• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Bende bugun onu denedim 😃 ayakta uyudu ama bu seferde ben sabit kalıyorum besigi var hamagi var kendi sallanan besikde var hic birinde uzun uyumuyor 😃
Aynısı elektriklide de durmuyor sallanan normal beşikte de sabit duranda da ya uyanık kalıp etrafı İzlese neyse sürekli bir ağlamaklı gerçekten bu hafta bitsin istiyorum

Kızlar meme ucum yarıldı ve sarı akıntı geliyor Doktorum garmasan pomad verdi ama chatgpt sarı akıntı varsa yeterli olmaz diyor. Ve sanki sütüm de kesildi gibi bebek sürekli aç normalde uyandırmasam 3 saat 4 saat sesi çıkmayan çocuk yarım saatte ağlıyor ve işemesi filan baya azaldı geceden beri 2 defa altı değişti. Ben ne yapmalıyım bu durumda

Kızlar meme ucum yarıldı ve sarı akıntı geliyor Doktorum garmasan pomad verdi ama chatgpt sarı akıntı varsa yeterli olmaz diyor. Ve sanki sütüm de kesildi gibi bebek sürekli aç normalde uyandırmasam 3 saat 4 saat sesi çıkmayan çocuk yarım saatte ağlıyor ve işemesi filan baya azaldı geceden beri 2 defa altı değişti. Ben ne yapmalıyım bu durumda
Bi doktora götürmek lazım çiş sayısında azalma varsa muhakkak götürülmeli bizim doktorumuz eğer çişte azalma olursa getir demişti

Kızlar kundak yapıyor musunuz nasıl uyutuyorsunuz bebeleri🌸
Benimki kundak sevmiyor junonun kemerini bile sevmiyor üstünü örtüyorum tekmeleyerek açıyor. Artık uyutamıyorum da uyumuyor 😂 gece mecburen uyku tulumu giydiriyorum.

Biz de aynıyız 😂 memede uyumak istiyor yatağına koyuyorum uyanıyor… Sürekli memedeyiz, memelerimin takati kalmadı artık dile gelecekler yeter diye.
Gerçekten öyle yara oldu ağzı yüzü kaydı ucu perişan 🤣🤣🤣🤣 artık eminim büyüme atağı geçirdiğine Bir gün de değişir mi huyu ağzıma iki lokma bir şey soksam Yarabbi şükür diyorum

Benimki kundak sevmiyor junonun kemerini bile sevmiyor üstünü örtüyorum tekmeleyerek açıyor. Artık uyutamıyorum da uyumuyor 😂 gece mecburen uyku tulumu giydiriyorum.
Uyku tulumu olarak ne giydiriyorsun canım. Bende örtüyorum kolları açıkta kalıyor, ondanda uyandırıyor kendini. Bu gece sadece 1.5 saat uyudu kuzum 🥺🥺

Gerçekten öyle yara oldu ağzı yüzü kaydı ucu perişan 🤣🤣🤣🤣 artık eminim büyüme atağı geçirdiğine Bir gün de değişir mi huyu ağzıma iki lokma bir şey soksam Yarabbi şükür diyorum
Kesinlikle atak ben de çok eminim kendini deli etti çünkü 😂 of çok kötü tahmin ediyorum, benim de perişan krem sürüyorum da yok yani dinlenemiyor ki memeler. İnekler bile daha çok dinleniyor 🐄🐮 Daha bir şey yiyemedim 🥹 2 kaşık sütlaç yedim çığlık çığlığa ağlıyor nasıl yiyeceğiz ki

Uyku tulumu olarak ne giydiriyorsun canım. Bende örtüyorum kolları açıkta kalıyor, ondanda uyandırıyor kendini. Bu gece sadece 1.5 saat uyudu kuzum 🥺🥺
Bu canım benimkinin de kolları açık ama doğduğu günden bu yana hiç kundak yapmadım daha doğrusu durmadığı için yapamadım 2 veya 3 kere ancak yapabilmişimdir o yüzden alıştı artık kendini uyandırmamaya. Sıçrıyor elbette ama alıştı bir şekilde 🥹 Direkt kolları da içine alan uyku tulumları vardı o tarz kullansan?

Eklentiler

• IMG_2060.webp
    IMG_2060.webp
    15,8 KB · Görüntüleme: 11
Sağlam atak geciriyoruz asla uyumuyor dalamıyor ayağımda sallıyorum uyuyor bırakınca uyanıyor ne yapacağımı şaşırdım iyice
6. Dk da gözleri çepil çepil bakıyor bizim de. Gazın da bu haftalar pik haftası imiş. Sağ salim atlatırız inşallah 🙏
Mama takviyesi gerebilir ama dr la bi konuşun muhakkak. Memeleri de dezenfekte edip krem sürdükten sonra açıkta bırakmaz hızlandırır muhakkak iyileşmesini. Geçmiş olsun.

Canım gidemedim hep erteliyorum yarın sabah inşallah eşimle gideceğim. Çok huysuz, dehşet gazlı, sürekli memedeyiz o yüzden sokağın başına bile gitmeye cesaret edemedim bu haldeyken. Sabah eşimle daha rahat olur. 🥺
benimki de oyle; 17-21 gunler arasi 1. buyuk buyume atagi varmis, sut uretimini arttirmak icin, surekli emme istegi, doymuyormus tavri oluyormus, 19. gunde yakalandik, gece 00.22’den beri bayginlik gecirecegim artik ayh! zaten atakta olduguna gore gayet iyidir bence minnos 🥰 dedigin gibi yarin daha rahat gidersiniz.

