- 1 Nisan 2022
- 14.756
- 16.837
- 248
Genelde burda bence her kes altın severBende tam tersi bayılırım altına benim de aslında aldırmamam lazım düşününce de her yılda doğurmuyoruz kuzum ya aldirmasam da içimde kalır

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Genelde burda bence her kes altın severBende tam tersi bayılırım altına benim de aslında aldırmamam lazım düşününce de her yılda doğurmuyoruz kuzum ya aldirmasam da içimde kalır
Ben şu an iyiyim ağrım yok tabi kanama geliyor az az ancak sorun değil acımıyorSen nasılsın balım nasıl geçti doğumun çok zorlandın mı ağrın sızın var mı bebeğini bol bol kokla bizim için diger çocuklar nasıl tepki verdi yarin hayırlısı ile taburcu olup evine geçebilirsin inşallah ya 1haftadır hastanede sıkılmıssındır artık
Maşallah Allah'ım korusun çok tatlıDoğunca da anneden ayrılmıyorlarher gün böyle uyuyoruz
Oğlun nasıl tepki verdi canım?ben çok merak ediyorum benim oğlumun ilk tepkisiniBen şu an iyiyim ağrım yok tabi kanama geliyor az az ancak sorun değil acımıyordoğum çok kolay değildi ama herkes çok kolay yaptın çok kısa sürdü diye gaz veriyor şu an ancak gerçekten sancılar beni öldürüyordu ama nefes tekniği yapınca katlanmak daha kolaydı. Bir de epidural istemiştim çok beklettiler vermediler odanın kapısını açıp lütfen diyorum sesim de çıkmıyor açıdan kimse duymuyor beni
sonra zaten bebeğin geldiğini anladım yani aklımdan çıkardım epidurali
ebeler öyle tatlı güler yüzlüydü ki anlatamam ya o yüzden çok güvende hissettim. Doktorda geldi ben doğuracağım an yanıma oturdu elimi tuttu dedim ben buradan iyi şekilde çıkacağım bebeğim de güvende bu insanlarla diye düşündüm. İyiki bu hastaneye gelmişim ve bu güne denk geldi doğumum çünkü her gün farklı insanlar var bazıları çok suratsız
![]()
![]()
Çocuklar daha bir şey anlamadı sıcaktı hava zaten biraz bakıp uyuyakaldılar eşim eve götürdü onları . Yani eve gidince tepkileri öğrenirim. Yarın bebekten kan alacaklar testleri vs yapılacak kontrol altında kalırım pazar öğlen çıkarımgerçekten hastanede olmaktan bunaldım
Bana bakıp bakıp eee eee ııı ee gibi sesler yapıyordu ve şaşkındı dolanıp durdu odada sonra meme meme dedi kucağıma gelmeye çalıştıOğlun nasıl tepki verdi canım?ben çok merak ediyorum benim oğlumun ilk tepkisini![]()
Gittiğimde söyledim 29. Haftadaydım önce göğüse yolladı orda ciğerlerden mi acaba diye sordu elleyince acıyo etim dedim o zaman rahim büyüyüp yukarı çıktığı için kaburgalar genişliyo kaburga genişlerken de kasları bazen acıtabiliyor dedi şuan 34+4 üm hala var ve büyük abdest yaparken duruşum bozukken elimi değince falan hala acıyorAy aynı hissiyat açık yaraya el basıyor gibi tabir doğru doktor gittinmi hiç ne dedi
Ahh kurban olurumm minik koala yaa… Tam zengin sarısı saçları kız boşver kayınpederi falan değişmesin ya müthiş bir genDoğunca da anneden ayrılmıyorlarher gün böyle uyuyoruz
Ama yürümeden hemen önce (yani ameliyat sonrası 4. Saate kadar en erken) çıkarmıyorlar mı sondayıBen daha önce açık myom ameliyatı olmuştum. Sondayı çıkardıktan sonra çamaşır giydirdiler ve sonda çıkınca yürüttüler. Sonda takılırken baygın oluyorsun zaten (ben de genel anestezi ile doğum yapacağım) sonra zaten tam anestezi etkisi geçmeden çekiyolar kurtuluyosun
