2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Bir infulencer takip ediyorum sabah paylaşmışto denk geldim . 8. Ayda gece beslenmesini kesmiş çokta başarılı olmuş. 6. Ay da 2 beslenme yapmış gece , 8. Ayda bebek kendiliğinden kesmiş. Bi umutlandım ya 😂 arkadaşlarım bana moral vereceklerine dün şey diyorlardı, 2 yaşına kadar gece kesintisiz uyuyan bebek olmaz ilkaki yine kalkıp emer beslenir vs diye 🥹
Tebrikler kendisine 😁 ben yapamadim, o aylarda gece beslenmesini kesmek teklif bile edilemez bir konuydu benim icin. Bebekten bebege cok fark ediyor. Simdiden dusunmeyin bunlari, ana odaklanakim, bir daha hic bu kadar kucuk olmayacakkar 🤗

Bir infulencer takip ediyorum sabah paylaşmışto denk geldim . 8. Ayda gece beslenmesini kesmiş çokta başarılı olmuş. 6. Ay da 2 beslenme yapmış gece , 8. Ayda bebek kendiliğinden kesmiş. Bi umutlandım ya 😂 arkadaşlarım bana moral vereceklerine dün şey diyorlardı, 2 yaşına kadar gece kesintisiz uyuyan bebek olmaz ilkaki yine kalkıp emer beslenir vs diye 🥹
Butun inf cocuklarinin hikayeleri mukemmel hepsinin cocugu uyuyo yiyo maşallah bize denk gelmedi 😅 inşallah gönlünüze göre uyuyan bi çocuğunuz olur ama bana çok ütopik geliyor kesintisiz uyuyan cocuk kendim yaşamadığım için 😅 diyorum ya 3,5 yasında gecenin bi yarısı bi anda anne diye ağlıo çişi gelio susuyo falan 🤣

Tebrikler kendisine 😁 ben yapamadim, o aylarda gece beslenmesini kesmek teklif bile edilemez bir konuydu benim icin. Bebekten bebege cok fark ediyor. Simdiden dusunmeyin bunlari, ana odaklanakim, bir daha hic bu kadar kucuk olmayacakkar 🤗
Kesinlikleeee kendi ruh saglıgım için 2,5 yasında kestim sırf ağlatmıyım die 🤣 yasayarak ögreniliyor işte şimdi biz bildiğimiz şeyler yaşıyoruz da 😅 2. Yi tutusumuz bile farklı oldu her bebek baska ama biz de annelikten pro max annelige adım attık gibi bişi oldu yavaştan 😅

Sağol canım. Allah yardımcımız olsun gerçekten. Ben şimdi günde 150 ml kadar mama veriyorum toplamda. Kilo alsın diye ve sarılık için.
Gittiğimiz çocuk doktoruna da güvenmiyorum 😏 doğumda o bakmış diye gittik. Bebeği gördü, güzel sarılığı yok dedi (ben bile olduğunu anlıyordum yani) sonra kan testi ve sınırda değer 🤦🏻‍♀️ bugün sağlık ocağına gidip kilosuna baktırcam kızımın bakayım kilo almış mı 😃 ya da eve bi manav tartısı 🤪
Bende mi marka tartı var 100 gram üzeri her şeyi tartıyor hatta anne bebek ayarı da var ilk sen tartılıp sonra bebekle çıkıyorsun bebeği tartıyor öneririmm bende az önce tarttım 😅

Kesinlikleeee kendi ruh saglıgım için 2,5 yasında kestim sırf ağlatmıyım die 🤣 yasayarak ögreniliyor işte şimdi biz bildiğimiz şeyler yaşıyoruz da 😅 2. Yi tutusumuz bile farklı oldu her bebek baska ama biz de annelikten pro max annelige adım attık gibi bişi oldu yavaştan 😅
Bu sefer ben de oyle hissediyorum. 🥰 Ilkinde buyuk bir sok icindeydim. Bu sefer beni neyi bekledigini bildigim icin bebek bakimi acisindan daha sakinim.

