Benim ilk gebelikte kanamam olmuştu hastanede yattım doktor son ayıma kadar oksapar ve fitil yazdı ve + progestan iğnesi vurduruyordum asla dedi bırakma.Şimdide kanamam oldu aynısını yazdı sadece kalçadan iğnem yok bence asla bırakma zararıda yok benim doktorum normalde parol bile izin vermez kullanmayaHmm daha var benim o zamanAçıkçası doktora mesaj attım 1 kutu bitti devam edeyim mi diye. Kanaman yoksa devam etmene gerek yok dedi. O gün işte lekelenmeler başladı oysaki 2 haftadır hiç yoktu. Ben de gittim aldım başlayacağım işte sormadım bi daha. Bu arada bu kahverengi lekelenme de kanama mı sayılıyor acaba ben bu ayrımı yapamıyorum bi bilginiz var mı ?
Kahve rengi kanama yeni kanama sayılmıyor rengi açık pempemsi olursa kırmızı olursa yeni aktif kanama oluyor kahve rengi aktif kanama değil biriken kan yavaş yavaş tahliye oluyor demek oluyor fazla stres yapma ama ilacına devam et vajinal alırsan daha etkili olur onuda belirteyimHmm daha var benim o zamanAçıkçası doktora mesaj attım 1 kutu bitti devam edeyim mi diye. Kanaman yoksa devam etmene gerek yok dedi. O gün işte lekelenmeler başladı oysaki 2 haftadır hiç yoktu. Ben de gittim aldım başlayacağım işte sormadım bi daha. Bu arada bu kahverengi lekelenme de kanama mı sayılıyor acaba ben bu ayrımı yapamıyorum bi bilginiz var mı ?
Bence de değil baya aşağıda kasıkta zaten sol taraf benim içinde pıt pıt bir şey patlıyor gibi baktım hissettiğim saatlere de öyle denk geldiBu gün hiss etmedim ben alemsin senbelkide dikkat etmedim ama eminim bağırsak diğil bazen yan uyuyunca pıt pıt bir şeyler hiss ediyorum
İleri haftalarda daha derin hiss edicez genelde ikinci bebeği olanlar için 16 haftadan hiss ediliyor diyorlar bakalım artıkBence de değil baya aşağıda kasıkta zaten sol taraf benim içinde pıt pıt bir şey patlıyor gibi baktım hissettiğim saatlere de öyle denk geldibir de deride karıncalanma gibi oluyor ondan zaten hissettiğimi düşünüyorum bağırsak değil
Amin inşallahİnsanlar ne kadar da kötü nasıl böyle bir şey söyleyebiliyorlar, benim doktorum yüzde 90 bebeğe zarar vermez bu kanamalar diyor bebek de iyi gelişimi de güzel ama dikkat edeceğiz dedi hep. Ondan yatmamı istiyor genelde benim de kasıklarım ve belim ağrıyor ara ara ama bunların hiçbiri düşük olacak demek değil. Düşük ne zaman olur ne zaman olmaz onu Allah bilir, ben 14. Haftadayım hala yatıyorum tabi ki zaman geçtikçe riskler azalıyor umarım bir an önce normal bir hamileliğe döneriz ama allahım beterinden korusun bebeklerimiz iyi olsun inşallah. siz de hep iyi düşünün yaşayacak olan bebek şakır şakır kanaman olursa da yaşıyor hiç ilgisi yok bunlarla .
Evet kanama sayılırHmm daha var benim o zamanAçıkçası doktora mesaj attım 1 kutu bitti devam edeyim mi diye. Kanaman yoksa devam etmene gerek yok dedi. O gün işte lekelenmeler başladı oysaki 2 haftadır hiç yoktu. Ben de gittim aldım başlayacağım işte sormadım bi daha. Bu arada bu kahverengi lekelenme de kanama mı sayılıyor acaba ben bu ayrımı yapamıyorum bi bilginiz var mı ?
Adet kanamasindan kahverengi lekelenmeye kadar hepsi de risk var demektir demişti doktor benimde ilk kahverengi lekelenme ile başlamıştı progestani birakmamakda fayda varAmin inşallahbenim ablamında çok kanamaları olmuştu ama şükür doğdu yiğenim
Evet kanama sayılır
Evet evet vajinal alıyorum zaten diğer türlü baya sarsıcı olabilir demişti doktorum. Teşekkür ederim :)Kahve rengi kanama yeni kanama sayılmıyor rengi açık pempemsi olursa kırmızı olursa yeni aktif kanama oluyor kahve rengi aktif kanama değil biriken kan yavaş yavaş tahliye oluyor demek oluyor fazla stres yapma ama ilacına devam et vajinal alırsan daha etkili olur onuda belirteyim
Amin canım inşallahNe güzel olmuş spermde ortalama 72 saat yaşadığı için daha önceki ilişkilerdende dölleyebilir. O durumda genelde kız bebek oluyor. Sağlıklı olsunlarda bir an önce bize gelsinler. Sağlıkla kucağına al
Gözün aydın canımKızlar günaydınikili taramanin sonuçları çıkmış doktorla konuştuk değerlerin iyi çıktı dedi çok şükür. İnşallah hepimizin iyi gelir sonuçları
Teşekkür ederimGözün aydın canımŞimdi yeniden test söyledimi sana 16 haftada?
Tansiyonunu olctur bence canimMerhaba kızlar bayılma hissi yaşayan var mı 5 dakika ayakta kalsam kalbim hızlı hızlı çarpıyo başım dönüyo oturmasam sanki bayılacak gibiyim
12.haftam bitmek üzere normal mi acaba bu durumu yaşayan var mı
Yok sonuçta yazmıyor zaten ben sandım doktorla görüştün 3 lü tarama testine gerek varmı onu merak ediyorumTeşekkür ederimYok telefon üzerinden konuştuk e nabizda detaylı yazmaz bir sonraki kontrolde detaylı sonuç kağıdını verelim dedi. Ama doktorum geçen kontrolde şey demişti ikili test dışında nipt testini önerdi bir numara verdi İzmir'de bir firmaymis. İstersen üniversite hastanelerinde de yapabilirsin demişti ama ben yaptirmayacagim artık.
Telefonla konuştum. Genelde doktorlar 3 luyu önermiyor hic üçlü tarama testini söylemedi benim doktor da. Sen 3 lu testi yaptiracak misin pekiYok sonuçta yazmıyor zaten ben sandım doktorla görüştün 3 lü tarama testine gerek varmı onu merak ediyorum
Normalde tansiyonum hep düşük çıkıyo herhalde iyice düştü dediğiniz gibiTansiyonunu olctur bence canim
Hiç bilmiyorum inanın. Ben hiçbirini kullanmadımKlima açsak zarar verir mi acaba yazları ya da vantilatör falan açsak sıkıntı olur mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?