Zengin sarısını veren rabbim zenginliği de verir inşallahAhh kurban olurumm minik koala yaa… Tam zengin sarısı saçları kız boşver kayınpederi falan değişmesin ya müthiş bir gen![]()
Öncelikle gözünüz aydın sağlıkla büyütürsünüz inşalalh bebişinizi çok sevindim iyi olmanızaBana bakıp bakıp eee eee ııı ee gibi sesler yapıyordu ve şaşkındı dolanıp durdu odada sonra meme meme dedi kucağıma gelmeye çalıştıben kızı eşime verdim. Oğlumu Emzirirken uyuyakaldı 1 saat falan uyudu o sırada zaten diğeri de uyudu hepsini aldı eşim eve götürdü yani sabah gelecekler öyle anlarım ama çok şaşkındı onu farkettik
Hanımlar merhaba, uzun bir yazıyla, okumaya vakti olanlara bir kaç soru sormak istiyorum. 34+2 deyim bugün. Yaklaşık bir aydır sancılarım var. Kontroller sırasında Nst'de sancı çıktıkça yatış verdiler. Haftada 1, iki üç gün yatıp çıktım. Progestan kullanıyorum. Son kontrolde bebeğin kalp atışları iyi değil diyerek acil yatırdılar. Emboli çoraplarını, önlüğü giydirip sezeryan için hazırladılar, sonra normale döndü ve 3 gün yatışla kontrol altında tuttular. Akciğer geliştirici iğne yaptılar 2 doz. Bu bir hafta önceydi. Dün yine kontrolde düzenli sancılarım çıktı ve yatış verdiler. Bebek 2300 gr ama 300 aşağı 300 yukarı hesaplayın, makina ölçümlerinde sapmalar olabilir dendi. Bu kez yatışı kabul etmedim ama eve geldiğimde pantolonumda ve iç çamaşırımda kan vardı, bilenler bilir daha önce bahsetmiştim ablalarım doktor diye, onlara sordum, çatı muayenesinden sonra lekelenme normal, olabilir dediler. Geceye kadar devam etti, taze pembe ya da kırmızı kan değil, kahverengi tortu şeklinde bir lekelenme. Gece içimiz rahat etmeyince acilden giriş yaptırdık, yine alttan muayene ettiler, açılmam 1 cm. Fakat bu önceki doğumumdan kalan bir açıklık olabilirmiş. Nst'de yine sancılarım vardı. Yine yatış verildi ve kabul etmedim. Sancıyı kesmeye yönelik bir tedavileri olmadığını söylediler, yatışın amacı düzenli bir şekilde takip edebilmekmiş, 36 haftadan önce sancı gördüğümüzde biz yatış istemek zorundayız dediler. Bol su içmemi önerdiler. Günlük hayatımı etkileyen sancılar değil. Adet ağrısı gibi belimde ve kasıklarımda yaygın bir ağrı var, bir de ara sıra karnımın semsert olması, kasıklarımdan giren kramp tarzı ağrılar var. Sürekli istirahat edeceksin dedikleri için yatıyorum ama bu durumdan fazlasıyla bunaldım, ağlama krizlerim de arttı bu yüzden. İlk çocuğumda da benzer süreçleri yaşadım, onda 680 grken 6.ayda başlamıştı sancılarım, tuvalet haricinde ayağa kalkmam yasaktı ve doğuma gittiğimde zaten 4 cm açıklığım vardı, öyle gezmiştim son aylarda. İşin ilginç tarafı onda 36.haftada doktor tüm ilaçları bıraktırmıştı artık doğmasında bir sakınca yok diyerek ve o geleceği günü kendi seçip 39+4 te gelmişti. O hamileliğimden farklı olan tek şey bu lekelenme. Şu an kahverengi lekelenmem devam ediyor, doktor sümüksü bir akıntı gelirse, kanaman devam ederse, suyun gelirse, sancın artarsa beklemeden gel dedi ama bu ne bir kanama gibi, ne de arkası kesildi. Benzer durumu yaşamış anneler var mı aramızda? Dün muayeneye kadar hiç böyle bir lekelenmem yoktu, bebeğin kalp atışları dün çekilen 2 Nst'de de iyiydi, korkup paniklemiyorum, hareketlerini de hissediyorum ama bir şeylerin yolunda gitmediğini düşünmek beni yoruyor. O yüzden eğer aramızda daha önceki doğumunda bu tür şeyler yaşayan anneler varsa gerçekten tecrübelerinizi dinlemeye ihtiyacım olacak..