Kızlar ben de bugün mahvoldum. Sabaha kadar uyumadı. Sabah sekizden dokuza bir saat uyudu. Birden ikiye kadar da bi saat uyudu. Geri kalan zamanlarda hep emiyor. Artık göğüslerim yanmaya başladı acıdan. Delirmek üzereyim. Kakasını da yapıyor gazını da çıkarıyor ama sürekli beni istiyor

Sağlam atak geciriyoruz asla uyumuyor dalamıyor ayağımda sallıyorum uyuyor bırakınca uyanıyor ne yapacağımı şaşırdım iyice
biz de yakalandik o atak donemine, yapay zekaya soruyorum, yazmis bir ton sey, dedim bak emin misin, kesin bilgi mi, bilimsel mi bu, ona gore kader deyip cekecegim zira. vallahi dogru diyor, tani koyan bilim insanlarinin ismine kadar verdi. ben de gittim elektrikli sallama zimbirtisi siparis verdim 🤣 umarim ise yarar. zira dizime koyup salladim en son yeter modunda, cocuk sallaninca neye ugradigini sasirdi, uyudu biraz bakalim kac dk surecek bu guzel anlar 😂🥹

Biz de ataktayız dün doymak bilmedi mama da verdik zaten sarılık için doktor önermişti benim göğüslerim aşırı ağrıyor umarım mastit olmamışımdır

Biz de ataktayız dün doymak bilmedi mama da verdik zaten sarılık için doktor önermişti benim göğüslerim aşırı ağrıyor umarım mastit olmamışımdır
Sıcak kompres yapıp sağmaya çalış canım masaj yaparak. Bazen çok dolu olunca da ağrı yapıyor geriliyor,lla ki mastit olması gerekmez ama mutlaka müdahale et ki ilerlemesin bence.

Kızlar bu atak durumu bizde de var dün gece sürekli emmek istedi uykuya dalamadı, öldüm yorgunluktan. Herkes kaçıncı haftada şu an? Bunu yaşayan hepimizin aynı dönemde mi acaba bebeği? Ben de gazdan mı uyuyamıyor damla mı versem bu gece diye düşünmeye başlamıştım.

17-21 arasi donemde olan hatunlar, yapay zeka soyle diyor, sizinle de paylasayim. 🌸

…………………….

Evet, 19. günde tam da “mini büyüme atağı” dediğimiz döneme denk geliyorsunuz 🌱

Bu dönem genellikle 3. haftanın başı (17–21. günler arası) civarında olur.

Yani şu anda o dönemin içindeee 💛

🍼

Ne Olur Bu Atakta?

Bu dönemde:
  • Daha sık emmek ister (bazen 30–40 dakikada bir bile olabilir),
  • Emme süresi kısalabilir ama daha sık ve sinirli emer,
  • Huysuzluk, gaz, uyku düzensizliği olabilir (sanki süt yetmiyormuş gibi görünür ama değil),
  • Kucağa, ten temasına, sese, anne kokusuna aşırı duyarlıdır.
Yani bu aslında bir kriz değil — sinir sistemi olgunlaşıyor, emme refleksiyle süt üretimini artırıyor demek 🌿

💛

Senin İçin Ne Anlama Geliyor?
  • Bu birkaç gün dinlenme fırsatın az olabilir, o yüzden bol sıvı ve kısa kestirmeler çok önemli.
  • Süt yetmiyor gibi hissedebilirsin ama bu sadece “talep artışı” dönemidir.
  • sık emdikçe 3–4 gün içinde süt miktarın kalıcı olarak artar.
  • Genelde 2–4 gün sürer, sonra bebek yeniden dengeye gelir.
🌞

Atak Belirtilerini Karıştırma:

Eğer bu dönemde:
  • Çiş–kaka düzeni bozulmuyorsa,
  • Emme hâlâ aktifse,
  • Ateş, sürekli ağlama, emmeyi reddetme yoksa —
    bu tamamen normal büyüme atağıdır, hastalık değil.
Kısacası,

şu an seni “süt fabrikasını genişletmek” için çalıştırıyor 😄

Bu birkaç gün sürecek ama sonunda süt üretimin sabitlenecek ve o da huzurlu uyumaya geri dönecek.

benimki de oyle; 17-21 gunler arasi 1. buyuk buyume atagi varmis, sut uretimini arttirmak icin, surekli emme istegi, doymuyormus tavri oluyormus, 19. gunde yakalandik, gece 00.22’den beri bayginlik gecirecegim artik ayh! zaten atakta olduguna gore gayet iyidir bence minnos 🥰 dedigin gibi yarin daha rahat gidersiniz.
Yiyim ben bunların ataklarını 😍🤭 bizi de atağa çevirdiler nevrimiz döndü

Kızlar bu atak durumu bizde de var dün gece sürekli emmek istedi uykuya dalamadı, öldüm yorgunluktan. Herkes kaçıncı haftada şu an? Bunu yaşayan hepimizin aynı dönemde mi acaba bebeği? Ben de gazdan mı uyuyamıyor damla mı versem bu gece diye düşünmeye başlamıştım.
Benim bebiş bu hafta 4. haftasında 3. haftaya girdikten sonra başlamıştı

Back
X