Ay çok şaşırdım hiç göremedim ben ipi düştü mü acabaEvet yapıştırma kenarda ip vardı
Kenarda çok az ip vardı
Çok iyibuhar makinesi bulundurun yattığı oda da
2 gündür bizde meme emmiyoruz benimde 50 çıkıyordu bugün memelerim çok sönük uyandım sağım yaptığım halde 30 zor çıkardım emmeyince küsuyor mu acaba süt sağım yapa yapa en azından 6 aylık olana kadar süreci devam ettirmeyi çok istiyorum yaKızlar sütü kesilme seviyesinde azaldıktan sonra arttırma yöntemi bilen var mı ? Meme reddi var demiştim mamaya ve biberona başladığımız için. O arada çok sağım da yapamadım. 2 gün önce 1 göğüsten 100 cc çıkarken bugün 2 göğüsten 40 cc falan çıktı anlamadım. Napmam lazım ya ?
Ya ilay gögsümüze aldığımız zaman dediğin gibi aşkım anne karnındaki pozisyonda duruyor . Böylr kaplumbağa gibi iki büklüm . Aşkım ergobaby bende düşünüyorum birde bu bez tarzı bağlamalılar var ona hiç cesaret edemiyorum.. bizde şuan çocuk ortopedisi talipliyiz bakalım aşkım bunlar doğsa rahatlasak diyordum . Doğuncada işte annelik iç güdüsüyle herşeyi kafaya takıyorsun . Artık kimsenin kucağına da vermeyeceğim istemiyorum barlas erken doğdu prematüre biliyosun ilay da küçük doğdu doktorda dedi bugün kucakta kucağa gezmesin bu zaten küçük doğmuş ya gelenlere hayır demesini bilin ya da kimse gelmesin dedi .Anne karnındaki pozisyonla alakalı o doğduğu zamandan bu yana öyle bizim de ayaklar. Biri tamamen düzeldi diğeri hafiften içe bakıyor, istediği zaman düzeltiyor istediği zaman yine içe bakıyor. Dün doktora gittik ortopediye baktı herhangi bir sorun yok ama çocuk ortopedi veya kendiniz takip edin dedi. İyi bir çocuk ortopediye geçmezse götüreceğim.
Kanguruda da kilosuna dikkat et benim evdeki ergobaby 3.2 kg alt sınırı var ve boy da 50.8 cm. Boyu henüz karşılamıyor kanguruyu bugün denedim m şeklini de alamıyor anne karnında durduğu gibi duruyor. Araştırdım kalça çevresi kasları henüz tam olarak gelişmediğinden açamazmış ve prematüre etkisi tabii ki.
İnşallah düzelir canım .. İnan dondum kaldım hiç birşey soramadan çıktım odadan . Eşim akşam ne taraf vs diye soruyor hiç birşey bilmiyorum soramadım kala kaldım öyleLadyNurr hiç canını sıkma. Bir tanıdığımın bebişi hem çift bez kullandı hem korse ki korse çok zorlayıcı bebekler için çift besle hallolacak seninki inşallah. Neyse o bebişin kalça düzeldi
Çoğalması için emzirmeden önce sıcak uygula canım rmzirdikten 1 saat sonrada sağma yap günde 2/3 kez sağarsan tekrar artar.2 gündür bizde meme emmiyoruz benimde 50 çıkıyordu bugün memelerim çok sönük uyandım sağım yaptığım halde 30 zor çıkardım emmeyince küsuyor mu acaba süt sağım yapa yapa en azından 6 aylık olana kadar süreci devam ettirmeyi çok istiyorum ya
Onunla alakalı değildir bence. Bizimkinin de bariz şekilde içe dönük. Doktor söyleyince fark ettim ben. Üstüne basmaya başlayınca düzelecek dedi. Ama başka bir şey demedi bağlantılı olduğuna dair.Aşkım kanguruyu hiç denemedim ama alacağım ..iyi geliyormuş ama annem geçen bezlerken ayakları sanki içe bakıyor gibi dedi bende yok o öyle yapıyordur bence demiştim onla alakalımı bilmiyorum ..
