2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Kızlar grupta benim gibi sadece sağarak bebeğini besleyen var mı? Ben iyice depresyona girmeye başladım. Nasıl sürecek böyle hiç bilmiyorum. O kadar zormuş ki. Ben sütü sağana kadar bebek ağlama krizine giriyor. 2 saatte bir sağmazsam sütüm azalır ya da kesiliemiş. Ben nasıl bu tempoyla insan içine çıkacam nasıl eve insan davet edecem .
Artık bütün bebekler emiyorda benim şansıma niye böyle oldu diye kendimi yemeye başkadım. Biliyorum Allah daha beterinden korusun, bebek sağlıklı . Ama o kadar zor ki çok zor
2 saatte bir sağılmazsa süt kesilir ya da azalır diye bir şey yok, kim söyledi bunu size? Bu şekilde gece gündüz 2 saatte bir sağım yapmak çok yorucu olur sizin için. Geceleri 5 saatten fazla bile uyuduğu zamanlar olacak belki bebeğinizin, uyku da beslenme kadar önemli bir faktör. O kadar süre hiç emzirmemiş ya da süt sağmamış da olsanız, hiç de sütünüzde azalma olmaz. Kaç günlük oldu bebeğiniz şimdi? 10 günü geçtikten sonra ne zaman uyanırsa o zaman besleyeceksiniz. Bence sizin gece sağım yapmanıza gerek bile yok, gündüz her sağımda tek öğünden fazlası olacak şekilde sağın, öğünlük miktarı taze taze içirin, geri kalanını buzdolabına atın yedekte dursun. Böyle böyle gündüzde biriktirdiklerinizi de gece sağım yapmadan direkt içirirsiniz. Yoksa hem içir, hem sağım yap, çok eziyetli olur sizin için.

Günaydın herkese, uykuya dalmada çok zorlanıyoruz biz. Bir uyandı mı tamam, geri uyuması bazen saatler sürüyor. Dün gece 2 saat uğraştım sadece uyutmaya. Emzik veriyorum tok olduğundan eminsem ama o da uyutmuyor. Sizin yaptığınız bir şey var mı? Uyuyamıyorum diye sinirlenip birde ağlama krizine giriyor.

Birde gece çok zorlanıyorum ben. Sürekli uyu, uyan emzir, bezini değiştir. O kadar zor kalkıyorum ve gücüm olmuyor ki. Dün koltukta kucağımda bebekle uyuyup kalmışım. Allah korusun düşürebilirdim de. Sizde de oluyor mu 🙈. Saat başı uyanıyor nerdeyse meme için çünkü her defasında sadece birini emiyor. Arası 2-3 saate düşmedi henüz. Sadece dün gündüz bi 2,5 saat uyudu bu sefer de benim göğsüm şişti kaldı. Ben artık o uyanmadan emzirdim.
Kaç günlüktü sizin bebek? Geri uyutmanın uzun sürmesi acaba geceyi gündüz gibi düşünüp uyumak istememesi olabilir mi? Gündüz artık bizim bebek yavaş yavaş etrafa meraklı bakışlar atmaya başladı, gündüz kucağıma alıp evi gezdirmeme bayılıyor mesela. Dün öğlen banyo yaptırmıştık, banyodan sonra gece gibi uzun uyku uyudu, şimdi gece de emdikten sonra asla uyumuyor gözler fıldır fıldır, belli ki gece gündiz kavramı şaştı, evi gezinmek istiyor. Acaba sizinki de o sebeple olabilir mi diye düşündüm? Gece olduğunu anlaması için odanızı zifiri karanlık yapıp beyaz gürültüden yardım alabilirsiniz.

