerdi ama yarın doktora yazıcam hiç beslenemiyor diye. Bugün o kadar az mama ve süt içti ki. Sarıldıktan dolayı uyuşuyor sanırım. Kaka da yok 2 gündür doğal olarak. Geceler boyu ayaktayız gece gündüz emdirmeye ve mama vermeye çalışıyoruz ama yok olmuyor.
Ben de öyle düşünüyorum zaten. Yeter ki beslensin, mama veya süt hiç önemi yok. Çok teşekkür ederim

Eğer tutuş ile sorun yoksa uyuyorsa memede topuğunu sıkın ve uyandırın biz öyle yaptık ve memedeyken soyduk hep çok sıcak olunca da mayısıp kalıyorlar üşüse bile hep soyduk çok üzülüyordum ama sarılık geçsin diye her yolu denedim inşallah geçer sarılığı bizimkinin düşmeye başladı memeden ayrılmıyor şimdi

Çok geçmiş olsun canım kurtuldun hersey yolunda gitmiş Rabbim. Bi daha böyle şeyler yaşatmasın sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…