• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Etkiliyor demekki🥲

Yaa yaptılar mı hemen bizim sağlık ocağı ya veremle aynı gün yaptırmanız lazımdı ya da bir ay geçmesi lazım dedi bizde 3.ayda yaptırdık bir ay geçsin diye
Normalde 3-5 aylarında düşünüyordum sağlık bakanlığı takvimindeki aşılarla denk gelmesin diye.. Ama doktor yapalım çakışma olmuyor dedi. Evde abimiz olduğu için ishal olur vs diye erkenden yapmaya tamam dedim. Ağızdan verilen bir aşı olduğu için diğer aşılarla çakışma olmuyormuş. Aile hekimliklerinde ebeler hemşireler bilmiyor genellikle sen söylersin birşey derlerse dedi.

Valla 3 ayda sadece 3 kez dışarı çıktık o da hastaneye. Bu çıkışların sadece 1 tanesinde yemeğe gittik onda da kocam da ben de neremize ne yediğimizi anlamadık 😄😄 benim kızım saat başı acıkan ve uykusu gelen bi insan, sadece kucakta uyuduğunu düşünürsek şansımı fazla zorlamamalıyım 😄

Yine de sen bi şey alırsan söyle bize. Benim de ev içi takmalık bere almam lazım Bilge'ye, hava serinledi artık. Bi de muflon tulum alacağım hiç almamışım sanki Antalya'da yaşıyorum 😄
Ben çıkarıyorum yaaa alışsın serin havaya da diye dün akşam çıktık mesela uyku saati de dışardayken geldi uyudu çok şükür bebek arabasında her gün çıkarmaya çalışıyorum bide ben İstanbul Tuzla'da yaşıyorum aşırı rüzgar var bu ilçede maalesef ona rağmen çıkıyoruz her gün çok aşırı rüzgar varsa bebek arabasının yağmurluğunu takıyorum

Bizim oda 25-26 derece, bugun body uzerine tulum giydirdim normal. Uzerine de sicaklar korkusuyka ince bir ortu orttum ve daha iyi uyudu. Usuyor muymus yoksa dusuncesi olustu 😩 burnuna hemen serum fizyolojik damlatıp, temizleyin, toparlar hemen ins.
Oda için termometrem yok malesef, alacağım inş. Aslında oda sıcaklığının serin olması öneriliyor kaliteli uyku için ama benim oğlan üşüyor bana çekmiş sanırım soğuk sevmiyor 🙈 Dokununca anlarsınız bence, soğuktu baya. Her çocuk farklı. Ne kadar savunmasızlar biz giydirirsek ısınıyor biz verirsek doyuyorlar 🥹🥹🥹

Oda için termometrem yok malesef, alacağım inş. Aslında oda sıcaklığının serin olması öneriliyor kaliteli uyku için ama benim oğlan üşüyor bana çekmiş sanırım soğuk sevmiyor 🙈 Dokununca anlarsınız bence, soğuktu baya. Her çocuk farklı. Ne kadar savunmasızlar biz giydirirsek ısınıyor biz verirsek doyuyorlar 🥹🥹🥹
Owlinin uyku gurusu serisinden aldım ben şu an 0,3 tog hem kundak olarak kullanıyorum hemde ısı ayari iyi oluyor benim ev sıcak hala 0.3 fazla bile geliyor. Biraz pahalı ama iyi bir marka bi bakabilirsin

Son düzenleme:
Valla 3 ayda sadece 3 kez dışarı çıktık o da hastaneye. Bu çıkışların sadece 1 tanesinde yemeğe gittik onda da kocam da ben de neremize ne yediğimizi anlamadık 😄😄 benim kızım saat başı acıkan ve uykusu gelen bi insan, sadece kucakta uyuduğunu düşünürsek şansımı fazla zorlamamalıyım 😄

