• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Diyete başladınız mı? Alerji belirtisi bunlar
Başladım süt ürünlerine ama pek fark yok gibi gluten alerjisini de bı araştırayım ekmekten ve yumurtadan şüphelendim bugünde

Bende aynen böyle düşünüyorum ama, robot da acaba yeterli gelir mi, dip köşe kalır da tekrar temizlik ister mi, ikisini de kullanmadığım için fikir yürütemiyorum ama işimi hangisi daha çok kolaylaştırır ona karar vermeye çalışıyorum
Robot olmasa benim ev tozdan uçardı herhalde yardımsız tek çocuk büyütüyorum ve temizlik yapmaya hiç fırsatım olmuyor ama robot her gün süpürüp siliyor bazen biz bebekle uyurken yapıyor bazen uyanıkken bende en pratiği o. Dikey süpürgemde var ama doğumdan sonra kaç kere çalıştı kim bilir arada koltukları yatağı süpürüyorum eşim evde olursa

Bir şeye alerjisi var belli ki 😔 ılık bir duş aldırmak iyi gelebilir. Serin tutmaya çalışın ve nemlendirin.
Aynısı dalinin yağını kullandığımızda olmuştu. Bepantol sürüp rahatlatmıştık bir daha da o yağı kullanmadım. Geçen spada kullandılar yine aynısı oldu

Başladım süt ürünlerine ama pek fark yok gibi gluten alerjisini de bı araştırayım ekmekten ve yumurtadan şüphelendim bugünde
Güncelleme yapayım 😔 anneler hissedermiş derlerdi gerçektende öyleymiş galiba oğlumun gluten alerjisi var dün bulgur pilavı yemiştim onun üzerine daha da kötü olmuştu şimdi belirtilerine bakınca hepsi var bizde özellikle doğduğundan beri olan burun tıkanıklığı sürekli hapşırma başta ekmek olmak üzere glutenli yiyecekleri de doktora gidinceye kadar tüketmeyecem umarım faydası olur 🙏🏻

Şarjlı süpürgeyi günde 3 kere şarja takıyorum evi süpürdüğüm için değil söyleyeceklerim bu kadar 😂😂😂
Ev düzeninize bağlı. Robottan önce evi toparlamak gerektiği gerçek. Yerde bişe olmaması lazım ben mesela sandalyeleri masanın üstüne koyuyorum ayakkabıları topluyorum ana kucağını kaldır yerden oyun matını kaldır oyuncak kutusunu kaldır vs mutfakta zaten illa yerde bişeyler oluyor yine ben bebekle ilgilenim o süpürsün olmuyor benim açımdan ☺️ bana şarjlı daha kullanışlı şuan
Ben uzun zamandır robotu çalıştırmıyorum bile kaldırdık kesinlikle şarjlı daha pratik elim ayağım oldu şarjlı süpürge. Robotun süpürdüğünü begenmemeye başlıyorsun bir noktadan sonra muhtemelen çekiş gücü azalıyor

Sırayla deneyerek bulman lazım yoksa sütünün besleyiciliği azalır
Süt diyeti kaç gün oldu? Diyet sonucunu 2-4 haftada gösteriyor ama sizde azalma değil artış var gibi görünüyor. Yüzündekiler ilerledi mi geriledi mi?
Süt olmadığına eminsen glutene geçmeni tavsiye ederim. Çoklu besin alerjiside olabilir tabii. Bende uzman değilim araştırdığım kaynaklar böyle diyordu.

Kızlar bebeklerinizin göz rengi döndü mü bizim halen renkli öyle mi kalcak döncek mi merak ediyorum 🫠
Benim kızın gözleri bildiğin boncuk maviydi baya koyulaştı ela gibi oldu şu an önce köyü yeşile döndü maviden yeşile nasıl döndü anlamadık 😃

Ben uzun zamandır robotu çalıştırmıyorum bile kaldırdık kesinlikle şarjlı daha pratik elim ayağım oldu şarjlı süpürge. Robotun süpürdüğünü begenmemeye başlıyorsun bir noktadan sonra muhtemelen çekiş gücü azalıyor
Aşırı saç dökülmem var robotun fırçasından onları temizleyecek gücü bulamam kendimde ☹️

