2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Kızlar benim bebek 1 ayda 750 gram aldı sadece çok mu az sizce burda yazılanları görünce benimki düşük geldi aylık kontrolü 40 ı çıkınca yapılcak sadece bir hafta günde en fazla iki öğün mama verdim ıslak bez sayısı da normal sınırda
Burda yazılanlar herkesin kendi bebeği için kendi durumlarına özel canım, bebisleri kıyaslayalım diye değil 😍 mesela benim bebiş bir ayda 2 kilo aldı ama çok küçük doğduğu ve çok zayıfladığı için doktorumuz bu şekilde uygun gördü ve hızlı kilo alması için meme mama sık aralıklarla devam ettik. Şu an normali anca yakaladı miniğim, merak etme senin bebisde kendi durumuna göre iyi kilo almıştır ve ayrıca bir ayda 600-1000 kilo normalmiş. Ben hatta doktora dedim hocam bizim ki çok aldı ama sıkıntı olmasın yok anca toparladı çocuk merak etme kötü değil dedi.

Çok geçmiş olsun canım.
Halsizlik keyifsizlik uyku hali vs kötü bir durum yoktu bizde.sadece sürekli sürekli kaka yapıyordu.Keyfi yerindeydi maşallah.
O yüzden prebiyotik ten diye düşündü doktorumuz
İçinde zeytinyağı olmayan bir prebiyotikle devam edeceğiz netlesince.
Probiyotiği neden kullanıyorsunuz biz bı kere kabız olmuştu sadece o zmn doktorumuz caleidon diye bi probiyotik yazdı ama o dönemde iki kez kullandık sadece bağırsakları tembellemesin diye

Sorduğun için çok teşekkür ederim hazelcim. Ağladı çok kolay geçmedi ama oldu bitti şükür. Sonuç aslında beklediğimiz gibi pek iyi değil, idrar reflüsü var böbreğe geri kaçıyor. Şiddeti de yüksek. Hatta böbrekte iki segment varmış. Değişik durumlar. Ancak çocuk ürologu ile konuştuk, biraz izlemekten yana. Geçebilir dedi, umut oldu. İnşallah bir mucize olur da sorunsuz sağlığına kavuşur 🥹
Oncelikle gecmis bitmis olsun hayirlisiyla 🤲Sonucta eminim anne olarak en zor sana tabiki , dr da takip edicez demis bak cok sevindim allah yardim eder mucize de olur bol bol dua et arkadasim. Allahim evlatlarimizla sinamasin bizleri 🤲 benim esim de 3 yasinda ameliyat olmus bobrege geri kactigi ve idrar da bobreegi curuttugu icin ama gayet saglikli cocukluguda prof sporcuydu zaten, tek bobrek iki kati buyuklugune cikmis vucut oyle bir sistemki koruyor kendini masallah cokta sagliklidir yani en kotu ihtimal ameliyat olursa die ufak bilgi vermek istedim tam benzermidir durum bilemem ama 🤗

Forumda gorunce ben de basvurayim dedim, ama cocuk sec diyince cikmiyor 😁 herkese veriliyor mu bu yardim, bilginiz var mi?
Canim ben edevletten girip dogum yazdim ordan bulup basvurdum. Sonra ordan cocuk ekle dedim sadece tc sini girip oyle cikti. Evet her anne olmus tc vatandasina 🤗 diger kurun odemelerini ya da sut parasi babalik falan bilmiyorum esimde ugrasmaz gitmeki gelmeki yerlerler, ben de online die yaptim acikcasi 😀 1,500 tl odicek bizim 2.cocuk diye ama uzun bir sure sanirim 4-5 yasa kadar mi oyle bisi

Halk bankasına yatan doğum parası babalık hakkı süt parası denilen 1280 olan SGK'dan başvuru yapıp pttden aldı eşim onu erkeklere veriyorlar

Ben başvuru yapmıştım onaylandı görünüyordu şimdi aradım 144dü halkbankasından alabilirsin yatmış dediler

Babalık hakki degil ki o para emzirme ödeneği 😊 erkeklere veriyorlar diye de genelleyemeyiz. Sanırım etrafindaki tüm kadinlar sigortaya tabii değil dolayısıyla emzirme ödeneği de eşlerinin yani babalarin adina yatti. Bu da saniyorum ki o ödeneğin babalik hakki olarak tanınmasına neden oldu.
Eger anne sigortalı ise gün şartını karsiliyorsa anne hesabina yatar, ancak anne çalışmıyorsa sigorta gün şartını karsilamiyorsa babanin hesabina yatar.
2 yildir meslekten uzak olduğum için mevzuati takip etmiyorum en son 120 gün idi
'Bize neden babalik hakki yatmadi' gibi bir sorgulamaya sebep olmamasi adina belirtmek istedim.

