2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Çok geçmiş olsun Hadi geçsin inşallah ya. Benim de yıllarca sabahları midem bulanırdı o kadar rahatsız olurdum ki kendimi yerlere atasım gelirdi. Şimdi Cihan da sürekli kusunca o günlerim geliyor aklıma bir fazla üzülüyorum. Mama kısa bir süre kullanmıştık aklımda bulunsun o da gerekirse diye çok teşekkür ederim

Seni çok iyi anlıyorum canım metanetli ol inşallah geçecek bu günler.

9 yıl oldu bizimde. Çok aktiftim o sayfada kiste benziyor dedim ama aynıymış bende bakarım muhtemelen ama birebir uyar mıyım bilmiyorum. Genç doktorları da takip edip bakabilirim harmanlayacağız artık

Ben 180 günü yine bekleyeceğim. Ebemle de konuştuk, anlaştık hatta beraber hesapladik tam hangi tarihe geliyor diye yani o da 180 gün konusunda mutabık. O da gelecekmis, gelince ne yapacak bilmiyorum.
Yiyecekleri de bu listedeki aylara göre vereceğim yine. Ancak bu sefer 6 aylik bebenin önüne yoğurdu avuçlaya avuçlaya yesin diye tövbe koymam patates, havuc parmak seklinde veririm, keşfetsin, yesin ama sıvı, akışkan gıdalar kesinlikle

Ay kesinlikle yaaa. O yoğurdu önüne ilk koyduğumuzun videosu var. Çocuk görecek kendi ağzına götürecek keşfedecek falan ne kasmışım yaa. Eşim eline verecek olurdu ben engellerdim. Kendi keşfetsin diye. Heryer yiyecek olurdu birde. Bende koymam artık bacım nooooo

Şimdi doktordan geliyoruz teyzoşlar
Yanaklarının altı sert üstü kabuklu kızarıklıktı bazen irinli sivilce olup sarı sıvı akıyordu şimdiye kadar öpmekten oluyor dediler kollarına atınca uzman doktora götürdüm atopik dermatit dedi alerji bölümüne alan açtı ve 1 ayda 150gram almış 1 santim uzamış hem meme hemde mama için bana az geldi kendi ayında da sınır içinde dedi doktorumuz ama sütüm yaramıyor olabilirmiş alerji de ondan kaynaklı olabilir ben sütü kes demiyecem süt çok önemli muhakkak emzirmeye devam ama alerjide testler vs yapılınca süt kaynaklı çıkarsa mamayla devam edip 1 yaşında raporlu mamalardan devam ederiz dedi idrarında ürat kristalleri doğduğundan beri geçmedi kalça ve abdominal ultrason yapılmıştı onlarda sorun çıkmadıysa basit kum dökme veya enfeksiyon olabilir ilaç vermiyoruz su ve süt/mamayı sık ver kendiliğinden geçmesini bekleyelim takip et azalmazsa ona göre tekrar tahlil yaparız dedi
Bizde durumlar böyle kilo canımı sıktı bu ay memeyi biberonu reddetti hep çişli bez sayısı da epey azaldı kabız zaten 4 5 günde bir bazen daha uzun sürüyor büyük tuvaletini yapması ona rağmen kilo almaması kötü oldu her istediğinde memeyi veriyordum bı haftalık planlama yapayım saat başı veya 2 saatte bir sık besleyeyim bakalım artış olacak mı

Doğru ölçüm yapıldığından emin misin canım? Bazen aletten alete değişiyor. Kalibresi bozuk olabiliyor cihazın. Ben bazen farklı yerlerde tarttırıyorum emin olmak için

Çok yorucu olmalı... Arkadaşımın bebeği 4. ayda tam olarak bahsettiğin şeyleri yapmaya başlamıştı ve 4. ay bittiğinde böyle kurulu saat gibi çat diye düzeldi. Hala onu konuşuruz. Ben kendi oğlumda da aynı şeyleri yaşayacak mıyız diye beklemekteyim şu an. Bizde de gündüz iyi emmeme ve uyumama var şimdilik. Sizin durumunuz için belki dışarıda geçirilen vakti arttırmak işe yarayabilir. Yeni doktorumuz bize 4 saat dışarıda vakit geçirsin dedi. Gece uykusuna olumlu yansırmış.

Maşallah ona Daha yeni duydum böyle bir vaka. 3,5 aylıkken diş çıkarmış bir bebek. Gayet normal demiş doktor.

İnşallah ameliyatsız geçer gider bu badire, çok geçmiş olsun

12. haftayı biz yaşadık, fenaydı maalesef. Dayan babymom

Güzel gelişmelere sevindim, gözünüz aydın. Sağlık ocakları mama konusunda temkinli davranıyor, izlenen sağlık politikasıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. Özellerde de hemen mamaya başlatma eğilimi yüksek. Bir an önce kilo aldıralım, anne mutlu olsun tombiş tombiş bebeğinden, persentiller coşsun kafası. En doğrusunu kendiniz bilirsiniz, içgüdülerinize güvenin bu noktada. Biz de minimumda kilo alıyormuşuz özel hastanedeki doktorumuza göre. Hemen günde 300 cc mama başlayın dedi. Sağlık ocağına götürdüm, asla başlamayın emzirmeye devam dediler aşırı tepkili bir şekilde. Sonra yeni doktorumuza geçtim. O daha bütüncül bakıyor insan sağlığına. Günlük 20 gram kilo artışı ölçüsünü fazla dikkate almıyor. Anne olarak siz nasıl besleyeceğinizi bilirsiniz demeye getirdi lafı. Ben de sezgisel davrandım ve sadece emzirmeye devam ettim. Kilo artışı ne kadar olmuş Cuma günü göreceğiz. Baş çevresi, boy, hareketlerde çeşitlilik, odaklanma, dikkat vs başka bir sürü parametre var ve sizin çocuğunuz bunlarda gayet güzel ilerliyor anladığım kadarıyla. Bunların dikkate alınmayıp 20 gr olayına bu kadar saplantılı bakılmasına inanılmaz kızıyorum. Anneleri üzen, yetersiz hissettiren bir yaklaşım. Neyse, ek gıda için de şunu söyleyeceğim; bir arkadaşımın çocuğu kilo alamıyor diye 4. ayda ek gıdaya geçirilmişti. Doğru düzgün oturamazken o süreci nasıl yürüttüler bilmiyorum. Benim aklıma yatmıyor açıkçası. 6. ayı beklerim herhalde ben.

Ayyy sizin durumunuz benimkinden de çetrefilli, Allah kolaylık versin Ben adet gördüm 40'ımız çıktıktan 1 hafta sonra. Fakat 2. adetim maalesef gelmedi, neredeyse 3. adetimin vakti gelmiş... Herhalde böyle düzensiz olacak bir süre. Siz de olursunuz inşallah yakında da biraz rahatlarsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…