• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Evet zaten bahaneleri hep enteresan şekilde hazır oluyor ben de bunu anlayamıyorum 😂 Yahu tamam işe gidiyorlar tabii ki iş stresi vs kolay değil ama biz de evin içinde hiç durmadan 7/24 çalışıyoruz ve bizim bir mesai saatimiz dahi yok şu an 😂
Ben ıqos içiyorum ona başladım o olmasa daha da cinnetliktim 😂
Erkeklerin bizi anlamaları için önce hamile kalmaları,sonra doğurmaları sonra da lohusalık psikolojisiyle bebek bakmaları lazım şahsi fikrim :D bunlar olana kadar beklentide olmak bile bizim zararımıza :D
Umarım eşin eşekliğini bir an önce anlar.
Bu arada ben de iqosuma dönmek istiyorum ama zararı nedir değildir bilmediğim için dönemiyorum :(

Ya onceki yazini okudum zor olmus senin icin canim umarim görür yorgunluğunu biraz da olsa anlar seni ama daha lohusayiz gerçekten yardimci olmalari gerek ozellikle geceleri ben cok zorlanıyorum ya dun gece burnu tikandi hic uyumadi serum fizyolojik sıktım bugunde yikadik baya acildi umarim ilerlemez hasta olmaz
Ya bizde de 2 gündür emzirirken hırıltı tıkanıklık var. Biz de serum fizyolojik yapıyoruz ama çok verimli olmayınca doktora sordum bugün. Daha çok küçük olduğu için kıkırdaklar vs yeni yeni oturuyor normal o yüzden dedi. Emmesini engellemediği sürece sorun olmaz dedi bir de

Erkeklerin bizi anlamaları için önce hamile kalmaları,sonra doğurmaları sonra da lohusalık psikolojisiyle bebek bakmaları lazım şahsi fikrim :D bunlar olana kadar beklentide olmak bile bizim zararımıza :D
Umarım eşin eşekliğini bir an önce anlar.
Bu arada ben de iqosuma dönmek istiyorum ama zararı nedir değildir bilmediğim için dönemiyorum :(
Hahahah o kadar haklısın kiiiii 🤩 Görmezden geleceğim artık görmezden gelirsem her şey sanki benim için daha da iyi olacakmış gibi.
Bakalım hiç sanmıyorum ama yine de umarım anlar bi kendine gelir.

Yaaa ben doğumdan 3 gün sonra anlık stresle bebitom yoğun bakıma girince başladım. Sigaradan farklı biliyorsun kokusu vs yok o yüzden bir tık daha içim rahat. Eee tabi yine de nikotin, zararı sıfırdır diyemiyorum 🥺

Evet zaten bahaneleri hep enteresan şekilde hazır oluyor ben de bunu anlayamıyorum 😂 Yahu tamam işe gidiyorlar tabii ki iş stresi vs kolay değil ama biz de evin içinde hiç durmadan 7/24 çalışıyoruz ve bizim bir mesai saatimiz dahi yok şu an 😂
Ben ıqos içiyorum ona başladım o olmasa daha da cinnetliktim 😂
Bende her an tetikteyim zor tutuyorum kendimi başlamama ramak kaldı 😅 iqosa bende bakcam bı yoksa Show TV ana haber tövbe estağfurullah 😅😅😅😅😅

Ya bizde de 2 gündür emzirirken hırıltı tıkanıklık var. Biz de serum fizyolojik yapıyoruz ama çok verimli olmayınca doktora sordum bugün. Daha çok küçük olduğu için kıkırdaklar vs yeni yeni oturuyor normal o yüzden dedi. Emmesini engellemediği sürece sorun olmaz dedi bir de
Ya ben sık sık döküyorum baya aciliyor ama gece oyle olunca korktum oglumda hic olmamıştı alerjikmi diye düşündüm simdiki bebisler hep Alerjik oluyor

Hahahah o kadar haklısın kiiiii 🤩 Görmezden geleceğim artık görmezden gelirsem her şey sanki benim için daha da iyi olacakmış gibi.
Bakalım hiç sanmıyorum ama yine de umarım anlar bi kendine gelir.