Yine de sen bi şey alırsan söyle bize. Benim de ev içi takmalık bere almam lazım Bilge'ye, hava serinledi artık. Bi de muflon tulum alacağım hiç almamışım sanki Antalya'da yaşıyorum 😄
Ya aslında havalar serinledi, şimdiden sonra çıkabiliriz biraz biraz. Sıcakta zordu da şimdi kalın giydirip çıkılabilir kış bastırmadan. Bende evdeydim hep ama son zamanlarda çıkmaya başladım artık. Avm ye gittik bu pazar büyüğe bir şeyler lazımdı. Dünde mahallede gezdik bebişle market milyoncu falan. Bana çok iyi geldi. Sizde yakın çevreye çıkabilirsiniz acıkırsa hemen dönersiniz 1 saate eve.

Teyzeleri biz dün nihayet Bexsero'nun sert etkilerinden kurtulduk, gülüp oynamaya başladık, kafeye bile gittik 😄 Fakat burada birçok kişinin bahsettiği gibi uyku gerilemesi fazına biz de geçmiş bulunuyoruz galiba 🙄 Hiç adeti değilken gecenin 4'ünde gülücükler saçarak, oyun modunda, neşeyle uyandı bu gece. Eşim onun o halini görünce hemen adapte oldu, erkek işi yüksek testestoronlu atlama zıplama zıplatma tarzında coşkulu etkinliklere girişti 😅 Dur dedim yapma iyice açma uykusunu. Hemen ChatGPT'ye koştum. Diyor ki sakın oyun moduna geçmeyin, pış pış pış yapın ki uyku zamanı olduğu pekişsin zihninde. Hemen pışpışlamaya başladık, hakikaten yarım saat içinde derin uykusuna geri döndü. Minik bir tavsiye olarak not düşeyim dedim 🥰
Çok sevindim iyileşmenize 🙏☺️ erkekler niye böyle yaa cidden 😁 benim eşimde aynı nasılsa uyandı iki seveyim 🙈 saçmalama hadi bi git emeklerimi ziyan etme demekten bi hal oldum 😂

Kızlar oğlum sürekli biseyleri ağzına götürmek istiyor ağzından salyasi da eksik olmuyor diş kaşıyıcı mı alsam kullanılır mı ki şimdiden
Oğluma bu civarlarda almıştım 3-4 ay arası.. ağzına götürebiliyordu ama çok istediğimiz gibi tutamıyordu destekliyorduk. Şimdi kızıma da alacağım sürekli eli ağzında diş tomurcukları oluştuğu için kaşınıyor büyük olasılık.

39'a yaklaşıyordu, mecburen verdim. Yoksa doktorumuz bağışıklık sistemi kendi başına savaşsın istiyordu ama o haline daha fazla dayanamadım 😔 Sağ olun inşallah geçer gider artık...

Bu dünya hassas kalpler için bir cehennem. Hele ki hassas analar için...

Evet Bexsero yaptırdım. Aşıdan önce zaten Calpol vermemiştim, hatta doktorumuz ateş 39 bile olsa vermeyelim, bağışıklık sisteminin savaşabilmesi için fırsat tanıyalım demişti aslında. Fakat akşamki haline dayanamadım, 39'a yaklaşınca verdim ben. Osman Gönülal'ı ben de takip ediyorum. 3 gün dediğini bilmiyordum ama doğrudur. Oğlumun 2. ay aşılarında da 3 gün sürmüştü ateş ve huzursuzluğu. Şimdi de farklı değil. İşin kötüsü haftaya da Nimenrix yaptıracağız. Onun yan etkileri daha hafif seyrediyormuş ama yine de aşı aşıdır...
39 muuu nasıl yani ayları çok küçük bebeklerimizin.. Bizim doktor koltuk altı 38 kulak 38,5 gördüğü anda ver. Ay olarak küçük çokta yükselmesini bekleme dedi. Ki 38 oldu ateş düşürücü verdim. Çok şükür düştü bir daha çıkmadı. Bebek kendine geldi. Nimenrix için erken değil mi? Bizde doktor ya 7. Ayda başlayacağız 7-13 ya da 13. Ayda tek doz. Seçimi bana bıraktı. Ama 7 de başlarsak iyi olur dedi. Nimenrix hafif korkmaya gerek yok bexero kuvvetli bir aşı.. Oğlumda aynı süreçleri atlattığımızdan bilgim var biraz.

