Hanımlar merhaba, uzun bir yazıyla, okumaya vakti olanlara bir kaç soru sormak istiyorum. 34+2 deyim bugün. Yaklaşık bir aydır sancılarım var. Kontroller sırasında Nst'de sancı çıktıkça yatış verdiler. Haftada 1, iki üç gün yatıp çıktım. Progestan kullanıyorum. Son kontrolde bebeğin kalp atışları iyi değil diyerek acil yatırdılar. Emboli çoraplarını, önlüğü giydirip sezeryan için hazırladılar, sonra normale döndü ve 3 gün yatışla kontrol altında tuttular. Akciğer geliştirici iğne yaptılar 2 doz. Bu bir hafta önceydi. Dün yine kontrolde düzenli sancılarım çıktı ve yatış verdiler. Bebek 2300 gr ama 300 aşağı 300 yukarı hesaplayın, makina ölçümlerinde sapmalar olabilir dendi. Bu kez yatışı kabul etmedim ama eve geldiğimde pantolonumda ve iç çamaşırımda kan vardı, bilenler bilir daha önce bahsetmiştim ablalarım doktor diye, onlara sordum, çatı muayenesinden sonra lekelenme normal, olabilir dediler. Geceye kadar devam etti, taze pembe ya da kırmızı kan değil, kahverengi tortu şeklinde bir lekelenme. Gece içimiz rahat etmeyince acilden giriş yaptırdık, yine alttan muayene ettiler, açılmam 1 cm. Fakat bu önceki doğumumdan kalan bir açıklık olabilirmiş. Nst'de yine sancılarım vardı. Yine yatış verildi ve kabul etmedim. Sancıyı kesmeye yönelik bir tedavileri olmadığını söylediler, yatışın amacı düzenli bir şekilde takip edebilmekmiş, 36 haftadan önce sancı gördüğümüzde biz yatış istemek zorundayız dediler. Bol su içmemi önerdiler. Günlük hayatımı etkileyen sancılar değil. Adet ağrısı gibi belimde ve kasıklarımda yaygın bir ağrı var, bir de ara sıra karnımın semsert olması, kasıklarımdan giren kramp tarzı ağrılar var. Sürekli istirahat edeceksin dedikleri için yatıyorum ama bu durumdan fazlasıyla bunaldım, ağlama krizlerim de arttı bu yüzden. İlk çocuğumda da benzer süreçleri yaşadım, onda 680 grken 6.ayda başlamıştı sancılarım, tuvalet haricinde ayağa kalkmam yasaktı ve doğuma gittiğimde zaten 4 cm açıklığım vardı, öyle gezmiştim son aylarda. İşin ilginç tarafı onda 36.haftada doktor tüm ilaçları bıraktırmıştı artık doğmasında bir sakınca yok diyerek ve o geleceği günü kendi seçip 39+4 te gelmişti. O hamileliğimden farklı olan tek şey bu lekelenme. Şu an kahverengi lekelenmem devam ediyor, doktor sümüksü bir akıntı gelirse, kanaman devam ederse, suyun gelirse, sancın artarsa beklemeden gel dedi ama bu ne bir kanama gibi, ne de arkası kesildi. Benzer durumu yaşamış anneler var mı aramızda? Dün muayeneye kadar hiç böyle bir lekelenmem yoktu, bebeğin kalp atışları dün çekilen 2 Nst'de de iyiydi, korkup paniklemiyorum, hareketlerini de hissediyorum ama bir şeylerin yolunda gitmediğini düşünmek beni yoruyor. O yüzden eğer aramızda daha önceki doğumunda bu tür şeyler yaşayan anneler varsa gerçekten tecrübelerinizi dinlemeye ihtiyacım olacak..