2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

  • Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    236
Bugün bize de dr biberon verirseniz sütün azalır dedi bizde de meme reddi başlar gibi olmuştışu, şimdi kaşık biberonu deniyorum, memeye geri dönüş yaptı sanki, süt artırma yöntemi bol bol emzirmek diye biliyorum
 
Selamlar, sezeryan olanlar sonda takıldıktan sonra bende o bölgede ağrı ve hassasiyet oluştu, doktorum normal dedi ama ne zaman geçer acaba yaşayan var mı?
Benim 1 gün sürdü canım sonrasında geçti ama ben şöyle birşey yaptım idrarımı yaparken suyu da açtım o beni rahatlattı sonrasında geçti zaten
 
O şekilde mi düzeliyormuş peki? Kıyamam ben ona ya. Herhangi bir tutuş şekli falan var mı sorsaydın. 3. ayda yapılması istendi kalça ultrasonun ama sistem 2. aya verdi bakalım onu ayarlıycaz.
Aşkım bu şekildemilk deniyorlar sonrasında 4 hafta sonraya tekrar ultrason yapacaklar ,inanırsan o an beynim durdu kadını sadece dinledim ve çıktım ilay çok ağladı hiç birşey soramadım .. ama ana kucağı felanda iyi geliyormuş bacaklar ayrık kalmalı .. kundak vs yasak . Almanyada ilk 50 gün içerisinde yaptırıyorlar .. 50 geçmeyecek diyorlar canım türkiyede 2/3 ay arasıymış evet
 
O şekilde mi düzeliyormuş peki? Kıyamam ben ona ya. Herhangi bir tutuş şekli falan var mı sorsaydın. 3. ayda yapılması istendi kalça ultrasonun ama sistem 2. aya verdi bakalım onu ayarlıycaz.
Nasıl hangi branştan sıra aldın canım
 
Kızlar uyku problemi yaşayan var mı
bu çocuk çok uzun süreler uyanık kalıyor uykuya direniyor sonra da deli gibi ıukusu geliyor ama uykuya geçiş yapamıyor Allah için ne yapmam lazım bu tarz sorun yaşayan var mı aranızda
 
Benim bebe tam olarak böyle… Normalde doğduğundan bu yana sarılıktan dolayı 2 saatte uyandırıp emziriyordum bu rutine kendisi de alışmıştı 2 saatte acıkıp uyanıyordu ama ne olduysa birkaç gündür uykuya direniyor. Evde loş ortam sağladım, beyaz gürültü açtım, banyo yaptırdım, masajlar yaptım, kırmızı ışık açtım vs yok işe yaramıyor. Atak haftasında olduğu gösteriyor 4. hafta bitmek üzere 5. haftaya girecek bakalım ne kadar sürecek bu mevzu.
 
İlayın bacaklar açılıyor mu peki M şeklini alabiliyor mu? Barlasın mesela olmuyor kanguruya koyamıyorum ana kucağı da dahil biraz daha büyümeye ihtiyacı var M şeklini alamıyor. Of allah çaresiz dert vermesin ama üzülmüşsündür tabii ki kıyamam ona ben.
 
Aşkım ben kullanamıyorum doktor sarılıktan dolayı yasakladı karaciğeri yormasın diye. Neden sordun ?
Gazla nasıl başa çıkıyorsun canım benim bebişi rahatlattı ve uyku yaptı, sende uyku yaptı demiştin ondan sordum kuzum. Çok mu yoruyor ya
 
Aşkım kanguruyu hiç denemedim ama alacağım ..iyi geliyormuş ama annem geçen bezlerken ayakları sanki içe bakıyor gibi dedi bende yok o öyle yapıyordur bence demiştim onla alakalımı bilmiyorum ..
 
Gazla nasıl başa çıkıyorsun canım benim bebişi rahatlattı ve uyku yaptı, sende uyku yaptı demiştin ondan sordum kuzum. Çok mu yoruyor ya
Bence yorulduğu için uyumuştu burda kızlar da öyle söylemişti doğru çıktı. Uyandıktan sonra cin gibiydi Çıkamıyorum inan çok zorlanıyorum, kolik bebekten korkardım resmen başıma geldi. Bugün 06:30 da uyandı 2 saat uyumuştuk daha sonra beslendik vs uyuttum 09:30 da kalktı ve 09:30 dan sonra saatlerce uyumadı öğlen 2 falandı sanırım uyuduğunda. Yani hem çığlık çığlığa ağlıyor hem masaj yaptırmıyor ne yapacağımı şaşırıyorum. Resmen kısır döngüdeyim. Şöyle bir video izledim bugün emzirirken bile ara verip gazını çıkartıp tekrar emzirmeye devam etmeliymişiz. Geğirmesi lazım eğer geğirmezse gaz bağırsaklara iniyor ordan da popo yoluyla çıkartamazsak geçmiş olsun o gaz kalın bağırsağa kadar ulaşıyor ve çıkması 2 günü buluyormuş. Resmen bunu yaşıyorum kolik işte.
 
Aşkım kanguruyu hiç denemedim ama alacağım ..iyi geliyormuş ama annem geçen bezlerken ayakları sanki içe bakıyor gibi dedi bende yok o öyle yapıyordur bence demiştim onla alakalımı bilmiyorum ..
Anne karnındaki pozisyonla alakalı o doğduğu zamandan bu yana öyle bizim de ayaklar. Biri tamamen düzeldi diğeri hafiften içe bakıyor, istediği zaman düzeltiyor istediği zaman yine içe bakıyor. Dün doktora gittik ortopediye baktı herhangi bir sorun yok ama çocuk ortopedi veya kendiniz takip edin dedi. İyi bir çocuk ortopediye geçmezse götüreceğim.

Kanguruda da kilosuna dikkat et benim evdeki ergobaby 3.2 kg alt sınırı var ve boy da 50.8 cm. Boyu henüz karşılamıyor kanguruyu bugün denedim m şeklini de alamıyor anne karnında durduğu gibi duruyor. Araştırdım kalça çevresi kasları henüz tam olarak gelişmediğinden açamazmış ve prematüre etkisi tabii ki.
 
Son düzenleme:
Benim 1 gün sürdü canım sonrasında geçti ama ben şöyle birşey yaptım idrarımı yaparken suyu da açtım o beni rahatlattı sonrasında geçti zaten
Bende idrar kısmında sorun yok da oturup kalkarken hassasiyet var
 
LadyNurr hiç canını sıkma. Bir tanıdığımın bebişi hem çift bez kullandı hem korse ki korse çok zorlayıcı bebekler için çift besle hallolacak seninki inşallah. Neyse o bebişin kalça düzeldi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…