Canım. Kızarıklık ve agri varmı Bi doktora görünsenArkadaşlar çok kötüyüm sağ ayağım birden ödem gibi şişti normal mi acaba ya
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canım. Kızarıklık ve agri varmı Bi doktora görünsenArkadaşlar çok kötüyüm sağ ayağım birden ödem gibi şişti normal mi acaba ya
Bunalımım bitmemiş aslında zaman zaman içime karamsarlık çöküyor ve ağlıyorum, ailem destek oluyor beni motive ediyor o çok iyi geliyorAy bunalımınıZ çok kısa sürmüş. Ne güzel. Yaptınız mı özel bir şey. Taktik verin![]()
Canım gazı olduğu zaman. Al bezine kadar çıkar karnına yağla masaj yap. Sonrada giydirmeden bir süre üstüne ört çok daha iyi çikariyorlar öyle yapınca. Mesela yarım saat kadar üstüne bir şey ört o çıplak haliyle.Uykusuz her gece bu soguk kahvedekadınlar kulübü yine ayakta
kızlar benim bebiş gece yatmıyor bence gazı var baya çıkardı gazı ama hala var bu ara malt içeceği çok içtim süt artsın diye o mu yaptı e bebeğin promaltı var kullanan var mı günde kaç içmem gerekiyor acaba
Normal diye biliyorum. Benimkide bir ara zor yapıyordu. Şimdi düzeldiKızlar 13. Günden selamnasıl gidiyor süreçleriniz?
Bizim bu gece kakada beyaz küçük pütürcükler çıktı ve zor yapmaya başladı. Normalde tek seferde kolayca yapardı ama bu gece parça parça 4 5 kere az az kaka yaptı. Başına gelen ya da ne olduğunu bilen var mı?
32 günlük oldu ev işlerini çogunu kv yapıyor genel olarak şimdilikçok zor bebek değil o yüzden pek zorlamiyor beni. Büyük oğlum çok gazi çok zor bebek oldu uykusuzluktan göz altlarım morariyordu çok zordu. Seni anlıyorum. Genel olarak çokmu ağlıyor gazımi var yoksa bu sarılık yüzünden mi bu kadar zorlaniyorsun. Söyle silkelen kendine gel bebeği annene ver 3 4 saatliğine. Git duş al süslen çık dışarı kahvaltı yap. Bide şunları düşün şimdi evet çok zor ama bu sarılıkta gazda hepsi geçecek bu küçücük halleri bir daha olmayacak doya doya öp onu. Eğer doymadığını düşünüyorsan ver mama. Zehir değil ya hiç anne sütü veremeyenler var. Süt arttırıcı ilaç var diyorlar denedinmiKızlar ben artık çok zorlanıyorum ya. Tek başıma idare ediyorum diyen arkadaşlar bebekleriniz kaç günlük? Biz 13. gündeyiz. Annem ve eşim çok yardımcı oluyor, babam da evi mutfağı falan hallediyor. Vakit buldukça uyuyorum. Ona rağmen çok tükenmiş hissediyorum. Başım kola al gibi ağrıyor, sırtım iki büklüm tutulmuş gibi emzirmekten, burnum tıkalı ve ağrıyor, dil etlerim kaşınıyor (sanırım bu ikisi alerji kaynaklı) ne kadar uyursam uyuyayım dinlenemiyorum. Bir anda acıkıyorum bir şey yemeye fırsat bulamıyorum elim ayağım titriyor sürekli. Uyurken titreyerek uyanıyorum çoğu zaman. Ama en kötüsü de mental olarak iyiye gitmiyorum kesinlikle. Tek başıma olsam hayatta yapamazdım.
Sarılık için birkaç ay daha devam edecek dedi doktor. Devamlı takip yapıcaz. Her emzirme sonrası 30 ml süt ver diyor ama o kadar çıkaramıyorum. Ya sağıyorum bebeğe boş meme kalıyor, ya emziriyorum sağmaya süt kalmıyor. Bebek emiyor mu bir türlü emin olamıyorum. Doktor sütün yeterli falan diyor ama değil işte. 2 gündür sadece 1 kere kaka yaptı. Memede asla emmiyor. Geldiği gibi uyuyor. Besleyemiyorum. Süt kaşığı ile besledşkçe memede hiç emmez oldu büyük ihtimalle sütüm az olduğu için çok zor geliyor emmek, kolaya kaçıyor. Onu engellemek için şırınga ile emzirirken vermeye başladım. Ama sürekli sağım yapmak emzirmek falan çok zorluyor beni zaten meme uçlarım hep yara oldu. Artık böyle olmayacağını anladım golden goat mama vericem her emzirme sonrasında. Benim psikolojimin bozulması 2 gün mama vermekten daha kötü olacak bebiş için. Artık ağlamasına ya da emmek isteyip kucağıma gelince hiç emmemesine dayanamıyorum. Çok strese giriyorum. O ağladıkça beni sıcak basıyor sıkıntı giriyor yüreğime. Bebeğim kucağımda öylece durmayı çok seviyordum. Şimdi emzirip hemen eşime ya da anneme veriyorum. Bu da beni suçluluk duygusuna götürüyor. Allahım Lohusa depresyonu falan istemiyorum ya. Ama bu süt olayı yetersizlik hissi falan beni pes etmeye itiyor gibi. Sürekli ağlamak istiyorum, hiç ağlamıyorum. Umarım yakında bir yerde patlamam. Bebeğime haksızlık etmek istemiyorum. Neden böyle oldum ya![]()