Kızlar bu bebeklerin el emmesi vs keşiften mi yoksa dişten mi nasıl anlarız ? Benimki artık inanılmaz arttı el, tulum , örtü, oyuncak her şey ağzına atıp dişlerini kaşındırıyor . Önlük taktım artık.
Önlüğü bile saatte bir değiştiriyorum salya dan ısırmasından . Bu bence diştendir artık ya.
Oyuncağı falan ağzına sokuşturmaktan dilinin ucunu kesti bugün🙁 önlük sürkeklü ıslak.
Benim bebişim de aynı.. 2-3 ayda diş tomurcukları oluşmaya başladığı için salyalar elini ağıza sokmalar battaniye, üstünü neyi bulursa bazen bizim kolumuzu bile kemiriyor. Diş kaşıyıcı alırsan onu kemirir ☺️

Çok çok geçmiş olsun, bu aşıdan çok çekiniyordum, iyice çekindim gerçekten. Ben 5-6 ayda yaptırmayı planlıyorum en erken. İnşallah çok yakın zamanda tüm yan etkileri atlatırsınız 🙏🏼
Oğlum 3 yaşında.. 3. Ay demişti doktorumuz. Ağır diye 7. Ayda başlattım. Ama kızımda 3. Ayda direkt yaptırdım. Risk faktörlerini düşününce.. tavsiyem 6. Ay değilde çünkü sağlık bakanlığı aşıları ile denk gelmesin. 5. Ayda başlatın.

Merhabalar, Lansinoh giyilenilir gogus pompasi kullanan var mi acaba ?
Eki Görüntüle 3646621
Bu urunden almayi dusunuyorum, kullanan varsa yorumlarinizi merak ettim, cok mantikli gozukuyo ama kullanimi nasildir bilemedim, bilgisi olan bi aydinlatabilirse sevinirim ❤️
Seni bir yerden tanıyorum 😁 Ben kullanmadım ama instagramda doktorannemm di galiba kullanıyor memnunmuş. Ama yorumlara bakmıştım kimisi memnunken kimisi memnun değil.

Kızlar kışlık mont alan oldu mu bu astronot mont tarzı mı alacaksınız
oğlumdan kalanları kullanıcam sanırım 1 astronot montumuz var 😁 2.ci astronot mont alabilirim yedekli olsun diye. tek parça daha iyi olur bence.. montlar toplanıyor biraz daha büyüyünce olabilir.

Şu uyku tulumlarına gelince 2.5 bile çok kalın değil mi ya 3.5 u hiç düşünemiyorum 1.6 veya 1 alırım bence ideal fazlası aşırı olmaz mı ya evlerde de yakıyoruz buzmgibi olmuyo evler . Lc veya e bebekdeliler güzel gibi
Oğlumdan 1 tane lcw 2,5 (elyaf) Tog birde andywawa 2,5 (pamuk) Tog var. Evin soğukluğuna göre Tog ayarlaması yapmak lazım. Bizler klima ile ısınıyoruz o yüzden böyle almıştım yorgan diye geçiyor 2,5 olanlar.

