• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Ya kızlar çocuk görmeye geldiler bana. Ben mutfaktayken 10 yaşındaki çocuk kızmı yanağından öpmüş çıldırmalık bende gördüm sonradan . Gidince onlar eşimle tartıştım ben kızımı hala yüzünden kendim öpmedim bu nasıl birşey diye sen içeride emizirirke defalarca söyledim diyor ellerinden ve yanaklarından öpme sakın diye (yeğeni) .aldım bezi sildim kızın yüzünü ama şuan gidip eşimle bir güzel kavga edesim var. Ben bu konuda aileme çok net çizgi çize biliyorum çünki . Benima ailem parfüm bile kullanmadan geliyorlar .
Bende öpmedim bir ay kızımı yeni yeni öpüyorum oda yüzümü dişimi fırçalarım önce. Zaten misafir kabul etmiyoruz prematüre olduklarını enfeksiyon kapacaklarını söylüyorum güzel bir dille. Annem yanımda o daha hiç kıyıp öpmedi eşimde koklar ama öpmez. Parfüm bile sıkmayız doktorumuz uyardı. Misafire de söyleyin ama o çocuk ya anlamaz ailesi uyarmalı çocuğunu

Kızlar merhaba bebeğim 1 aylık oldu. Doğduğundan beri çok yavaş emiyor çok duruyor. Hep yutkunma sesi de duymuyorum. Üç çekiyorsa beş bekliyor. Emzirme danışmanı çağırdım eve normal gayet aktif emiyor dedi ama bana nedense öyle hissettirmiyor çünkü doymadığını hissediyorum tekrar meme istiyor bazen tutarken memeyle kavga ediyor. Aramızda bebeği 1 aylık olan var mı emmesi nasıl sizin de bu kadar duruyor mu emerken gerçekten normal mi? Sağdığım sütü şırıngayla veriyorum doymadığını hissettiğim için bu da beni kısıtlıyor bırakmak istiyorum artık. Tavsiyeniz var mıdır?
Emme refleksi bazı bebekler de yavaş ve güçsüzdür genelde 2. Ayda düzeliyor canım. Benim bebekler musluk gibi akan biberonlardan içiyordu ama ben korkudan uçlarını değiştirdim. Yoğun bakımda öyle alıştırmışlardı kilo vermesinler efor sarf etmesinler diye. Suan çekim güçleri çok iyi. Çünkğ arada uyku da emzik veriyorum. Ve biberon başlıklarını 6 numara veriyorum normalde onu 6-12 ay bebekler kullanır ama bizimkiler akışkana alışıklar mecbur. Diğerini de ememiyorlar. Sende arada emzik ver (bilinçli kullanırsan sorun olmaz) ve sağım yap biberonla ver biberon başlığını da 2-3 numara seç bakalım belki süt tadı gelir çeker doyar

Bende öpmedim bir ay kızımı yeni yeni öpüyorum oda yüzümü dişimi fırçalarım önce. Zaten misafir kabul etmiyoruz prematüre olduklarını enfeksiyon kapacaklarını söylüyorum güzel bir dille. Annem yanımda o daha hiç kıyıp öpmedi eşimde koklar ama öpmez. Parfüm bile sıkmayız doktorumuz uyardı. Misafire de söyleyin ama o çocuk ya anlamaz ailesi uyarmalı çocuğunu
Eşim be emzirirken defalarca uyarmış . Baştabyapmsfı tam gidicekler tutturdu yine kucağıma alacağım diye aldı bu kez yanağından öptü aşır sinir oldum sonra elinden öptü annesi oğlum yapma öpülmez dedi ama iş işten geçmişti.. gerçekten aşırı geriyor bu durum beni . Bu bebek plastik oyuncak değilki çocuk laftan anlamıyor . Aşırı seviyor karnındaykende gelir sarılır elini felan koyardı . Ama benim kızımda kilosu düşük doğdu ve haftasını tamamlamadı. Doktorumuz çok dikkat edin dedi . Ben söylesem kötü olucam susuyorum sonrasında ağlama krizi . Çıldırıcam

