2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Dün geceden başlayan ishalimiz vardı. 8 saat içinde 8 kakali (sulu) bez alinca panikledim biraz .Sıcaklardan mi diye düşündüm ama yine de doktorumuza sormak istedik.Tahlil yapıldı çok şükür temiz çıktı .Kullandigimiz prebiyotik in içinde zeytinyağı varmış.Büyük olasılık onla alakalı dedi. 4 gün içmeyecegiz. Eğer ishal kesilirse muhtemelen ondan .Prebiyotik değişikliğine gidecegiz dedi..
Böyle bir durum yaşayan olursa -ki olmasın rabbim korusun minikleri .Aklınızın bir köşesinde olsun.🥰

Kızlar benim oğlan bu saatlerde memeyi emiyor emiyor süt gelince ağlayarak bırakıyor. Başka zamanlar alıyor ama ikindin ve gece uyuyana kadar almıyor. Bugüne mahsus değil günlerdir yapıyor bunu. Denemek için az önce biberonla süt ısıtıp verdim, çok güzel içti. Bende beni emsin istiyorum çünkü zaten mastitim.
Bebeği böyle yapan var mı? Neyden olabilir ki

Kızlar benim bebek 1 ayda 750 gram aldı sadece çok mu az sizce burda yazılanları görünce benimki düşük geldi aylık kontrolü 40 ı çıkınca yapılcak sadece bir hafta günde en fazla iki öğün mama verdim ıslak bez sayısı da normal sınırda

Kızlar benim oğlan bu saatlerde memeyi emiyor emiyor süt gelince ağlayarak bırakıyor. Başka zamanlar alıyor ama ikindin ve gece uyuyana kadar almıyor. Bugüne mahsus değil günlerdir yapıyor bunu. Denemek için az önce biberonla süt ısıtıp verdim, çok güzel içti. Bende beni emsin istiyorum çünkü zaten mastitim.
Bebeği böyle yapan var mı? Neyden olabilir ki
Sinirleniyor olabilir mi geç geliyor diye benimki de emerken bazen sürekli değil çığlık çığlığa ağlıyor kalkıp ayakta emziriyorum dolaşarak kafası dağılıyor oturuyorum normal emmeye devam ediyor ama kalkıp dolaşmasam asla susturamam

hanımlar bebeğimi yıkarken biraz su yuttu. Bir sorun olur mu? Nedense pimpiriklendim
Eğer 6. Aydan önce verilmemesi gerekiyor diye pimpiriklendiysen havalar çok sıcak bazı doktorlar ver diyor su o açıdan bence sıkıntı olmaz. Farklı açıdan düşünüyorsan kirli su vesaire bence benimki de az da olsa yüzünü yıkarken yutuyordur farklı türlü bi zararı olmadı henüz☺️

hanımlar bebeğimi yıkarken biraz su yuttu. Bir sorun olur mu? Nedense pimpiriklendim
Siz hiç bişey olmamış gibi yazıyorsunuz ya buraya benim çok garibime gidiyor bari bir özür bir kusura bakmayın falan deseydiniz 😀 ben burda hamile hemcinslerine cahil diyen birine cevap vermek içimden gelmiyor açıkçası başkaları unutmuş olabilir ama ben bunu da yazmadan geçemedim. Güle güle büyütün evladınızı 🤲👍

Siz hiç bişey olmamış gibi yazıyorsunuz ya buraya benim çok garibime gidiyor bari bir özür bir kusura bakmayın falan deseydiniz 😀 ben burda hamile hemcinslerine cahil diyen birine cevap vermek içimden gelmiyor açıkçası başkaları unutmuş olabilir ama ben bunu da yazmadan geçemedim. Güle güle büyütün evladınızı 🤲👍
Ben hiç farketmedim😅

Ben hiç farketmedim😅
Eski mevzu dogumlarimizdan bir ay once olan birsey ama oldukca kirici bir tavir ve uslup. Neyse onemli degil herkes kendi tercihi cevap verebilirsiniz tabi ki ben o hanimefendiye yazmadan edemedim baska bir suru grup var cahil gordugu bizlere bilgi sormasi cok anlamsiz 🤗

Kızlar benim bebek 1 ayda 750 gram aldı sadece çok mu az sizce burda yazılanları görünce benimki düşük geldi aylık kontrolü 40 ı çıkınca yapılcak sadece bir hafta günde en fazla iki öğün mama verdim ıslak bez sayısı da normal sınırda
Oncelikle persentil onemli ona bakar dr unuz ama bence iyi de kg almis sadece anne sutu ve az mama ile gayet iyi sıkıntı yapmayın her bebek aynı olmaz 🤗

