Bugün pipilimin 1. ay kontrolü vardı çok şükür her şey yolunda. Devletin karşılamadığı ücretli aşıları da yaptırmak istiyoruz onları doktorumuz hangi ayda hangisini yaptırmamız gerektiğini tek tek belirtti. Prematüre olduğu için düzeltilmiş yaş ile hesaplanarak kalça ultrasonu 1 ay ertelendi yani 3. ayımızda kalça ultrasonu yaptıracağız. Göz çok önemliymiş erken doğan bebeklerde göze muhakkak götür dedi. Bigaia probiyotik onu vermene sevindim kesmeyelim kullan ama herhangi bir gaz damlasını özellikle sarılık geçiren bebeklerde 1 aydan fazla kullanılmasını önermem bitkisel dahi olsa karaciğeri yorar zaten bebek sarılıkla uğraşıyor dedi. Bu bir süreç ilerleyen zamanlarda bağırsak sistemi oturunca ikiniz de rahat edeceksiniz meme+mama+masaj şeklinde git bol bol masaj yap dedi.
Bir diğer bence en önemli konu. İlk üç ay boyunca bebeği bronşit, zatürre etmiyoruz eğer ilk 3 ayda herhangi bir hastalığa yakalanırsa kronikleşiyor dedi. Eve kimseyi davet etmiyorduk aileler de dahil olmak üzere. Doktorumuz maske takılacak maske takıldığı sürece gelip görebilirler. Eller yıkanmış olmalı ve temiz kıyafetle gelinmeli, maske de asla çıkmasın eğer kendini hasta hisseden olursa da katiyen görüşmüyorsunuz dedi. Dışarı çıkma konusunu sordum 15-20 dakika esmiyor rüzgar yoksa çıkartalım artık hava alın dedi. Öpmek temas vs yok zaten bunu söylemeye gerek yok bebekleri bir zahmet öpmesinler çok isteyen de doğursun kendi doğurduğunu öpsün

Mama konusu da önce her zaman meme emsin daha sonra mama ver dedi ben de zaten öyle yapıyordum 90 cc ye kadar mamayı çıkartabilirsin. Zaten memeden dolu süt gelirse doyarsa 60 içip bırakacaktır dedi. Gerçekten de öyle günde 1 kere falandır 90 cc içtiği.