Benim mesajıma cevap verebilecek kimse yok mu?Hanımlar merhaba, uzun bir yazıyla, okumaya vakti olanlara bir kaç soru sormak istiyorum. 34+2 deyim bugün. Yaklaşık bir aydır sancılarım var. Kontroller sırasında Nst'de sancı çıktıkça yatış verdiler. Haftada 1, iki üç gün yatıp çıktım. Progestan kullanıyorum. Son kontrolde bebeğin kalp atışları iyi değil diyerek acil yatırdılar. Emboli çoraplarını, önlüğü giydirip sezeryan için hazırladılar, sonra normale döndü ve 3 gün yatışla kontrol altında tuttular. Akciğer geliştirici iğne yaptılar 2 doz. Bu bir hafta önceydi. Dün yine kontrolde düzenli sancılarım çıktı ve yatış verdiler. Bebek 2300 gr ama 300 aşağı 300 yukarı hesaplayın, makina ölçümlerinde sapmalar olabilir dendi. Bu kez yatışı kabul etmedim ama eve geldiğimde pantolonumda ve iç çamaşırımda kan vardı, bilenler bilir daha önce bahsetmiştim ablalarım doktor diye, onlara sordum, çatı muayenesinden sonra lekelenme normal, olabilir dediler. Geceye kadar devam etti, taze pembe ya da kırmızı kan değil, kahverengi tortu şeklinde bir lekelenme. Gece içimiz rahat etmeyince acilden giriş yaptırdık, yine alttan muayene ettiler, açılmam 1 cm. Fakat bu önceki doğumumdan kalan bir açıklık olabilirmiş. Nst'de yine sancılarım vardı. Yine yatış verildi ve kabul etmedim. Sancıyı kesmeye yönelik bir tedavileri olmadığını söylediler, yatışın amacı düzenli bir şekilde takip edebilmekmiş, 36 haftadan önce sancı gördüğümüzde biz yatış istemek zorundayız dediler. Bol su içmemi önerdiler. Günlük hayatımı etkileyen sancılar değil. Adet ağrısı gibi belimde ve kasıklarımda yaygın bir ağrı var, bir de ara sıra karnımın semsert olması, kasıklarımdan giren kramp tarzı ağrılar var. Sürekli istirahat edeceksin dedikleri için yatıyorum ama bu durumdan fazlasıyla bunaldım, ağlama krizlerim de arttı bu yüzden. İlk çocuğumda da benzer süreçleri yaşadım, onda 680 grken 6.ayda başlamıştı sancılarım, tuvalet haricinde ayağa kalkmam yasaktı ve doğuma gittiğimde zaten 4 cm açıklığım vardı, öyle gezmiştim son aylarda. İşin ilginç tarafı onda 36.haftada doktor tüm ilaçları bıraktırmıştı artık doğmasında bir sakınca yok diyerek ve o geleceği günü kendi seçip 39+4 te gelmişti. O hamileliğimden farklı olan tek şey bu lekelenme. Şu an kahverengi lekelenmem devam ediyor, doktor sümüksü bir akıntı gelirse, kanaman devam ederse, suyun gelirse, sancın artarsa beklemeden gel dedi ama bu ne bir kanama gibi, ne de arkası kesildi. Benzer durumu yaşamış anneler var mı aramızda? Dün muayeneye kadar hiç böyle bir lekelenmem yoktu, bebeğin kalp atışları dün çekilen 2 Nst'de de iyiydi, korkup paniklemiyorum, hareketlerini de hissediyorum ama bir şeylerin yolunda gitmediğini düşünmek beni yoruyor. O yüzden eğer aramızda daha önceki doğumunda bu tür şeyler yaşayan anneler varsa gerçekten tecrübelerinizi dinlemeye ihtiyacım olacak..
