• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
benim 17. gun, devam ediyor, cok yogun degil ama biraz moralim bozulursa ya da stres olursam artiyor, keyfim yerindeyse azaliyor gibi bir durum gozlemledim. bende dikis de cok bu arada, 3 ayri yirtik oldu zira. doktor 40’a kadar ortalama, gelebilir, sancin agrin rahatsiz edici duzeyse olmazsa normaldir her sey endise etme demisti.
Aa ilginç bir gözlem.. Ağrım sızım yok yani bekleyeyim o zaman az daha

Kızlar 40+4 haftalık hamileyim benim gibi olan varmı cuma günü 3cm açıklığım vardı nst de sancım vardı doktor yatış önerdi ben sancılarimi evde çekmek istediğim için kabul etmedim ama iki gündür sancım siddetlenmedi
Canım benim de 2-3 cm açıklığım vardı perşembe ama hala sancım pek yok, eğer kendi sancım gelmezse en geç cuma yatıracak beni ben kabul ettim hatta çarşamba gitmeyi bile düşünüyorum bebeğimi riske atmamak için. Bence sen de daha fazla bekletme yarın git doktoruna eğer güvendiğin bir doktorsa da yatışı kabul et. Benim cuma günü 40+1 olacak daha fazla beklemek istemedi bazı riskler başlıyormuş 40. Haftadan sonra, tabiki yine de sen bilirsin
40+0 benimde hiç sancim yok Nisan da gelmedi yarın muayenem var suni sancı için randevu alacağım belki 2-3 gün daha bekle diyebilirler

Çok ama çok haklısın meme dışında mamayı neyle verirsek verelim doğal olarak en kolayını tercih edecekler. Ahhhhh bu sarılık olmasa ne mama ne biberon ama el mahkum maalesef başka çare yok şu an için. Kilo alımı iyiyse gayet normal şu an izlediğin yol. Ben yarın aile hekimine götüreceğim kaç kilo olmuş baktırmak için ona göre bir yol izlerim en kötü diye düşündüm.

Ben de bir sonraki uyanmasında memelerim az dinlensin de 😂 iki meme emzirip daha sonra mama şeklinde gideyim.
ayy bi’ gotur bakalim tatli minnos ne kadar olmus 🩵 orada da sor diyecegim de, ben pek guvenemiyorum aile hekimlerine, biraz bilgisizler gibi geliyor. aslinda bu sarilik olmasa, duz mantik, cocuk doymasa uyumaz deyip gececegiz de, iste yok 2 saatte bir emzir yoksa su kadar cisli bu kadar kakali bez olsun derken biraz harap olduk, cocuklarin da duzeni sasti gibi geliyor bana bu kadar mudahale ettigimiz icin 😒 gereginden fazla verirsem o da zarar gibi hissettiriyor annelik icgudum. bundan sonra yavas yavas duzene girecek ama, ayy umarim cok gazli bebis olmazlar 🙏🏻🩵

biz de yarin hastanedeyiz yine, umarim sariliktan yana yuzumuz guler ☺️

15 gündür uğraşıp didinip memeye alıstırdığım bebem iki gün biberonla süt içti diye memeyi bıraktı öncesinde kaşık biberonla veriyorduk 🥺 ağlicam yeter artık😭 tükenmiş hissediyorum her şey en başa mı döndü tam modum yükselmişti memesini emiyor kilo alıyor diye 😭😭😭depresyonda gibiyim zombi gibi dolaşıyorum evde

Benim doktorumda 41e kadar vaktimiz var dedi. Cuma günü gittiğimde 1-2 cm açılma var dedi. Ağrım oldu muayeneden kaynaklı. O günden sonra ağrı falan yok 😅 haftaya gel dedi. Bende dedim nasıl haftaya artık daha çok gelmem gerekmiyor mu 😅 gerek yok kanaman suyun gelmediği sürece dedi 🥲 ama ben de dayanamayıp belki çarşamba giderim
Durumumuz senle aynı devlet hastanesi artık beni her gün çağıriyor bence imkanın varsa sende her gün git son haftalar tehlikeli valla bu süreç beni çok yıprattı içerde kakasını yapmasindan korkuyorum

40+0 benimde hiç sancim yok Nisan da gelmedi yarın muayenem var suni sancı için randevu alacağım belki 2-3 gün daha bekle diyebilirler
Benimde nst de sancım çıkıyor üç haftadır ama evde hic ağrım yok hastaneye gidince belim falan çok ağrıyor devlet hastanesi beni 41 e kadar bekletcek

Doymuyorsa uyumuyorlar eğer gaz gibi sorun yoksa. Bir öğün 90 cc yapıp denesen ne kadar içtiğine baksan? Zaten bırakacaktır doyduğu zaman. Ona göre doktorunla görüşürsün.
Gazı vs yok olmuyor. Doktorum mama çok hızlı kilo aldırdığı için 90 yapma dedi. Kafam çok karışık 🥴

15 gündür uğraşıp didinip memeye alıstırdığım bebem iki gün biberonla süt içti diye memeyi bıraktı öncesinde kaşık biberonla veriyorduk 🥺 ağlicam yeter artık😭 tükenmiş hissediyorum her şey en başa mı döndü tam modum yükselmişti memesini emiyor kilo alıyor diye 😭😭😭depresyonda gibiyim zombi gibi dolaşıyorum evde
Canım biberonla da yese memede emse kilo alır aynı şekilde önemli olan yemesi. Memeye de alıştırırsın ama kendinizi memeye şartlamayın bu psikolojinizi bozar. Ne kadar üstüne düşmeseniz o kadar kolay olur herşey ❤️

