Hayır siz anlayamazsınız. Çünkü benzer olsada daha önce duymadığın bilmediğin için.. Ben mesela Türkçeyi kendimi bildim bileli TV den öğrendimTürkmence denilince o da Türkçe gibi yaaa denilse de asla değilyani bazı cümleleri anlayabiliriz ama zor yani her şeyi de anlayamayız bence
Hayır benim demek istediğim. Ben Türkçe konuşurum ama daha önce kimseyle yazışmak dışında sesli bir konuşmam olmadığı için nasıl olur bilmiyorum. Türkçe konuşsam bile kendimi ifade etmek için yani ve ama kelimesini bin kere tekrarlarım demek istedimTürkmence denilince o da Türkçe gibi yaaa denilse de asla değilyani bazı cümleleri anlayabiliriz ama zor yani her şeyi de anlayamayız bence
Çok değişik yaHayır siz anlayamazsınız. Çünkü benzer olsada daha önce duymadığın bilmediğin için.. Ben mesela Türkçeyi kendimi bildim bileli TV den öğrendimdizilerden falan. Mesela sizde baba deniliyor biz babamıza kaka diyoruz. Ama sizin dediğiniz gibi kaka değil kaakaa diye uzatılarak deniliyor . Biz anneye ece diyoruz. Babaanneye ene. Dedeye Ata. Anneaneye mama dedeye Baabaa . Mesela ekmeğe çörek diyoruz. Mesela karpuza Garpyz. Kavun değilde gawun. Oyle harf değişikliği. Mesela çorba soğan kabak halı gibi gibi şeyler ayni.
Benim okulumda üniversitedeyken Azerbaycan’lı ve Türkmenistan’lı arkadaşlarımız olurdu selamlaşırdık ama sohbet edemezdik. Yani çok basit cümleleri anlayabiliyorum işte iyi geceler, benim adım, benim yaşım gibi gibi. Azerbaycan’lılarla daha basit anlaşmak sizinle bence daha zor. Söylediğin gibi anlaşılamayan kelimeler çok.Hayır siz anlayamazsınız. Çünkü benzer olsada daha önce duymadığın bilmediğin için.. Ben mesela Türkçeyi kendimi bildim bileli TV den öğrendimdizilerden falan. Mesela sizde baba deniliyor biz babamıza kaka diyoruz. Ama sizin dediğiniz gibi kaka değil kaakaa diye uzatılarak deniliyor . Biz anneye ece diyoruz. Babaanneye ene. Dedeye Ata. Anneaneye mama dedeye Baabaa . Mesela ekmeğe çörek diyoruz. Mesela karpuza Garpyz. Kavun değilde gawun. Oyle harf değişikliği. Mesela çorba soğan kabak halı gibi gibi şeyler ayni.
Evet bide adetlerimiz. düğünde geleneksel giydiğimiz şeyler. Yani genel olarak giyim şeklimiz bile sizlere göre çok çok değişik .Çok değişik ya
Yazmak tabii ki de daha basit sözlü olarak konuşmaktan bu her dilde böyledirHayır benim demek istediğim. Ben Türkçe konuşurum ama daha önce kimseyle yazışmak dışında sesli bir konuşmam olmadığı için nasıl olur bilmiyorum. Türkçe konuşsam bile kendimi ifade etmek için yani ve ama kelimesini bin kere tekrarlarım demek istedim
Evet. Zaten burası küçük bir ülke. Toplam 7 8 milyon insan sayısı. Ama şükür güvenli belkide küçük olduğu içindirBenim okulumda üniversitedeyken Azerbaycan’lı ve Türkmenistan’lı arkadaşlarımız olurdu selamlaşırdık ama sohbet edemezdik. Yani çok basit cümleleri anlayabiliyorum işte iyi geceler, benim adım, benim yaşım gibi gibi. Azerbaycan’lılarla daha basit anlaşmak sizinle bence daha zor. Söylediğin gibi anlaşılamayan kelimeler çok.
Ben Türkmenistan liyim. Ama yani Türkçe biliyorum zaten bizim dilimize çok yakın benzer. Ama bir Türk dilinde birisiyle konuşmadım. Yazışmak dışında. O yüzden nasıl olur bilmiyorumkendimi ifade etmek için. Kaç kere yani yani ama derim
Yukarıda dedim ya toplaşirsak kendimi ifade etmek için böyle böyle derim diye. Ona dedimYazmak tabii ki de daha basit sözlü olarak konuşmaktan bu her dilde böylediryine maşallah iyisin. Ben anladım bu arada demek istediğini.
Evet balım anladım yine de toplaşsak anlaşırız hiç merak etme hahahYukarıda dedim ya toplaşirsak kendimi ifade etmek için böyle böyle derim diye. Ona dedim
Bende 11. Haftada kanamam oldu kanama alanı yüzünden dedi. Benim zaten 6. Haftadan beri vardı. 11. Haftada ilk defa kanamam oldu. Hastanede yattim 4. Aya kadar dufaston içim daha yeni kestim. Sonrada ara ara koyu renkte lekelenmem oldu. Dr içerideki o eski kan geliyor dedi.Arkadaşlar merhaba, inşallah herkes sağ salim yavrusunu kucağına alır. Bir sorum olacak bilen varsa yazarsa çok sevinirim. 11+3 de yoğun bir kanama yaşadım, bu 2. gebeliğimi ilkinde hiç böyle şeyler yaşamadım bilmiyorum o yüzden, kanama alanı rahim ağzına yakın dedi, ne demek olduğunu anlamadım.
Yani ben onu tam bilmiyorum. Benimki neredeydi. Ama kesenin tam altındaydı. Belki rahim ağzına yakın olduğu için. Bebekte büyüyüp baskı yaptığı için kanaman oluyordur.Rahim ağzına yakın olması daha büyük bir sorun mu? Bende günde 2 progestan hap, haftada 1 progestan iğne kullanıyorum, rapor almam gerekecek sanırım
Baayyyillldddiiimmm çok güzel çok şeker. Üstünde görmek nasip olsun.
Civilden 321 tlye aldım canım. Aminnn inşallah teyzesiBaayyyillldddiiimmm çok güzel çok şeker. Üstünde görmek nasip olsun.
Bu kaça aldın acaba.
Çok teşekkür ederim cevapların için , kafamın rahat olması için perinatolojiye gideyim en mantıklısı bu görünüyor ondan sonra yolum belli olurYani ben onu tam bilmiyorum. Benimki neredeydi. Ama kesenin tam altındaydı. Belki rahim ağzına yakın olduğu için. Bebekte büyüyüp baskı yaptığı için kanaman oluyordur.
Ben de canım şaşkınım ama umursamazsam stres yapmazsam daha iyi diye düşündüm. Öyle çok şükürAaaaa çok şaşırdım ve sevindim. Nasibinde doğmak yaşamak varsa valla herşey bahane. Çok şükür rabbime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?