Takip ettim biraz sorular ve konular normale dönmüş, geri geldim :)
Siz de güle güle büyütün evladınızı

J joynss canim naptiniz nedir durum bebisle ilgili ?
Sorduğun için çok teşekkür ederim hazelcim. Ağladı çok kolay geçmedi ama oldu bitti şükür. Sonuç aslında beklediğimiz gibi pek iyi değil, idrar reflüsü var böbreğe geri kaçıyor. Şiddeti de yüksek. Hatta böbrekte iki segment varmış. Değişik durumlar. Ancak çocuk ürologu ile konuştuk, biraz izlemekten yana. Geçebilir dedi, umut oldu. İnşallah bir mucize olur da sorunsuz sağlığına kavuşur 🥹

Ben de basvurdum henüz onaylandı demiyor çünkü kimliği haziran sonu çıkardık anca başvurabildik tc si ile 🤣 144 arayım yarın ben de bakıyım ilk çocukta bilmiodum başvurmadım
Forumda gorunce ben de basvurayim dedim, ama cocuk sec diyince cikmiyor 😁 herkese veriliyor mu bu yardim, bilginiz var mi?

Sorduğun için çok teşekkür ederim hazelcim. Ağladı çok kolay geçmedi ama oldu bitti şükür. Sonuç aslında beklediğimiz gibi pek iyi değil, idrar reflüsü var böbreğe geri kaçıyor. Şiddeti de yüksek. Hatta böbrekte iki segment varmış. Değişik durumlar. Ancak çocuk ürologu ile konuştuk, biraz izlemekten yana. Geçebilir dedi, umut oldu. İnşallah bir mucize olur da sorunsuz sağlığına kavuşur 🥹
Geçmiş olsun canım, insallah gerek kalmaz ameliyata

Halk bankasına yatan doğum parası babalık hakkı süt parası denilen 1280 olan SGK'dan başvuru yapıp pttden aldı eşim onu erkeklere veriyorlar

Ben başvuru yapmıştım onaylandı görünüyordu şimdi aradım 144dü halkbankasından alabilirsin yatmış dediler
Ay bi de babalık hakkı çıktı 😄 kız ben hiçbi şey bilmiyorum ya, babalara ne ödeniyor? Ona da mı başvuru yapmak gerekiyor?
Şimdi tam anlamadım emzirme ödeneği dedikleri süt parası için de başvuru mu yapmak gerekiyor?

Dün geceden başlayan ishalimiz vardı. 8 saat içinde 8 kakali (sulu) bez alinca panikledim biraz .Sıcaklardan mi diye düşündüm ama yine de doktorumuza sormak istedik.Tahlil yapıldı çok şükür temiz çıktı .Kullandigimiz prebiyotik in içinde zeytinyağı varmış.Büyük olasılık onla alakalı dedi. 4 gün içmeyecegiz. Eğer ishal kesilirse muhtemelen ondan .Prebiyotik değişikliğine gidecegiz dedi..
Böyle bir durum yaşayan olursa -ki olmasın rabbim korusun minikleri .Aklınızın bir köşesinde olsun.🥰
Biz yaşadık canım dün iki kez çok sulu kaka yaptı benim kız ama sabahtan gece saat 10 a kadar sürekli uyudu halsizlikden, gece 10 da uyandiramadik karnını doyurmak için, hemen acile gittik, biz probiyotik falan da kullanmıyorduk bizim kızın tahlilleride çok şükür temiz çıktı sıvı kaybı oldu diye serum verdiler geldik eve bgn iyi çok şükür, yani sicaklardan da olabiliyor sanırım çünkü biz probiyotik kullanmıyorduk dün gece yazdı bi probiyotik onu sadece 4 gün kullanacaz

Biz yaşadık canım dün iki kez çok sulu kaka yaptı benim kız ama sabahtan gece saat 10 a kadar sürekli uyudu halsizlikden, gece 10 da uyandiramadik karnını doyurmak için, hemen acile gittik, biz probiyotik falan da kullanmıyorduk bizim kızın tahlilleride çok şükür temiz çıktı sıvı kaybı oldu diye serum verdiler geldik eve bgn iyi çok şükür, yani sicaklardan da olabiliyor sanırım çünkü biz probiyotik kullanmıyorduk dün gece yazdı bi probiyotik onu sadece 4 gün kullanacaz
Çok geçmiş olsun canım.
Halsizlik keyifsizlik uyku hali vs kötü bir durum yoktu bizde.sadece sürekli sürekli kaka yapıyordu.Keyfi yerindeydi maşallah.
O yüzden prebiyotik ten diye düşündü doktorumuz
İçinde zeytinyağı olmayan bir prebiyotikle devam edeceğiz netlesince.

Back
X