Son düzenleme:
İnanın sizin yazdıklarınızı okudukça ben üzülüyorum bı noktada kendimi de sorguluyorum çünkü siz tamamen bu konuya odaklanıp kendinizi yiyip bitiriyosunuz bende sizinle aynı durumdayım ben niye dert edinmiyorum edinmem lazım diye kendimi sorguluyorum bende hepimiz delirdik 😂 bende sagarak veriyorum ama ben mamayla destekli gidiyorum bir beslenmesinde mama bir beslenmesinde anne sütü veriyorum bebegim bazen silikon göğüs uçlarıyla direkt mememi emiyo bazen canı istemiyo emmiyo genelde sagim yaparak veriyorum günde 3-4 kez falan sağım yapıyorum 2 saatte bir yaklasik 60 ml civarı veriyorum sabah ilk kalktigimda 120 ml civarı sagiyorum yarısını verip yarısını buzdolabina atıyorum mama ogununden sonra kullanıyorum buzdolabında dönüşümlü hep yedek sütüm olmus oluyo bende dinleniyorum oğlum sadece benim sütümle doycak gibi değil zaten daha fazlasını istiyo bende mama takviye ediyorum ama burda dikkatimi ceken mamadan bu kadar öcüymüs gibi korkulmasi tabiki elimizden geldiğince anne sütü ama elimizden gelmeyen noktada mama desteği almak niye bu kadar korkunç geliyo onu anlayamıyorum size de bu kadar yorucu geliyosa günde en azından 1-2 öğün mama ekleyebilirsiniz belki bı tık daha rahat edersiniz
Ben günde 12 kez sağıyorum dolayısıyla hayatım epey kısıtlanıyor . Tabi dediğiniz gibi bu benim kendi tercihim, mama ya da başka bir yol ile yükümü hafifletebilirim . Mama öcü değil elbette dediğim gibi sütüm olmasaydı ya da yetmeseydi hiç takmaz direkt mama verirdim. Ama varken sütü vermemek mama vermek vicdanımı rahatsız ediyoe şuan için. Belki de bi hafta sonra durum farklı olur tabi belki şuan lohusa depresyonundayımdır diye böyle hislere giriyorumdur .
Günde 12 kez sağım yapmak maalesef kolay iş değil, dediğinizi yaparsam epey rahatlarım. Ama şöyle bi şey de var mesele mama vermem değil, 2 bilemedin 3 saatte bir sağmazsan sütün azalır sonra da biter dedi doktor . Bebek içmese bile süt vermek istiyorsan düzenli sağman gerekiyor , sütünün devam etmesi için doktor . Yoksa ya mama verirdim ya da daha geç aralıklarla sağar o sütü öğün öğün bölüştürürdüm .

Üç
Allah yardimcin olsun. Umarim en kisa sürede hastaneden çıkar diğer çocuklarina da kavusursun.
Bende de var rh uyuşmazlığı. Bu yüzden 2 dakika mesafedeki hastaneye değil de yarim saat ötedeki hastaneye kaydolmustum. Çok şükür korktugum seyler olmadi.
Seni anliyorum. En kısa sürede geçeceğini umut ediyorum 🙏🏻
Amin teşekkür ederim aslında doğduğunda her şey güzeldi kan değerleri güzel çıkmıştı ilk 24 bebeğim açtı sütüm yoktu mama bile vermediler açlıktan ağlıyordu

Zombi modu açıldı kızlar herkese hayırlı olsun☺️bende 5gunde 12,saat uyumamisimdir.El kadar bebem kabız oldu sarilik olmasın diye mama takviyesine başlamıştık sanırım o yaptı neyseki sütüm normal düzene girdi gibi.dere otu yoğurt çörek otu güzel sut yaptı bende

2 saatte bir sağılmazsa süt kesilir ya da azalır diye bir şey yok, kim söyledi bunu size? Bu şekilde gece gündüz 2 saatte bir sağım yapmak çok yorucu olur sizin için. Geceleri 5 saatten fazla bile uyuduğu zamanlar olacak belki bebeğinizin, uyku da beslenme kadar önemli bir faktör. O kadar süre hiç emzirmemiş ya da süt sağmamış da olsanız, hiç de sütünüzde azalma olmaz. Kaç günlük oldu bebeğiniz şimdi? 10 günü geçtikten sonra ne zaman uyanırsa o zaman besleyeceksiniz. Bence sizin gece sağım yapmanıza gerek bile yok, gündüz her sağımda tek öğünden fazlası olacak şekilde sağın, öğünlük miktarı taze taze içirin, geri kalanını buzdolabına atın yedekte dursun. Böyle böyle gündüzde biriktirdiklerinizi de gece sağım yapmadan direkt içirirsiniz. Yoksa hem içir, hem sağım yap, çok eziyetli olur sizin için.
Maalesef pompa ile emzirme aynı olmadığı için sık aralıklarla sağılmazsa sütte azalma ve kesilme yaşanıyormuç. Doktorumda söyledi internette de deneyimli herkes o şemilde yazmış. Ama dediğiniz gibi en azından gece aralığı açmam gerekiyor. Sağdıklarımı biriktirip gece vererek. Bebeği hiç uyandırmıyorum ama max aralığı 2 saat. Genelde 1,5 saatte uyanıyor. O aralığı biraz arttırmam lazım ama nasıl bilmiyorum. Fazla veriyorum belki daha geç acıkır da uyanır diye ama hiç değişmiyor 😞 dediğiniz gibi deneyeceğim bu gece biriktirdiğim sütlerden en azından 1 öğün verirsem gece bi tık rahatlarım