Robot olmasa benim ev tozdan uçardı herhalde yardımsız tek çocuk büyütüyorum ve temizlik yapmaya hiç fırsatım olmuyor ama robot her gün süpürüp siliyor bazen biz bebekle uyurken yapıyor bazen uyanıkken bende en pratiği o. Dikey süpürgemde var ama doğumdan sonra kaç kere çalıştı kim bilir arada koltukları yatağı süpürüyorum eşim evde olursa
Robot temizlikte yeterli oluyor mu peki, kapı arkaları veya köşeler, benim de hiç yardım edenim yok ve 3 çocuğum var, ben başka iş yaparken ev temizlensin, ama yeterli gelir mi ondan emin olamıyorum

Robot temizlikte yeterli oluyor mu peki, kapı arkaları veya köşeler, benim de hiç yardım edenim yok ve 3 çocuğum var, ben başka iş yaparken ev temizlensin, ama yeterli gelir mi ondan emin olamıyorum
Evim iki oda zaten öyle kapım yok çocuğun eşyalarda koltukta bizim kedimiz olduğu için biz çok yere yayılamıyoruz ben o yüzden ortalık toplama derdim olmadan çalıştırıyorum birde benimki kendi toz haznesini boşlayıp paspasları otomatik yıkıyor

Güncelleme yapayım 😔 anneler hissedermiş derlerdi gerçektende öyleymiş galiba oğlumun gluten alerjisi var dün bulgur pilavı yemiştim onun üzerine daha da kötü olmuştu şimdi belirtilerine bakınca hepsi var bizde özellikle doğduğundan beri olan burun tıkanıklığı sürekli hapşırma başta ekmek olmak üzere glutenli yiyecekleri de doktora gidinceye kadar tüketmeyecem umarım faydası olur 🙏🏻
Umarım gluten değildir.
Kuzenimin kızı çölyak.
Şişkin karın, kronik kabız , kronik ishal gelişimi geriliği.
Bunlar var mı?
Gluten mutfağın her yerinde hemen hemen.
Çoğu yiyecek te var.Diyet yapmadan önce doktor randevunu öne çekmende fayda var canim.

Sırayla deneyerek bulman lazım yoksa sütünün besleyiciliği azalır
Süt diyeti kaç gün oldu? Diyet sonucunu 2-4 haftada gösteriyor ama sizde azalma değil artış var gibi görünüyor. Yüzündekiler ilerledi mi geriledi mi?
Süt olmadığına eminsen glutene geçmeni tavsiye ederim. Çoklu besin alerjiside olabilir tabii. Bende uzman değilim araştırdığım kaynaklar böyle diyordu.
3 gün oldu süt diyetinin yüzü daha kötü sanki kabuklanmasi arttı süt ürünlerini de glutenli ve yumurtalı ürünleri de doğduğundan beri tüketiyorum ama ablam 3 ay sonrası da alerji oluşabilir dedi olur mu bilmiyorum başta minik isilik sivilceleriydi sonradan kabuklu egzamaya dönüştü internette gluten ve süt alerjisi için aynı belirtileri gosteriyor bende ikisini de diyet listesine ekleyip randevuyu bekleyecem dediğin gibi çoklu gıda alerjisine yordum 😕