Kızlar lohusalık sürecini tek başına yürüten var mı aranızda ? Ben yalnızım. Dağılmış vaziyetteyim. Kahvaltımı yapıp tezgahı toplasam şükrediyorum . İlkinde okullar tatildi eşim yanımdaydı. Şimdi eşimin eve gelmesini dört gözle bekliyorum . Gerçekten çok zor bi dönemmiş bu doğumumda daha çok anladım
Ben de tekim canım. Kimse yok bebek uyudukça iş yapıyorum. Aşırı uykusuzdum çünkü bebeğim gece de uyumuyor. Ama idare ediyorum

Benimde son 2 gündür düştü biraz karnım çok dikti kaslarimdan kaynaklı birde derim çok gergindi son haftalarda bile catlamaya devam ettim bayagi arttı çatlaklarım kaşınıyor aciyor yoruldum, ha bebek doğunca da yorulacağız uykusuz kalacağız belki ama şu süreç bitse de yeni bölüm başlasa modundayim
O kadar haklısın ki benim karnım da çatlak belim bacaklarım kollarımın iç kısmında bile var dediğin gibi sabah uyanıyorum evde tek bunaldım bebek olsa büyürdü dedim yani bu çok sıkıcı gerçekten bi de hareket kısıtlılığı var istediğin herşeyi yapamıyosun iyice bunaltıyo eşimle gezmek tozmak istiyorum enerji yok

Ya kızlar çocuk görmeye geldiler bana. Ben mutfaktayken 10 yaşındaki çocuk kızmı yanağından öpmüş çıldırmalık bende gördüm sonradan . Gidince onlar eşimle tartıştım ben kızımı hala yüzünden kendim öpmedim bu nasıl birşey diye sen içeride emizirirke defalarca söyledim diyor ellerinden ve yanaklarından öpme sakın diye (yeğeni) .aldım bezi sildim kızın yüzünü ama şuan gidip eşimle bir güzel kavga edesim var. Ben bu konuda aileme çok net çizgi çize biliyorum çünki . Benima ailem parfüm bile kullanmadan geliyorlar .

Ayy gerçekten çıldırmalık insanlara bunu anlatmaktan dilimde tüy bitti, öptürmüyorum ama herkes laf edip duruyor, kendi annem bile biz sizi öperek büyüttük de noldu diyor. Eşin uyarmış canım çocuğun öpeceğini o da düşünmemiştir, misafir olunca gelir gelmez uyarmak lazım, çocuğu da anne babasının uyarması lazım

Biz şu an eve kendi ailelerimizi dahi kabul etmiyoruz uygun bir dille söyledik onlar da anlayışla karşıladılar. Daha hiçbir arkadaşımız vs de gelmedi bebeğimizi görmeye. Biraz daha zamana ihtiyacımız var. Doktorumuz net bir şekilde köpeğinizle temas edebilir sorun yok köpekten bir şey olmaz ama insanlardan enfekte olabilir çünkü bebeğiniz düşük kilo ağırlığında + geç prematüre olarak doğdu dedi. Ayrıca 4 defa da yoğun bakıma girdik bağışıklığı çok çok düşük hiç risk alamayız. Eşine söyle bence bir süre kimseyi evinize kabul etmeyin. Çok görmek isteyen olursa FaceTime yapın ille de gelmelerine bence gerek yok.

O kadar haklısın ki benim karnım da çatlak belim bacaklarım kollarımın iç kısmında bile var dediğin gibi sabah uyanıyorum evde tek bunaldım bebek olsa büyürdü dedim yani bu çok sıkıcı gerçekten bi de hareket kısıtlılığı var istediğin herşeyi yapamıyosun iyice bunaltıyo eşimle gezmek tozmak istiyorum enerji yok
He kasik ve pelvik ağrıyı unutmusum ek olarak ama ona rağmen bugün 45 dk yürüyüş yaptım belki doğumu başlatır diye…
artık birakiyorum buraya girmeyi de doğumdan sonra görüşürüz arkadaşlar