Kızlar emzirme sizde ne kadar sürüyor?
Benimki genelde 10 dakika güzel emiyor sonra uykuya dalıyor 5-10 dakikada uykusunda daha yavaş emiyor ya kendi bırakıyor ya ben bıraktırıyorum. Bunun üstüne 1 yada 2 saat uyuyor. Sarılık riskimiz yok o yüzden en azından geceleri biraz daha uzun uyusun istiyorum acaba daha uzun mu emzirmem lazım. Anne sütü çabuk sindirildiği için ne kadar emerse emsin çabuk uyanır diyorlar. Bugün 7 günlük olduk çenesi çabuk yoruluyor sanırım 🥹 el kadar bebeden çok mu beklentiye giriyorum 🥹 sizinkilerde öyle mi emmeleri aktif olarak ne kadar sürüyor

Benimki genelde 10 dakika güzel emiyor sonra uykuya dalıyor 5-10 dakikada uykusunda daha yavaş emiyor ya kendi bırakıyor ya ben bıraktırıyorum. Bunun üstüne 1 yada 2 saat uyuyor. Sarılık riskimiz yok o yüzden en azından geceleri biraz daha uzun uyusun istiyorum acaba daha uzun mu emzirmem lazım. Anne sütü çabuk sindirildiği için ne kadar emerse emsin çabuk uyanır diyorlar. Bugün 7 günlük olduk çenesi çabuk yoruluyor sanırım 🥹 el kadar bebeden çok mu beklentiye giriyorum 🥹 sizinkilerde öyle mi emmeleri aktif olarak ne kadar sürüyor
Bana dr kendi kg sunu geçene kadar max 3 saatte 1 emzirmenizi öneririm her istediğinde verin yani dedi daha çok küçükmüş sizinkide 🤗 gece için acele etmeyin uzun uykular olucak tabi ki ama daha çok küçük acıkıyodur annesi 🥰 benim ki de gece bazen 1 saatte kalkıyor tek meme emiyo onu sinidirnce pat die kalkıo uzun uyusun die iki meme emzirirsem de kusuo gene kalkıo 😅 bebeğe göre hareket ediyorum açıkçası kendim çekmiorum genelde ama emzik moduna geçtiyse o zaman çekiyorum dk da tutmayı bıraktım 😀

Günaydın kızlar 🥰 deliksiz uyumayalı 3,5 yıl oldu benim max 5 saat deliksiz uyuduysam ne mutlu 😅 2. Cocuk yapma sebebim buydu zaten uyumuyorum zaten zor daha ne kadar zor olabilirkiydi 🤣 dr uykuyu unut demişti ilk doğum yaptığımda anneliğin zor yanlarından biri sadece bi süre sonra vücut adapte oluyor merak etmeyin çok sevgiler 🤗🌸💕

Günaydın kızlar 🥰 deliksiz uyumayalı 3,5 yıl oldu benim max 5 saat deliksiz uyuduysam ne mutlu 😅 2. Cocuk yapma sebebim buydu zaten uyumuyorum zaten zor daha ne kadar zor olabilirkiydi 🤣 dr uykuyu unut demişti ilk doğum yaptığımda anneliğin zor yanlarından biri sadece bi süre sonra vücut adapte oluyor merak etmeyin çok sevgiler 🤗🌸💕
Ileriki gunleri bilmem ama su an uykusuzluk pek de sasirtmiyor 😁 ameliyathanede ufak bir sorun olsu bana sakinlestirici verdiler, hadi uyu dediler, yine uyuyamadim 😅 bir gun uyuyacagiz elbet🙈

Kızlar hamileyken karında oluşan uzun kahverengi çizgi doğumdan ne kadwr süre sonra geçiyor acaba ? Ya da geçiyor mu? Benim şuan sezaryen dikiş izimden çok dsha belirgin duruyor karnımdaki uzun kahve çizgi