3 gün oldu süt diyetinin yüzü daha kötü sanki kabuklanmasi arttı süt ürünlerini de glutenli ve yumurtalı ürünleri de doğduğundan beri tüketiyorum ama ablam 3 ay sonrası da alerji oluşabilir dedi olur mu bilmiyorum başta minik isilik sivilceleriydi sonradan kabuklu egzamaya dönüştü internette gluten ve süt alerjisi için aynı belirtileri gosteriyor bende ikisini de diyet listesine ekleyip randevuyu bekleyecem dediğin gibi çoklu gıda alerjisine yordum 😕
İlk kızım alerjik bebekti 😢
Yapıyor musun bilmiyorum ama
Vücudunu sık sık nemlendirmek gerekiyor , deterjan , parfüm , yumuşatıcı ve kimyasalları kesmek gerekiyor
Doktor bol bol açık hava demişti bize
bizim durum için doktor yeni yaklaşımda herşeyi kesmeye gerek yok demişti bana bir sürü kongre makalesi okutmuştu
Alerji yürüyen birşey 6 ayda ek gıdaya çok yavaş geçti önce ben açtım sonra kızıma açtırdık şükür bir besine tepki vermedi (sütü vermedim sadece -oda sağlıklı gelmediğinden)
Ama solunum yolu alerjisine dönüştü 😓 mevsim geçişi tozlu ortam kreş hemen etkiliyor ama sınıfları 20 kişi 15 çocukta benzer şeyler var kalanlarında da farklı sorunlar var 😂
Bizde mukuslu ve hafif kanlı kaka vücut döküntüsü bitmeyen gaz ve ıkınma şikayetleri vardı

Hanımlar ben gün içinde bebeğimle yapacak aktivite bulamıyorum. Sürekli aktivite derdinde değilim gerçi de onu nasıl oyalacağımı bulamıyorum. Öğlene kadar zaten tüketiyoruz her şeyi

Anakucağında bir süre sonra ağlıyor. Oyun halısına alıyorum ama yüzüstü durmayı asssla sevmiyor. Efektif bir tummy time’dan bahsedemeyiz. Oyun halısında da yüzüstü durmayınca bi anlamı olmuyor. Piyanolu oyun halısında 5 dk dursa şanslıyım. Yüzümü yıkayıp dişlerimi fırçalayabiliyorum ancak.

Durumlar aynı mı merak ettim

Hanımlar ben gün içinde bebeğimle yapacak aktivite bulamıyorum. Sürekli aktivite derdinde değilim gerçi de onu nasıl oyalacağımı bulamıyorum. Öğlene kadar zaten tüketiyoruz her şeyi

Anakucağında bir süre sonra ağlıyor. Oyun halısına alıyorum ama yüzüstü durmayı asssla sevmiyor. Efektif bir tummy time’dan bahsedemeyiz. Oyun halısında da yüzüstü durmayınca bi anlamı olmuyor. Piyanolu oyun halısında 5 dk dursa şanslıyım. Yüzümü yıkayıp dişlerimi fırçalayabiliyorum ancak.

Durumlar aynı mı merak ettim
Bizde de aynı bende aynı konuyu yazmıştım daha öncr buraya. Her aktivite max 3-5 dk sürüyor dolayısıyla bütün günü nasıl geçireceğimizi bilmiyorum. Mecbur kucağa alıp evde durmadan geziniyoruz . Hemen uyku saati gelsin de uyutayım diyorum .
Bu aralar bi tık yatağa yatırıp yanına uzandığımda güldürmeye çalıştığımda durduğunu fark ettim. Biraz da öyle oyalıyorum😂

Kesin uyku gerilemesi yaşıyoruz kaç gündür bebeğim hiç uyumuyor 1 saat bile etmiyor uyudukları sanki gece uykusu da gitti artık ilk uzun uyuma diye bir şey kalmadı ne kötü bir şeymiş ya emdiği için babaya da veremiyorum zaten oda iki günde bir 24 saat yok. Gündüz yine 30-40 dk uyuyor ama gecede böyle devam ediyor🥲

Umarım gluten değildir.
Kuzenimin kızı çölyak.
Şişkin karın, kronik kabız , kronik ishal gelişimi geriliği.
Bunlar var mı?
Gluten mutfağın her yerinde hemen hemen.
Çoğu yiyecek te var.Diyet yapmadan önce doktor randevunu öne çekmende fayda var canim.
Maalesef ki var canım ya sürekli ishal yada kabız ve aşırı kötü kokuyor rengi de kahve yeşil arası 😕
Alerji doktoruna randevu çok zor bulunuyor 1 ekime şans eseri buldum öne alabilme imkanım keşke olsa çocuk doktoru bişey yapamam sütü kesmek gerekir ama daha çok küçük sütü kesmeyelim sen alerjiye görün demişti 😔

Back
X