Ay gerçekten aynısı senin sağ mı solmu bugun. Mutfağı zor topladım yanimorayı elimle tuta tuta öyle sızlıyorki başka agrıları hissetmiyorum yanı 35 oldum bende bugun rabbim yardımcımız olsun doktora dedim olucak dedi sağlık ocağına gittim bugün bi yine söyle doktoruna görün dedi randevum çarşamba bakalım ni sonuç bulabilecekmiGittiğimde söyledim 29. Haftadaydım önce göğüse yolladı orda ciğerlerden mi acaba diye sordu elleyince acıyo etim dedim o zaman rahim büyüyüp yukarı çıktığı için kaburgalar genişliyo kaburga genişlerken de kasları bazen acıtabiliyor dedi şuan 34+4 üm hala var ve büyük abdest yaparken duruşum bozukken elimi değince falan hala acıyor
Sağ göğsümün altı göbüşün başladığı yer eğer iç organdan olsaydı elleyince acımazdı dedi doktor muhtemelen kaburgalar genişledikçe kaslarda zedelenme yapıyor dedi sıcak suyla veya sıcak havluyla biraz yumuşatmaya çalış hamilelik zor bir dönem dedine
Ay gerçekten aynısı senin sağ mı solmu bugun. Mutfağı zor topladım yanimorayı elimle tuta tuta öyle sızlıyorki başka agrıları hissetmiyorum yanı 35 oldum bende bugun rabbim yardımcımız olsun doktora dedim olucak dedi sağlık ocağına gittim bugün bi yine söyle doktoruna görün dedi randevum çarşamba bakalım ni sonuç bulabilecekmi
Sen oğlunuda emziriyorsun hala demek o zaman kıskanclık olmaz canım benim durumum farklı olucak demekBana bakıp bakıp eee eee ııı ee gibi sesler yapıyordu ve şaşkındı dolanıp durdu odada sonra meme meme dedi kucağıma gelmeye çalıştıben kızı eşime verdim. Oğlumu Emzirirken uyuyakaldı 1 saat falan uyudu o sırada zaten diğeri de uyudu hepsini aldı eşim eve götürdü yani sabah gelecekler öyle anlarım ama çok şaşkındı onu farkettik
Saatini hayırlamıyorum ama ben sonda ile yürümedim yani yürüdüğümde sonda çıkmıştıAma yürümeden hemen önce (yani ameliyat sonrası 4. Saate kadar en erken) çıkarmıyorlar mı sondayı
Canım bence tekrar bir doktora görün en azından için rahat etsin. Açıklık muayenesi yapıldıktan sonra alttan muayene den sonra kanama olduğunu duydum hatta Ağustos anneleri grubunda bir kaç kişi yaşamıştı. Doktorunla konuş için rahat etsin. Keşke yardımcı olabilsem ama hiç yaşamadığım için bende bilmiyorum canımBenim mesajıma cevap verebilecek kimse yok mu?![]()
Son 1-2 haftadır ben de her gün yeni şoka giriyorum. Muhtemelen büyüdükleri ve alanları azaldığı için her hareketini, uzvunu dışardan görüyorum ve hissediyorum. Bazen titreme gibi, bazen dönme, gerilme, kolunu ittirme, bacağını çekme gibi şeyler o kadar net ki. Yani şaşırma demek istiyorum normal şeyler artıkKızlar sizde de oluyo mu bilmiyorum ama şuan bebek kendini nasıl yasladıysa nefes alış verişleri dışardan görülüyor karnım hızlı hızlı inip kalkıyor ya da başka bişey mi anlamadım ama şuan aşırı şoklardayım![]()
Hahahah amin inşallahZengin sarısını veren rabbim zenginliği de verir inşallahsiz doğurun sizi de görcem yapışıp kalacaklar