Ben de öyle. Yani meme reddi olabilir tamam ama en azından sağım yaparak sütümü vermek istiyorum birkaç öğünde mama yerine.2 gündür bizde meme emmiyoruz benimde 50 çıkıyordu bugün memelerim çok sönük uyandım sağım yaptığım halde 30 zor çıkardım emmeyince küsuyor mu acaba süt sağım yapa yapa en azından 6 aylık olana kadar süreci devam ettirmeyi çok istiyorum ya
Doğrudur canım alakası olmayada bilir bir tahmindi bizmkisiOnunla alakalı değildir bence. Bizimkinin de bariz şekilde içe dönük. Doktor söyleyince fark ettim ben. Üstüne basmaya başlayınca düzelecek dedi. Ama başka bir şey demedi bağlantılı olduğuna dair.
Emmiyor benim 19 günlük minik sagmadan önce yapsam artış olur mu acabaÇoğalması için emzirmeden önce sıcak uygula canım rmzirdikten 1 saat sonrada sağma yap günde 2/3 kez sağarsan tekrar artar.
Bende Instagram'da hep görüyorum sagimla süreci götüren umudum var ama inşallah bizimde artar sutlerimiz sagimla bari verebiliriz bebeklerimize makinenin ismi neydi senin kullandığınBen de öyle. Yani meme reddi olabilir tamam ama en azından sağım yaparak sütümü vermek istiyorum birkaç öğünde mama yerine.
Canım ne kadar sağarsan okadar artıyor .. ebe bana öyle dedi sağmadan önce sıcak kompres yap sonra sağ 2 saate 3 saate bir sağım yap .. gögüsler ne kadar sağılırsa okdar çok süt yaparmış .. ebe öyle söyledi banaEmmiyor benim 19 günlük minik sagmadan önce yapsam artış olur mu acaba
Lansinoh giyilebilir olanBende Instagram'da hep görüyorum sagimla süreci götüren umudum var ama inşallah bizimde artar sutlerimiz sagimla bari verebiliriz bebeklerimize makinenin ismi neydi senin kullandığın
İnşallah canım benimCanım ne kadar sağarsan okadar artıyor .. ebe bana öyle dedi sağmadan önce sıcak kompres yap sonra sağ 2 saate 3 saate bir sağım yap .. gögüsler ne kadar sağılırsa okdar çok süt yaparmış .. ebe öyle söyledi bana
Bende istiyorum öyle bir model alabilirim inşallahLansinoh giyilebilir olan
Aaa anladım canım ben yanlış anlamışım, çok geçmiş olsunBende idrar kısmında sorun yok da oturup kalkarken hassasiyet var
Ay nasıl bıktırmışlar seni. Kıyamam o kadar haklısınız ki. Yapılabilecek tek bir şey var ciddiye almamak. Nasılsa evinizden uzaklar, kendi içinizde de huzurunuz var çok şükür. Arasınlar diyeceklerini desinler. Onları öyle kabullenip her aradıklarında saçmalayacaklarını peşinen kabul edersen bir kulağından girer bir kulağından çıkar. Gerekirse eşine taklitlerini yap, alaya al. Ciddiye almaktan vazgeç. başta canın sıkkın olsa bile tiye almaya başlarsan bir süre sonra vücudun istemsiz olarak bırakıyor üzülmeyi. En azından ben böyle bir savunma geliştirdim faydasını da görüyor gibiyimŞu sınırını bilmeyen insanlardan gerçekten çok sıkıldım artık. Lohusa olan benim ben hariç herkes bir alıngan bir alıngan ki sormayın. Biz bu süreçte yanımızda kız kardeşim hariç hiç kimseyi istemedik çünkü bizim büyüklerimiz gerçekten her şeye karışan moral bozan insanlar o yüzden eşim ve ben böyle karar verdik. Aslında doğum öncesi başladı olaylar, kendi ailem sürekli yanınızda büyük biri olsun siz cahilsiniz yapmazsınız deyip duruyordu, aşırı moralim bozuluyordu yani cahil de denmez insana, eşim de bozuluyordu illaki ama bana belli etmedi hep destek oldu sen yapabilirsin diyerek. Perşembe günü doğumum oldu, hepiniz biliyorsunuz ilk günler nasıl geçiyor. Biz eşimle ilk 3 gün gerçekten neredeyse hiç uyumadık, kardeşim de ev işleriyle ilgilendi, evet çok zordu ama çok güzel üstesinden geldik çok şükür. 