Yaaa ben doğumdan 3 gün sonra anlık stresle bebitom yoğun bakıma girince başladım. Sigaradan farklı biliyorsun kokusu vs yok o yüzden bir tık daha içim rahat. Eee tabi yine de nikotin, zararı sıfırdır diyemiyorum 🥺
Zaten kafamızı her şeye ekstra yorduğumuz bir dönem,bir de en yakınındaki seni anlamayınca.. valla dövesim geliyor bu erkoları ya,üzmesin seni :(

Valla seni asla ama asla yargılamıyorum,hamileliğin son zamanlarından beri aşırı canım çekiyor,doğumdan bir gün önce de içtim hatta eşiminkini alıp. O da şok bu kadar durdun şimdi mi yani diye :D ama insan gerçekten istiyor,maalesef bu dönemde de iyi hissettirecek bir şey. Bilmiyorum her an içebilirim,eşimden ve annemden çekiniyorum sadece :D bebitoya zararı kısmına hiç girmiyorum oraya girersem daha fena

Ya ben sık sık döküyorum baya aciliyor ama gece oyle olunca korktum oglumda hic olmamıştı alerjikmi diye düşündüm simdiki bebisler hep Alerjik oluyor
Canım bizim doktorumuz izotonigi nebulzatörle de verebilirsin eğer çok tıkanıklık olursa demişti arada bir yapıyorum ben

Ay kuşum valla takıldığım artık yardımcı olması, yorgunluğumu görmesi ne bileyim evde herhangi bir işe yardımcı olması da değil. Ben zaten kendimi bildim bileli her konuda her şeyle tek başıma ilgilenen biri oldum. Hem tek çocuğum hem ailemin evinden 18 yaşında üniversite için ayrıldım senelerce tek yaşadım. Hepsinin etkeni var zorlanmıyorum işten güçten. Tek sorun 2 gecedir ayaktayız sabahlara kadar ağlıyor insan bir kalkar der neyi var, bir problem mi var doktora mı gitsek vs diye sorardı. Ya da sen nasılsın iyi misin, yorgun gözüküyorsun hadi git yat söz veriyorum uyumayacağım aklın kalmasın derdi. Babalık ya da eş olmak sadece evin eksiklerini gidermekle bence olmuyor ben kendi babamdan böyle görmedim hep anneme her konuda yardımcı olmuştur ki daha da öyledir. O yüzden garip olan her şey şu an daha da garip geliyor. Neyse kendi bilir 🫠

Yaaaa allah korusun aman çağırmayalım hastalığı da hasta olacak gibi mi tıkanıklığı? Açmadı mı serum fizyolojik? Benimkinin de tıkanık gibi oluyor bazen açılmadığı da oluyor serum fizyolojikle. Sonra sonra toparlıyor. Daha burun delikleri falan çok küçük ya acaba ondan mı diyorum.
Ya belki de esin kendi ailesinde gormedigi icin bilemiyordur bak sen diyorsun babam hep yardimci olurdu sonucta rol model ebeveynlerimiz oluyor umarim bunuda asarsiniz canim

Aynen açılıyor devamli sıkıyorum yoksa yine doluyor banyoda yaoinca baya avildi bi rahat uyudu benim gogusler 2 saat tatile cikti 🤣🤣🤣

Zaten kafamızı her şeye ekstra yorduğumuz bir dönem,bir de en yakınındaki seni anlamayınca.. valla dövesim geliyor bu erkoları ya,üzmesin seni :(

Valla seni asla ama asla yargılamıyorum,hamileliğin son zamanlarından beri aşırı canım çekiyor,doğumdan bir gün önce de içtim hatta eşiminkini alıp. O da şok bu kadar durdun şimdi mi yani diye :D ama insan gerçekten istiyor,maalesef bu dönemde de iyi hissettirecek bir şey. Bilmiyorum her an içebilirim,eşimden ve annemden çekiniyorum sadece :D bebitoya zararı kısmına hiç girmiyorum oraya girersem daha fena
Vallahi yargılamak kimsenin haddine değil yoğun bakıma alındığında hastanede içtim yani ağlamaktan içim çıktı ama eve gelince geri tuttum kendimi belki de tutamayabilirim asla diyemiyorum geçen gece balkona çıkacaktım yani o derece oldum ağlamaktan yetememe duygusundan,ama çok zor durumdayım 😅

Gecmesse onuda denerim canim ya 2.bebis ama oglumda hic tikaniklik yasamadim 🙄
Aynen canım ben ilkinde de yaşadığım için alerjik bebek daha farklı oluyor benimki alerjikti ilki o bambaşka bir boyut şu an tıkanıklıktır muhtemelen alerji olduğunda zaten anlıyorsun bı farklılık olduğunu