Kızlar magnezyum kullanın inanın gece yatmadan içiyorum gece o kadar bölünmeye rağmen direnç sağladı üç gündür kullanıyorum haberiniz olsun 😅
Ay evet benim bitmişti iki gündür yeniden başladım. Sırtım kopuyo sanıyordum ağrıdan. Kendime geldim ben de biraz.
Instagram'da gezerken sezeryan doğum spinal iğnesini vuruyorlardi bı kadına ,ona denk geldim.Birden kafama çarşamba günü sezeryan olacağım dank etti ,korktum 😭😭
Kııııız görme onları. Derdin o iğne olsun anacım. Sürdükleri batikonu daha çok hissediyorsun. Doğumu da sonrasını da düşünme boşver. Son zamanların tadını çıkar 🥰 sanırım o karnımdaki hareketleri çok özleyeceğim 🥹
Kızlar 5 dakika duşa girdim pipilim uyanmış ev feryat figan halde 😂 eşimde durmuyor pipilim sizin de bebekleriniz öyle mi? Yani adam uyudu ilgilenmiyor diye dünden bu yana küsüm bi baktım bebem de durmuyor hahsj ses etmedim ama durmuyor yani 😂
Ben alıştırdım canım babaya valla. Sürece ne kadar dahil olurlarsa bize o kadar iyi. Sonrasında da zor oluyo anneye aşırı bağlılık.Oğlumdan çok ders aldım çünkü 😁 emzirme sonrası dik tutma işi babada. Akşam gelince temel bakımı hariç yanında hep o var. Ben mutfakla veya oğlumla ilgileniyorum. Ama emmek istedi mi asla durmaz yani.

İyi geceler hanımlar ben bebişin üst gazını çıkaramıyorum bazen uğraşıyorum baya ama çıkmıyor. aptamil conformil kullanıyoruz eczacımız pek gaz yapmaz dedi acaba o yüzden mi çıkmıyor

Gece uykusuna geciste çok zorlanıyoruz masaj yapıyorum kırmızı ışık kullanıyorum yok gözleri gidiyor yerine koyunca pit uyanıyor saat 10.30 dan beri uğraşıyorum gazıda yok

Gece uykusuna geciste çok zorlanıyoruz masaj yapıyorum kırmızı ışık kullanıyorum yok gözleri gidiyor yerine koyunca pit uyanıyor saat 10.30 dan beri uğraşıyorum gazıda yok
Biz bugün hep 1 saat uyuyup uyandık akşam 6 dan bu yana da hep ağlamaklıyız. Zar zor uyuyoruz ya da hep göğsümde uyumak istiyor. Okuduğum kitapta büyüme sıçraması atakları diyor. Bence de çok uyuyor atak dönemine.

Ay evet benim bitmişti iki gündür yeniden başladım. Sırtım kopuyo sanıyordum ağrıdan. Kendime geldim ben de biraz.

Kııııız görme onları. Derdin o iğne olsun anacım. Sürdükleri batikonu daha çok hissediyorsun. Doğumu da sonrasını da düşünme boşver. Son zamanların tadını çıkar 🥰 sanırım o karnımdaki hareketleri çok özleyeceğim 🥹

Ben alıştırdım canım babaya valla. Sürece ne kadar dahil olurlarsa bize o kadar iyi. Sonrasında da zor oluyo anneye aşırı bağlılık.Oğlumdan çok ders aldım çünkü 😁 emzirme sonrası dik tutma işi babada. Akşam gelince temel bakımı hariç yanında hep o var. Ben mutfakla veya oğlumla ilgileniyorum. Ama emmek istedi mi asla durmaz yani.
Dünden bu yana ben eşimle küsüm yoğun bakım süreçlerimizden dolayı çalışamadı hastaneye gelip gitmekten vs. İşe başladığı günden bu yana da aşırı yoğun akşam eve geldiğinde de bilgisayardan çalışıyor sonra da bayılıyor. O yüzden asla ve katiyen ilgilenemedi ben de küstüm. Bugün biraz biraz ayıla bayıla ilgileniyor. Umarım düzene oturtur da ilgilenir gerçekten yoksa atacağım evden tepem atacak gibi. 😂 uykusuzluktan falan şikayetim yok maşallah dirayetliyim her şeyi halledebiliyorum ama tek şikayetim kanayan yaram eşimle olan şu muhabbet

Biz bugün hep 1 saat uyuyup uyandık akşam 6 dan bu yana da hep ağlamaklıyız. Zar zor uyuyoruz ya da hep göğsümde uyumak istiyor. Okuduğum kitapta büyüme sıçraması atakları diyor. Bence de çok uyuyor atak dönemine.
Aynısı gündüz bir saat uyudu uyandı uyudu uyandı sürekli ağlıyor burnundan süt geldi resmen 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ kendini sikmaktan yediğini burnundan çıkardı halada uyuyamiyor istiyor ki ağzı memede olsun emmiyorda uyuyup kalmaktan korkuyorum bir saat bekledim memede iyice dalar belki diye asla göz kapakları şişti koala'min 🥺

