- 14 Ağustos 2011
- 28.850
- 4.564
- 448
Yok daha olmadım canım. İlk oğlumda da 1 sene sonra olmuştum.Kızlar doğumdan sonra adet gördünüz mü bn yeni oldum çok geliyor kanamam ve çok koyu renkde normal mi acaba
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok daha olmadım canım. İlk oğlumda da 1 sene sonra olmuştum.Kızlar doğumdan sonra adet gördünüz mü bn yeni oldum çok geliyor kanamam ve çok koyu renkde normal mi acaba
Verem koldan, digerleri bacak.Kızlar 2 gün sonra asimiz var bacak kol nerden yapılıyor asi
Bu arada iki menenjit aşısı ve rotaya 7500₺ verdimKızlar bu arada ben bugün oğluma menenjit aşısı ve rota virüs aşısı yaptırdım yaptıranlar var mı aranızda? Nasıl geçti ateş var mıydı?
Teşekkür ederimVerem koldan, digerleri bacak.
Ay çok teşekkür ederim harika fikirler, suyu ısıtma fikrine özellikle bayıldım.Canmcim iyi tatiller sevindim gitmenizeben ilk kirk gunlukken gittim denizime de girdim buz gibi ayvalik denizi e
soyle oldu soguk suyla girer girmez emzirdigimde ilk gun gazlandi huzursuzlandi, ikinci gun kv tuttu bebisi ben emzirmeden hemen cikar cikmaZ ilik suyla su doktum goguslere (dus soguktu guneste su biraktim sisede onla tuzlu suyu arindirdim ) ve hemen degistim kuru mayomu o sekilde emzirdim bir sorun yasamadim bir daha
gecen gun de havuz tatiline gittik onda da yine sorun yasamadim dus alip emzirdim su normal sogukluktaydi cikar cikmaz dusla yikayip ustumu degisip emzirdim. Tadini cikarirsiniz insallah
![]()
Tecrübeli anne değilim fakat ablamın 3 oğlu var, yeğenlerimden ortancası zayıf bir çocuk, ondan sonra da küçük olan geldiği için çok stres yapmıştı. Üstüne kanı da düşük çıkmıştı bir ton ek tahlil istediler ama çok şükür bir şeyi yok. Ayrıca burun tıkanıklığı beslenme kalitesinş çok düşürüyor. Tad almıyorsun, rahat yiyemiyorsun. Ben küçükken geniz etim vardı ameliyat olana kadar kemiklerim sayılıyormuş, burnum rahatlayınca tosun gibi olmuşum. Aynı şekilde ablam da yeni burun ameliyatı oldu, burnum tıkalı olduğu için acıktığımı fark etmiyorum dedi. Bence yüksek ihtimal stres ve hastalıklardan olmuştur. Zaman zaman yavaşlama, duraksama olabilir, çocuğun yapısı ince olabilir. Doktorlar her ihtimali düşünmek zorunda, çok düşük olsa bile. İçiniz rahatlayacak tahlillerle inşallahL Lightning H Hazel9 kizlar tecrubeli anne oldugunuz icin sormak istedim. Diger annelerimizin de fikri varsa dinlemek cok isterim.
Buyuk oglum 4 yasinda, mart sonundan beri boyu cok az uzamis ve hic kilo almamis. Kilo almadigini biliyordum zaten. Doktor kan tahlili istedi. Marttan beri defalarca hasta oldu. Alerjik riniti var. Su an bile burnu tıkandı. Bunlar etkilemis olabilir degil mi gelisimini? Boyle seyler olabiliyor degil mi, saglik konusunda cok evhamliyim, ya onemli bir seyse dusuncesini aklimdan atamiyorum. Sirf alerji kaynakli bile olabilir gibi geliyor aslinda. Usutne de kardes stresi tuzu biberi oldu.
Canım persentil degeri önemli kafana takma hemen takviyelerle desteklersinL Lightning H Hazel9 kizlar tecrubeli anne oldugunuz icin sormak istedim. Diger annelerimizin de fikri varsa dinlemek cok isterim.
Buyuk oglum 4 yasinda, mart sonundan beri boyu cok az uzamis ve hic kilo almamis. Kilo almadigini biliyordum zaten. Doktor kan tahlili istedi. Marttan beri defalarca hasta oldu. Alerjik riniti var. Su an bile burnu tıkandı. Bunlar etkilemis olabilir degil mi gelisimini? Boyle seyler olabiliyor degil mi, saglik konusunda cok evhamliyim, ya onemli bir seyse dusuncesini aklimdan atamiyorum. Sirf alerji kaynakli bile olabilir gibi geliyor aslinda. Usutne de kardes stresi tuzu biberi oldu.