Kızlar vallahi çığlık atacağım normal mi anormal mi çözemiyorum. Uyuyan bebem uyumuyor… 16:30 da uyandı sağ memeyi verdim güzelce emdi. Sonra 60 cc mama yaptım onu da güzelce içti. Gazını çıkarttım altını değiştirdim derken 1 saat geçti. 1,5 saat sonra da aranıyordu 30 cc daha mama yaptım onu da içti sonra uyudu. Mama zamanlaması ve verdiğim miktar çok normal ama kademeli olarak miktarı biraz düşürmek istiyorum. Siz 2 meme + takviye mama nasıl ilerliyorsunuz. Fikirlerinize açığım. Sarılık açısından tehlikeli olur mu bir de onu da düşünüyorum biraz daha mı beklesem diye.

Süt sağıyorum sütüm var, emzirirken de takip ediyorum aktif şekilde emiyor.
Benim bebe de sabah 9 buçuğa doğru uyandı ve 19.00’a kadar sadece 1,5 saat uyudu. Uykusu düzenli,yemesi düzenli olan bebeğe bir şey oldu bugün gerçekten anlamadım.
Sarılık beslenme tempomuz bizim de şöyle,artık memeleri ne kadar emiyorsa o kadar tutuyorum açıkçası çünkü iki gündür sürekli aranma refleksi geldi ve çoğunlukla da o aranmalarda meme verirsem ya da sağdığım sütü verirsem alıyor. Midesi büyüdü diye düşünüyoruz. O yüzden istediği kadar meme,iki kere 60 ml mama (ne kadarını içerse),diğerlerinde de yine 50-55 ml sağdığım sütü veriyorum.
Bence en iyisi doktora danışmak çünkü memede ne kadar kaldığı çok önemli değil aktif ememiyor olabilir. Bizim doktorumuz öyle söyledi

Benimde nst de sancım çıkıyor üç haftadır ama evde hic ağrım yok hastaneye gidince belim falan çok ağrıyor devlet hastanesi beni 41 e kadar bekletcek
Beni bekletemeyebilirler en fazla 3 gün bebek 4 kilo üstünde diye neyse yarın ola hayrola
Haber ver canım mutlaka
vereceğim canım inşallah hayırlısıyla bi dogursaydik

Beni bekletemeyebilirler en fazla 3 gün bebek 4 kilo üstünde diye neyse yarın ola hayrola

vereceğim canım inşallah hayırlısıyla bi dogursaydik
Hayırlısı olsun canım inşallah hakkımızda benim de son 4 günüm elimden geleni yapacağım, nasip diyorum artık sağlıklı olsunlar da doğum şekli zamanı hiç önemli değil 🌸

Durumumuz senle aynı devlet hastanesi artık beni her gün çağıriyor bence imkanın varsa sende her gün git son haftalar tehlikeli valla bu süreç beni çok yıprattı içerde kakasını yapmasindan korkuyorum
39+3 üm şuan. 40 ı tamamlasa doktoru dinlemem artık giderim bende gün aşırı. 40 ı tamamlamadığı için biraz daha rahatımda yarından itibaren çalışmalara devam artık 😅

Hayırlısı olsun canım inşallah hakkımızda benim de son 4 günüm elimden geleni yapacağım, nasip diyorum artık sağlıklı olsunlar da doğum şekli zamanı hiç önemli değil 🌸
Az evvel acile gittim nst normal sancı da yok hafif rahim kasılmaları var ama açılma sancıları yokmuş yarın kendi doktorum ne diyecek bakalım. Bu arada ben her yolu denedim başlamadı doğum, sebebi de yok inşallah seninki kendiliğinden başlar

ayy bi’ gotur bakalim tatli minnos ne kadar olmus 🩵 orada da sor diyecegim de, ben pek guvenemiyorum aile hekimlerine, biraz bilgisizler gibi geliyor. aslinda bu sarilik olmasa, duz mantik, cocuk doymasa uyumaz deyip gececegiz de, iste yok 2 saatte bir emzir yoksa su kadar cisli bu kadar kakali bez olsun derken biraz harap olduk, cocuklarin da duzeni sasti gibi geliyor bana bu kadar mudahale ettigimiz icin 😒 gereginden fazla verirsem o da zarar gibi hissettiriyor annelik icgudum. bundan sonra yavas yavas duzene girecek ama, ayy umarim cok gazli bebis olmazlar 🙏🏻🩵

biz de yarin hastanedeyiz yine, umarim sariliktan yana yuzumuz guler ☺️
Valla imzamı atıyorum tüm yazdıklarına 🥺 çok ama çok haklısın canım benim. Sarılık psikolojisini bozan kim varsa hepinize sımsıkı sarılıyorum 💛 Geçecek inşallah böyle sürmeyecek az daha olmayan psikolojimizle sabır 😍🥹 Ben de alarmla yaşıyorum her 2 saatte alarm duymaktan ve kurmaktan midem bulandı. 2 saatte bir kelimesini duymak dahi istemiyorum 🥺

Ayyyyy yarın her şey güzel olacak inşallah mutlu şekilde yazacaksın buraya pozitif enerji yollayalım.

Back
X