Burda yazılanlar herkesin kendi bebeği için kendi durumlarına özel canım, bebisleri kıyaslayalım diye değil 😍 mesela benim bebiş bir ayda 2 kilo aldı ama çok küçük doğduğu ve çok zayıfladığı için doktorumuz bu şekilde uygun gördü ve hızlı kilo alması için meme mama sık aralıklarla devam ettik. Şu an normali anca yakaladı miniğim, merak etme senin bebisde kendi durumuna göre iyi kilo almıştır ve ayrıca bir ayda 600-1000 kilo normalmiş. Ben hatta doktora dedim hocam bizim ki çok aldı ama sıkıntı olmasın yok anca toparladı çocuk merak etme kötü değil dedi.
Benimkide düzenli almaya devam eder inşallah dediğin gibi her bebek farklı genetik rol bile etkilidir belkide 🥰

Ay bi de babalık hakkı çıktı 😄 kız ben hiçbi şey bilmiyorum ya, babalara ne ödeniyor? Ona da mı başvuru yapmak gerekiyor?
Şimdi tam anlamadım emzirme ödeneği dedikleri süt parası için de başvuru mu yapmak gerekiyor?
Bende bilmiyordum ablam söyledi 😅
SGK'ya eşim bebeğin doğum belgesiyle gitti başvuru yaptı bı hafta içinde pttden elden aldı 1280 lira ama ilk 1 ay içinde başvurup almak gerekiyormuş birde e devletten doğum yardımına ben başvurdum 5 bin lira o da yatmış 6 ay içinde halkbankasına gidip alın dediler birde büyükşehir belediyesi çanta, beşik vs yardımı yapıyor her ay değişiyor içeriği bizden birkaç ay önce çeyrek altın vermişler ondan önce beşik bizim doğum yaptığımız ay çanta verdi bize 😀 ona da doğum raporuyla başvurduk getirdiler 🤗

Probiyotiği neden kullanıyorsunuz biz bı kere kabız olmuştu sadece o zmn doktorumuz caleidon diye bi probiyotik yazdı ama o dönemde iki kez kullandık sadece bağırsakları tembellemesin diye
Gaz için gittiğimizde içinde uçucu yaglar olan bir bitkisel ilaçla birlikte prebiyotige de başlatmıştı.

Babalık hakki degil ki o para emzirme ödeneği 😊 erkeklere veriyorlar diye de genelleyemeyiz. Sanırım etrafindaki tüm kadinlar sigortaya tabii değil dolayısıyla emzirme ödeneği de eşlerinin yani babalarin adina yatti. Bu da saniyorum ki o ödeneğin babalik hakki olarak tanınmasına neden oldu.
Eger anne sigortalı ise gün şartını karsiliyorsa anne hesabina yatar, ancak anne çalışmıyorsa sigorta gün şartını karsilamiyorsa babanin hesabina yatar.
2 yildir meslekten uzak olduğum için mevzuati takip etmiyorum en son 120 gün idi
'Bize neden babalik hakki yatmadi' gibi bir sorgulamaya sebep olmamasi adina belirtmek istedim.
Teşekkür ederiz bu açıdan bakmamıştım dediğin gibidir muhtemelen eşim sgkya emzirme ödeneği diye gitti orda babalık hakkı demişler bende ödenek adı öyle sandım meğer bildiğimiz doğruymuş 🤗

