• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Ben de tamamen benzer durumdayım sizinle, silikon uçsuz emziremiyorum ve sağdığım sütü ve mamayı da biberonla veriyorum. Umarım ilerde silikonsuz emzirebiliriz, her gün biraz denemeye çalışıyorum. Biberon olarak da Avent kullanıyordum ama beslemek saatler sürüyordu ve yeni bir beslenme döngüsüne geçiyorduk, o yüzden comotomo aldım rahat ettim.

Umarım çünkü silikonla emzirmek hiç hoşuma gitmiyor, tek iyi tarafı göğüs uçları yara olmuyor. Biberon ben de avent kullanıyorum ve gerçekten en az akışlı olanda bebeğin artık çenesi yoruluyor bence, comotomo'ya bi bakıyım çok teşekkür ederim

Mesajını okurken ağlamadan edemedim .Ben kandimi çok suçluyorum .Herkes bebeğini emzirebiliyor ben emziremiyorum diye düşünüyordum.Benimle aynı durumda olmanı istemezdim ama başka birininde bu şekilde olması ve yazdıkların içimi rahatlattı .haklısın elimizde olsa gögüs ucunu
da çıkartırız sütümüzüde artırırız 😞😓.Çok ama çık teşekkür ederim mesajıma cevap yazdığın için 🤧❤️

Hiç suçlama canım bebeklerimize en iyi biz bakarız, herkes bu süreçte bi zorluk yaşıyor biz de bunu yaşıyoruz ama inşallah düzelir 🙏🏻 istediğin her zaman yazabilirsin ♥️

Az evvel acile gittim nst normal sancı da yok hafif rahim kasılmaları var ama açılma sancıları yokmuş yarın kendi doktorum ne diyecek bakalım. Bu arada ben her yolu denedim başlamadı doğum, sebebi de yok inşallah seninki kendiliğinden başlar
İnşallah canım ben çok progestan kullandım buna bağlıyorum açıklığın ilerlememesini

Ben doğurdum kızlar hala hayal gibi maşallah🧿 verir vermez tuttu memeyi baya da saçlı doğdu ilk yürüyüşümü de yaptım ama henüz koridora çıkamadım tesettürlüyum ya üzerim pek müsait değildi. Altını bile aldım Kuzum'un 🥰🥰🥰 mecburi sezaryen oldum ben detayları sonra uzun uzun anlatırım
Ayy canım benim hayırlı olsun çoook sevindim, ilk elenen sen olacaksın demiştim, müsait olunca yaz mutlaka 🥰

Evet canım mutlaka Danış gaz damlası kullanmazsan bile probiyotik takviyesi çok fark ediyor erkek çocuğu gazlı olur demişti doktor sen aldığınız sanırsın ama tam yeterli gelmez diye bir probiyotik bir gaz damlası şeklinde devam ediyoruz, aynen canım senin özel durumun var en doğrusunu yaparsın bir de karnına hakiki zeytinyağın varsa ı love you mesajını zeytinyağı ile dene onunda faydası çok oluyor muhtemelen gazını yeterli çıkartamadı annesi yoksa kademen ve saatin bence çok iyi
Canım size kaçıncı gününde vermişti probiyotik? Hangisini kullanıyorsun? Bir de gaz şikayetiniz mi bardı nasıl geldi?

Kızlar ben bilmeden yanlış bir şey mi yaptım. Şuan şaşırdım açıkçası. 39+4 haftalık hamileyim ben bilmediğim için bütün takviyelere devam ediyordum. Magnezyumda günde 2 içiyordum. Şuan öğrendiğime göre son hafta kesilmeliymiş ve doğum kasılmalarını etkiliyormuş. Sizin doktorlarınız böyle bir uyarıda bulundu mu?

Kızlar ben bilmeden yanlış bir şey mi yaptım. Şuan şaşırdım açıkçası. 39+4 haftalık hamileyim ben bilmediğim için bütün takviyelere devam ediyordum. Magnezyumda günde 2 içiyordum. Şuan öğrendiğime göre son hafta kesilmeliymiş ve doğum kasılmalarını etkiliyormuş. Sizin doktorlarınız böyle bir uyarıda bulundu mu?
Selam canım 38+0 da magnezyumu kesmemi istedi doktorum kasılmaları gevşetmesin diye doğru. diğer Takviyelere devam edebilirsin dedi ben onları da 2 güne bir alıyorum( son haftalarda kan tahlilim olmadığı için sen günlük devam edebilirsin değerlerine göre) sadece d vitamini günlük devam ettim

Canım size kaçıncı gününde vermişti probiyotik? Hangisini kullanıyorsun? Bir de gaz şikayetiniz mi bardı nasıl geldi?
Bize 4.gun sarılıktan dolayı yatarken verildi gazı probiyotik olarak bigaia gaz damlası olarak Nurse Harves doktor gözetimi altındayken bu ikisi direk söylendi

oyle dusunme canim, ben 40+3’te dogurdum, son ana kadar tum takviyeleri kullanmaya devam ettim; demir, dvit, magnezyum, doktor birak demedi. dogumdan 2-3 hafta once cok yogun sol bacakta siyatik agrisi yasamistim ben, belki ondan kes demedi. kisiye, duruma ve yoruma gore degisiyor bu durum da sanirim. sen kendi doktoruna sor, onun yonlendirmelerine gore hareket et. belki senin devam etmeye ihtiyacin oldugunu dusunuyordur, bilemeyiz.

