• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    196
Benim kızım alt yan dişler kabardı ama. Öncelik sıralaması yok diye yazmış bizim doktorumuz, genellikle ön dişler çıkar ama bazen de diğer dinlerin önce çıktığını da görürüz yazmış,görmeden bişey diyemem ama anlattığınız belirtiler diş e benziyor dedi pazartesi kontrole çağırdı iste. Kulağı çok ağrıyor kulağına vura vura yara yapmış kuzum 😔 diş ağrısı kulağa vururmus bide ciddi anlamda huysuz sürekli ağlıyor 😟 gecede sürekli uyandı kulağının ağrısından kafasını sağa sola hızlı hızlı sallayip sıkıntısından ter içinde kalıyor ince giydirmeme rağmen 😟😔
Kulağının arkasındakinin yara olduğuna emin misiniz? Yenidoğan bebeklerin kulak arkası genelde zaten kurur isilik gibi kabuk bağlama gibi olur. Banyoda ılık suyla ya da güzelce ovuşturursanız geçer, ya da banyodan sonra bebeğe uygun bir yağla da temizleyebilirsiniz. Bebeklerin bazılarında kulak arkasında olur bazılarında başın üstünde saç diplerinde konak şeklinde olur. Bunlar normal sayılan şeyler.

Üst dudağını yalamayı keşfettiği için (sanırım) 3 gecedir 11de uyuyordu şimdi uyutmaya gidiyorum nolur bu gece bu özelliği kabullenmiş olsun dualarınızı bekliyorum 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🤣🤣🤣
Uğruna uykusuz kaldıkları bu beceriler olmasa n'apacağız acaba 🙈 Cihan'ım da ağzını açıp şaşkın ifade yapıyor dünden beri uyutmaya çalışırken ben uyumuşum yanında 🤣🤣

Kulağının arkasındakinin yara olduğuna emin misiniz? Yenidoğan bebeklerin kulak arkası genelde zaten kurur isilik gibi kabuk bağlama gibi olur. Banyoda ılık suyla ya da güzelce ovuşturursanız geçer, ya da banyodan sonra bebeğe uygun bir yağla da temizleyebilirsiniz. Bebeklerin bazılarında kulak arkasında olur bazılarında başın üstünde saç diplerinde konak şeklinde olur. Bunlar normal sayılan şeyler.
Yok öyle yara değil cnm turnagiyla çizmiş hep ama öyle bir iki tane çizik değil baya fazla çizmiş sabah farkettim hemen tırnaklarını torpuledim cokda uzun değildi ama çok kötü yapmış

İki gündür giremiyordum, görüyorum ki yine aynı dertlerle cebelleşiyormuşuz... Benim de oğlum 7-10 gündür doğru düzgün kaka yapamıyordu. Evhamlı davranmayayım diye onca gün bekledim ama neşesi kaçınca, gülmemeye, ses çıkarmamaya başlayınca aldım doktora götürdüm. Sanırım benden kaynaklanan bir kabızlık yaşıyor ama yediğim içtiğim şeylerden hangisinin buna sebep olduğunu bilemiyoruz. Genelde süt ürünlerinden şüphelenilir ama benim sabah kahvaltısında yediğim azıcık peynirden başka da süt ürünü tükettiğim yok aslında. Ayran filan sevmem, süt içmek aklıma gelmez. Bir tek yoğurt yiyorum. Bilmiyorum işte nedir çocuğuma yaramayan.. Doktor çok alakasız, akla hayale gelmeyecek bir şeyin bile buna neden olabileceğini söyledi. Sıkıntı şu: Biz bu şeyi nasıl tespit edeceğiz??? Bu da yetmezmiş gibi onca emmeye rağmen çocuğum kilo da alamamış. Kabızlık ve kilo alamama arasında bir bağlantı mı arayalım yoksa 4. ay atağına mı yoralım bilemedik. Doktor haftaya bir daha çağırdı. Şimdilik probiyotik kullanıyoruz, kaka 1-2 gün daha dolu dolu gelmezse fitil yapacağız. Kilo konusunda çok mutsuz değilim aslında. 4. ayda bunlar normal. Almasın kilo, sorun değil. Ben de babası da zaten çırpı gibi çocuklarmışız, armut dibine düşer. Benim asıl üzüldüğüm, çocuğumun huzurunu tümüyle kaçıracak kadar kabız olmasına sebep olan ne tüketiyor olabilirim acaba...
Çok geçmiş olsun ya kilo durumu herkeste varmış ben de çok takılmıyorum kardeşim zargana gibiydi 3 yaşına kadar sonradan aldı bizimkiler de öyle olacak gibi duruyor 🥺 kabızlığın sebebini bulmak için diyet günlerindeki gibi yeme günlüğü tutmak işe yarayabilir. Merak ettiğim şu acaba kuru kayısı hurma falan kabızlığa iyi geliyor ya acaba çocukları da etkiliyor mu bunlar

Ben hep anne sütü kulak ağrısına iyi gelir diye duydum bir iki damla damlatsan acaba sıkıntı olur mu ki kuzumun acısını belki dindirir inşallah biran önce atlatır yaa birde duş sonrası kurutmadiysan o da acı yapabiliyor eğer diş değilse
benim oğlumda bugün herşeyi ağzına sokusturmak istiyor diş etlerinde kabarıklık yok ama sürekli herşey ağzında ve aşırı enerjili bikac gün hastaydı sürekli yattı onun acısını çıkarıyor resmen ben bittim o hala bağırarak söyleniyor bı turlu uyutamıyorum şuan kolunu kemiriyor beyefendi 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Hahaha enerji toplamış resmen ayyy bilmiyorum ki bizde yıkama işi bende kurutma yağlama işi eşimde ben yıkar ona veririm o güzelce yağlar masajini yapar giydirir söyleyeyim dikkat etsin ama kulağı ağrıdığı çok belli sürekli kulağına vuruyor bgn daha iyiydi ama önceki iki güne göre iştahı da daha iyi çok şükür dün yine kabus gibiydi hiç bişey verememiştik ya, şükürler olsun bgn çok daha iyi işte diş çok etkiliyormus. Benim kız öyle uyumaz muyumaz ama çok mız mız ağlayan bi bebek değil üç gündür herşeye ağlıyor kıyamam var bi derdi de , çok tatlı yaaa konuşmaya çalışıyor ya aaa uuu biseyler onu bile şikayet eder gibi yapıyor, oyyyy kuzular cidden küçücük bedenleriyle neler atlatmaya çalışıyolar

İşe yarıyor mu peki 🥹 Hiiiç sevmem çünkü işe yararsa anca kendimi zorlayacağım 🙈
Evet işe yaradı bende bence. Ben İstanbul Vefa’da taze olanı içmiştim onu hiç sevmiyorum ekşi geliyor bana, ama marketten şişede hazır Vefa bozacısı markalı almış eşim o tatlıydı güzeldi onu beğendim.

Eklentiler

• IMG_4169.webp
    IMG_4169.webp
    7,4 KB · Görüntüleme: 2
Kızlar 4. Ay için kan ilacına başladık. Doktorumuz “ferrum” diye bir ilaç verdi. Daha önce bebeğine kullanan ya da şuan kullanan car mı? İnternette yer alan yorumlar korkuttu beni ciddi kabızlık ve gaz yapar yazmışlar
Bizim doktor reçeteli olanlar gaz ve kabızlık yapabiliyor demişti o yüzden bize ocean önerdi onu aldık bakalım dünden beri bir şey görmedim inşallah olmaz

Back
X