Hanımlar bu gün gece saat 12.55 te doğum yaptım çok şükür. Normal doğum oldu ve Altan dik işlerim var. Çok canım yanıyor yürümekte oturmakta zorlanıyorum. Bebeğimin iyi ilgilenemiyorum acaba ağrıyı hafifletecek bir çözüm öneriniz var mı?
Hayırlı olsun canım gözün aydın . Geçer umarım ağrıların en kısa sürede🌸

Lansinohun pompasıyle beraber gelen biberonunu var bir tane de yenidoğan için uygun mamajoo aldık. Bu ikisini kullanıyoruz. Meme reddi olmasın diye biberonla sadece eşim veriyor. Ben sadece emziriyorum
Ya bende mamajoo aldım silver antikolik ama yine çok akıtıyor gibi geliyor ayarı mı var bilmiyorum acaba 🥹

[
Kızlar hamileyken karında oluşan uzun kahverengi çizgi doğumdan ne kadwr süre sonra geçiyor acaba ? Ya da geçiyor mu? Benim şuan sezaryen dikiş izimden çok dsha belirgin duruyor karnımdaki uzun kahve çizgi
Benimde hamileyken belli olmuyordu şimdi oluyor çok garip😬

[
Benimde hamileyken belli olmuyordu şimdi oluyor çok garip😬
Evet işte hamileyken böyle gözüme batmıyordu😂 karın şişik olunca sanırım rengi daha açık duruyordu. Şimfi puff diye sönünde iyice karardı. Göbeğim pek kalmadı zaten gebelik öncesi kiloma döndüm ama karnım çok yumuşak acaba ne zaman spora başlayabiliriz🥹

Nerdeyse aynı emme süreleri bizde de. 10-15 dk aktif emiyor 5-10 dk uyurken ağır ağır emiyor. Uyku değişiyor saat başı uyanıyor bizimki gündüz hele iki saat kesintisiz uykusu hiç olmuyor. Sadece 23:00-04:00 aralığında 3.5 saat kesintisiz uyuyor. O da olmasa gözlerim iflas edecek heralde uykusuzluktan 😅😅

Valla emme işinden hiç bir zaman emin olamayacaz maalesef, benimki memede çok uzun duruyor bir saate yakın ama her zmn aktif emmiyor ki bu kadar uzun duruyor bide üstüne mama veriyorum onuda bitiriyor işte ne yapacam bilemedim sütüm de baya güzel arttı aslında ama bu emme işinden ne zmn emin oalacaz bende şaşırdım dün bi arkadaşım geldi bana 4 aylık bebeği sadece anne sütü alıyor mama yok o kadar tontiş ki maşallah sübhanallah ama arkadaşım bile hala sütun diyurdugundan emin değil kız maşallah kilosu çok iyi diyorum ama bende emin olamıyorum diyor 😀 yani annelik bu delilik sanırım bizimkisi 😀 nasıl emin oluruz orasını da hiç bilmiyorum 🤷‍♀️

Nerdeyse aynı emme süreleri bizde de. 10-15 dk aktif emiyor 5-10 dk uyurken ağır ağır emiyor. Uyku değişiyor saat başı uyanıyor bizimki gündüz hele iki saat kesintisiz uykusu hiç olmuyor. Sadece 23:00-04:00 aralığında 3.5 saat kesintisiz uyuyor. O da olmasa gözlerim iflas edecek heralde uykusuzluktan 😅😅
Valla deliksiz uyku neydi gerçekten unuttuk 😥
ben annem olmasa yanımda perişandım, bu gece bide gaz durumu oldu kızımın hiç uyumadı diyebilirim, sağolsun annem sen git biraz uyu ben bakayım dedi öyle iki buçuk saat uyuyabildim de biraz dinlendim gibi 😀

Evet işte hamileyken böyle gözüme batmıyordu😂 karın şişik olunca sanırım rengi daha açık duruyordu. Şimfi puff diye sönünde iyice karardı. Göbeğim pek kalmadı zaten gebelik öncesi kiloma döndüm ama karnım çok yumuşak acaba ne zaman spora başlayabiliriz🥹
Spira mııı başlayabilir miyiz acaba bebelerle 😥
Ben uzun yıllardır ağırlık sporu yapıyordum o kadar özledim ki spor yapmayı

Back
X