Sizin için küçük benim için büyük bir durum 😂Sonun da sonuna geldim artık .Bugün anestezi de görecek Çarşamba doğum🙃

Bugün hemşire de bilgilendirdi .Mesela öğlen vakti emzirdiginiz süt bebeğe enerji ,akşam emzirdiginiz süt bebeği rahatlatır gevsetirmis.Öğlen sagdiniz sütü sonrası için öğlen verin mesela not tütün.

Eklentiler

• 17609419644307772813540851376944.webp
    17609419644307772813540851376944.webp
    16,5 KB · Görüntüleme: 13
Hiç suçlama canım bebeklerimize en iyi biz bakarız, herkes bu süreçte bi zorluk yaşıyor biz de bunu yaşıyoruz ama inşallah düzelir 🙏🏻 istediğin her zaman yazabilirsin ♥️
Allah razı olsun . İnşallah zamanla düzelir .Haklısın bebeklerimize en iyi biz bakarız ❤️❤️

Ayy kabus gibi bir 4 saat geçirdik. 19.00-23.00 arası bir ağzı yerde bir ağzı gökte ağladı oğlum. Ne masajlar ne pişpişlemeler asla susmadı artık sesi kısıldı gözleri kızardı. Sadece memede susuyor orda uyuyor ama o uyku da 5 dakika sürüyor. Gazı var eminim ama çıkmıyor, 1 haftadır zaten kaka yapmıyor söylemiştim onu. Doymuyor mu diye mama bile yaptım 1 haftadır kesmiştim mamayı. Tam da annemin gittiği akşama denk geldi. Eşimle ikimiz kaldık 2 haftadır ilk defa. Ve son çare ayağımızda sallayarak uyuttuk. Yapmam dediğimiz ne varsa yaptık resmen ya emzik, mama, ayakta sallama vs. Asla büyük konuşmamak lazımmış… Çok zordu, çok üzüldüm o ağladıkça ben bişey yapamadıkça ben ağladım..
Canım benimkide huzursuz du dün. Gece uyumadan önce Ben karnına yumuşacık mendil koydum sonra kıyafetlerinin üstünden de incecik bir şeyle bağladım karnını. Amaç karnını sıcak tutmak için. Sabaha karşı bir kaka yapmış bezden taşmış. Bunu deneyebilirsin. Bunu dene işe yaramazsa artık fitille yaptır bence. 1 hafta olmuş onunda huzursuzluğu vardır

L luckykus aşkım gazı olduğunda da sadece rahatlamak için emmek istiyorlar .. doktor tek bildikleri şey emmek ve onun yardımcı olacağını düşünüyorlar dedi . Bi gaia deneye bilirsin ben lefax vebi gaia veriyorum ama doktorumuz ilk 6 hafta hep artarak devam edip sonra azalmaya başlıyacak dedi. Çözümüde yok dedi

Bizimde gaz problemimiz var. Özellikle akşam yemek saatinde bir başlıyor neredeyse 12 ye kadar çılgıncasına ağlıyor.

Gece de neredeyse iki kere falan uyanıyor. Gece 12 gibi emziriyorum 3 gibi uyanıyorum bakıyorum mızıldanıyor alıp emziriyorum. Sonra bir bırakıyorum 6 ya kadar uyuyor bazen 6 yı da geçiyor yine alıp emziriyorum.

Kiraz çekirdekli torba ısıtıp koyuyorum karnına. İki gündür böyle uyuyor.

Çarşamba kontrolümüz var gaz damlası soracağım. Kuzum ağlıyor sürekli çok üzülüyorum. O ağladıkça göğüüs uçlarım sızlıyor.

Ya bi de 15 günlük oldu bugün hala doğum kilosunu yakalayamadı. Sizce doymuyor olabilir mi? Sütüm sol memeden sağım ile 60 ml falan geliyor. Sağ meme daha az. Her zaman sağmıyorum tabi. Ama göğüslerimde aşırı bir dolgunluk yok. Bir de memede uyuyakalıyor hep dürtüklüyorum gıdıklıyorum ama yok maksimum 10 dk dayanabiliyor.

Doyup doymadığını nasıl anlayacağız.

Bir de kanama konusunda ben neredeyse günlük ped kullanıcam o kadar az kanamam oluyor. Doktorunuz ne kadar temizlediyse o kadar az kanama oluyormuş.

Sezeryanin 10. Günü düz oturarak yatıp sürekli oturmaktan popom çürüdü resmen yan yatmaya ne zaman başlarım acaba 🥲🥲🥲😭
Seni çok iyi anlıyorum. Hastanede götüm acıyor diye eşim totomun altına yastık bile koymuştu. Ancak ben 10 gün yan yatmıştım ve çok da rahat hissetmiştim. Azıcık bir zorlanma olabilir o zaman bacaklarının arasına bir yastık koy. Hemen dene çok rahat edeceksin.

Canım benimkide huzursuz du dün. Gece uyumadan önce Ben karnına yumuşacık mendil koydum sonra kıyafetlerinin üstünden de incecik bir şeyle bağladım karnını. Amaç karnını sıcak tutmak için. Sabaha karşı bir kaka yapmış bezden taşmış. Bunu deneyebilirsin. Bunu dene işe yaramazsa artık fitille yaptır bence. 1 hafta olmuş onunda huzursuzluğu vardır
Nasıl mendil canım ısıtıp falan mı koydun ay denerim valla her yolu

Back
X