Evet haklisiniz, marttan hazirana kadar yogun bir sekilde hastaydik ailecek. Burun tikanikliklarindan o da cok cekti. Icimden pimpirigi atamiyorum sadece. İnşallah hizlica cozebiliriz de buyur gelisir yeniden. Cok tesekkur ederim.Tecrübeli anne değilim fakat ablamın 3 oğlu var, yeğenlerimden ortancası zayıf bir çocuk, ondan sonra da küçük olan geldiği için çok stres yapmıştı. Üstüne kanı da düşük çıkmıştı bir ton ek tahlil istediler ama çok şükür bir şeyi yok. Ayrıca burun tıkanıklığı beslenme kalitesinş çok düşürüyor. Tad almıyorsun, rahat yiyemiyorsun. Ben küçükken geniz etim vardı ameliyat olana kadar kemiklerim sayılıyormuş, burnum rahatlayınca tosun gibi olmuşum. Aynı şekilde ablam da yeni burun ameliyatı oldu, burnum tıkalı olduğu için acıktığımı fark etmiyorum dedi. Bence yüksek ihtimal stres ve hastalıklardan olmuştur. Zaman zaman yavaşlama, duraksama olabilir, çocuğun yapısı ince olabilir. Doktorlar her ihtimali düşünmek zorunda, çok düşük olsa bile. İçiniz rahatlayacak tahlillerle inşallah![]()
Doktor kg onemli degil de boyu uzasaydi dedi. 1 cm uzamis. Evde ben biraz daha fazla olctum aslinda ama bilemedim. Kisin balik yagi kullandik, bir suredir argivit de kullaniyoruz. Demiri eksik olabilir vs dedi de ben kafaya taktim.Canım persentil degeri önemli kafana takma hemen takviyelerle desteklersinbi hastalandı zayıfladı benim kızımda aç gezdi resmen oluyo böyle şeyler artık bebek değiller sürekli kg alamazlar . Dr problem mı dedi bunun için ekstra ne önerdi kan tahlili dışında ? Argivit, sambuvit vs destekler kullanıyomusınuz balık yağı falan ?
Bebekliği dahil hiç demir ilacı kullanmadım ben hiçte düşük çıkmadı çoj şükür. D vit omega 3 ve sambuvit b favorim. Yaz dönemi kesmiştim ben de hastalanınca geri başla dedi dr başladım ben de vitaminlere. Her cocugun yapısı baska oluyor genetik diye de bir şey var. Aynı büyüyen ikizler bile farklı boy ve kg da olabiliyorlar. Anne olarak endiseleniyoruz tabi ama elinizden geleni yapar toparlarsınızEvet haklisiniz, marttan hazirana kadar yogun bir sekilde hastaydik ailecek. Burun tikanikliklarindan o da cok cekti. Icimden pimpirigi atamiyorum sadece. İnşallah hizlica cozebiliriz de buyur gelisir yeniden. Cok tesekkur ederim.
Doktor kg onemli degil de boyu uzasaydi dedi. 1 cm uzamis. Evde ben biraz daha fazla olctum aslinda ama bilemedim. Kisin balik yagi kullandik, bir suredir argivit de kullaniyoruz. Demiri eksik olabilir vs dedi de ben kafaya taktim.
Cidden çok güzel bir noktaya parmak basmışsın herkes kendini öv öv bitiremiyor ne alakaysa . Geçen de biri bana şey dedi, bebeğim 2 kilo doğdu ama 1. Ay kontrolü de 5 kilo olmuştı sadece anne sütüyle. Ufak at ziyaa diyemedimHerkes çocuk yetiştirme uzmanı maşallah. Sese alıştır, insana alıştır, sokağa alıştır diyorlar devamlı. Çok merak ediyorum acaba kendileri yenidoğan aşamasında çocuklarını sokak sokak gezdirdiler mi? Hiç sanmıyorum. Bence çocuklar büyüyünce annelerin bazıları ilk zamanları hafızadan siliyor. Muhtemelen şu an bizim süründüğümüz gibi onlar da süründüler ve zihin kendini korumak için kötü anıları sildi. Biz Mithatcan'la her hafta denize giderdik diyen anne eminim Mithatcan'ın 9 aylık halinden bahsediyordur ama işte analığının havasını atacak ya bol keseden atıyorBu arada umarım kimsenin çocuğunun adı Mithatcan değildir
![]()
Hepimiz mi aynı durumdayız yahuBuna bincozum bulmamız lazım çünkü bende çok ikilemdeyim ve bu hafta sonu 8 saatlik uzun yol yapıp eşimin köyüne gidecez, hem Allah affetsin kayınvalidemi hiç sevmiyorumyazık köyde kışın burda yakın oturuyoruz. Hem benim kız başka evde asla uyumuyor, hem ev eski bir köy evi o konu beni çok endişelendiriyor, ama eşim gitmeyi çok istiyor, şimdi ben kabul etmezsem yarın bi gün ben memlekete gitmek istiyecem oda bana izin vermeyecek yapar yani nunu