Kızlar ben artık cidden kafayı yemek üzereyim, bgn 21 günlük olduk emzirme işi hala rayına girmedi çok geriliyorum yaaaa, sütüm azdı eds tekniğiyle memeden sonra mama veriyorum sütüm de bariz arttı yani elimle sıkınca fışkırıyor falan ama kızım memede aktif emmiyor sürekli oyalanıyor uyuyor sürekli memede bir saat memede kalıyor üstüne mamayi verince onuda içiyor, ne olacak böyle ben anlayamıyorum tamam mamayla devam edilecekse mama yani böyle ne yapacağımı bilememek cok yıprattı yoruldum iyice, bide niye aktif emmiyor memede güzel tutuyor sütde var ne yapabilirim bu konuda fikri olan var mı

Bana dr kendi kg sunu geçene kadar max 3 saatte 1 emzirmenizi öneririm her istediğinde verin yani dedi daha çok küçükmüş sizinkide 🤗 gece için acele etmeyin uzun uykular olucak tabi ki ama daha çok küçük acıkıyodur annesi 🥰 benim ki de gece bazen 1 saatte kalkıyor tek meme emiyo onu sinidirnce pat die kalkıo uzun uyusun die iki meme emzirirsem de kusuo gene kalkıo 😅 bebeğe göre hareket ediyorum açıkçası kendim çekmiorum genelde ama emzik moduna geçtiyse o zaman çekiyorum dk da tutmayı bıraktım 😀
Doğum kilomuza ulaşmadık sanırım bugün bir tartsam iyi olur aslında
İlk günden beri 2 saate bir emziriyorum o sayede sarılık riskini atlattık ama yıprandım sanırım ister istemez 🥹
Evet bu dediğinde oluyor tam doysun diyorum iki taraf emince üstü başı kusmuk oluyor 🥹
Bazen 2,5 saat bile uyuyor ama gündüz yapıyor bunu keşke gece yapsa 🙈🙈🙈
Günaydın kızlar 🥰 deliksiz uyumayalı 3,5 yıl oldu benim max 5 saat deliksiz uyuduysam ne mutlu 😅 2. Cocuk yapma sebebim buydu zaten uyumuyorum zaten zor daha ne kadar zor olabilirkiydi 🤣 dr uykuyu unut demişti ilk doğum yaptığımda anneliğin zor yanlarından biri sadece bi süre sonra vücut adapte oluyor merak etmeyin çok sevgiler 🤗🌸💕

Nerdeyse aynı emme süreleri bizde de. 10-15 dk aktif emiyor 5-10 dk uyurken ağır ağır emiyor. Uyku değişiyor saat başı uyanıyor bizimki gündüz hele iki saat kesintisiz uykusu hiç olmuyor. Sadece 23:00-04:00 aralığında 3.5 saat kesintisiz uyuyor. O da olmasa gözlerim iflas edecek heralde uykusuzluktan 😅😅
Aynı hayatı yaşıyorsak normal bu tamamdır 🙈😂 seninki büyük gün gelir benimkide 4e kadar uyur umarım 😅 aslında süt çoğalsın diyede uyuyabilmek istiyorum kaliteli iki saat uyuyunca memem patlayacak gibi oluyor
Valla emme işinden hiç bir zaman emin olamayacaz maalesef, benimki memede çok uzun duruyor bir saate yakın ama her zmn aktif emmiyor ki bu kadar uzun duruyor bide üstüne mama veriyorum onuda bitiriyor işte ne yapacam bilemedim sütüm de baya güzel arttı aslında ama bu emme işinden ne zmn emin oalacaz bende şaşırdım dün bi arkadaşım geldi bana 4 aylık bebeği sadece anne sütü alıyor mama yok o kadar tontiş ki maşallah sübhanallah ama arkadaşım bile hala sütun diyurdugundan emin değil kız maşallah kilosu çok iyi diyorum ama bende emin olamıyorum diyor 😀 yani annelik bu delilik sanırım bizimkisi 😀 nasıl emin oluruz orasını da hiç bilmiyorum 🤷‍♀️
mama daha tok tutuyor diyorlar geceleri mama versen biraz daha rahat eder misin acaba canım
Benim kiloda gözüm yok zayıf olsun önemli değil huzurlu bir bebek olsun 🥰

Valla emme işinden hiç bir zaman emin olamayacaz maalesef, benimki memede çok uzun duruyor bir saate yakın ama her zmn aktif emmiyor ki bu kadar uzun duruyor bide üstüne mama veriyorum onuda bitiriyor işte ne yapacam bilemedim sütüm de baya güzel arttı aslında ama bu emme işinden ne zmn emin oalacaz bende şaşırdım dün bi arkadaşım geldi bana 4 aylık bebeği sadece anne sütü alıyor mama yok o kadar tontiş ki maşallah sübhanallah ama arkadaşım bile hala sütun diyurdugundan emin değil kız maşallah kilosu çok iyi diyorum ama bende emin olamıyorum diyor 😀 yani annelik bu delilik sanırım bizimkisi 😀 nasıl emin oluruz orasını da hiç bilmiyorum 🤷‍♀️
Günlük çişli bez sayısı ilk günler 4 tane 10 günden sonra 6-7 tane çıkıyorsa doyuyordur.