İyi geceler hanımlar ben bebişin üst gazını çıkaramıyorum bazen uğraşıyorum baya ama çıkmıyor. aptamil conformil kullanıyoruz eczacımız pek gaz yapmaz dedi acaba o yüzden mi çıkmıyor
Canım vücudu kaskatı değil kendini bırakmışsa yoktur muhtemelen. Eğer varsa, göğsüne biraz yatıracaksın sonra koltuk altından bebişi tutup omzuna koyacaksın. Varsa kesin çıkar böyle. Oğlumda da hiç olmazdı benim.
Bence gazları var ya kızım da öyle. O an sancı geliyo açıverçyorlar gözü. Acını eşiğine alıştılar diye düşündüm ben de. Şöyle emme gaz bilmem ne atlatalım canım çekeriz öne o uykuları inşallah 🙏

Dünden bu yana ben eşimle küsüm yoğun bakım süreçlerimizden dolayı çalışamadı hastaneye gelip gitmekten vs. İşe başladığı günden bu yana da aşırı yoğun akşam eve geldiğinde de bilgisayardan çalışıyor sonra da bayılıyor. O yüzden asla ve katiyen ilgilenemedi ben de küstüm. Bugün biraz biraz ayıla bayıla ilgileniyor. Umarım düzene oturtur da ilgilenir gerçekten yoksa atacağım evden tepem atacak gibi. 😂 uykusuzluktan falan şikayetim yok maşallah dirayetliyim her şeyi halledebiliyorum ama tek şikayetim kanayan yaram eşimle olan şu muhabbet
Beniimki de bugün arkadaşlarıyla çıkmak için kivrandi ben ne bileyim çocuk burnumdan getirecek 😅😅😅 bende tripliyim banada yazık yani beraber geçirebiliriz su zor süreci duşa bile giremedim gergin gergin takılıyorum ağzını açıkta tek kelime etmedi giki çıkmıyor 😅😅😅😅😅

Aynısı gündüz bir saat uyudu uyandı uyudu uyandı sürekli ağlıyor burnundan süt geldi resmen 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ kendini sikmaktan yediğini burnundan çıkardı halada uyuyamiyor istiyor ki ağzı memede olsun emmiyorda uyuyup kalmaktan korkuyorum bir saat bekledim memede iyice dalar belki diye asla göz kapakları şişti koala'min 🥺
Aşkım işte büyüme atağı net ya birkaç gün sonra gör bak geçecek, böyle böyle sürecek bu atak haftalarımız. Kıyamam onun göz kapaklarına minnacık elmalı turtalar. 🥹🩷🐨

Canım vücudu kaskatı değil kendini bırakmışsa yoktur muhtemelen. Eğer varsa, göğsüne biraz yatıracaksın sonra koltuk altından bebişi tutup omzuna koyacaksın. Varsa kesin çıkar böyle. Oğlumda da hiç olmazdı benim.

Bence gazları var ya kızım da öyle. O an sancı geliyo açıverçyorlar gözü. Acını eşiğine alıştılar diye düşündüm ben de. Şöyle emme gaz bilmem ne atlatalım canım çekeriz öne o uykuları inşallah 🙏
Ayyy inşallah oğlumda bir yaşa kadar çektim umarım bunda kısa sürer 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Kendini bırakmış oluyor hatta bazen uyuyor 😂

Beniimki de bugün arkadaşlarıyla çıkmak için kivrandi ben ne bileyim çocuk burnumdan getirecek 😅😅😅 bende tripliyim banada yazık yani beraber geçirebiliriz su zor süreci duşa bile giremedim gergin gergin takılıyorum ağzını açıkta tek kelime etmedi giki çıkmıyor 😅😅😅😅😅
Valla gebertesim geliyor pazar günü de uyudu en sonunda boğup anasının evine atıcam o olacak 😂 eee tabii ki ne işi var şimdi bebenizle ilgilensin, seninle ilgilensin arkadaşlar sonra yani haklısın çok iyi biliyorum o cinnet hissiyatı 😂😆

Back
X