Oğlum 3 yaşında.. 3. Ay demişti doktorumuz. Ağır diye 7. Ayda başlattım. Ama kızımda 3. Ayda direkt yaptırdım. Risk faktörlerini düşününce.. tavsiyem 6. Ay değilde çünkü sağlık bakanlığı aşıları ile denk gelmesin. 5. Ayda başlatın.
O açıdan düşünmemiştim, mantıklı gerçekten teşekkür ederiim 🙏🏼👍

Kızlar uyku tulumunu araştırdım. Ya elyaf (polyester)var malzeme olarak ya da pamuk var. Pamuk havanın girip çıkmasını sağlamada iyi ama ısıtması eh. Polyesterde güzel ısıtıyor ama hava giriş çıkışı kötü. Uyku tulumunun dolgu kısmı ne olmalı ? Polyester mi pamuk mu ? Bilemedim.
Bence çok fark etmiyor. Birde bebekten bebeğe rahatlık değişiyor. Bende 2side var ikisinide kullandım oğlumda.. kızda da devam.. İkisinde de terlediği oldu.. Çift panzen mi Müslin mi öyle de var sanırım. Ondan da aldım oğluma 2,5 yaşındayken. Giydiremedim kullanmak istemedi 😂 Boş kalabilirsem ne tarzlar var görüntülerini atarım sitelerden..

Hmm battaniye ya da yorgan olmadan yatırabilmek açısından güzel aslında, şimdi daha iyi anladım. Fakat bir yandan da evimizin çok sıcak olacağını tahmin ediyorum bu kış. Hani çok ihtiyaç duyar mıyız tuluma bilemedim. Yine de Carters'tan söylediğim tulumlar bir gelsin, bakalım onlarla ne kadar idare edebileceğiz bir görelim. Olmadı dediğiniz gibi iki tane de pamuklu uyku tulumu alırız ne yapalım 🤗 Owli ve Kidzee çıkıyor karşıma devamlı. Kullandınız mı daha önce?
Henüz hiç uyku tulumu tecrübemiz yok, araştırmadayım ben de ama çok pahalı markalardan 1 tane almaktansa daha ekonomik bi seçenekten bir nispeten ince, bir kalın alacağım sanırım mağazaya gidip bakarak. Defactonunkiler hoşuma gitti, onların bebek serisi de %100 pamuk oluyor sanırım, bakalım 🤗

Kızlar bebeğim normalde gece 4-5 saatte bir kalkarken son zamanlarda saatte bir uyanmaya başladı. Atak mıdır alışkanlık mıdır çözemedim çok zorluyor artık.
Ne yapabilirim bir öneriniz var mı? 1 hafta olacak sanırım böyle olalı.
Daha önceleri uzunca bir süre atıyorum 20.30 da uyuduysa , 01.00 da ve 05.00 civarında kalkardı.
Şimdi ise 20.00 uyuduysa 21.00- 22.30- 23.30 diye sabaha kadar ilerliyor. O şekilde memeye mi alıştı diyorum kalktığında meme vermesem düzeltebilir miyim diyorum ama meme vermezsem de asla geri uyumuyor 🤦
4. Ay uyku gerilemesi olabilir. Benim kızda birkaç gündür çok sık kalkıyor. Şu gerileme geçtikten sonra uykuları düzene soktuk soktuk dolamazsak yandık. Oğlumdan biliyorum. 2 yaşında bile sürekli kalkıyordu gece 😑

Uyku eğitimi almayı düşünen var mı? İnstagramda bebeği yatağa bırakıp odadan çıkıyorlar bebekte kendi kendine uyuyor ya çok özeniyorum 😂😂 4-5.aylarda veriliyormuş sanırım
Araştırıp beğendiğiniz eğitmen varsa tavsiye alırım 🌸

Kızlar bebeğimin vücudunda böyle kabarcıklar oluştu birden ve çok huzursuz yüzü de çok kuru kızarık ve kabuklu oldu önceden olup geçiyordu randevumuza da var ne yapabilirim evde 😑
Alerji olabilir. Alerji hakkında çok bir bilgim yok. Doktorunuz özelse fotoğrafları atıp durumdan bahsederseniz. Yönlendirme yapabilir.

Back
X