Üç
Amin teşekkür ederim aslında doğduğunda her şey güzeldi kan değerleri güzel çıkmıştı ilk 24 bebeğim açtı sütüm yoktu mama bile vermediler açlıktan ağlıyordu

Kiyamam ya haliyle aç kaldığı için olduğunu düşünüp daha da üzülüyorsundur. Rh uyuşmazlığında cok cok ciddi seyler de olabileceğini biliyoruz onlar olmadi çok şükür 🙏🏻umarim sarılığı da bir an önce atlatir
ben de her görene cildi sarı mi diye soruyorum. Dün baska bir seyden dolayi acile götürdüm 2 farkli doktora gosterdim. Eve de her gün ebe geliyor. Hafif sari ama kendi uyanabiliyor bir de artik 9 günlük oldu benimki o yüzden riski atlatmisiz. Çok şükür rahatladim bir nebze. Aynı kalp ferahlağını en kisa zamanda senin içinde diliyorum 🙏🏻 inşallah tüm evlatlarinla bir arada olursun en kisa zamanda

Doğum kilomuza ulaşmadık sanırım bugün bir tartsam iyi olur aslında
İlk günden beri 2 saate bir emziriyorum o sayede sarılık riskini atlattık ama yıprandım sanırım ister istemez 🥹
Evet bu dediğinde oluyor tam doysun diyorum iki taraf emince üstü başı kusmuk oluyor 🥹
Bazen 2,5 saat bile uyuyor ama gündüz yapıyor bunu keşke gece yapsa 🙈🙈🙈

Aynı hayatı yaşıyorsak normal bu tamamdır 🙈😂 seninki büyük gün gelir benimkide 4e kadar uyur umarım 😅 aslında süt çoğalsın diyede uyuyabilmek istiyorum kaliteli iki saat uyuyunca memem patlayacak gibi oluyor

mama daha tok tutuyor diyorlar geceleri mama versen biraz daha rahat eder misin acaba canım
Benim kiloda gözüm yok zayıf olsun önemli değil huzurlu bir bebek olsun 🥰

Aynı aynı 😅 😅 uyuyamazsam benim de sütüm çok azalıyor keşke gün içinde de uyusalar böyle 3 saat falan 😅😅

Kızlar ben artık cidden kafayı yemek üzereyim, bgn 21 günlük olduk emzirme işi hala rayına girmedi çok geriliyorum yaaaa, sütüm azdı eds tekniğiyle memeden sonra mama veriyorum sütüm de bariz arttı yani elimle sıkınca fışkırıyor falan ama kızım memede aktif emmiyor sürekli oyalanıyor uyuyor sürekli memede bir saat memede kalıyor üstüne mamayi verince onuda içiyor, ne olacak böyle ben anlayamıyorum tamam mamayla devam edilecekse mama yani böyle ne yapacağımı bilememek cok yıprattı yoruldum iyice, bide niye aktif emmiyor memede güzel tutuyor sütde var ne yapabilirim bu konuda fikri olan var mı
Canım gerçekten süreç çok yıpratıcı haklısın sütün de artmıştır eminim ki ama benim mesela hiç doyurucu olmadı sütüm ilk kızımda o yüzden hep mama destekli gittik 1,5 yıl. Emzirip üstüne mama veriyodum hep böyle döngüydü 😀 aktif emme için ne yapılabilri bilmiyorum ben böyle konuları hep chat gbt soruyorum açıkçası aklıma gelmeyen şeyler oluyor