Ayyy kendileri doğursa yanmıştıkkkkk bi ilgilenmeyelim kesinlikle kıyamet kopardı 😂 erkekler kapatılsın pankartıyla gezmelik dönemdeyim 😂
Ağzımaaaa sürmedim hamilelikte yemin etmiştim hatta hamilelikte nefsime yenilip içmeyim diye o derece. Ama doğum sonrası direkt tetiklendim bir nebze de olsa rahatladım, rahatlatıyor.
Hahha şok olmuştur içmeyip içmeyip doğum sonrası içince 🥲
Anneleeeeer 🥹 kızar içme kızım diye benim annem de kızıyor astımım da var bir de ama tetiklemiyor allahtan bu çok şükür

İğrenç bir gece geçirdim gazdan dolayı ne uyudu ne ağlaması, huzursuzluğu kesildi. Sabaha karşı birkaç saat uyudu ben de uyumuşum ama daha devam ediyor gaz sorunu. Bizim çıkan enzim eksikliğinden dolayı bitkisel herhangi bir şey kullanmamız yasak doktor kontrolünde varsa eğer kullanabildiğimiz isteyeceğim.

Eşim cumartesi akşamı arkadaşıyla dışardaydı çık hava al diye kendim söyledim. Pazar sabah ben köpeğimle kahve içmeye çıktım hem açılırım hem de iyi gelir diye. Eve geldim eşim dışarı çıktı akşama kadar yoktu. Eve geldikten sonra da biraz gazını çıkarttı, altını değiştirdi ve uyudu. Asla sabaha kadar da bir kere uyanıp bize bakma tenezzülünde bulunmadı. Gerçekten çok ama çok gözümden düşmeye başladı. Geçen gün de küsmüştüm tamam özür dilerim haklısın demişti ama değişen bir şey olmadı. Beni dinlendirmek bile aklına gelmiyor. Acayip gergin ve sinirliyim kızlar.
Ah canım çok iyi anlıyorum seni 🥹 Erkekler düşündüğümüz kadar akıllı varlıklar değiller. Diğer arkadaşların dediği gibi bizim onlara sorumluluk vermemiz lazım. Bir şeyi akıl edip yapamaz onlar. Mesela ben emzirme yastığında yatırarak emziriyorum. Memede uyuduğu zaman eşimi uyandırıp bebeği beşiğine koyar mısın diyorum. Halbuki kucağımda sayılır yani birkaç manevrayla ben de koyabilirim ama neden yapayım ? Çeşitli bahanelerle devamlı uyandırıyorum su verir misin, ışığı açar mısın vs gibi, kusura bakmasın evet işe gidecek olabilir ama ben de öğlene kadar uyumayacağım yani gayette eşitiz. Sen de sürekli bişeyler talep et önce basit şeyler olsun getir götür işleri gibi. Sonra daha büyük sorumluluklar alır. Bize annelik anında yükleniyor ama babalık için biraz eğitime ihtiyaçları var 🥲

Nasıl mendil canım ısıtıp falan mı koydun ay denerim valla her yolu
Mavili olanı direk bu şekilde karnına koydum. Isitmadim zaten direk soğuyor ya. Sonra kiyafeterini falan giydirdim en üstense beyazla bağladım karnını. Sonrada kundakladim uyuttum. Belkide denk gelmiştir bilmiyorum. Ama karnı sıcak tutarsan gazına falanda iyi diyorlar o yuzden ben bu fayda ettiğini düşünüyorum

Eklentiler

• 17609588205234583700261065310854.webp
    17609588205234583700261065310854.webp
    51,6 KB · Görüntüleme: 19
Ayy kabus gibi bir 4 saat geçirdik. 19.00-23.00 arası bir ağzı yerde bir ağzı gökte ağladı oğlum. Ne masajlar ne pişpişlemeler asla susmadı artık sesi kısıldı gözleri kızardı. Sadece memede susuyor orda uyuyor ama o uyku da 5 dakika sürüyor. Gazı var eminim ama çıkmıyor, 1 haftadır zaten kaka yapmıyor söylemiştim onu. Doymuyor mu diye mama bile yaptım 1 haftadır kesmiştim mamayı. Tam da annemin gittiği akşama denk geldi. Eşimle ikimiz kaldık 2 haftadır ilk defa. Ve son çare ayağımızda sallayarak uyuttuk. Yapmam dediğimiz ne varsa yaptık resmen ya emzik, mama, ayakta sallama vs. Asla büyük konuşmamak lazımmış… Çok zordu, çok üzüldüm o ağladıkça ben bişey yapamadıkça ben ağladım..
Ay ben de yapmam dediğim her şeyi yaptım bezi uyuttum emzik verdim biberon verdim yeter ki doysun yeter ki uyusun diye sarılığı geçsin diye🥺memeyi hâlâ kavramadı zorluk çekiyor o yüzden