Yok kuzum ya o yöntemlerin hepsini denedim mümkün değil uyanmıyor. Soyup her yerini ıslak pamukla da sildim. Normalde beşiğe koyduğun gibi ağlamaya başlar, sabaha kadar beşikte uyudu resmen. Hiç beslenmedi gece. Ben de karamsarlığa düştüm işte. Ama şimdi uyandı emiyor çok şükür. Sütüm de yatağa kadar akmış uyurken. Biraz da kaka var. Keyfim biraz yerine geldi. Teşekkür ederim destekleriniz içinEğer tutuş ile sorun yoksa uyuyorsa memede topuğunu sıkın ve uyandırın biz öyle yaptık ve memedeyken soyduk hep çok sıcak olunca da mayısıp kalıyorlar üşüse bile hep soyduk çok üzülüyordum ama sarılık geçsin diye her yolu denedim inşallah geçer sarılığıbizimkinin düşmeye başladı memeden ayrılmıyor şimdi
Besleyemiyorum diye böyle üzülüyorum. Sütümü emmiyor ama mama da veremiyorum. Çünkü sürekli uyuyor bir türlü ayılamıyor, memeyi tutamıyor uykudan. En son süt kaşığı ile biraz mama verip yattım. Ama gece boyu neredeyse hiç beslenememiş oldu. Çok az emdi, 25-30 ml de mama içti sadece. Sarılık olan bebek için çok çok az, daha iyi beslemem lazım. 2 gündür tek kaka yapmıştı bir de. İnsan çok çaresiz hissediyor böyle zamanlarda. Şimdi biraz emiyor ama çok şükür. Zor bi gece oldu32 günlük oldu ev işlerini çogunu kv yapıyor genel olarak şimdilikçok zor bebek değil o yüzden pek zorlamiyor beni. Büyük oğlum çok gazi çok zor bebek oldu uykusuzluktan göz altlarım morariyordu çok zordu. Seni anlıyorum. Genel olarak çokmu ağlıyor gazımi var yoksa bu sarılık yüzünden mi bu kadar zorlaniyorsun. Söyle silkelen kendine gel bebeği annene ver 3 4 saatliğine. Git duş al süslen çık dışarı kahvaltı yap. Bide şunları düşün şimdi evet çok zor ama bu sarılıkta gazda hepsi geçecek bu küçücük halleri bir daha olmayacak doya doya öp onu. Eğer doymadığını düşünüyorsan ver mama. Zehir değil ya hiç anne sütü veremeyenler var. Süt arttırıcı ilaç var diyorlar denedinmi
Benimki de dünden beri zor yapıyor canım. Ben de iki günden beri tuvalete çıkmakta zorlanıyorum. Annenin kabızlığı da bebeği etkiliyormuş . Belki seninki de o yüzdendirKızlar 13. Günden selamnasıl gidiyor süreçleriniz?
Bizim bu gece kakada beyaz küçük pütürcükler çıktı ve zor yapmaya başladı. Normalde tek seferde kolayca yapardı ama bu gece parça parça 4 5 kere az az kaka yaptı. Başına gelen ya da ne olduğunu bilen var mı?
Ahh suyla yüzünü mi yikasan uyanmazmi acaba. Benimkide 23:30 gibi emdi uyudu bir uyandım saat nerdeyse 4 olmuş emzirmeye ćalistim az emdi ama tam doymadı uyudu sabah 9 10 gibi anca emdi yine uyudu. Dün gece hiç uyumadı bu gecede uyanmadı. Valla bir günlerini tutmuyorlar bebeler.Besleyemiyorum diye böyle üzülüyorum. Sütümü emmiyor ama mama da veremiyorum. Çünkü sürekli uyuyor bir türlü ayılamıyor, memeyi tutamıyor uykudan. En son süt kaşığı ile biraz mama verip yattım. Ama gece boyu neredeyse hiç beslenememiş oldu. Çok az emdi, 25-30 ml de mama içti sadece. Sarılık olan bebek için çok çok az, daha iyi beslemem lazım. 2 gündür tek kaka yapmıştı bir de. İnsan çok çaresiz hissediyor böyle zamanlarda. Şimdi biraz emiyor ama çok şükür. Zor bi gece oldu![]()
Orası da doğru. Bir dahakine yüzünü yıkayayım cidden.Ahh suyla yüzünü mi yikasan uyanmazmi acaba. Benimkide 23:30 gibi emdi uyudu bir uyandım saat nerdeyse 4 olmuş emzirmeye ćalistim az emdi ama tam doymadı uyudu sabah 9 10 gibi anca emdi yine uyudu. Dün gece hiç uyumadı bu gecede uyanmadı. Valla bir günlerini tutmuyorlar bebeler.
Benim iki haftadır hep az az geliyor parçalı olanlar ilk günler gelmiştiKızlar benim dün kanama çoğaldı pırtılı ve çok gelmeye başladı sanki reglın 2/3 günü gibi yoğun ..normal mi aceba ??
Ne kadar sürmüştü acaba? Kaçıncı gününüzde başlamıştı?Normal diye biliyorum. Benimkide bir ara zor yapıyordu. Şimdi düzeldi
Şişlik var böle ödem gibi ama doğumdan sonra geçmişti ödemim gene neden oldu anlamadım Google da bı sürü şey çıkıyor soruncadaCanım. Kızarıklık ve agri varmı Bi doktora görünsen
Benim ilk zamanlar az dı dün resmen içimi kazıdlarBenim iki haftadır hep az az geliyor parçalı olanlar ilk günler gelmişti