Oncelikle gecmis bitmis olsun hayirlisiyla 🤲Sonucta eminim anne olarak en zor sana tabiki , dr da takip edicez demis bak cok sevindim allah yardim eder mucize de olur bol bol dua et arkadasim. Allahim evlatlarimizla sinamasin bizleri 🤲 benim esim de 3 yasinda ameliyat olmus bobrege geri kactigi ve idrar da bobreegi curuttugu icin ama gayet saglikli cocukluguda prof sporcuydu zaten, tek bobrek iki kati buyuklugune cikmis vucut oyle bir sistemki koruyor kendini masallah cokta sagliklidir yani en kotu ihtimal ameliyat olursa die ufak bilgi vermek istedim tam benzermidir durum bilemem ama 🤗
Durum birebir ayni, umarim bizim de sorunsuz geecee ve baba olsugu gunleri goruruz🥰 cok tesekkur ederln💐

Kızlar bebeğim 33 günlük hala geceyle gündüzü ayırt edemedi. Gündüzleri evde bakıcı ilgileniyor onun şansına hep uyuyor ,geceleri bende uyumuyor. Bebeği böyle olan oldumu ?

40 ını doldursun akşam belirli bir saat belirleyin
O saatten sonra karanlık odadan çıkarmayın hiç sabaha kadar. Uykusu açılsa bile karanlık odadan çıkarmayın
Bir de tavsiyem emziriyorsanız tam uyanmasını beklemeden biraz hareketlendi mi alın emzirin tekrar uykuya geçiş yapsın
Ayılınca zor olur tekrar uyuması
O şekikde çok kokay ayırt eder ve gece uykuları kalitelesir

Kızlar bir memeyi emzirirken diğer memeden şarıl şarıl alıp her yeri ıslatan meme için ne yapıyorsujuz?

Kızlar benim bebek 1 ayda 750 gram aldı sadece çok mu az sizce burda yazılanları görünce benimki düşük geldi aylık kontrolü 40 ı çıkınca yapılcak sadece bir hafta günde en fazla iki öğün mama verdim ıslak bez sayısı da normal sınırda
Günlük 25-30 gram alması lazımmış minumum diye biliyorum sağlık ocağındaki ebe de böyle söyledi internetten de gördüm. Sizinki bunu karşılıyor. Her bebeğin gelişimi farklı. Kıyas yapmayın hiç bence

Sinirleniyor olabilir mi geç geliyor diye benimki de emerken bazen sürekli değil çığlık çığlığa ağlıyor kalkıp ayakta emziriyorum dolaşarak kafası dağılıyor oturuyorum normal emmeye devam ediyor ama kalkıp dolaşmasam asla susturamam
Belki de bilmiyorum. Çok da geç gelmiyor aslında ama anlayamadım. Yapacak bi şey yok patron onlar

Ultrason yapıldı mı apse var mı diye
Ultrasona ağustos sonuna randevu verildi. Doktor apse olsa dokundurmazdın bile dedi.
Şu an tıkalı olan kısım bir öncekinden başka. Her seferinde farklı bir alan kızarıp hassaslaşıyor. Dünden beri ters emziriyorum lahana koyuyorum geçmedi ama ateşim tekrar çıkmadı en azından bu da bir şeydir

Bizim doktorumuzun bize aktardığı günlük beklenen kilo artışınin minimum 20 gram olması gerektiği. Günlük bu minimum değerin altinda değilseniz problem yok gibi.

Kızlar 2 göğsümde çok şiş ve çok sert ağrıyor . Neredeyse sağarkenki zamanıma göre 2 beden büyüdüler . Hala bir çözüm bulamadım. Sağılmamalı diyenler ağırlıkta . Ama böyle nasıl olacak ? Ağrıdan uzanamıyorum iki göğüste aynı. Bebek emiyor ama bebek göğsü boşaltamoyor çok fazla süt var . Bebek göğsün 5te 1ini boşaltıyoe. . Diğer beslenme saatine kadar o göğüs ikiye katlanıyor twkrar aynı döngü plunca gittikçe fena hale geliyor . Ben 50 gün boyunca 2 saatte bir sağdım ve dolayısıyla sütüm çok çok artmıştı yani sağarkende bebeğe çok fazla geliyordu çoğunu buzlupa atıyordum . Şimdi sadece bebeğin emmesi ile göğüslerimin küçülmesi boşalması imkansız. Ama sağarsan daha da artar diyenlerde var . Napcağımı bilemedim patlamak üzereyim. Sağdığımda da 1 saat sonra aynı haldeyim 😞

Back
X