Ah canım çok iyi anlıyorum seni 🥹 Erkekler düşündüğümüz kadar akıllı varlıklar değiller. Diğer arkadaşların dediği gibi bizim onlara sorumluluk vermemiz lazım. Bir şeyi akıl edip yapamaz onlar. Mesela ben emzirme yastığında yatırarak emziriyorum. Memede uyuduğu zaman eşimi uyandırıp bebeği beşiğine koyar mısın diyorum. Halbuki kucağımda sayılır yani birkaç manevrayla ben de koyabilirim ama neden yapayım ? Çeşitli bahanelerle devamlı uyandırıyorum su verir misin, ışığı açar mısın vs gibi, kusura bakmasın evet işe gidecek olabilir ama ben de öğlene kadar uyumayacağım yani gayette eşitiz. Sen de sürekli bişeyler talep et önce basit şeyler olsun getir götür işleri gibi. Sonra daha büyük sorumluluklar alır. Bize annelik anında yükleniyor ama babalık için biraz eğitime ihtiyaçları var 🥲
Kesinlikle ama ben de komut vermekten yoruldum biraz kendisi düşünsün yapsın istiyorum ve çok şey istedikçe onun bıktığını görüyorum babalık da kolay değil yapsın yapacak bir şey yok😊

Kızlar sezeryan olalı 20 gün oluyor hala kanamam bitmedi birkaç gündür Pet taktım Pet takmaktan tahriş oldum Depen‘te geri döndüm tahriş önlemenin bir yolu var mıdır nasıl düzelteceğim

Hiç değiller hiiiiiiç 😒 Çok ama çok iyi yapıyorsun ki eşin de yapabiliyor. Eşinin de ayak uydurması, uydurabilmesi çok güzel ve önemli.

Benim sorunum ve üzüldüğüm nokta bana evdeki işlerle alakalı yardımcı olup olmaması değil. Biz evlendiğimiz günden bu yana bende zaten evin tüm işleri ki ben severekte yapıyorum severim iş yapmayı ve düzeni. Ben sabah pipiliyi ilk uykusuna yatırdıktan sonra evin bütün işlerini halletmiş oluyorum. Öğlen yatırdıktan sonra da köpeğimle ilgileniyorum ve kişisel ihtiyaçlarımı karşılıyorum. Günün geri kalanında da baktım zaman var uyuyabilirsem uyuyorum.

Yemek yapmayıp uyuduğum günler, eve gelip yemek yaptığı da oluyor. Mama yapıp getirir misin diyorum yapıp getiriyor. Gazını çıkartıyor, altını değiştiriyor, emzirirken bir şey eksikse odasından onu da getiriyor. Sorunum aslında bunlar da değil. Ben 3 eylülde daha hamileyken hastaneye yattım, doğum yaptıktan sonra 2 haftamız da hastanede geçti yani yeni yeni 2 haftadır tam anlamıyla evdeyiz. Eve gelip uyuması beni çileden çıkartıyor. Fedakarlık yapamıyor uykusundan asla ve katiyen. 2 gündür gece full time ayaktayım ağlama seslerini duyup insan neyi var ne oldu diyemez mi? Bana nasılsın iyi misin yorgun musun dinlenmeye ihtiyacın vardır sen uyu diyemez mi? Ben bunlara takılıyorum. Yazmıştım ama şöyle bir şey geçti aramızda. Geçen günlerde ben 1 saat uyuyacağım telsiz salonda seninle kalsın uyanırsa hemen gel beni kaldır ben çok yorgunum duymayabilirim sakın ama sakın uyuma dedim. Tamam yok uyumuyorum merak etme cart curt dedi ben de güvenerek gittim uyudum. Bir uyandım telsizden alarmlar çalıyor, bebeğim katıla katıla ağlıyor. Allah bilir ne kadar süre ağladı öyle. Çok yorgundum asla duymadım ama eminim çok uzun süre ağlamış, telsiz de uzun süre bakılmazsa alarm şeklinde çalıyor. Güvenimi zedeledi… Gazını çıkart diye veriyorum 27383838 kere uyuma bak diye tembihliyorum bir geliyorum ki koltukta bebek göğsünde uyumuş. Hadi kaysa düşse yere ne olacak? Elleriyle de tutmuyor düşmez zaten diye koymuş göğsüne. Ben bunları 27383838 kere söyleyip daha bu şekilde olmasına devam etmesine öfkeleniyorum. Çok haklıyım keşke haklı olmasam. 🥺

Back
X