3 gün boyunca memeyı tutsun, sütüm gelsin diye elimizden ne geliyorsa yaptık, bir türlü uyanmıyordu uyandırmak ne kadar zor hepiniz bilirsiniz zar zor uyandırıp mama veriyorduk onu bile içerken çok zorluyordu bizi, bunlara rağmen şikayet etmedik hiç, zordu ama eşimle birbirimize çok destek olduk, hiç strese girmedim çok şükür eşim ve kardeşimin desteği sayesinde. Yani strese girmeyelim süreç güzel geçsin diye kimseyi çağırmadık ama sağılsunlar uzaktan bile yetiyorlar, sanki beni zorluyorlar ki depresyona gireyim sütüm kesilsin ve bunu yapan kendi ailem. Kayınvalidemden beklerdim ama sağolsun çok anlayışlı davrandı kadın biz aramadan aramıyor bile rahatsız olmayalım diye. Kendi ailem ilk günden beri saçma sapan tavsiyeler veriyor. Yani elle tutulur birsey olsa gerçekten bukadar sinir olmayacağım. Her gün 3-4 kez arıyorlar, bir de beni ayrı kardeşimi ayrı eşimi ayrı. Açmayınca da neden açmadınız diye sorguluyorlar. Yani biz burda perişan olmuşuz uykusuzluktan, sürekli çocukla uğraşıyoruz neden açmadınız diye sorgulanıyoruz. Günde bir kez ararsın tamam ama her gün 3-4 kez annem ayrı babam ayrı bunaldık artık eşim de çok bunaldı. Her arayışta bir bomba patlatıyorlar. Her ikisi de sözleşip aynı şeyleri söylüyor bir de. Annem aramış diyor çocuk sarılık olmasın şekerli su ver sarı tülbent ört. Ardından babam arıyor beni veya eşimi, çarşıya çıkınca sarı tülbent alın örtün sarılık olmasın. Hayır diyorum alınıyorlar bizim karışmamızı istemiyorsun diyorlar, yine özür dileyen ben oluyorum kırmak istemedim diye. Ozaman ben boşu boşuna uğraştım kaç gece aç kalmasın sarılık olmasın diye, keşke sizi dinleyip uyusaydık sarı tülbent örtseydik de yorulmasaydık. kucağımda durmak istiyor sürekli kokumu almak istiyor, benden ayrılınca ağlıyor diyorum babam diyor bu ne böyle ne çabuk alıştı bu sana ? Şaka herhalde değil mi ? Ben onun annesiyim ya hani. Sürekli fotoğraf istiyorlar atıyorum tabiki görsünler diye. Babam arıyor eşimi boynu yamuk duruyor düzeltin, ardından bir bakıyorum annem yazmış boynu niye yamuk düzeltsene. (Fotoğraf da kucağımda emzirme sonrası çekilmiş bir fotoğraf, yamuk falan değil boynu). 5. Gün randevusuna gittik doktora, doktor dedi ki tebrik ederim bu bebek çok iyi bakılmış maşallah. Bunu söyledim buna rağmen kendi kendilerine hala boş tavsiyelerde bulunuyorlar. Yani konuşmak için konuşuyorlar resmen. Yani hepinizin bildiği gibi süreç zaten çok zor, bir de her gün defalarca aranmak, açılmayınca üst üste aramaya devam etmek, ben açmadım diyelim kardeşimi eşimi defalarca aramak yani aşırı aşırı bunaldım artık. Çocukla uğraşıyoruz her dakika nasıl açalım nasıl sizinle konuşup fotoğraf atalım. Hele bir de ilk gece hastanedeyiz, çocuk