Benim bebekte pişik oldu maalesef molfix değiştirdim prima aldım ilk kzıda hiç yaşamamıştık 😢 krem sürdüm kıyamet kopartıo çocuk nasıl acıosa canı içim gitti 😭 bir de ben little remedies gripe water baslicam, mommy bliss te var fikir olsun bitkisel oluyor bunlar rahatlatıyor gaz , hıçkırık gibi ben çok fayda görmüştüm , dr sorabilirsiniz 🌸

Canım gerçekten süreç çok yıpratıcı haklısın sütün de artmıştır eminim ki ama benim mesela hiç doyurucu olmadı sütüm ilk kızımda o yüzden hep mama destekli gittik 1,5 yıl. Emzirip üstüne mama veriyodum hep böyle döngüydü 😀 aktif emme için ne yapılabilri bilmiyorum ben böyle konuları hep chat gbt soruyorum açıkçası aklıma gelmeyen şeyler oluyor
Ona da sordum 😀 bildiğimiz şeyler uyandır çenesine dökün falan zaten onları da yapıyorum ama yok aktif bı sekilde memeyi emmiyor yok yaaa ben cidden zorlanıyorum bu hafta kontrolde konusacam doktorla olmayacaksa hocam ben mamaya geçiyorum artık diyecem tamam anne sütü iyidir hoştur falan filan ama bizde insanız yani, olmuyorsa olmuyordur mama içen çocukta büyüyor benim kendi kadın doğum doktorum şey demişti mama yiyen çocuk gerizekalı olmuyor demişti 😀 öyle yani bi noktada gülüyorum gibi görünse de çaresiz çaresiz ağlarken yazıyorum bu satırları 😥🤦‍♀️🤷‍♀️
Acaba sütüm doyurmuyor mudur diyorsun yani evet öyle de olabilir

Kızlar sezeryanı normal dikişli olan var mı nasıl yaptınız bakımını bana hastane gün aşırı sağlık ocağına pansuman yaptır dedi dün gittim hemşire çıkardı pansumanı dikişin iyi akıntı yok eve git su geçirmez bant tak dedi sadece kafam karıştı benimde

Ona da sordum 😀 bildiğimiz şeyler uyandır çenesine dökün falan zaten onları da yapıyorum ama yok aktif bı sekilde memeyi emmiyor yok yaaa ben cidden zorlanıyorum bu hafta kontrolde konusacam doktorla olmayacaksa hocam ben mamaya geçiyorum artık diyecem tamam anne sütü iyidir hoştur falan filan ama bizde insanız yani, olmuyorsa olmuyordur mama içen çocukta büyüyor benim kendi kadın doğum doktorum şey demişti mama yiyen çocuk gerizekalı olmuyor demişti 😀 öyle yani bi noktada gülüyorum gibi görünse de çaresiz çaresiz ağlarken yazıyorum bu satırları 😥🤦‍♀️🤷‍♀️
Acaba sütüm doyurmuyor mudur diyorsun yani evet öyle de olabilir
Yani kendi deneyimim o şekilde çok uğraştım artmadı hiç doyurmuodu yani aslında fışkırıodu ama yetmiodu mamaya da alışmıştı 🤗 kendim 3 ay anne sütü almışım kolay hastalanmam eşim 2,5 yıl emmiş hep hasta olur yani kafanızı takmayın bu kadar sağmak kolay gelirse sağıp sağıp depolayıp verin gittiği yere kadar gerçekten hayat bu kadar yıpranmak için çok kısa viliyorum insan üzülüyor hemde çook iyi biliorum ama kabullenince rahatlıyor insan 😢

Kızlar sezeryanı normal dikişli olan var mı nasıl yaptınız bakımını bana hastane gün aşırı sağlık ocağına pansuman yaptır dedi dün gittim hemşire çıkardı pansumanı dikişin iyi akıntı yok eve git su geçirmez bant tak dedi sadece kafam karıştı benimde
Pansumani sadece doktor yapti hastanede. 7. Gun de banti cikardi. Birkac gun daha su degmesin demisti. 7. Gun iyilesmisti diyebilirim. (Normal dikis degil)

Bende mochı eller serbest var çok memnunum. Bende almadım arkadaşım vermişti bozuk çıktı. Bir de bayramın hemen öncesine geldim kargolarda gelmiyor çok kötü oldu. Bence mutlaka alın hazır bulunsun.
Herkes mohci diyor ya galiba onu alacağım ilk zamanlar da olsa çeker mi bu bazıları ilk sütü çekmez diyor 💕

Back
X