Hangi uygulamadan etkinlik takip ediyordunuz acaba ?Iki dk uc dk duruo zaten fazla degil bizimde ama gun icinde dort bes kez koysan fayda gorursun, yani oyle oneriyorlar ben demiyorumilk kizda vaktim coktu cok ugrastim boyle seylerle yani uygulamadan etkinlik takip edip hergun yaptiriodum ama cok faydasini gordum erkenden dondu emekledi yurudu vs akisina biraksamda olurdu belki ama ben baya calistiriodum karsiligini da hep aldim cok sukur
![]()
Sizin durumunuz hastalıkla alakalı geçici bir şey olabilir, ama yine de doktorlarınızla bir istişare yapın derim. Çocuk doktoruyla bir persentil değerlendirmesi yapın, gerek varsa endokrinolojiye yönlendirir. Ama bence büyük ihtimal geniz eti ve bademcikle alakalı bir durum olabilir. Benim kızım da bebekken de çocukken de hep yaşıtlarından zayıf ve kısaydı, 1-2 yaş geriden geliyor diyebilirim. Persentilde hep %15-25 aralığındaydı. Bebekken Endokrinolojiye götürdük, tahlil test filan yapıldı sorun yok denildi. 2 yaşından itibaren her sene sonbahar kış aylarında neredeyse ayda bir antibiyotik içiyordu çünkü dönüşümlü olarak ya orta kulak iltihabı, ya bademcikleri bembeyaz iltihap oluyordu. En son geçen sene bir park dönüşü kızımla oğlum arasında kaç yaş olduğunu soran bir kadına 3 yaş cevabını verince aaa ben 1 yaş filan sandım hatta ikize bile benziyorlar diyince benim tepem attı tabi hemen yine Endokrinolojiye test yaptırmak istedim ama çocuk doktoru da persentil %5 olursa endokrinolojiye yönlendiriyoruz sizin kızınız %20 tahlile teste gerek yok, ya genetik olarak böyle devam edecek, ya da geniz eti ve bademcikleri alınırsa hızla gelişimi artacağını tahmin ediyorum dedi. Zaten ameliyat hep aklımızdaydı, hangi KBB doktoruna götürsek ameliyat diyordu ama biz biraz çekiniyorduk. Çocuk doktoru da gelişimini engelleyen şey %90 geniz eti ve bademcikleri diyince direkt çok kısa sürede karar verdik ameliyata. Şimdiye kadar senelerce Argivitler, balık yağları, evde hazırladığım atomlar vs hiçbirisi etki etmemişti ama ameliyattan sonra 6 ay geçti 3 kg aldı bile Maşaallah. Ki kızım senede 1 kg bile almıyordu. Ve boyunda da gözle görülür bir artış var ama henüz yaşıtlarını yakalamış durumda değil.L Lightning H Hazel9 kizlar tecrubeli anne oldugunuz icin sormak istedim. Diger annelerimizin de fikri varsa dinlemek cok isterim.
Babysparks çok güzel tavsiye ederim 2. De onla büyütücem inşallah 3 yaşa kadar bi sürü şeyden faydalandım benHangi uygulamadan etkinlik takip ediyordunuz acaba ?
Doğruysa ciddi bir anomali geçiriyor çocuğu, hemen doktora götürsünCidden çok güzel bir noktaya parmak basmışsın herkes kendini öv öv bitiremiyor ne alakaysa . Geçen de biri bana şey dedi, bebeğim 2 kilo doğdu ama 1. Ay kontrolü de 5 kilo olmuştı sadece anne sütüyle. Ufak at ziyaa diyemedim![]()
Yaaa işte neye inanacağımızı şaşırdık... Osman hoca geçmez diyor. Eş dost geçer diyor. Sağlık ocağındaki ebeye sordum. O da Canan Karatay'dan alıntı yapıp 'Anadolu'da süt yapan her şey İstanbul'da gaz yapıyor' dediBence geçiyor dün biraz inciri fazla kaçırdım bende şişkinlik ve gaz yaptı kızımda ishal ve gaz yaptı daha öncede 2 kez taze fasulye yedim ikisindede ertesi gün gazdan tüm gün ağladı kimyon çayı ictigimfe de gazını diğer günlere göre daha rahat çıkarttığını fark ettim
Harika bir isim seçmişsiniz annesiBenim oğlumun adı mithatcanhahahhahah
Bunu hangi yaş grubu için söylediğin önemli ama balım. 50 yaş üstü gerçekten de gezip durmuş, çocuğunu sokağa salmış bi nesil. O kadar da kıymetli değildi eskilerin bebeleri, bakma biz bu kadar üstlerine titriyoruz. Ebeveynlik de evrim geçirdi
Eskiler için önemli değil ki yani bebeğin düzeni falan olamaz ne saçma şey o, sen naparsan bebek ona uyar. Ağlayabilir başka yerlerde, nolcak ağlar ağlar susar. Bu kadar, bizim kadar bebek odaklı değillerdi.
Ha ama 50 yaş altı, onlar gerçekten de unutmuş konuşuyorlar derim. Çocukları liseye üniversiteye gidiyor çünkü onların, çok zaman geçmiş.
Yani insan bu elbette her şeye de alışır ama mecbur mu meselaniye mecbur olsun ki diyorum. Hayat yeterince yoracak güzellerimizi, bari biz yormayalım
![]()