uyanmıyor uyandırmaya çalışıyoruz mama vermeye çalışıyoruz, ben zaten ameliyatlıyım acı çekiyorum, babam arıyor gecenin bir vakti, birimiz açmayınca diğerimizi arıyor üst üste hiç ara vermeden. En son kardeşime dedim aç şunu, diyor ki ne yaptı bunlar uyudular mı yoksa dedim ondan üst üste aradım diyor, cinlerim tepeme çıktı. Dün gece artık o boynu yamuk muhabbetine patladım yani burama kadar geldi, ben sizi düşünüyorum fotoğraf atıyorum her fotoğraf atışımda birşey diyorsunuz. En küçük birsey deyince kırılıp küsüyorlar artık çok bunaldım bu durumdan, bu yükü taşımaktan, çünkü kendimi bildim bileli böyleler. Çocukken Bir kez sevgiyle başımızı okşamamış insanlar işime böylesine karışıyor gerçekten çok sinirleniyorum. Ben sezeryanlı halimle kalıp bebeğimin altını aldım iki büklüm, koridorda yürüyordum bebek ağladı, benim yavrum ağlıyor diye o acıyla bi anda düşünmeyip başına koştum. Akıllarınca günde 10 kez arayıp acaba bakabiliyor muyuz diye kontrol etmeleri zoruma gidiyor artık, bir çocuğu annnesinden babasından daha fazla kim düşünebilir üstüne titreyebilir ? Sanki biz çocuğu bir kenara atıyormuşuz da onlar iyiliğini düşünüyormuş gibi davranıyorlar gerçekten çok sinirleniyorum. Şimdi tekrar birsey desem küsüp kırılacaklar, bana kendimi kötü hissettirecekler gerçekten çok manipülatif insanlar. Eşim de kızmaya başladı artık beni adam yerine koymuyorlar mı benim evime karışıyorlar diyor. Sütüm gelsin diye bir sürü tarif denedi, bebek gibi baktı bu güne kadar, ben bu kadar uğraşıyorum seni strese niye sokuyorlar ben bu kadar çabalarken sen üzülme diye diyor, Okadar haklı ki… çok bunaldım kızlar ne yapacağım bilmiyorum evimde hiçbir sorun yok Allaha bin şükür ama artık her gün defalarca aranıp kontrol edilmekten bıktım, yaşlarımız da küçük değil 28-30 yaşlarındayız artık ne yapmam ne demem gerekiyor bu insanlara şaşırdım birsey desem küstüklerinde yine ben üzülüyorum
Ben de istiyorum hiç takmayayım ama insana kendini suçlu hissettiriyorlar ya beni asıl bunaltan buAy nasıl bıktırmışlar seni. Kıyamam o kadar haklısınız ki. Yapılabilecek tek bir şey var ciddiye almamak. Nasılsa evinizden uzaklar, kendi içinizde de huzurunuz var çok şükür. Arasınlar diyeceklerini desinler. Onları öyle kabullenip her aradıklarında saçmalayacaklarını peşinen kabul edersen bir kulağından girer bir kulağından çıkar. Gerekirse eşine taklitlerini yap, alaya al. Ciddiye almaktan vazgeç. başta canın sıkkın olsa bile tiye almaya başlarsan bir süre sonra vücudun istemsiz olarak bırakıyor üzülmeyi. En azından ben böyle bir savunma geliştirdim faydasını da görüyor gibiyim
Onlar yeterince torun sevemedikleri için hırçınlaşmış bence onun acısını çıkarıyorlarBen de istiyorum hiç takmayayım ama insana kendini suçlu hissettiriyorlar ya beni asıl bunaltan buileride evladım benim gibi hissetsin hiç istemem, çok büyük bir yük çünkü. Dediğin gibi yapmaya çalışacağım, eşim de diyor sen ciddiye almasan ben sinir olmayacağım, Hıhı de geç diyor ama bana söylenilen herşey batıyor, umarım başarılı olurum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?